Syöte MTB

Ensinnäkin, hyvää Suomen luonnon päivää! 🙂 Me käytiin tällaisen päivän kunniaksi retkellä Runtelinharjun laavulla. Hieno paikka! Kannattaa käydä jos Oulun alueella asutte ja liikutte. 

Mutta asiaan! Kuluvan kuun alussa järjestettiin Syöte MTB maastopyöräkisat ja niihin ilmoittauduttiinkin jo tammikuussa. Kesän aikana päätin, että en ajakaan vähäisen treenimäärän vuoksi ja päätin lähteä taas kannustusjoukkoihin. Kisaviikolla vitsailin siinä herkkuja syödessä, että minäkin tankkaan, että jaksaa kannustaa. Ehkä jossain alitajunnassa edelleen halusin osallistua kisaan. Koska kisaa edeltävänä torstaina ajoin pyörän vanhemmille ja pyysin isää pakkaamaan minunkin pyörän mukaan. Ajattelin, että käyn ajelemassa siellä sillä aikaa kun muut kisaavat.

IMG_6142
IMG_6144
IMG_6162

Perjantaina Syötteelle tultaessa lähdin muiden perheenjäsenten mukaan noutamaan omankin kisanumeron. Ihan vain varalta jos aamulla haluttaakin ajaa. Mietiskelin koko illan seuraavaa päivää ja kävin kunnon painia ajatuksissani. Mietin, että sillä treenimäärällä ei ole mitään asiaa radalle ja sitten harmittaa jos keskeytän. Toisaalta taas jääräpääluonteeni ei antanut millään periksi. Tuli aamu. Sen enempää miettimättä tankkasin kunnon aamiaisen ja vetelin ajovaatteet päälle. Kannattaahan se aina yrittää.

IMG_6180
IMG_6187

Ja todellakin kannatti!!

Ennen lähtölaukausta tehtiin veljen vaimon kanssa vetoja, että lihakset lämpenee. Jännitti ihan älyttömästi. Mutta massan lähdettyä liikkeelle jännitys jäi sinne starttiviivalle ja keskityin vain polkemaan. Muut polkijat ikään kuin unohtuivat ja ajattelin polkevani omaa kisaani. Jo eka nousu pikku-Syötteen huipulle sai miettimään keskeytystä. Sen perään tuli niin makea lasku polkuja pitkin, että päätin tsekata seuraavan mutkan ja sitä seuraavan mutkan taakse. Ja taas uusi mäki, lisää vaikeita juurakkoja, isoja kiviä, pitkospuita, pitkospuita, pitkospuita, suo ja taas vähän mäkeä. Yksi kunnon ilmalento kannon päälle. Sen perään parit kirosanat mielessä ja lisää polkuja. Onneksi välillä sai huokaista parilla soratiepätkällä ja huoltopaikalla.

Välillä ketään ei näkynyt missään ja muutamat pätkät poljin toisten kisailijoiden kanssa. Tsempattiin toisia hankalissa paikoissa.

Joitain mutkia ennen kuuluisaa loppunousua meidän eno ja täti olivat reitin varrella kannustamassa ja huoltopisteenä. Söin pikavauhtia siinä kohtaa suolaisen energiapatukan ja vaihdoin tyhjän juomapullon täyteen. Etureidet nimittäin aloitti melko kramppauksen puolenvälin tienoilla ja mietin kauhulla loppunousun kipua jos kramppaus jatkuu samanlaisena. Ajelin nousun alkuun ja imasin viimeisen energiageelin. Suolakin taisi jossain määrin imeytyä, koska kramppaus hellitti hieman.

Ei muuta kuin Iso-Syötteen huippua kohti polkaisu kerrallaan. Vastaan tuli jo maaliin päässeitä kisailijoita ja jokainen tsemppasi ohi mennessään. Muistaakseni sain sanottua kiitokset siinä puuskutuksen lomassa ;D Ensimmäisen tosi jyrkän mäen kohdalla hyppäsin pyörän päältä pois ja talutin. Saman tein muutamassa kohdassa aiemminkin reitin varrella.

