Synnytysvalokuvaus

Eilen nettiä selailessa tuli vastaan vuoden synnytysvalokuvauskisan valokuvia. Katselin kuvia aivan haltioituneena, koska jokaiseen niistä oli saatu upeasti vangittua hetken ainutlaatuinen tunnelma. Mietin sen jälkeen, että harmi kun ei omien synnytysten kohdalla käynyt mielessäkään oikea synnytysvalokuvaus, vaikka toki parempi puoliskoni kuvia kaikista kolmesta reissusta onkin ottanut. Lähinnä niistä ensihetkistä kun vauva on jo sylissä. Ja onhan nekin aivan ihania muistoja!

Synnytysvalokuvaus. Vastasyntynyt vauva kapalossa.
Synnytysvalokuvaus. Vastasyntynyt vauva kapalossa.

Itse olen päässyt kuvailemaan vastasyntyneitä jo useamman kerran, mutta noiden kisakuvien myötä heräsi valtava mielenkiinto päästä kuvaamaan myös vauvan syntymää. Rakastan nappailla kuvia vastasyntyneistä <3 Pienet vauvat kun vain ovat niin uskomattoman suloisia!

Kuinkahan yleistä synnytysvalokuvaus on Suomessa ja eritoten Oulussa? En taida tuntea tai tietää ketään, kenen synnytyksessä olisi valokuvaaja ollut mukana ikuistamassa sitä ainutlaatuista hetkeä. Onko teillä tietoa?

Synnytysvalokuvaus. Vastasyntynyt sängyllä.
Synnytysvalokuvaus. Vastasyntynyt vauva sängyllä.

Moinen valokuvaus herättää mielipiteitä ja tunteita kaikkiin suuntiin. Joku ei voisi kuvitellakaan ketään ulkopuolista synnytyssaliin mukaan ja toinen taas ei valokuvaajaa huomaisikaan. En itsekään varmaan olisi esikoisen kohdalla halunnut ketään ylimääräisiä saliin, mutta keskimmäisen ja kolmannen kohdalla ei olisi juurikaan ollut väliä. Nimittäin sen verran paljon on tullut oltua potilaana tuolla raskauteen ja synnytykseen liittyvillä osastoilla ja poleilla, että jännitys vieraista ihmisistä intiimissä hetkessä ei enää jännitä ollenkaan. Mutta me kaikki äidit ja isät ollaan erilaisia ja kaikilla on omat toiveensa tällaisen suhteen 🙂

Mitä mieltä te olette? Voisitteko ajatella synnytyssaliin mukaan valokuvaajaa ikuistamaan tuon upean hetken vai tuntuisiko se aivan omituiselta? Ja miltä tuntuisi olla itse valokuvaamassa synnytyssalissa? Lueskelin, että usein valokuvaajan kanssa treffataan useamman kerran ennen H-hetkeä. Noilla tapaamisilla tutustutaan ja sovitaan valokuvauksesta. Lukemani mukaan valokuvaajan kanssa keskustellaan kuvien tyylistä, kuvausalueista ja erikoistilanteista. Eli samaan tyyliin kuin muistakin ”tapahtumakuvauksista”.

 Vastasyntynyt vauva nukkuu harsovaippa yllään.
Vastasyntynyt vauva nukkuu harsovaippa yllään.

Tiesittekö muuten, että haaveilin vuosia kätilön ammatista jo ennen omia lapsia? Edelleen toisinaan huomaan sitä ajattelevani. Raskausaika ja synnytys sekä tietenkin pienen ensihetket ovat minusta aina niin maagisia <3 Nyt huomaan lisäksi toisinaan ajattelevani doulana ja tietynlaisena vertaistukiäitinä toimimista. Kolmen synnytyksen ja kaikkien jälkimaininkien koettuani koen ymmärtäväni useita äitejä ja ennen kaikkea niitä suuria tunteita sekä mahdollisia pelkoja, mitä uuden elämän kantaminen tuokaan mukanaan.

Omia synnytyksiä ei enää tule, mutta olisi aivan mahtavaa päästä vielä joskus synnytyssaliin kamera kädessä ja/tai olemaan rauhoittava tuki tuossa ihanassa hetkessä.

