Väsyttävä syksy

Taas on käsillä ne aamut, kun aurinko ei enää nouse aikaisin ja syksyn tummentama maa imee kaiken valon. Viimeksi tänään kauhistelin ihmisiä ilman heijastimia! Miten se onkin niin vaikeaa muistaa tuo maailman halvin henkiturva? Päivänvalon vähenemisen huomaan itsessä heti kun alkaa vuorokauden valoisat tunnit vähenemään. On taas se väsyttävä syksy. Mutta tänäkin vuonna aion tehdä kaikkeni tätä perinteistä syysväsymystä vastaan.

Väsyttävä syksy. Nainen nojaa laiturin kaiteeseen aurinkoisena syyspäivänä.
Nuotiopaikka ja taustalla ihmisiä laiturilla aurinkoisena syyspäivänä.

Viime vuonna listailin hieman omia konsteja kaamosaikaa varten. Niitä aion tänäkin vuonna hyödyntää. Lisäksi olen lueskellut kirkasvalolampuista. Niistä kyselinkin muiden kokemuksia Instagramin puolella ja vastauksien perusteella se on taitaa olla ihan toimiva juttu.

Kirkasvalolampuissakin on lukemani mukaan hurjia eroja ja osa niistä ei edes täytä kriteerejä ”valohoitoa” antavista laitteista. Pitää siis olla tarkkana lamppukaupoilla.

Onko teillä kokemuksia noista kirkasvalolampuista? Onko niistä ollut apua? Mietiskelin, että voisin hankkia jonkun pienehkön kivan lampun tänne kotiin ja oleskella aina aamiaisen ajan valossa. Osa käyttää niitä työpöydillään, mutta uskoisin tuon ajan heti heräämisen jälkeen toimivan itselle parhaiten. Mutta kokeilemalla sekin selviää.

Nuotiopaikka ja tulet. Nuotion yllä nokipannukahvit kuumenemassa.

Meille sattui aivan täydellinen syyspäivä Syötteen Kellarilammelle kun olimme juhlistamassa ystäväni kolmikymppisiä. Tuo aamu aloitettiin osa pyöräillen ja osa lenkkeillen. Palju oli koko päivän lämpimänä ja siellä me nautiskeltiin lämpimässä vedessä raikkaasta pikkupakkasesta. Tällaiset aurinkoiset päivät on kyllä syksyn parhaimpia asioita. Kun on pari astetta pakkasta ja ruska parhaimmillaan.

Väsyttävä syksy. Nainen nojaa laiturin kaiteeseen aurinkoisena syyspäivänä.

Hitsit kun näitä aurinkoisia päiviä olisi vain hieman enemmän syksyisinkin. Yksi lemppari syysväsyn selätyskeino on minulla vuosittain suunnitella syyskuukausille kaikkea mukavaa tekemistä. Kivat jutut kalenterissa piristää heti mieltä 🙂 Tänä syksynä ollaan tehty ihania ruskaretkiä mökeille useamman kerran ja marraskuulle olisi vielä yksi reissu tiedossa koko perheellä. Sen jälkeen voikin virallisesti alkaa odottaan joulua ;D

Mitä teidän syksyyn kuuluu? Onko väsymystä ilmassa vai onko tämä tunnelmallinen aika just se juttu?

Kaisa-Maria

10 lempparia syksyssä

  • Kun se ”kesästressi” hiipuu ja voi vaan rauhallisin mielin nauttia alkavasta syksystä. Minulla kesästressi on sitä, kun tietää kesän olevan lyhyt ja haluttaa tehdä mahdollisimman paljon kaikkea, mikä ei onnistu muina vuodenaikoina. Tai no tokihan sitä voi pulahtaa avannossa ja nauttia jäätelön sen perään, mutta mieluummin teen sen kesällä ;D

a8304-img_98412b281024x68329

  • Alkusyksyn pimenevät illat ja plussa-asteet. Kun vielä tarkenee heittämällä päälleen takin ja ohuen huivin.
  • Kynttilät!

img_5726

  • Syysmyrskyt. Kun saa katsella surkeaa säätä ikkunasta, vetää villasukat jalkaan, paksun neuleen päälle ja juoda kupin kahvia kaikessa rauhassa kotisohvalla.

img_5856-800x533

  • Ruska-aika ja retket. Kun lehtien väri vaihtuu kirkkaan vihreästä lämpimiin ruskan sävyihin.
  • Kaikki ihanat pataruoat, paistit, keitot ja lämmittävät mausteet, jotka maistuu kesän kevyemmän lautasmallin jälkeen taivaallisilta.

IMG_4131juustolautanen

  • Ne aamut, kun maa on kuurassa ja aurinko paistaa kirkkaasti. Kun taivas täyttyy muuttolintujen huuteluista. Olo alkaa olla vähän niin kuin Nuuskamuikkusella. Haluttaisi lähteä itsekin etelään 🙂

IMG_2097 (800x533)

  • Eteläänpä hyvinkin. Syksyksi, siihen märimpään ja pimeimpään aikaan, on ihana varata rantaloma tai piristävä kaupunkiloma. Muutamakin päivä jossain muualla tuo ihan älyttömästi virtaa siihen hetkeen, kun lunta ei vielä ole ja päivä sen kuin lyhenee.

IMG_2641 (683x1024)

  • Uudet jutut. Uusi koulu, uusi työ, uusi harrastus.. Kun kaikki alkaa taas pyörimään kesälomien jälkeen.

