Hankintoja vauvaa varten

Viikot sen kuin vähenee ennen synnytystä ja hankinnat vauvaa varten on aloitettu. Kuten jo tosiaan aiemmin kirjoittelin, me ehdittiin antaa ja myydä kaikki vauvatarvikkeet pois ennen kuin tämä kolmas pienokainen ilmoitti tulostaan. Muutama body ja pieni toppahaalari oli jemmassa muistona ja ne saadaankin ottaa vielä kerran käyttöön.

Vaatteita pikkuiselle on hankittu jonkin verran omasta ja äitini toimesta. Mummu kun ei voinut olla ostamatta suloisia bodyja ja paria haalaria yhdellä meidän Ideapark-reissulla ;D 

Noiden lisäksi valitsin äitiysavustuksen ison paketin muodossa eli kaapin päällä odottelee tämän vuoden äitiyspakkaus. Tällä kertaa teen kuitenkin niin, että laitan nyt suoraan myyntiin ne vaatteet ja tarvikkeet sieltä pakkauksesta, mitä en aikaisemminkaan käyttänyt poikien ollessa ihan pieniä. Esimerkiksi ne haalarimallin potkuhousut. Ei olla koskaan koettu niitä oikein käytännöllisiksi. Parempi siis laittaa suoraan kiertoon hyvät vaatteet. Näin ei tule kaappeihinkaan ylimääräistä 🙂

Isoin ja yksi tärkeimmistä hankinnoista on myös tehty. Nimittäin autohan se oli pakko laittaa vaihtoon, että mahdutaan kaikki viisi kyytiin. Pojilla on käytössä Britaxin Multi-Tech II istuimet ja vauvalle ostamme tuttavaltamme Maxi-Cosin turvakaukalon telakoineen. Nuo kolme istuinta vierekkäin vie tilaa melkoisesti eli vaihtoehdot sopivista autoista oli aika vähissä. Koeajolle otettiin ensiksi Skoda Suberb, mutta takapenkki oli auttamatta aivan liian pieni, eikä ovikaan mennyt kiinni. Seuraava koeajo oli Ford S-Maxilla. Siinä takapenkit ovat liikutettavissa yksittäin eli istuimia sai asenneltua limittäin. Ja  Bingo! Mahduttiin kyytiin. Koeajon jälkeen metsästettiin sopivaa autoa ympäri Suomen ja lopulta se löytyikin. Meillä on vielä se 7-paikkainen versio eli tarvittaessa saadaan ne kaksi lisäpenkkiä nostettua takakonttiin jos on isompi porukka liikkeellä. Rovaniemen reissu tehtiin jo tuolla Fordilla ja ollaan ihan älyttömän tyytyväisiä siihen. Nyt saatiin iso huoli pois mielestä kun autoasia on kunnossa.

Seuraavana hankintalistalla on vaunut. Aiemmin meillä oli Emmaljungan Duo Edge-yhdistelmät ja oltiin niihin älyttömän tyytyväisiä. Nyt ollaan koitettu kartoittaa mahdollisimman tarkkaan, mitä haluamme tulevilta vaunuilta ja mitkä ominaisuudet ovat meille tärkeintä. Me ulkoillaan paljon ja toiveena on, että päästään lenkkeileen vauvan kanssa mahdollisimman sujuvasti. Nuo edellä mainitsemani Emmaljungat ovat kyllä hyvä vaihtoehto, mutta haluan ottaa selvää muistakin vaihtoehdoista. Ne kun vain lisääntyvät ja kehittyvät vuosi vuodelta. Torin valikoiman surffaan kerran päivässä läpi ja muutama hyvä vaihtoehto sieltä löytyykin. Onko teillä jotain ehdotonta suosikkia yhdistelmävaunujen suhteen? Tai vaihtoehtoisesti, onko jotain mitä ette missään nimessä suosittelisi? Tarkoituksena olisi löytää vähän käytetyt/hyväkuntoiset vaunut, sopivaan hintaan tietenkin. Kotoa meiltä löytyy jo Phil& Ted´sin tuplarattaat, jossa matkustaa joko vauva & taapero tai sitten kaksi taaperoa/leikki-ikäistä. Pelkästään vauvalle en kuitenkaan niitä käyttäisi pihalla nukuttamiseen ja lenkkeilyyn. Siksi siis yhdistelmävaunut ovat hakusessa.