Mitä ajatuksia tämä aihe teissä herättää? 🙂

Kaisa-Maria

P.S. Eikös ole aivan mielettömän ihania vauvoja näissä ottamissani kuvissa? <3

Enemmän kuin tuhat sanaa

Enemmän kuin tuhat sanaa

Siinä se nyt on. Jättikokoisena paraatipaikalla. Yksi rakkaimmista valokuvista mitä olen ottanut. Vaikka kuvassa komeilee mieheni kädet ja vastasyntyneen kuopuksemme untuvaiset hiukset, kiteytyy tähän kuvaan enemmän kuin tuhat sanaa ja tunnetta. Vahvoja sanoja ja tunteita, joita jokainen meidän rakkaista pojista herättää. Ja kaikkea sitä, minkä läpi tähän pisteeseen on tultu.

IMG_2173
IMG_2259
IMG_2178

Tuon taulun myötä lähti mylly pyörimään vähän muuallakin täällä kotona.. Kesän vehreyden hiipuessa ulkoa, päätin kantaa sitä puutarhan kautta tänne meille sisälle. Helppohoitoisia viherkasveja on tupsahdellut melkeinpä joka huoneeseen. Vielä pari etsii paikkaansa, kuten alla oleva palmuvehka..

IMG_2245
IMG_2236

Poikien valitsemat mehikasvit ilahduttaa omistajiaan pienissä purkeissa hyllyllä. Rahapuu komeilee tuossa sivupöydän päällä.

Tauluhyllylle halusin vähän selkeämpää ilmettä = vähemmän tauluja. Siihen uutena tuli taulu yhdestä meidän lempparikohteista, Pariisista. Muutama pienempi taulu meni kaappiin ja hevostaulu hypähti niiden tilalle lipaston päältä.


IMG_2216
IMG_2201
IMG_2198IMG_2252IMG_2209

Vielä kerran se, mistä kaikki lähti..

IMG_2212

Olohuoneeseen olisi vielä tarkoitus päivittää vähän sohvatyynyjä ja vilttiä jollain sinertävällä sävyllä. Ja niin, poikien huoneita ollaan myös vähän päivitetty ja luotu niihin erilaista tunnelmaa juurikin tauluilla. Pojat ovat olleet itse mukana suunnittelussa ja se kyllä näkyy kivasti. Mutta ne eivät ole vielä aivan valmiina, joten palaillaan niihin tuonnempana.

Miltä näyttää?

K-M

Alta|Norway

Palataan taas reissujuttuihin ja Norjaan.. Meidän road tripin varrelle osui kaunis Altan kaupunki ja päätettiin viettää siellä päivä upeissa maisemissa.

IMG_1526
IMG_1521

Ajeltiin siellä ympäriinsä ja lopuksi päätettiin parkkeerata auto museon pihalle kun nähtiin, miten upeat maisemat museon takaa avautui. Itse museokin oli kuvauksellinen rakennus ulkoapäin. Tällä kertaa jätettiin sisätilat rauhaan ja nautittiin vain tuosta pihasta ja näköalasta.

Sen verran koitettiin historiaan tutustua, että käveltiin esikoisen kanssa läheiselle kalliopiirrosalueelle, jossa on maalauksia tuhansien vuosien takaa, mutta sinne vaadittiin museon lippu ja niitähän meillä ei ollut.

IMG_1579
IMG_1590
IMG_1532
IMG_1564
IMG_1555

Altasta jatkettiin illalla matkaa kohti Kautokeinoa. Altasta lähtevä tie oli yksi reissun hienoimmista tieosuuksista! Jyrkkiä kallioseiniä, kirkkaita koskia mutkaisen tien vieressä ja siellä täällä pieniä vesiputouksia. Pojatkin jopa lopettivat legoleikit siinä kohtaa. Eli se oli todellakin vaikuttava näky ;D
Pysähdyttiin reilun tunnin ajon jälkeen isolle levähdyspaikalle tekemään iltapesut ja -palat valmiiksi ja jatkettiin vielä matkaa seuraavalle isommalle paikalle. Siinä ensimmäisessä paikassa nimittäin ilma kuhisi sakeana pieniä polttiaisia ja ne löysivät myös keinon päästä auton sisään. Autokin alkoi tässä vaiheessa temppuilla ja kieltämättä tuli illalla mietittyä muutamaan kertaan, että mitenhän osataan soittaa hinausauto paikalle jos auto tekee täyden tenän.

Ei onneksi tehnyt täyttä stoppia, vaikka seuraavana päivänä hyytyikin keskelle erämaata. Pitempi tauko vaan ja päästiin jatkamaan matkaa Suomen puolelle korjaamolle Hettaan. Ja vitsit miten ystävällisiä ja puheliaita ihmisiä Hetassa olikaan! Ihan eri meininki kuin täällä hieman etelämpänä. Autosta kuitattiin vikakoodit ja sen jälkeen se toimi taas ihan normaalisti. Jatkettiin sieltä reissun viimeiseen paikkaan, Leville. Mutta siitä lisää myöhemmin 🙂

Onko siellä Altassa käynneitä?