IMG_194820117_1

  • Saunaillat ja takan lämmitys. Kesäisin ei tule kumpaakaan noista tehtyä, joten syksyn tullen takapihalle kasaillaan halkopinot ja aletaan taas lämmittään takkaa. Saunaillat palaa myös viikoittaisiksi rutiineiksi. On niin rentouttavaa mennä lämpimään saunaan pitkän kylmän päivän päätteeksi.

 

Siispä heippa vaan viileähkö kesä ja tervetuloa tunnelmallinen syksy!

Mitä teidän syyslemppareihin kuuluu?

 

K-M

Syysloma

Alkuviikko meni esikoisen sairastaessa jotain kuumetautia, joka onneksi on nyt jättänyt pikkumiehen rauhaan, eikä ihme kyllä ole tarttunut muille meistä. Ei ainakaan vielä. Mutta onneksi tuo kuume ei menoa haitannut ja saatiin nauttia kotona oleskelusta pyjamat päällä pari päivää. Eilen käytiin pikkusen haukkaamassa jo raitista ilmaa ja nautittiin ensilumesta!

Tässä muuten hieman esimakua meidän syyskuvauksista poikien kanssa..

img_6269-683x1024

Eilen aloitettiin aamu kuitenkin halloween-otuksien askarteluilla. Maalattiin värillisille papereille mustalla sormivärillä. Maalausvälineenä jalat ja kädet. Päivällä käytiin asioilla kaupungilla ja illalla liimailtiin otuksille silmät tarroista. Otusten valmistuttua pidettiin Ossille otusnäyttely ennen iltapalaa. Aina yhtä mahtavaa ja ihanaa seurata, miten tällaiset pienetkin askartelut ja tällä kertaa vielä niiden näyttely ovat isoja asioita lapsille. Poikien kanssa vuorotellen esiteltiin Ossille tekemämme otukset.

img_6292-1024x683img_6293-1024x683

Tänään käytiin aamulla puistossa isommalla porukalla ja iltapäivällä pitäisi käydä vielä hieman asioilla kaupungin suunnalla sekä ruokaostoksilla viikonloppua varten. Viikonlopuksi on tiedossa synttärijuhlia eli mukavia päiviä edessäkin päin.

On ollut kyllä niin ihanaa olla poikien kanssa kotona tämä viikko. Aivan kuin silloin kotiäitiaikoina. Ja vielä mahtavampaa on se, että alle kahden kuukauden päästä saadaan jälleen jatkaa noita samoja ihania aikoja kotona lasten kanssa. Näillä näkymin pojat tosin jatkaa hoidossa minimitunneilla sitten kun Ossi palaa isyyslomalta töihin, mutta monen viikon loma on edessä heilläkin ennen sitä.

img_6287-1024x683

Nyt pienet siivoukset ja kauppalistan tekoon. On nimittäin ajatuksena alkaa jo leipomaan pakkaseen valmiiksi esikoisen synttärijuhlia varten.

Oletteko te syyslomalla?

 

Ninnu

Pimeä viikko

Vihdoin viikonloppu! Tämä viikko on madellut eteenpäin toinen toistaan kurjempien uutisten saattelemana. Onneksi nyt loppuviikkoa kohden alkaa mieli kirkastua.

Pysäyttävin uutinen tuli tiistaina varhain kun kuulin isoveljeni joutuneen työmatkalla pyöräilessään kolariin auton kanssa. Eikä minkään pikku auton vaan ison pakettiauton. Veljelleni paloi vihreä valo, kuten myös autolle. Autoilija ei sitten huomannut suojatiellä olevaa kulkijaa ja täräytti päälle Chevy Vanillaan. En tiedä mitkä enkelit siellä on ollut matkassa vai pitäisikö veljeni pelata lottoa tuolla tuurillaan, mutta mitään tosi vakavaa ei kunnon törmäyksestä huolimatta sattunut. Pää osui ensin autoon ja ilmalennon kautta vielä asfalttiin. Koko kroppa siinä on ottanut osumaa ihan toden teolla. Kunnon aivotäräys ja ruhjeita siellä täällä muistuttaa edelleen tapahtumasta. Pyörä ja kaikki muut varusteet ovat entisiä, mutta niitä saa aina lisää. Isoveljiä ei. Onneksi hänellä oli tärkein varuste päässään, kypärä. Ilman sitä tuo matka olisi jäänyt hänen viimeisekseen. Voi kunpa ihmiset oikeasti tajuaisivat sen kypärän tärkeyden. Tämä tapahtuma toimii kamalana, mutta erittäin hyvänä muistutuksena siitä, että vaikka olisi itse täynnä heijastimia, kunnon valot pyörässä ja varovainen liikententeessä, niin toisen kulkijan keskittyminen on saattanut heikentyä ja aina voi sattua jotain. Toisin sanoen, valppautta liikenteeseen jokaiselle meistä. Vahinkoja tietenkin sattuu ja niille ei voi mitään, mutta voi niitä koittaa omasta toimesta vähentää. Nyt eritoten kun aamut ja illat ovat pimeitä ja syksyn sumut tuovat omat haasteensa liikenteeseen.

img_6061

Rankka viikko vaatii kunnon palautuksen. Palauttelun aloitin eilen poikien mentyä nukkumaan. Kynttilöitä palamaan, telkkarista Frendit pyörimään (valikoin sieltä vain kiitospäivä- ja halloweenjaksoja ajankohdan mukaisesti 😀 ), hieman iltapalaa ja omatekoinen jalkakylpy!! Ai että oli ihana istua rauhassa ja nauttia olostaan tietäen, että aamulla ei tarvitse laittaa kelloa soimaan. Aika pian jalkakylvyn ja parin jakson jälkeen kömmin sänkyyn ja nukahdin heti.