IMG_1448

Pinnasänkyjä on meille parikin tarjolla eli nukkumispuoli on aikalailla hoidossa. Sitteri on myös hankintalistalla ja muutama hyvä vaihtoehto kiikarissa. Muita pienempiä hankintoja ovat sitten mm. hoitopöydän alusta, imetystyyny, lämpöpussi turvakaukaloon (siis näitäkään ei ollut poikien ollessa vauvoja. Tai no joo oli, mutta ei samalla mittakaavalla kun nykyään. Löysin jo tosi hyvän lämpöpussin pikkuiselle. Ihana ajatus, että ei tarvitse pukea vauvalle niin älyttömästi päälle. Ja onhan se turvallisempikin kun turvavöiden ja vauvan välissä ei ole paksua vaatekerrosta). Ollaan myös mietitty sitä Stokken Tripp Trapp istuimeen kiinnitettävää new born-settiä. Niin saataisiin vauvakin mukaan ruokapöytään ensimmäisiksi 6 kuukaudeksi. Ensimmäisten ruokienkin maistelu sujuu siinä kätevästi kun pikkuinen on pöydän korkeudella. Niitäkin oli torissa pari ihan uudenveroista settiä myynnissä, pitäisi nyt vaan toimia asian suhteen ennen kuin ne ehtivät mennä. Muut hankinnat tehdään sitten tarpeen mukaan. Parit tuttipullot ostetaan valmiiksi. Toiveissa olisi kuitenkin imettää mahdollisimman paljon ja kokonaan, mutta jääköön nähtäväksi kuinka tällä kertaa käy. Samoin kaikki rintapumput, hygieniatuotteet ym. hankitaan tarpeen mukaan.

IMG_1142

Nyt kun on kokemusta jo kahdesta vauvasta niin tietää aika hyvin, mitkä jutut ja tarvikkeet toimivat meidän vauva-arjessa. Halutaan päästä mahdollisimman vähillä hankinnoilla ja tarvikkeilla. Ja ollaankin aika kriittisiä tai ”nirsoja” sen suhteen, mitä vauvaa varten hankitaan. Mitä sitten tulee pinnallisempiin juttuihin, haluan panostaa mahdollisimman neutraaleihin materiaaleihin, väreihin ja kuvioihin. Siinä missä esikoisen kohdalta esim. vaatetus oli tosi värikästä, nyt silmää ja mieltä hellii enemmän yksiväriset vaatteet ja rauhalliset värit. Väriä ei pikkumiehen elämästä tule kuitenkaan puuttumaan, joten ei haittaa jos vaatteet hieman rauhallisempia ovatkin. Ja toinen seikka näissä neutraaleissa jutuissa on se, että ne ovat niin paljon helpompi myydä eteenpäin.

Minkälainen maku teillä on lastenvaatteiden suhteen? Meidän isommilla pojilla sitten tykkään toisinaan käyttää väriä paljon enemmän, vauvalle taas rauhalliset värit ja kuviot sopii mielestäni paremmin.

Siinäpä sitä hankintaa jo olikin 🙂 Onko teillä jotain ehdottomia tarvikelemppareita?

 

Ninnu

Hello March

Maaliskuu ja kevät tulee! Onko parempaa?! Meidän pojatkin hihkuu innoissaan kun kevät on tullut ja seuraavaksi on vuorossa kesä. Jokavuotinen kevään sisustusvimma suhisee mielessä ja haluttaisi päivittää kotiin kalusteita sohvasta mattoihin.. Löysinkin jo vaikka mitä ihania juttuja, mutta koitan nyt pitää pääni (ainakin jossain määrin) ja säästää seuraavaan ulkomaanmatkaan. Mutta johonkin pieneen saatan kyllä sortua..

IMG_3796IMG_3786

Viime lauantaina haettiin sushia ja tällä kertaa otettiin isommalle pojallekin oma annos. Pikkumies kyseli monta kertaa, että eihän hänen annoksessa ole wasabia 😀 Ei ollut, mutta soijaan hän kyllä suupalojaan kasteli.