Jalat kramppasi välillä ja painoi ainakin sen tonnin kappaleelta. Tässä vaiheessa vasta aloin miettiä maalia ja meidän poikia siellä kannustamassa. Pidin lyhyitä taukoja kun tuntui, ettei kerta kaikkiaan pysty liikkumaan. Samalla ajattelin, että joitain satoja metrejä enää ja maalissa ollaan.

Tuli suo. Alkoi satamaan. Tuli mäki täynnä kiviä ja mutaa. Edelleen askel tai polkaisu kerrallaan eteenpäin. Tsempattiin muiden kisailijoiden kanssa toisia. Sitten tuli edelliseltä illalta tuttu polku vastaan ja tajusin, että nyt on ihan oikeasti enää niin lyhyt matka. Ei muuta kuin sinnillä maaliin.

En osaa kirjoittaa ja kuvailla sitä tunnetta kun kuulin toimitsijan huutavan oman kisanumeron ja näin kannustusjoukot. Samalla kuului kun meidän pojat huusivat ”äiti, äiti, äiti”! Pysähdyin ja samalla hetkellä veljen vaimo juoksi halaamaan. Iso itkuhan siinä pääsi. Jonnan perässä tuli heti Ossi, meidän pojat ja minun äiti. Ihan mieletön fiilis! Hitto minä pääsin sinne maaliin!! Ja aikaankin olen enemmän kuin tyytyväinen.

IMG_6172

Maalikuvien jälkeen lähdettiin mökille. Siellä odotteli lämmin sauna ja kuivat vaatteet. Eipä ole sauna tuntunut vähään aikaan niin hyvältä kuin silloin! Saunan jälkeen oltiin jonkin aikaa mökillä ja lähdettiin hotellille syömään ja katseltiin vielä palkintojen jaot.

Mökillä sitten jatkettiin kisakertomuksia ja analyysiä reiteistä. Isä ja veli ajoi 60 km reitin ja me Jonnan & muutaman muun sukulaisen kanssa 32 km. Nostettiin malja kaikille pyöräilijöille ja samalla myös meidän erinomaiselle huoltojoukolle (=meidän äiti) ;D

Kaikilla meni kisat nappiin ja jokainen venyi osaltaan hienoon suoritukseen. Mahtava tunne kun saa olla koko sakista niin ylpeä!

Illalla käytiin vielä hotellilla tsekkaamassa jatkobileet neljästään. Me vaan lähdettiin ennen yhtätoista takaisin mökille kun väsytti niin älyttömästi. Aamulla pakattiin kamat ja pyörät takaisin autoihin. Mahtava kisaviikonloppu takana. Ens vuonna Ossikin lähtee mukaan ajelemaan muutaman vuoden tauon jälkeen. Myös pari meidän ystävää innoistui hommasta ja hyppää remmiin mukaan.

En malttais odottaa ensi kesää!
IMG_6200

Mahtavan fiiliksen lisäksi kisasta jäi muistoksi melkoiset mustelmat pohkeesta kankkuun asti. Onneksi mustelmat haalistuu nopeammin entä nämä muistot ;D

K-M

Treeniviikot 9 & 10

Kesäflunssa alkaa olla selätetty ja voi taas hiljalleen palailla urheilun pariin. Yhdeksäs viikko meni siis täysin levossa lukuunottamatta yhden illan leppoista kävelylenkkiä. Monen päivän sisällä olemisen ja makoilun jälkeen oli pakko päästä haukkaan happea.

IMG_5067

Vko 10

Ma – Lepo

Ti – Lepo

IMG_5060

Ke – Pieni maasto-/maantielenkki uusia lukkopolkimia testaillen

To – Noin tunnin mittainen kävely-hölkkälenkki metsään Ossin kanssa kahdestaan. Kiitos lastenvahdeille. Päätin, että näin yhdeksän vuoden yhdessäolon jälkeen on aika näyttää Ossille meidän lapsuusajan salainen majapaikka metsässä ;D Siellä se jättimäinen kivi edelleen seisoi paikallaan. Itse maja oli hieman kärsinyt tässä vuosien varrella.