Jalkakylvyn teen aina samalla kaavalla. Aluksi saippuapesu, sitten saaviin lämmintä vettä, sekaan ruokalusikallinen kylpysuolaa. Jalkojen annan levätä lämpimässä vedessä hyvän aikaa (eli niin kauan kun vesi on vielä lämmintä) ja se jälkeen raspilla käyn kuivat kohdat läpi. Sitten hyvä kuivaus ja rasvojen kimppuun. Kevyemmän rasvan levitän nilkkoihin asti koko jalkoihin, paitsi kantapäät ja muut kuivemmat kohdat jätän paksumpien rasvojen haltuun. Niihin kohtiin käytän tuota mehiläisvahapohjaista paksua voidetta ja kantapäihin eritoten Dermosilin karbamidipuikkoa. Se on ihan huippu tuote kuiville kohdille ja helppo levittää suoraan puikosta. Lopuksi kynnet kuntoon ja lakka päälle.

img_6091

img_6089

Tänään käytiin tekemässä Stokkan hullareille äitini kanssa täsmäiskut heti aamusta. Ostoskassiin päätyi pojille kintaita & hanskoja sekä muuta vaatetta, itselle hieman kosmetiikkaa (hankin aina samat jättikoot tai monipakkaukset tuolta), neuleliivi, vitamiineja ja ruokapuolelta vähän herkkuja. Noiden lisäksi tein ensimmäiset hankinnat meidän vauvalle. Unilelu, pieniä sukkia ja body. Eilen nimittäin kävin läpi pahvilaatikon, jossa on meidän säästetyt vauvanvaatteet. Ne on laskettavissa 10 sormella. Mutta kuten aiemmin kirjoittelin, nyt ollaan päätetty tehdä hankinnat vauvaa varten kunnon harkinnalla. Hiljalleen hankitaan tarvittavia juttuja valmiiksi tulevaa pikkumiestä varten.

Mutta niin ne hullut päivät.. kyllä harmittaa, että nämä ovat viimeiset laatuaan Oulussa. Tai ylipäätään koko Stokkan poistuminen Oulusta ei herätä minkäänlaista hilpeyttä, päinvastoin. Kyllähän se verkkokauppa toki on olemassa, mutta ei se ole oikein sama asia. Mitä mieltä te olette Stokkan lähdöstä? Valtaosa taitaa olla harmissaan kun keskusta tyhjenee vauhdilla.Valkea tuli, mutta minulla se ei ole oikein iskenyt, vielä ainakaan.

Stokkalta lähtiessä pyörähdettiin toisella täsmäostoksella XXL:ssä. Mukaan valikoitui talvikengät itselle. Mutta niistä sitten myöhemmin lisää.

 

Eilen iltapäivällä Ossin isä toi meille ison peräkärryllisen puita. Koko perheellä niitä reilu tunti pinottiin ja laiteltiin suojaan talvea varten. Puita laitellessa haikeana katselin katoksessa nojailevaa maastopyörääni ja päätin, että käyn vielä kerran edes pienen lenkin tuolla menopelilläni heittämässä. Reittiä suunnittelin niin, että maasto-osuudet jääköön korkeintaan hyväpohjaisiksi poluiksi ja muuten rullailen teitä pitkin. Eli nyt kamat päälle (kun keksin mitkä mahtuu..) ja tämän vuoden viimeiselle pyörälenkille isohko maha seuralaisenain.

Ajattelin illalla jatkaa tällä hemmottelulinjalla ja hoitaa vuorostaan kylmän ilman kuivattamat kädet kuntoon.

Rentoa lauantaita!

 

Ninnu

 

Musée du Louvre & Jardin des Tuileries

Lempparialueeni Pariisissa. Toki ne shoppailukadut on niiiin ihania ja niissäkin voisi pyöriä monta päivää putkeen, mutta Louvren museo kaikkinensa ja ihana Tuileries´n puisto nousee Pariisin ykköseksi mielessäni. Muistan edelleen sen viime vuoden reissun reaktioni kun ensimmäistä kertaa tuonne Louvren tiluksille astelin. Suu auki loksahtaneena tuijotin valtavaa ja niin kaunista rakennusta. Kunnes tajusin katselun kohteen olevan Louvren takaseinä. Sama efekti jatkui astellessa takaseinän portista ensimmäiselle jättimäiselle sisäpihalle ja sieltä edelleen seuraavasta portista toisella pihalle, jossa nuo lasipyramidit komeilee. Tuo paikka on on aivan valtava. Esimerkiksi tässä alla olevassa kuvassa näkyy piiieni pätkä yhtä sivua. Rakennus jatkuu vielä eteenpäin vielä tuolta nurkan takaa ja sama juttu toiseen suuntaan. Ja aukion toisella puolen on yhtä isot siivet. Muistan miettineeni silloin viime marraskuussa tuolla, että toivottavasti Ossi joskus näkee tämän paikan. Tiesin, että hänen reaktio tulee olemaan tismalleen sama kuin minun. Ja niin se olikin!