IMG_3767IMG_3857IMG_3827IMG_3819IMG_3770IMG_3869

Nämä meidän nuoremman naperon maalaamat ystävänpäiväsydämet koristavat muistitaulua niin täällä meillä kotona kuin minulla töissäkin. Äiti tykkää <3

Vaihdettiin pojan huoneeseen ”talviautomatto”, kuten hän itse sanoo. Perinteinen vihreä automatto levitellään yleensä olkkariin, jossa on enemmän tilaa kasata parkkitalot ym. siihen viereen. Tämä ”talviautomatto” on H&M Home-malliston mattoja ja hinta-laatusuhteeltaa minusta edullinen, alle 30 €.

IMG_3836IMG_3837IMG_3778IMG_3783

Tällä hetkellä pidellään taas vaihteeksi sairastupaa kotona. Aamun ehdin töissä olla kunnes sain puhelun pienemmän pojan sairastumisesta. Nyt vain peukut pystyyn ettei ensi viikon loma mene samoissa merkeissä.

Aurinkoista keskiviikkoa! 🙂 Ai että tuo ilma on mahtava näin ikkunan takaakin!

Ninnu

Kevätreissu

Viikko sitten torstaina ajeltiin töiden jälkeen Kuusamoon Rukan lähettyville mökkeileen viikonlopuksi. Ajokeli oli Taivalkoskelta eteenpäin aivan kauhea ja matkaa tehtiin hitaasti. Pojat on onneksi reippaita matkalaisia ja jaksavat istua autossa pitkät pätkät kirjoja lueskellen ja leikkien. Tuntuu, että itsellä pitää aina skarpata etten ala kyselemään ”milloin ollaan perillä”. Mutta jos lapset on niin reippaina niin pakko itselläkin olla kiltisti hiljaa 😀

IMG_3708IMG_3717IMG_3705

Perjantaina aamupäivä ulkoiltiin mökin lähettyvillä ja iltapäivällä veljen perhe saapui meille mökkeilyseuraksi. Iltapäivällä alettiin ihmetellä meidän vanhemman pojan vaisuhkoa olemusta ja hetken päästä mitattiin kuumemittarista reilun 38 asteen lukemia. Toisin sanoen meidän kevätreissu meni sisällä sairastellen ja vähän vuorotellen ulkoillen. Ossi ja Mikko kävivät lauantain alkupäivän pilkkimässä (ja bongasivat ihan oikean, villin suden reissullaan!) ja heidän tullessa mökille lähdettiin veljentyttäreni ja hänen äitinsä kanssa kokeilemaan laskettelua lastenmäkeen. Neitokaisella meni niin hienosti, vaikka oli eka kerta rinteessä! Jonnan kanssa ylpeät hymyt kasvoilla katseltiin kun pieni hurjapää viiletti rinnettä alas ja nousi taas hissillä itsekseen takaisin ylös. Harmitti älyttömästi meidän vanhemman pojan kuume, koska olisin ehdottomasti hänellekin vuokrannut laskettelusukset kokeiluun. Mutta seuraavalla kerralla sitten 🙂 Ja ens kerralla vuokraan kyllä itsellekin sukset reilun 20 vuoden jälkeen. Tuli niin kova into päästä laskemaan kun katseli muiden viilettävän rinteitä alas.

IMG_1092

Tähän takkiin olen päivä päivältä tyytyväisempi! Kestää joka säätä ja on lämmin. Onneksi päätin tämän pitää, vaikka alkuun viikon ajan pidin hintalappuja paikoillaan palautuksen varalta.

IMG_3721IMG_3724IMG_3738

Kuvat on kovin harmaita tältä reissulta, mutta kyllä se aurinko onneksi vähän pilkahteli lauantain aikana. Ja vaikka reissu meni pieniä flunssalaisia hoidellen niin oli ihanan rentouttavaa mökkeillä tuolla kinosten keskellä.