Vitsit miten mahtavia muistoja tuli mieleen tuolla! Saatettiin veljen ja kamujen kans viettää majalla kokonaisia päiviä seikkaillen ja eväitä syöden. Kuvassa tuo kivi näyttää hurjan paljon pienemmältä kuin se oikeasti on. Korkeutta on nimittäin piiitkästi minun yli.

IMG_5036
IMG_5044

Pe – Lyhyt kävelylenkki lähimetsään

La – Lepo

IMG_5081
IMG_5083

Su – Maastopyörälenkki, reilut 35 km. Isän ja Jonnan kanssa käytiin polkaisemassa hyvä peruskestävyyslenkki ja loppuun pari hapottavaa mäkeä. Tuli muutama kiva onnistumisen tunne kun ei pölähtänyt parissa vaativassakaan paikassa ;D

 

Nyt me painellaan meidän pienimmän ukkelin kanssa vaunulenkille ja nauttimaan tuosta kesäisestä säästä! Vihdoin tuntuu, että alkaa ilmat lämpeneen!

K-M

Viime viikon urheilut (vko 8)

Viime viikkoi alkoi tehokkaasti ja loppui rennommin. Alla tarkemmin 🙂

Ma

Kaylan treenien ykkösviikon jalka/cardio-rääkki. Sen perään noin tunnin reipas vaunulenkki.

Ti

Samaa rataa jatketaan eli Kaylan ykkösviikon treeni käsille ja vatsalihaksille. Lisäksi noin puolen tunnin reipas vaunulenkki. Olisin voinut kyllä kävellä tunteja, koska V-I-H-D-O-I-N saatiin nauttia lämpimästä säästä! Ihanaa!

Ke

Lepo

To

Noin 20 km maastopyörälenkki tässä lähimaastossa. Lenkki loppui meidän molempien, minun ja Jonnan, osalta kastumiseen kun yhden soratien jään alla olikin vettä ihan kunnolla. Mehän nimittäin mentiin sen jään läpi ;D Saatiinpa hyvät naurut ja virkistävä minikylpy!

IMG_4940

Ossi nappasi lauantaina illasta kuvan meistä kun käytiin kolmestaan ihastelemassa taas Koitelin koskia ja tulvaa. Meidän isommat pojat painelivat nimittäin taas mummulaan yöksi. Sinne he pyytävät päästä joka viikonloppu. Heidän mielestä olisi niin ihanaa asua mummulassa serkkujensa kanssa ;D Muistan kyllä tuon saman tunteen omastakin lapsuudesta.

 

Loppuviikko menikin sitten rennommin. Lauantaina ja sunnuntaina käytiin pienet leppoisat kävelylenkit eri kokoonpanoilla.

Ja nyt eilen sitten iski kunnon kesäflunssa päälle. Nieleminen sattuu ja koko ajan viluttaa. Eli tämä viikko taitaa mennä levätessä.

 

Palataan taas! 🙂

 

K-M

7. treeniviikko

Ma

Venyttelyä ja putkirullailua. AUTS!

Ti

Kaylan 1.viikon ylävartalotreeni = monia monia punnerruksia ja vatsalihaksia. Hyvin meni ja tunsi tehneensä seuraavina päivinä ;D

IMG_4846

Ke

Unelmien liikuntapäivä! Keskiviikkona Unelmien liikuntapäivänä järjestettiin ympäri Suomea erilaisia liikuntatapahtumia kaiken ikäisille. Me osallistuttiin veljeni ja ystäväni kanssa ohjatulle maastopyörälenkille. Lenkistä vastasi Rokua MTB, Team Donna Agile ja Mediterapia Sport.

Sää oli ihan kauhea ja vaatteet kastui jo ennen lenkkiä. Onneksi oli veden- ja tuulenpitävät kamppeet päällä. Ajeltiin parin tunnin lenkki ja kilsoja kertyi reilut 20. Välillä oli teknisesti tosi haastavia paikkoja ja muutama jyrkkä nousukin lenkin varrelle osui. Ihan kaikkia mehuja en saanut puristettua itsestä, mutta ei ollut kyllä kaukana. Tankkaus ja nesteytys meni pieleen omalla kohdalla. Eritoten nesteytys oli ihan liian vähäistä, koska siinä kovankin hikoilun rinnalla maidontuotanto hyrskytti mukana. Ja aina urheillessa ainakin itsellä se maidontuotanto kiihtyy. Nestevajeesta kärsin vielä seuraavana aamuna pääkivun muodossa.Ens kerralla siis huomio tuohon!