IMG_2698 (1024x683)

Entäpä ne sisätilat.. sali toisensa jälkeen täynnä uskomattomia aarteita. Tälläkin kertaa kierreltiin ne kuuluisimmat kohteet tuolta ja lisäksi meidän lemppariaikakausien nähtävyyksiä. Jos joku ei ole rivien välistä vielä lukenut, me molemmat tykätään historiasta ihan älyttömästi, joten voitte varmaan kuvitella meidän intoilun tuolla.

Seuraavalle reissulle suunniteltiin, että vuokrataan ne opaslaitteet kuulokkeineen tuonne kierrokselle. Melkein kaikki teokset, patsaat, korut jne. oli esitelty ranskankielisin tekstein, joten selväksi kävi ainoastaan vuosiluvut ja joistakin entisen omistajan tai itse tekijän nimi. Sitä seuraavaa reissua tosin saa nyt vähintään muutaman vuoden odottaa, mutta eiköhän tuo Pariisi paikkoineen pysy sen aikaa paikoillaan.

img_2951img_2964

Tässä alla kuvissa osa takaseinää, jonka jälkeen se ensimmäinen sisäpiha. Sen perään etupuolen aukio. Tuolla pyöriessä bongattiin useamman parin hääkuvaukset pyramidien vierestä. Enemmistö pareista oli taisi olla Kiinasta. He erottuivat muista pareista eritoten punaisten hääpukujensa vuoksi. Varmasti tulee ikimuistoisia otoksia noin kauniissa paikassa.

Päästiin tällä kertaa todistamaan myös ne älyttömän pitkät jonot kun jokaisen kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina Louvreeen on ilmainen sisäänpääsy. Jonottajia riitti kymmenien metrien verran. Uskoisin, että heillä meni vähintään se tunti sisäänpääsyssä. Me vierailtiin tuolla sisällä perjantaina iltapäivällä eikä tarvinnut jonottaa ollenkaan.

img_3010img_3013IMG_2694 (1024x683)img_3026img_5972img_5975img_6005

Sunnuntaina käytiin yhdestä sivuovesta sen verran sisällä, että haettiin kahvit mukaan ja palattiin tuohon aukiolle istumaan ja katselemaan auringon laskua. Olisin voinut istua tuolla tuntikausia samalla katsellen tarkemmin rakennuksen seinään kaiverrettuja ja taiteiltuja kuvioita ja patsaita. Samalla kävin mielessä läpi paikan entisiä asukkaita ja tapahtumia. img_3018

Louvren ja Concorde-aukion välissä on toinen suosikkipaikoistani. Tuileries´n puisto. Se alkaa tuon pienen riemukaaren jälkeen ja päättyy aukioon, jonka takana alkaa Champs Elysee. Alla olevassa kuvassa näkyy se isokin riemukaari Champsin toisessa päässä. Koko on valtava kun sisäistää, että tuosta kuvanottopaikalta on kaarelle matkaa parin kilometrin verran. Ellei jopa ylikin?

Puistosta on hyvä näköyhteys Eiffelille. Perjantai-iltana ihailtiinkin tornin näyttävää valoshowta tuolta puistosta käsin.

img_2953img_5999

Tuileries´n puisto taitaa olla Pariisin suosituin oleskelupaikka niin paikallisten kuin turistienkin puolesta. Enkä ihmettele ollenkaan. Niin Louvren alueella kuin tuolla puistossakin, minusta parasta on istuskella kahvikuppi kädessä, katsella ympäriinsä ja nauttia tunnelmasta. Silloin sunnuntaina puistossa oli paljon perheitä viettämässä aikaa ja pelailemassa pelejä. Osa käveleskeli istutusten välissä meneviä polkuja, toiset taas ihailivat paikalle pystytettyjä patsaita. Kuntoilijoita vilahteli siellä täällä ja osa nautti lämpimästä syyspäivästä nojatuoleissa rentoutuen. Aivan täydellistä.

Me syötiin lounasta kaksi kertaa reissun aikana tuolla puiston alueella. Sieltä löytyy muutama ulkoilma-bistro ja toisella kertaa ostettiin lounaat Ossin kanssa Concorde-aukiolle pystytetystä katukeittiöstä. Myös pari pienempää kahvikojua löytyy puiston molemmista päädyistä.

Concorde-aukiolla taitaa normaalisti olla tuo maailmanpyörä, joka noissa marraskuussa otetuissa kuvissa se onkin. Nyt se oli purettu pois, nimittäin meidän reissu sattui yhtä aikaa Pariisin muotiviikkojen kanssa ja maailmanpyörän tilalla oli valtavat teltat showroomeineen ja varmaan jonkinlaiset catwalkitkin sieltä löytyi. Koitettiin kovasti bongailla julkkiksia, mutta ei harmillisesti nähty ainoatakaan. Lehdestä luettiin ainakin Kardashianien olleen siellä (ja joutuneen ryöstön kohteeksi samaisella reissulla). Lisäksi ainakin Jessica Alba ja Rihanna oli tuolla nähty muotinäytöksissä.

Tuolla aukiolla on melko vaiherikas historia.. Karmivin niistä on paikan maine yleisenä mestauspaikkana giljotiinin ollessa kovalla käytöllä 1700-luvun lopulla. Tällä hetkellä samaiselta paikalta löytyy Egyptin  Luxorista tuotu hieroglyfein koristeltu obeliski. Nyt kun historian makuun päästiin niin obeliski on 1200-luvulta eaa. eli ikää riittää..