 

K-M

 

Fisherman’s Friend

Fisherman’s Friend

Viime viikon road trip oli ihan mahtava seikkailu koko perheelle. Kamera on täynnä kuvia vajaan viikon reissun jäljiltä ja niitä katsellaan porukalla vähän väliä.  Tällä kertaa ajattelin kirjoitella reissujutut hieman sekalaisessa järjestyksessä. Tässäpä siis ensimmäiset kuvat ja tunnelmat road tripin kolmannelta aamulta jostain jäämeren rannalta Lakselvin pohjoispuolelta. Yksi kauneimmista rannoista mitä on vastaan tullut.

IMG_1322
IMG_1330
IMG_1335
IMG_1344

Kysyttiin pojilta mikä oli parasta koko reissussa. Esikoisen mielestä aarteiden etsiminen rannalta. Ja keskimmäisen mielestä kivien heittely jäämereen. Nuorimmaiselta kysyttäessä saimme vastaukseksi iloisen kiljahduksen ja leveän hymyn ;D

IMG_1369
IMG_1356
IMG_1372
IMG_1420
IMG_1461
IMG_1325
IMG_1440

Ranta oli täynnä täydellisiä leipäkiviä heittelyyn ja mahtavia meren aarteita.. kuten yllä olevasta kuvasta näkyy 😉

 

K-M

30 day photography challenge, kuvat 2/3

Tässäpä seuraavat kuvat..

Harmittaa, että en ehtinyt ja saanut aikaiseksi panostaa tähän kuvaushaasteeseen kuten halusin. Ideoitakin oli vaikka kuinka, mutta en vain kerta kaikkiaan saanut aikaiseksi toteuttaa niitä kaikkia. Mutta tässä kuvaushaasteessa loistaakin sitten pääosissa nuo ”tarinat” kuvien takaa.

10. Childhood memory. Yksi rakkaimmista muistoista lapsuudesta on meidän kissa Kassu. Se kissa ansaitsisi kokonaan ihan postauksensa.

Mutta rakas ja ihana muisto on tämäkin. Meidän matka Californiaan serkkujen luokse. Kierrettiin San Franciscoa ja lähistöä. Tehtiin myös automatka Los Angelesiin, jossa pyörittiin Disneylandit ja Universal studiot.. Tässä kuvassa patsastellaan laiturilla ja takana koreilee Golden Gate. Ja hei, huomatkaa anorakit ja vyölaukut ;D

10 (1024x683)

11. Something blue11 (1024x683)

12. Sunset. Tämän otin toisena päivänä kun aurinko taas piiitkästä aikaa näyttäytyi illalla.12 (683x1024)

13. Cannot live without. Koska en millään saa järjestettyä kaikkia läheisiäni samaan kuvaan niin päätin napata kuvan materiapuolelta. Perinteinen kalenteri paperisivuineen on kulkenut puolet elämästäni mukana. En yhtään osaa käyttää puhelimen tai tietokoneen kalenteria.. Ja sitten puhelin. Sad but true. Tuo vekotin melkein kasvoi käteen kiinni tuossa synnytyksen jälkimainingeissa kun ajattelin, että ehdin sitten varmasti soittaa apua jos jotain tapahtuu. Nyt onneksi oon saanut hieman erkaannuttua siitä ja tänään jopa hukkasin sen hetkeksi. Se löytyi myöhemmin autosta penkin vierestä.. 13 (1024x683)

14. Eyes. Minun kahden vanhemman naperon tähtisilmät ♥14_1 (1024x683)14_2 (1024x683)

15. Silhouette. Perheen miesten ääriviivat.. vain kissa puuttuu. 15 (1024x683)

16. A good habit. Hyvää tapaa tässä ei sinänsä ole kuvattuna, mutta tuolla pääsiäisaterialla opetettiin pojille vähän uusia pöytätapoja kun he innoistuivat kyselemään miksi mm. on katettu useampi lautanen ja lasi kaikille ruokailijoille. 16 (683x1024)