Lenkillä sai kyllä hyvän kuvan omista heikoista kohdista. Ne on mulla ehdottomasti juurakot ja kivikot. Siis sellaiset kivikot, joissa pienimmät kivet ovat reilun nyrkin kokoisia. Lisäksi oon näköjään kehittänyt itsesuojeluvaiston tässä vuosien varrella, koska pienestä rämäpää-tytöstä on tullut vähän joka mäessä jarrutteleva nainen ;D Ainakin tässä pyöräilyasiassa. Nimittäin välillä pelotti kauheasti, että kaatuu sinne kivikkoon ja takana tulevat pyöräilijät tulee siihen samaan läjään päälle. Mutta eiköhän se tästä ala variseen kun tarpeeksi polkee. Ja kyllä sitä ainakin kerran kesässä kaatuu kuitenkin ;D

Mutta siis hyvä lenkki ja kiva oli polkea ihan uusia reittejä. Nyt vaan pitää alkaa tehdä viikoittain vähintään yksi tuollainen pitkä muutaman tunnin lenkki, että kestävyys alkaa parantua.

To

Lepo

IMG_9580
IMG_9601

Pe

Kaikki aika hyödyksi! Meillä oli puolen päivän aikaan asuntonäyttö ja lähdettiin siksi aikaa poikien & kissan kanssa minun vanhempien kotiin. Pakkailin jumppavaatteet mukaan ja siinä pienimmän nukkuessa uniaan ja isompien leikkiessä tein viime viikolta tutun pilatestreenin. Ja kyllä, pakaralihakset oli yhtä tulessa kuin viime viikollakin ;D
Pilateksen perään harjoittelin vielä päällä- ja käsillä seisomista. Pojat myös perässä.

IMG_9614

La

Ystäväni kanssa lähdettiin sellaiselle ”palauttavalle” pyörälenkille ihan tietä pitkin ajellen. Sykkeet nousi välillä, mutta ei mitenkään kovasti. Polkaistiin Koiteliin ja herkuteltiin Tunnelmatuvan pannarikahvit. Tauon jälkeen ajeltiin vähän siinä viereisessä metsikössä ja vähän harjoiteltiin mm. esteiden ylittämistä ajaen. Jossu bongas myös törkeän ison sammakon ja ihmeteltiin sitä hetki siellä pusikoissa ;D

Lenkki jatkettiin tietä pitkin takaisin kotiin.

IMG_4857
IMG_4869

Su

Lepo

Tosi kiva treeniviikko takana!

Viikko sitten sunnuntaina laitettiin ystäväni Jonnan kanssa viestiä Team Donna Agilen naisille, josko mahtuisimme mukaan tiimiin ja mehän mahduttiin! Nyt odotellaan innolla yhteisiä maastopyörälenkkejä ja muita tapahtumia.

 

K-M

Treeniviikot 5 & 6

Viidennellä treeniviikolla en tehnyt oikeastaan yhtään mitään lukuunottamatta loppuviikon Kuusamon reissun kevyttä kävelyä ja pientä käsiseisontaharjoittelua järven jäällä. Flunssa meni onneksi aika vähällä ohi kun kerrankin maltoin levätä. Ja herkutella. Vaikka tuolla herkuttelulla paranemiseen tuskin kauheasti on vaikutusta ;D

IMG_4595 (1024x683)

6. viikko

Ma

Vappu ja meidän pojan synttärijuhlat eli urheilujen suhteen nollapäivä. Illalla kyllä olo oli samanlainen kuin jonkin isomman urheilusuorituksen jälkeen ;D Oli sen verran hulinaa.