IMG_2758img_5938img_2978IMG_0561 (1024x768)

Valtava määrä mielenkiintoista historiaa, toinen toistaan kauniinpia rakennuksen osia ja paikkoja, jättimäinen puisto, jossa näyttää jokainen kulkija ottavan rennosti ja oikeasti nauttivan olostaan, monikielinen puheensorina ympärillä kauniina päivänä. Tuohon lisäksi hyvä seura ja maukas ruoka tai kuppi kuumaa kahvia. Kai ymmärrätte, miksi tuo paikka on minulle niin kovin mieluinen? 🙂

 

Pariisin kävijät, mikä on teidän lempparipaikka tuolla ”Valon kaupungissa”?

 

Ninnu

Photo diary, Paris

Vihdoin sain tämän postauksen ulos. Teksti ja kuvat on olleet valmiina tiistaista asti, mutta kuvien lataaminen tähän ei jostain syystä onnistunut aiemmin. Tässäpä siis hieman reissujuttua..

Pariisin reissu on takana päin ja akut ladattu syksyä varten. Nimenomaan ne henkiset, koska tuon kolmen päivän aikana käveltiin yhteensä hieman yli 46 kilometria!! Joka aamu lähdettiin hyvissä ajoin liikkeelle, välillä käytiin hotellilla ja palattiin illalla takaisin. Metroa käytettiin tasan kaksi kertaa ja hyvä niin, koska ei sieltä metrosta oikein näe mitään. Oon yllättynyt, että jaksoin kävellä noinkin paljon. Lantiokipu iski aina välillä ja särkylääkettä sai ottaa joka päivä sen yhden kerran. Kipu ei ollut kuitenkaan niin paha, ettei olisi voinut kävellen siellä liikkua. Mukana mulla oli kahdet hyvät kengät, joita vaihdoin päivän aikana ja pieni istumatauko silloin tällöin auttoi jaksamaan.

img_3045img_2957img_5988

Perjantai kului Louvressa ja kierrellessä katuja pitkin. Notre Damen ohi mentiin just kun alkoi kellot soida. Oli hieman eri soinnut entä näissä meidän paikallisissa kirkoissa. Kasin aikaan käveltiin vielä Tuileries´n puistoon ja katseltiin sieltä käsin Eiffelin valoshowta. Tuolta taidettiin kävellä ruokakaupan kautta hotellille, syötiin iltapalat huoneissa ja suihkun jälkeen uni vei mukanaan melko nopeasti.

img_3006img_2999img_6012

Tuossa yllä meidän välipalan jälkkärit. Varmaan arvaattekin kummalle oli macaronsit ja kummalle viini 😉 Meidän pojat rakastaa noita macaronseja yhtä paljon kuin minäkin. Tiistaina herkuteltiin kotonakin noita.

Lauantaina shoppailtiin. Omat ostokset jäi aika vähiin tällä kertaa. Naurettiin, että hyvä säästökeino lähteä raskaana shoppaileen vaatteita kun ei oikeastaan ole järkeä ostaa mitään kun tämä vartalon malli on vain hetken aikaa tällainen pallomainen. Herkut Ladureelta, pojille vähän vaatetta Zarasta ja itselle laukku. Merkkilaukut jäi minun osalta edelleenkin ihailun asteelle ja kauppoihin. Lisäksi pienet Eiffel-tornit pojille ja pientä tulijaista. Iltapäivä vaellettiin katuja ympäri ja käytiin syömässä. Matkaseurana meillä oli minun vanhemmat.  Välillä kuljettiin porukassa ja sitten kaksin Ossin kanssa.

Sunnuntaina mentiin Champs Elyseelle metrolla ja käveltiin sieltä Eiffelille. Sitten muiden nähtävyyksien kautta takaisin Champsille. Meillä oli aikalailla sama kaava näissä tekemisissä kuin viime reissulla. Mutta mikäpä siinä.. kivaahan tuolla on pyöriä. Me ostettiin Ossin kanssa lounaat jostain kojusta ja jäätiin puistoon syömään. Toisesta kojusta haettiin kahvit ja jatkettin vaeltelua ja istuskelua. Hotellille oli tarkoitus mennä pyörähtään, mutta yllättäen me molemmat torkahdettiin hetkeksi. Normaalisti harmittaisi, että menee aikaa hukkaan, mutta ei nyt. Pikku lepohetki pitkän kävelyn ja ihmisvilinän keskeltä oli just sopiva juttu tuohon väliin. Päikkäreiden jälkeen suunnattiin Marais´n alueelle ja sieltä Seinen rantakadulle. Rannassa pysähdyttiin virvokkeille ja ihan vain nauttimaan tunnelmasta. Katseltiin paikallisten petanque-pelejä ja naapuripöydän naista, joka yksinään nautiskeli viiniä ja melkoisen lastin ostereita. Kaupunkilomalla on ihan parasta pysähtyä jonnekin istumaan, vaikkapa kahville ja seurata vain sitä paikallista menoa ja ihmisiä. Tuota me harrastettiin reissun aikana useampaan otteeseen. Se on ihanaa kun ei tarvi ajatella oikeastaan mitään. Saa vaan katsella sitä meininkiä ja nauttia rennosta olosta. Tässä ruuhkavuosien hulinassa tuommoiset pienetkin pysähdykset tulee tarpeeseen.

img_6015img_6027

Koko sunnuntai kului oikeastaan tuossa ympäriinsä pyörimisessä, istuskelussa ja syömisessä. Auringon laskua kipiteltiin ihasteleen Louvren sisäpihalle päivällisen jälkeen. Haettiin kahvt sisältä ja istuskeltiin ulkona penkeillä. Sieltä jatkettiin rantaan vielä viimeisen kerran katsomaan se valoshow. Valoshown sammuessa alkoi olla omatkin virrat sen verran lopussa, että lähdettiin hotellille pakkaan kamat ja suihkuun.