17. Technology. Meidän perheen uusimmat teknologiahankinnat. Itkuhälyttimet. Tykästyin noihin valtavasti. Vaunujen lämpötila näkyy koko ajan tuossa ”vanhempien” vastaanottimessa. Vauvalle voi myös puhua tuon vanhempien yksikön kautta ja vaikka mitä muuta jännää ;D17 (1024x683)

18. Your shoes. Parhaimmat lenkkarit ja lempparikenkäni. Mitkään kengät ei ole koskaan olleet noin hyvät jalassa kuin nämä Niken Freet. Valitettavasti nämä mustat pitää kohta heittää roskiin kun oon niin kuluttanut nuo loppuun. Onneksi kaapissa on toiset samanlaiset vähän kirkkaammassa turkoosin sävyssä.18 (1024x683)

19. Something you want. Matkakuume on todella korkealla eli lomamatka jonnekin lämpimään perheen kanssa. Kidutan itseä viikoittain selaamalla ja lukemalla kaikista ihanista kohteista. Tämä on meidän häämatkalta Zakynthoksen satamasta. 19 (1024x683)

Siinäpäs kaikki tällä erää. Vielä tulee kuvat 20-30.

Edelliset kuvat löytyy tästä  ja kuvausaiheet täältä.

 

Ninnu

Pääsiäinen

Moikka moi ja iloista pääsiäistä!

Täällä vietellään pääsiäistä perinteiseen tapaan. Ollaan siis ihan vain kotona ja nautitaan yhteisistä vapaapäivistä. Meidän pääsiäiseen kuuluu hyvä ruoka, paljon ulkoilua ja tietenkin suklaamunia. Parina vuotena ollaan jopa piiloteltu noita suklaamunia toisillemme. Hauskaa puuhaa!

Tänä vuonna ostettiin Ossin kanssa Mignon-munat kun kumpikaan ei muista sellaista syöneen sitten lapsuusvuosien. Oli piikkusen liian makeat meidän makuun. Mutta onpahan nyt kokeiltu!

pääsiäinen1pääsiäinen2

Rairuohot laitettiin jo aiemmin kasvamaan. Meidän keskimmäinen poika oli myös hoidossa askarrellut rairuohopurnukan. Sehän kasvaa kaikista komeiten! Ja on muutenkin niin ihana ♥

Vanhimman pojan kanssa puolestaan maalattiin eilen munia rairuohojen kaveriksi. Yllättävän rentouttavaa puuhaa.

pääsiäinen4pääsiäinen3pääsiäinen5

Ollaan ulkoiltu yhdessä ja erikseen. Minä oon käynyt polkaisemassa tällä viikolla pari maastopyörälenkkiä ihan yksikseen, tänään viimeksi. Niin mahtavaa pitkästä aikaa päästä tuonne poluille ja ottaa samalla hieman omaa aikaa.

Pojat olivat innoissaan kun kuulivat minun lähtevän pyöräileen. Se nimittäin tarkoittaa myös yhteisiä pyörelenkkejä pyöräkärryn kanssa. Kohta päästään vanhempien naperoiden kanssa kuluttaan pyöräteitä yhdessä.

 

Meidän kissa on kunnon pääsiäiskisuli, ihan kuin saduissa noidilla. Eilen luettiinkin satua, jossa oli just samanlainen kissa Kyöpelinvuorella noitajuhlissa.

pääsiäinen6

Tänään lenkin jälkeen valmistelin meillä päivälliseksi kreikkalaista ruokaa. Aamulla tein jo jälkkärin valmiiksi odotteleen iltapäivää.

Ruokalistalta löytyi kreikkalainen salaatti, tzatziki, oliivileipää, moussakaa ja jälkkäriksi hunaja-sitruunapiiras, jonka seurana frozen yoghurtia. Salaatti, moussaka ja piiras tuli omin käsin, muiden kanssa hieman oikaisin kaupan kautta. Syötiin koko porukalla mahat täyteen oikein pitkän kaavan mukaan ja loppuilta onkin mennyt ihan vain rentoutuessa. Paitsi poikien iltavillejä ei estä mikään ;D

Matkakuume on valtava ja Kreikka eritoten vilisee mielessä tuon tuostakin. Onneksi tällaiset ruokamatkat helpottaa matkakuumeen ruoka-osiota ainakin hetkeksi ;D

pääsiäinen9

pääsiäinen28

Viikonlopun aikana suunnitelmissa on ulkoilla mahdollisimman paljon koko porukalla, käydä ehkä vielä vähän pyöräilemässäkin, tehdä hyviä ruokia, käydä poikien mummulassa brunssilla sunnuntaina ja ihan vain ottaa rennosti.