Ti

Hölkkälenkki vauvan kanssa. Reilut 6 km, josta noin 80% hölkäten ja loput reipasta vauhtia kävellen. Aikaa meni hyvinkin alle tunti eli ihan kiva vauhti hölkkälenkille. Juoksu kulki aika hyvin, mutta se pyöräteiden hiekoitus rassasi koko matkan ajan. Koko ajan luisti lenkkari alta. Onneksi ne lakaistaan tällä viikolla pois.

Ke

45 min pilates. Löysin Youtubesta todella tehokkaan pilatesohjelman. Siinä keskityttiin pääosin tuonne pakara-alueelle. Enpä muista milloin viimeksi on tuntunut siltä, että jokainen pieninkin lihas sillä alueella on niin tulessa mitä tuon harjoituksen aikana oli. Loppuvenyttelyjen päätyttyä tuntui etten pääse matolta ylös. Tämä harjoitus siirtyi siis omiin suosikkeihin välittömästi.

Pilatekset ja joogailut pyrin aina tekemään omassa rauhassa esim. meidän makkarissa ovi suljettuna. Siinä saa otettua pienen hetken itselleen melkein täysin rauhassa (pojat tietenkin haluavat tulla aina kaveriksi kun näkevät jumppamaton lattialla. Ossi onneksi tietää, että haluan tehdä nuo jutut rauhassa ja pitää pojat tiiviisti leikkien parissa sillä aikaa). Sitten niille perinteisille kuntoiluhetkille (esim. Kaylan treenit) pojat saavat osallistua omilla liikkeillään. Yleensä he pomppivat vieressä tasajalkaa, kyykkäävät ja koittavat matkia minua ;D

Meidän päivät on täynnä vauhtia ja ääntä. Päivisin ei ehdi kyllä oikeastaan kertaakaan ihan vain istahtaa alas.. (kuten arvata saattaa kun perheessä on kaksi leikki-ikäistä poikaa ja pieni vauva ;D ) Siksipä pidän huolen, että saan kerran pari viikossa nipistettyä itselle tuon oman rentoutumishetken esim. pilateksen parissa. 

To

Aiemmilta viikoilta tuttu ylävartalotreeni, mutta muutamilla muutoksia. Muutamat liikkeet vaihdoin hieman raskaimpiin. Alkulämmittelynä reilun tunnin verran lumen lapioimista pihalla. Hyötyliikuntaa parhaimmillaan!

Pe

Lepo

La

Lepo

Su

Kuntosalilla soutua, alataljalla vetelyä (painoja nostin pykälän raskaammaksi, jes!), selkätreeniä ja lopuksi menin jumppasalin puolelle tekemään vatsalihaksia ja muita oman kehon painolla tehtäviä juttuja. Oli kiva kun peilisalin puolella ei ollut ketään muita ja sai rauhassa siellä tehdä mm. kävelykyykkyjä ristiin rastiin ympäri lattiaa. Samalla sain otettua viikon toisen hetken ihan vain itselle. Ja kuinka outoa onkaan kun yhtäkkiä on pienen hetken aivan yksin ja on ihan hiljaista ;D

 

Kiva viikko siis takana liikkumisten suhteen 🙂

 

K-M

P.S. Tuo kuva on otettu tasan vuosi sitten Ainolan puistosta.. ihan vain näin vertaillakseni säätä. Nimittäin äsken sateli taas lunta. Kesä, missä olet?

4. treeniviikko

Ma

Maastopyörälenkki, reilut 22 km. Olosuhteet oli mitä parhaimmat! Pari astetta plussan puolella, kantava hanki ja Jonna, rakas ystäväni & kisakumppani seurana 🙂 Eipä juuri parempaa starttia pääsiäispäivän aamulle voi toivoa.

Ti

Lepo

Ke

Käsi-/ylävartalotreeni, löytyy täältä.

Torstaina sitten nousikin jo kuume ja sitä asiaa parantelin loppuviikon. Ja nyt kun se rintatulehdus alkaa olla jo hyvinkin selätetty, nappasin flunssan muilta perheenjäseniltä. Eli kevyt viikko taas edessä.

a11c4-img_6345Näihin maisemiin loppuviikosta! Tämä kuva on parin vuoden takaa maaliskuulta. Nyt en kyllä uskalla enää jäille sivakoida.