img_6054img_6049

Reissua suunnitellessa katsottiin samaa hotellia kuin viime kerralla, mutta se oli täynnä. Löydettiin sitten vielä parempi vaihtoehto, Hotel Louvre Rivoli. Nimensä mukaisesti tämä hotelli oli Rue de Rivolin viereisellä kadulla eli kaikki mahdolliset kaupat oli siinä 200 metrin säteellä. Ja itse Louvrelle käveli alle 10 minuutissa. Huoneet oli hyvän kokoiset kahdelle, modernit ja siistit. Meillä oli hieman isompi huone king size sängyllä. Ja sitä se sänky todella oli, 2,4 metriä leveä laiskanlinna takas hyvät unet! Huoneesta löytyi kaikki perusjutut ja siivoojat kävi päivittäin. Aamiainen oli ihan ok, mutta ei mikään huippuhyvä. Henkilökunta oli ystävällistä ja auttoi mielellään mm. tulosteleen matkaliput ja soittivat meille taksin lähtöä edeltävänä päivänä. Respan mies sopi vielä taksia soittaessaan kiinteän hinnan meille, että ei jouduta huijatuksi. RER-juna kulkee lentokentille suoraan ja asemakin oli aika lähellä meidän hotellia. Ainakin yksi vaihto metroon olisi pitänyt kuitenkin tehdä ja matkalaukkujen kantaminen metroissa ja asemilla ei oikein houkuttanut. Varsinkin kun junalippu maksaa 9,40€/hlö, joten päätettiin ottaa 50-57€ maksava taksi meille neljälle. Hintaa ei tullut paljoa lisää ja päästiin laukkuinemme ovelta ovelle. Jos matkaa kahdestaan niin sitten tuo juna olisi järkevämpi vaihtoehto. Tulomatka Charles de Gaulilta kesti pidempään entä sitten lähtiessä keskustasta kentälle. Vajaa tunti meni perjantain ruuhkissa ja maanantaina lähtiessä reilu puoli tuntia.

Ranskalaiset herkkuruoat jäi minun osalta tällä kertaa maistelematta, samoin viinit. Pysyttelin tutuissa pastoissa ja pitsassa, useaa patonkia unohtamatta. Ruokalistat oli usein ranskaksi, yhtä usein pikku printillä luki ruoat englanniksi. Salaatteja, juustoja, puolikypsiä lihoja en kuitenkaan uskaltanut syödä listerian ja muiden vaarallisten pöpöjen vuoksi. Toki hieman harmitti katsella ruokalistoja ”siivilöiden”, mutta ehtiipä sitä vielä syödä kaikenlaisia herkkuja tulevaisuudessakin. Ranskassa kyllä varmasti hygieniataso on hyvä, mutta eipähän harmita jälkikäteen kun pelaa noin varman päälle.

img_6045img_3037

Eli ihana reissu oli meillä. Palautti taas hyvin mieleen, kuinka tärkeää tuo kahdenkeskinen aika on. Pitää tosissaan skarpata asian suhteen ja ottaa sitä yhteistä aikaa, vähintään kerran kuukaudessa. Se niin helposti unohtuu tässä arjessa pienten lasten kanssa.

Ja Iso Iso kiitos mummulaan ja poikien tädeille hoitopaikasta ja hoidosta ♥ Kaikki oli mennyt niin hyvin ja muutamista ikävöinnestä huolimatta pojat olivat olleet kuin kotonaan mummulassa. Minä taisin ikävöidä eniten koko porukasta. Piti torstaina ihan itkutkin tirauttaa kun illalla jätettiin pojat nukkumaan mummulaan. Samasta syystä oli niin ihana palata kotiin maanantaina.

Kirjoittelen myöhemmin vielä toisen postauksen Pariisista liittyen mun lempparialueeseen ja -paikkoihin siellä. Nyt työjutut valmiiksi huomista varten ja nukkumaan. Palataan!

Ninnu

Retkellä

Meidän koko perhe rakastaa ulkoilua ja metsässä samoilua. Juontanee juurensa minun ja Ossin lapsuuteen. Meidän molempien koti on ollut aina hyvien ulkoilumaastojen lähettyvillä ja niissä on vietetty paljon aikaa. Me molemmat ollaan saatu myös nauttia mökkeilystä metsän ja luonnon lähellä pienestä pitäen ja halutaan ehdottomasti nyt omienkin lasten kanssa viettää aikaa luonnossa, mahdollisimman paljon. Tykätään paljon tämän hetkisestä asuinpaikastamme, koska tästä ajaa lyhyessä ajassa Oulun keskustaan, mutta kuitenkin noin vartin kävelymatkan päässä on ihan kunnon metsät ja lenkkimaastot.

img_5846-533x800img_5873-533x800

Tänään lähdettiin heti aamiaisen jälkeen metsäretkelle ja samalla poimimaan puolukoita. Pojat on odottaneet innoissaan sunnuntain retkeä kun näistä suunnitelmista viikolla mainittiin. Tällä kertaa ajeltiin autolla vähän syvemmälle metsään ja lähdettiin ensin kävelylenkille tutkimaan maastoa. Lenkin jälkeen poimittiin kipot täyteet puolukoita. Tai no..minä ja Ossi poimittiin talteen, vanhempi poika poimi aikalailla vatsansa täyteen ja pienempi veijari makasi mättäillä ja heitteli puolukoita ympäriinsä. Vajaa kaksi tuntia metsässä sujahti vauhdilla.