Kuinka siellä on pääsiäinen lähtenyt käyntiin?

 

Ninnu

 

Ensimmäiset kuvat/ 30 day photography challenge

No niin nyt on räpsitty 30 päivän valokuvahaasteen ensimmäiset otokset. Tässä postauksessa löytyy lista kuvattavista asioista: 30 days photography challenge

  1. Self portrait eli rehellinen selfie heti alkuun. Olisin kyllä mielummin valinnut jonkun aamulla freesinä otetun kuvan tämän kauhtuneen iltalookin sijaan, mutta tällä mennään.

1 (892x1024)

2. What you wore. Siivouspäivä = kumihanskat.

2 (683x1024)

3. Clouds. Tämä kuva on oikeasti otettu neljäntenä päivänä ja vielä ikkunasta. Nimittäin edellisenä päivänä taivaan peitti harmaa iso pilvi ihan koko päivän ajan. Sama juttu oli neljäntenäkin päivänä kunnes illalla verhoja sulkiessa huomasin pilvilautan väistyvän. Tässä kuva siitä.

3 (683x1024)

4. Something green.

4 (1024x683)

5. After dark. Pimeää ei juurikaan enää illalla tule, mutta tämä on siltä hetkeltä kun vetäydyn sänkyyn lukemaan ja nukkumaan.

5 (683x1024)

6. Obsession. Aamukahvi.

6 (683x1024)

7. Changes to come. Kevät!

7 (1024x683)

8. Routine. Tuoreet kukat. Niitä meiltä löytyy aina kun mahdollista. Ja yleensä valkoisena. Helpoin tapa saada koti raikkaamman näköiseksi, vaikka oikeasti näkymä onkin kuin myrskyn jäljiltä ;D

8 (683x1024)

9. Someone you love. Minun pojat, kaikki kolme ♥

9 (683x1024)

Toivottavasti seuraaviin kuviin ehdin paremmin suunnittelemaan ja toteuttamaan kuvia. Näihin ensimmäisiin kuviin en ole oikein tyytyväinen, koska suurin osa näistä on hätäisesti räpsittyjä otoksia. Onneksi on vielä monta päivää ja aihetta jäljellä 🙂

 

Ninnu

30 days photography challenge

Yksi mun tämän vuoden haaveista on opetella lisää valokuvauksen saloja ja kameran käyttöä. Tähän mennessä en ole asiaan juurikaan aiempaa enempää panostanut, mutta viikko sitten päätin ryhtyä toimeen kun törmäsin Pinterestissä tällaiseen 30 päivän valokuvaushaasteeseen. Koska jostain se on aloitettava. 30-day-photography-challenge

1

Ajattelin, että jaan tämän haasteen kuvat 2-4 postaukseen enkä suinkaan tee jokaisesta kuvasta omaansa. Nyt siis kuvailemaan ja tänään, ensimmäisenä haastepäivänä pitäisi ottaa kuva itsestäni.

Eli ei muuta kuin kamera tulille! 🙂

 

Ninnu

Newborn photography, part 1

Otettiin alkuviikosta pojista ja isistä kuvia. Opeteltiin Ossin kanssa uuden objektiivin käyttöä samalla. Ei voi kuin todeta, että huh miten haastavaa on saada sellaisia kuvia, mitä omassa mielessään on kuvitellut. Mutta opettelu jatkuu. Tänään olisi tarkoitus vielä napata muutamat kuvat minusta ja vauvasta. Ja jos veljekset ovat kuvaustuulella niin haluttaisiin meidän kolmikostakin pari otosta muistoksi.

Tässäpä muutama oma suosikki ensimmäisestä erästä.

newbornphoto1newbornphoto2newbornphoto7newbornphoto4newbornphoto6newbornphoto15newbornphoto3newbornphoto8

Oon niin kiitollinen ja onnellinen tuosta paremmasta puoliskostani. Hän on mahtava isä ja puoliso. Pystyn nojaamaan Ossiin asiassa kuin asiassa ja tiedän, että hän on aina tukena kun tarvitsen. Nytkin sairaalareissulla hän istui kovalla tuolilla monta tuntia ja valvoi minun unta siinä vieressä. Hoitajilta hän kyseli kaikki ne kysymykset, joita en itse hoksannut tai jaksanut kysyä. Ja vähän väliä hän varmistelee onko kaikki hyvin. Tälläkin hetkellä meidän arjen pyöritys lepää aikalailla kokonaan Ossin harteilla. Ja vielä kaiken keskellä hän löytää aikaa leikkiä poikien kanssa ja kannattelee minuakin. Toivottavasti minullakin alkaisi pian olla enemmän energiaa, että voisimme taas jakaa näitä hommia enemmän.