Toivottavasti menee pian ohi, että pääsen jatkamaan hommia. Tulevana viikonloppuna olisi tosiaan tarkoitus urheilla Rukalla, joten nyt ei auta muu kuin juoda lämmintä ja ottaa rennosti.

 

3. treeniviikko

Uus viikko ja uudet kuteet! Pakko tähän alkuun heti fiilistellä näitä uusia treenihousuja. Kaks mun ystävää on näitä jo aiemmin kehuneet ja oikeassa olivat! Nämä Kari Traan treenihousut istuu ihan älyttömän hyvin, eikä lähde yhtään valumaan tai muutenkaan pyöri jaloissa. Ja mikä parasta, tarjoushaukkana nappasin nämä hulluilta päiviltä kunnon alennushintaan! Väri on räikeämpi mitä yleensä käytän, mutta onpahan pirtsakat pöksyt!

treenivko3 (1024x683)

Ma

Lepoa vaan

Ti

Kuntosalilla. Alkuun soutulaitteella 2x 5min (yht. 2km). Sitten vapailla painoilla olka- ja käsilihaksia. Lopuksi vähän sivutaivutuksia kahvakuulalla ja venyttelyt.

Soutulaite oli ihana pitkästä aikaa. Tuli oikein semmoinen himo kerätä kilometrejä vauhdilla. Viereiselle laitteelle tuli toinen salikävijä ja siinä kiritettiin toisiamme ja aina väliin puhuttiin omista urheiluharrastuksista.

Ke

Maastopyörälenkki! Ensimmäinen tälle vuodelle!! Oli niin ihanaa. Kävin tosin aika lyhyen, noin 10 km lenkin näin aluksi, mutta fiilis oli huippu. Ja vaikka oli kesärenkaat niin hyvin pääsi polkemaan moottorikelkan jälkiä pitkin.

treenivko3_2 (1024x683)

To

Jalkatreeni

Eli sama kuin edelliselläkin viikolla. Ja mainittakoon vielä tosi hyvänä hyötyliikuntana reilun tunnin lumen & jään lapioiminen takapihalla. Kyllä tuli kuuma ja paikat kipeäksi.

Pe

Maastopyörälenkki. SportsTracker unohtui laittaa päälle, mutta arvioisin matkaksi reilun 10 km. Suhasin metsässä pikku polkuja ristiin rastiin.

Pakkasin myös kameran reppuun aikomuksena napsia vähän keväisiä luontokuvia ja samalla opetella kameraa. Muutama onnistuikin, mutta sitten alkoi pyryttää lunta niin paljon, että kevät taas loittoni ja kamera jäätyi ;D Jospa ens kerralla olisi parempi tuuri..

treenivko3_3 (1024x683)

La

Vaunulenkki koko perheen kesken, about 5km 🙂

Su

Lepoa (ja suklaata ;D )

 

Ihan jees viikko urheilujen suhteen takana! Hommat jatkuu huomenna kun otetaan heti aamusta veljen vaimon kanssa pyörät alle ja suunnataan metsään lenkille. Samaisen ystäväni kanssa kiritellään toisia elokuussa Syötteen maisemissa. Huippua! Oon niin odottanut näitä yhteisiä lenkkejä ja treenejä! 🙂

 

Ninnu

2. treeniviikko

Toisen viikon saldo olisi tässä:

Ma

Vaunulenkki heti aamusta. Reitti oli tismalleen sama kuin viikko sitten maanantaina (5,3 km). Aikaa paransin tasan 10 minuuttia, nimittäin lenkki mentiin välillä kävellen ja välillä hölkäten.

Ti

Sama lenkki kuin eilen. Puolet matkasta kävellen, toinen puoli hölkäten. Aikaa meni taas hieman vähemmän kuin eilen 🙂 Varpaat tosin ottivat toisistaan osumaa ja hiersivät haavan. Kotiovella hoksasin lenkkarin kärjen vaihtaneen väriä harmaasta punaiseksi :/

Ke

Lepopäivä

To

Lepopäivä

Pe

Aamusta salille ja siellä kuntopyörällä intervallitreeni. Tällä kertaa ei tullut huono olo ;D Lisäksi jumppailin olkalihakset joka puolelta, ojentajat, hauikset ja selän.