img_5847-533x800img_5880-533x800img_5874-533x800img_5863-533x800

Ihan parasta hyötyliikuntaa tuo metsässä leikkiminen ja juoksentelu. Pojat oli liikkeellä melkein koko ajan ja lounaan jälkeen molemmat sammahti päikkäreille hetkessä. Jopa meidän vanhempi poika, joka ei juurikaan enää päiväunia nuku. Kieltämättä kyllä tässä itselläkin maistuis pikku unet, mutta ajattelin käyttää tämän hetken hyödyksi mm. kirjoittelemalla tänne postauksia valmiiksi ja laittamalla toriin kasan vaatteita ym. myyntiin. Iltapäivällä lenkkeillään vielä mummulaan kyläileen eli ihana rento sunnuntai menneillään.

img_5856-800x533img_5860-800x533

Onko siellä muita metsää ja luontoa rakastavia?

 

Ninnu

Those little kicks

Raskausviikko 18 vetelee viimeisiään. Kuluneen viikon aikana pahoinvointi on alkanut selkeästi vähenemään, vihdoin, mutta ei ole kokonaan poistunut. Joka tapauksessa, kuinka mahtavaa onkaan kun illalla voi tehdä muutakin kuin kädet täristen koittaa syödä jotain ja äkkiä mennä nukkumaan. Jospa se ”kultainen keskiraskaus” alkaisi nyt. Meidän pojat juttelee vauvalle päivittäin ja kyselee, milloin vauva tulee pois sieltä. Vanhempi poika pohtii tuleeko mun mahaan ovi vai halkeaako se vain. Samoin myös mietteitä herättää, miten se vauva on sinne ylipäätään edes mennyt. Vastaukset hän on päätellyt itse ja me ei olla juurikaan niitä korjailtu. Hän on kuitenkin alle 4 vuotta, mutta toisaalta selvästi mietityttää tämä vauva-asia kun se on nyt tietenkin ns. tapetilla tällä hetkellä. Eiköhän tämä kuitenkin käsitellä vielä moneen otteeseen ennen vauvan syntymää eli kyllä ne faktatkin sieltä esiin tulee jossain vaiheessa. Toinen huolenaihe hänellä on se, kun syö niin vauva menee kuulemma ihan likaiseksi ruoasta. Näytin kuvasta kuinka vauva on omassa pussukassa siellä ja vedessä koko ajan eli ei onneksi voi sotkeentua ruokaan.

IMG_2814

Omat housut kiristää jo melko lailla vyötäröltä ja kasvavaa mahaa ei kyllä enää paljoa piiloon saa. Eikä kyllä tarvikaan. Muutenkin saa hieman mietiskellä vaatetusta. Esimerkiksi mun välikauden kuoritakki menee enää kiinni vain jos aukaisen taskujen vetoketjut. Onneksi sentään talvitakki menee kiinni, vaikka olisi kuinka iso maha.

Latasin puhelimeen vau.fi -appin, jossa siis näkyy itselle oman raskauden kesto päivälleen ja samalla vauvan kehitys. Siitä on hyvä näyttää pojillekin, että vauva on nyt tämän kokoinen ja tuon näköinen. Pysyn myös itse kartalla paremmin näistä raskausviikoista kun ei niitä tule ihan samalla tavalla seurattua kuin esikoisen kanssa.

IMG_2810

Tällä viikolla tunsin eka kertaa pikkuisen potkut käteen asti. Ihana tunne ♥ Hetken aikaa leikittiin niin, että painoin mahasta ja sieltä tuli aina sitten kipakka potku takaisin samaan kohtaan. Mitään säännöllisyyttä noissa liikkeissä ja potkuissa ei vielä ole. Toisinaan jo oikein kaipaan potkuja kun ei ole vähään aikaan tuntunut ja taas välillä pikkuinen jysäyttelee niin kovaa ympäriinsä, että toivoisin hänen hieman rauhoittuvan. Muuten oireet ja tuntemukset noudattelee samaa kaavaa kuin aikaisemmissakin raskauksissa. Erona vain se, että tietyt jutut ovat ilmaantuneet paljon aiemmin tällä kertaa. Esimerkiksi se jalat alta vievä lantiokipu piinaa varsinkin iltaisin tai jos teen yhtään pidempää kävelylenkkiä. Muistelen ainakin, että tuo lantiokipu ilmaantui paljon myöhemmillä viikoilla aiemmin. Toisaalta en kyllä ihmettele näitä oireiden ilmaantumista näin aikaisin. Vauvan synnyttyä olen viidestä edellisestä vuodesta ollut yli kaksi vuotta raskaana ja siihen perään palautumiset ym. Aika kovilla on siis vartalo ollut.

IMG_2811

Ens viikolla on pitkästä aikaa ihan perus neuvolakäynti ja loppukuusta sitten rakenneultra. Kuun vaihteeseen ollaan suunniteltu Ossin kanssa lomamatkaa kahdestaan. Ajateltiin, että silloin jaksaisin vielä kävellä kaupunkilomalla. Tällä hetkellä näyttää siltä, että jos me jonnekin mennään niin Pariisiin. Mutta katsotaan vielä..