Kiittelin Ossia kaikesta tästä ja vastauksena tuli vaatimattomasti, että ei tarvi kiitellä, tekisit itsekin samanlain. Ja niin kyllä tekisinkin, kaikkeni hänen vuokseen ♥

Ninnu

Kolmas kolmannes

Eli viimeiset 12 viikkoa ”virallista” raskausaikaa jäljellä. Todellisuushan on toki sitten ihan toinen. Nyt on meno alkanut käymään aika raskaaksi parin edellisen viikon aikana. Viime viikolla piti lähteä kesken työpäivän lääkäriin kun harjoitussupistukset muuttui hetkessä kipeiksi.Onneksi kaikki on kunnossa ainakin toistaiseksi, mutta tietenkin huolettaa jos vauva alkaa jo näillä viikoilla syntymään. Viime lauantainen juhlapäivä vei ihan kaikki mehut ja olin illalla tosi huonovointinen. Tiistain neuvolassa sovittiin niin, että nyt joitain päiviä seuraillaan oloa ja mietitään sitten olisiko parempi parin viikon ajan levätä kotona ihan kunnolla. Minulle iski vielä joku flunssakin ja tiistai-keskiviikko meni lämpöillessä ja kurkkukivussa. Nyt onneksi olo alkaa olla jo normaali.

img_6409-1024x683img_6411-1024x683img_6418-1024x683

Influenssarokotteen kanssa päädyttiin ottamaan ne koko perheelle. Tiistaina oli aluksi esikoisen 4-vuotisneuvola ja perään minun äitiysneuvola. Saatiin siellä rokotteet ja samoin sai Ossi ja meidän nuorempikin veijari kun tulivat yhtä aikaa siellä käymään. Nuoremmalle pojalle saatiin rokote sumutteena, mutta vanhemmalle sitten perinteinen piikki. Vielä pitää ottaa tehostepiikki joulukuussa hänelle kun ei olla aiemmin otettu. Mutta tosiaan, eipä tarvi enää jossitella tuon asian kanssa.

Neuvolassa oli kaikki kuten pitää. Sydänäänten lisäksi kaiuttimista kuului vauvan kova hikka, jonka mukaan koko maha pomppi. Vauva heitteli muutenkin jotain kuperkeikkoja kun siinä pötköttelin. Saapa nähdä milloin hän alkaa asettumaan pää alaspäin. Välillä taitaa jo niin ollakin kun kylkiluihin tulee sen verran napakoita potkuja. Kyljissä tuntuu muutenkin kun kohtu ylettyy jo aika korkealle ja kasvaa kasvamistaan. Ihanaa, mutta samalla toisinaan ikävän tuntoista.

img_6422-683x1024img_6429-683x1024img_6431-683x1024

Merkkailin kalenteriin tulevia neuvoloita ja ultrakäyntejä. Ennen äitiysloman alkua on enää yksi neuvola jäljellä! Sen lisäksi on ylimääräinen ultra joulukuun puolessa välissä, missä tsekataan istukan paikka. Kiva kun saa samalla sitten hieman muitakin tietoja vauvasta. Koko kiinnostaa tietenkin kovasti.

Näin ne viikot sujahtelee vauhdilla. Pian on enää viimeinen 10 viikkoa jäljellä. Odottavan aika tuntuu kovin pitkältä, mutta taas toisaalta hämmästyn välillä itsekin kun huomaan, kuinka pitkälle ollaan jo päästy. Samalla on hieman haikea olo kun tämä on aika todella varmasti viimeinen raskausaika, minkä saan kokea ♥

img_6439-683x1024img_6445-683x1024img_6450-683x1024

Nyt aion nauttia ja koitan painaa tarkasti mieleen kaikki tuntemukset ja tunteet tältä ajalta.

Kuvituksena tällä kertaa meidän viime sunnuntainen retki Koiteliin. Tuolla on kyllä niin kaunista olipa vuodenaika mikä tahansa. Mietittiin, että pitäisikö mennä maanantai-iltana tuonne samaiseen paikkaan ihailemaan sitä superkuuta. Ajateltiin, että ois jännä laittaa nuotio ja syödä siellä iltapala kuun ja nuotion valossa.

 

Mukavaa alkanutta viikonloppua!

 

Ninnu