La

Lepopäivä

Su

Tämä jo aiemmin postaamani jalkatreeni kotona. Tällainen iisimpi versio Kaylan treeneistä mitä yleensä teen. Ne saavat vielä odottaa, ovat nimittäin sen verran raskaita ja liikkeet ei vielä sovi tällaiselle aika vasta synnyttäneelle 🙂 Mutta tuolla ”omalla” jalkatreenillä tuli kyllä hyvin hiki pintaan.

 

Tarkoitus oli liikkua tällä viikolla hieman enemmän, mutta asuntoesittely ja sen valmistelut vei leijonan osan tästä viikosta. Mutta huomenna alkaa treeniviikko nro 3 ja uudet kujeet. Haluaisin ainakin joku päivä tehdä pilatesta näidän perusjumppailujen lisäksi.

Huomenna olisikin suunnitelmissa käydä pitkä kävelylenkki vauvan kanssa ja mikä parasta, saadaan seuraksi yksi läheisimmistä ystävistäni ja hänen ihana poikansa ♥

 

Ninnu

 

P.S. Oon syönyt viikonlopun aikana suklaata ihan laittoman paljon. Eikä edes kaduta. Se on niin hyvää ;D

1. treeniviikko

Tästä se lähtee! Tavoitteena olisi kirjoitella muistiin treenipäiväkirjaa ainakin sinne elokuun alkuun saakka. Ajattelin, että tällainen päiväkirja on hyvä apuväline lisämään motivaatiota kun näkee ihan kirjaimellisesti, mitä on tullut tehtyä. Tällä hetkellä motivaatio on huipussaan ja enemmänkin joutuu himmailemaan itseään, ettei lähde nyt aivan keulimaan urheilun suhteen. Mutta kokemuksesta tiedän, että tulee päiviä kun ei nappaa yhtään liikkua ja silloin nämä tällaiset apuvälineet on kultaa.

Toinen hyvä motivaattori on ottaa itsestään kuva esim. neljän viikon välein. Kuvat toimii varsinkin silloin kun haluaa pudottaa painoa ja muokata kehoa, mutta ei niistä haittaa ole tässäkään tilanteessa. Painoa en halua pudottaa grammaakaan, mutta tässä ajan kuluessa tämä olomuoto saa kyllä muuttua hieman kiinteämmäksi. Tällä hetkellä noita rasvavarastoja tosin tarvitaan pikkumiehen syömishommiin.

Tämä kevään herkku on taas rantautunut meidän aamiaispöytään. Marjainen chia-tuorepuuro. Niin hyvää!

tuorepuuro (1024x683)

Ma

Noin tunnin mittainen kävelylenkki vaunujen kanssa. Kotona vielä lisäksi pikku jumppailua ja lihaksien testaamista tauon jälkeen (3×10 punnerrusta, 2×15 yhden käden kulmasoutu/puoli, 2×10 sivuvatsalihakset painon kanssa/puoli). Ja sitten heräsi vauva ja jumppailut loppui 🙂

Ti

Reilun tunnin pituinen kävelylenkki vaunujen kanssa. Nyt pääsi kulkemaan hieman reippaampaa tahtia kun tiet oli paremmassa kunnossa kuin eilen.

Ke

Lepopäivä. Urheilujen suhteen siis, koska ei tässä päivisin juuri ehdi paikoillaan kauaa olla ;D

To

Noin puolen tunnin mittainen kävely/hölkkälenkki. Yllätyin kovasti kun en hengästynyt hölkätessä!