Viikko on ollut muutenkin mukava. Maanantaina oli vanhemmalla pojalla ensimmäiset kaverisynttärit, joihin hän osallistui ihan yksinään. Meillä kaikilla jännitti synttärit aluksi, mutta siellä meni kaikki hienosti ja pikkumies oli innoissaan kun sai ison pojan tavoin mennä ilman vanhempia kaverille juhliin. Muuten on ollut aika perusjuttuja ja eilen lenkkeiltiin poikien kanssa aamulla Nallikarissa. Samalla vilkuteltiin muuttolinnuille hyvästejä kun isot kurkiaurat huutoineen lähtivät kohti etelää.

 

Mutta nyt karjalanpaisti uuniin ja pihahommiin. Rentoa sunnuntaita!

 

Ninnu

Syksy

Elokuu vetelee viimeisiään ja kesän rippeet varisee pois putoavien lehtien tahdissa. Syksy on tullut. Ensimmäinen kunnon syysmyräkkäkin koettiin tänään aamulla kun taivaalta ropisi sadepisarat ja rakeet kilpaa ikkunoita vasten. Samalla ukkonen jylisi jossain vähän kauempana. Onneksi mennyt kesä oli ihanan lämmin ja minun puolesta hämärät syysillat ja ne sateisetkin päivät saa tulla. Ruska-aika on niin kaunista muutenkin.

Tuon pikaisen myrskyn jälkeen ajeltiin poikien ja äitini kanssa katsastaan torin kansainväliset suurmarkkinat. Sinnehän ei nälissään näköjään kannata lähteä. Nimittäin voi jestas mitä herkkuja siellä oli tarjolla! Huomenna olisi tarkoitus palata sinne lounaalle. Tänään pysyttiin vielä kovana ja syötiin lounas loppujen lopuksi kotona kun se täällä meitä valmiina odotteli. Markkinat jatkuu siis vielä tämän ja huomisen päivän klo 18 saakka. Kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaan jos kaupungissa liikutte!

syksy1syksy4syksy3

Kiertelyiden lomassa bongasin tämän syksyisen seinän ja nappailin pojista muutamat kamukuvat. Pojilla ja mulla oli päällä tänään meidän tiimitakit, mustat tikatut kevyt toppikset. Eikä ollut yhtään liikaa siinä tuulessa, vaikka alkuun mietin, onko nuo vielä kuumat. Poikien takit on H&M lastenmallistoa ja oma taitaa olla Onlyn (?). Poikien takkien koot otin tahallaan yhden liian isot, että ne menevät vielä ensi syksynäkin. Molemmilta on hihansuiden resorit käännetty sisäpuolelle. Pienemmän normikoko on tällä hetkellä 96 ja takki on 104. Isommalla puolestaan on koko 110 tällä hetkellä ja takki kokoa 116. Hieman väljät, mutta mahtuupa alle enemmän jos on tarvis.

Samalla reissulla kävin katsastaan äitiysfarkkutarjontaa H&M:lla, mutta ei löytynyt mieluisia. Aikaisemmissa raskauksissa olen porskutellut omilla housuilla koko raskauden läpi. Silloin oli apuna matalat vyötäröt, Belly belt ja ponnarikikka. Nytkin nuo ovat käytössä, mutta kaipaan mukavuutta tällä hetkellä enemmän kuin aiemmin. Siksi siis nuo äippähousut on ostoslistalla. Saa vinkata jos on tiedossa jotkut hyvät!

syksy5syksy2syksy6

Taitaa olla aika putsata sandaalit ja muut kesäkengät eteisestä ja hakea tilalle hieman lämpimämpää jalkinetta. Samalla on hyvä käydä vaatekaapit läpi ja syyssiivouksen merkeissä viedä kirpparille ylimääräisiksi jääneet kamppeet. Illaksi sitten sytytellään kynttilät ja lyhdyt pihalle venetsialaisten kunniaksi ja sanotaan kesälle heipat.

Rentoa viikonloppua!

Ninnu

Happy Halloween

Halloween alkaa olla käsillä.. Tosin meidän juhlinta on aika pientä verrattuna Amerikan tyyliin. Kurpitsa koverrettiin ja tehtiin lyhdyksi jo viikko sitten. Tuossa se on ulkoportailla hymyillyt ja loistanut joka ilta. Meidän vanhempi poika on aina huolehtinut, että muistetaan laittaa kynttilä kurpitsalyhtyyn.

kurpitsalyhty

kurpitsalyhty

kurpitsalyhty

Sisus käytettiin hyödyksi, siemenet paahdettiin ja koverrettu osa käytettiin sämpylöihin.

kurpitsan siemenet

kurpitsasämpylät

Poikien päiväkodissakin juhlittiin tänään Halloween-naamiaisia. Pienemmän veijarin ryhmässä ei pukeuduttu, mutta herkkuja sai viedä. Reppuun pakattiin rusinoita ja maissinaksuja. Isommalle oli mukana pienet lakupatukat ja samoja naksuja. Pukuakin mietittiin viikolla ja löydettiin lelukaupasta tämä kurpitsapaita. Muut myytävät asut olikin vähän pelottavia.

Tuonne kurpitsan suuhun avautuu pussi, jonne sai esim. nuo herkut säilöä ja sieltä niitä napostella.

kurpitsapuku

kurpitsapuku

kurpitsalyhty

Onko siellä juhlittu Halloweenia?

Huomenna juhlitaankin isosti pyöreitä suvun kesken. Mekko ja asusteet odottelee valmiina kaapissa eli nyt ei muuta kuin kohti sohvaa ja rentoutumaan.

Mukavaa viikonloppua!

Ninnu