Pe

Lepopäivä

La

Lepopäivä. Koitin jopa päikkäreitä nukkua Skidiparkissa temuamisen jälkeen, mutta ei tullut uni väsytyksestä huolimatta. Iltasuunnitelmiinkin tuli hieman muutosta omalta osalta. Luulin jo, että kevään noro-epidimia on löytänyt tiensä meidänkin taloon. Ilmeisesti kuitenkin söin jotain huonoa kun tuli niin kurja olo alkuillasta. Pääsin onneksi lähtemään tupareihin, mutta menin varalta autolla sinne. 

Su

Kuntosalilla pitkästä aikaa! Alkuun tein 20 minuutin (liian) rankan intervallitreenin kuntopyörällä. Sen päälle jumppailin selkää alataljalla, tein irtopainoilla pystypunnerruksia ja ojentajat. Lopuksi vielä alaselkätreeniä. Ja sitten iski niin kamala olo, että piti lähtä pois. Tässä nyt mietin, että oliko alun pyöräily oikeasti noin raskas, että alkaa ihan tosissaan etomaan vai onko tämä vielä sitä eilistä huonoa oloa. Saapa nähdä.

 

Eli ihan jees viikko urheilujen suhteen. Nyt vaan toivon, että tämä huono olo menisi ohi ja sais aloittaa huomenna uuden viikon pitkällä vaunulenkillä 🙂

 

Palataan!

 

Ninnu

Liikunta synnytyksen jälkeen, kohti tavoitetta.

Tämän viikon sunnuntaina tulee täyteen seitsemän viikkoa siitä kun meidän vauva näki päivänvalon ensimmäistä kertaa. Sen jälkeen onkin ollut melko kivikkoista palautumisen kannalta, kuten aiemmissa postauksissa on käynyt hyvin ilmi. Nyt olo alkaa olla onneksi jo aikalailla normaali. Mieli ja keho välillä oikein huutaa kunnon rääkkiä urheilumielessä ja ei millään malttaisi odotella, että pääsee treenaan ihan tosissaan. Mutta maltettava on.

Edellisten viikkojen aikana mun liikunta on koostunut reippaista kävelylenkeistä vaunujen kanssa tai ilman sekä todella tärkeästä lantiopohjalihastreeneistä. Näitä samoja on tarkoitus edelleenkin jatkaa, mutta pikkuhiljaa alan ottaan mukaan muutakin.

10b3f-img_0043

Reippaiden kävelylenkkien lisäksi tarkoitus olisi tällä viikolla palailla tuonne salille ja siellä tarkemmin pyörän kyytiin. Lisäksi ajattelin alkaa herätellä tuota ylävartaloa pienillä painoilla. Selkä tuntuu olevan aivan totaalisen tukossa eli pikku jumppailut ja venyttelyt on enemmän kuin hyväksi.

Vatsalihaksia en ole vielä edes testannut, missä vaiheessa palautuminen on. Uskoisin kuitenkin, että ne ovat vielä sen verran erillään, ettei niiden treenaaminen ole vielä ajankohtaista. Pitää tässä muutaman viikon päästä testailla tilannetta.

Mutta se tavoite.. 32 km:n maastopyöräkisa Syötteellä elokuussa. Tavoitteena on päästä ensinnäkin maaliin ja jos suoritusaika on kohtuullinen niin oon enemmän kuin mielissään. Pelkkä maaliin pääseminen on jo tässä vaiheessa kova juttu, joten se on nyt ykkösenä mielessä. En malta toisaalta odottaa 2018 vuoden kisoja, jolloin tavoitteena on tietenkin parantaa omaa aikaa.

ba575-img_0034

Pientä treenisuunnitelmaa ollaan perheen muiden osallistujien kesken tehty. Kesälle on tiedossa yhteisiä pitkiä lenkkejä maastossa, lihaskuntotreeniä, mäkitreeniä ja varmaan käydään ainakin kerran Syötteellä harjoittelemassa tekniikkaa. Mielenkiintoinen projekti siis edessä!

Nyt kuitenkin ensimmäisenä pitää saada tuo oma hemoglobiini normaalille tasolle ja palautua rauhassa synnytyksestä. Ei nimittäin käy tämä palautuminen ihan samaan tahtiin kun takana on kolmas synnytys ja ikääkin hieman enemmän ;D

Mutta tästä se lähtee!

 

Ninnu