Ossi on ollut poikien kanssa alkuviikon kotona pitämässä sairastupaa ja vasta eilen pojat uskallettiin viedä hoitoon. Tänään ollaan taas kotona kun minulla on lomapäivä. Nämä perjantain lomapäivät on tuoneet ihan älyttömästi hyvää meidän viikkoihin. Yksi lisäpäivä yhteistä aikaa poikien kanssa <3 Vielä ensi perjantaina saadaan nauttia nelipäiväisestä viikosta ja sitten palataan arkeen. Mutta nyt aletaan nauttia viikonlopusta ja tankkaan raskaan viikon verottamat virrat takaisin.

Rentoa viikonloppua!

Ninnu

Paris 3.

Vielä yksi postaus Pariisin reissulta..

Aloitanpas meidän hotellista, Hotel De Neuve Le Marais. Varausvaiheessa katseltiin hotellin sijaitsevan jotakuinkin hyvällä paikalla, olevan siisti ja sopivan hintainen. Paikan päällä älyttiin, että hotelli oli todella hyvällä paikalla, siisti ja jopa edullinen tasoon nähden. Huoneet oli remontoitu, säädettevä ilmalämpöpumppu löytyi, vedenkeitin tarvikkeineen odotteli pöydällä ja kaikki muutkin perusjutut oli kunnossa. Varaustilanteessa ei tosin lukenut missään, että alakerran aamiaishuone ja vastaanottotila oli remontissa, mutta siitä rempasta ei aiheutunut minkäänlaista haittaa meille. Ei pölinää, ei meteliä. Asiakaspalvelusta kymppi heille!

Saint Paulin metroasemalle oli matkaa noin 400 metriä. Tuolta asemalta pääsi ykköslinjan metrolla suoraan Riemukaarelle ja Champs Elyseen päähän. Kaksi muutakin asemaa oli aikalailla saman matkan päässä hotellilta. Lentokentiltä pääsee junien, metrojen ja bussien avulla lähelle hotellia. Me ajeltiin lentokenttämatkat taksilla. Ahtautuminen laukkujen kanssa metroon ei miellyttänyt, joten päätettiin kulkea taksilla. Uutisissa varoiteltiin vielä metrojen olevan kovalla käytöllä, koska ilmastokokouksen vuoksi tiettyjä isoja teitä oli suljettu. Taksimatka Orlyn kentälle kustansi vajaa 30 € suuntaansa. Matkat sujui nopeasti ja päästiin ovelta ovella sen kummemmin jonottamatta.

Hotel De Neuve Le Marais löytyy osoitteesta 14, rue Neuve Saint Pierre
75004 Paris. Reilun 10 min kävelymatkan päässä hotellilta on Notre Damen katedraali ja muutamien kilometrien päässä Louvren museo. Museon vieressä kulkee suuri ostoskatu Rue de Rivoli, jota pitkin kävelemällä pääsee jotakuinkin suoraan Champs Elyseelle ja sitten tuonne hotellille. Suosittelen ehdottomasti tätä pientä tunnelmallista hotellia!

IMG_2610

Hotellia vastapäätä oli koulu, jonne pienet oppilaat olivat taitelleet ikkunoihin noita jo kuuluisiksi nousseita symboleita. Nuo taisivat olla ainoita merkkejä, jotka meidän reissun ajan muistuttivat muutaman viikon takaisista kauheuksista. Nuo ja joka puolella pyörineet poliisit sekä armeijan joukot. Mutta kuten aiemmin jo totesin, itselle virkavallan suuri näkyvyys vain lisäsi turvallisuuden tunnetta.

IMG_2613 (1024x683)IMG_2769IMG_2627

Oi että tykkäsin vaan kävellä tuolla ja ihastella kauniita rakennuksia. Välillä istahtaa kahvilaan ja kuunnella paikallisten keskustelua, tosin mitään siitä ymmärtämättä. Tietenkin pienet shoppailut välillä ei ainakaan huonontaneet reissua 😉

Noita Ladureen kauniita rasioita en raskinut heittää pois vaan ne saa jäädä toimittaan jotain toista virkaa täällä kotona. Disney storen ostoksista unohdin mainita tuon Star Wars mukin, jonka siis ostin itselle. Pienenä tuijottelin Star Wars leffoja tuon tuostakin eli ikuinen tähtien sota fani ilmoittautuu 😀 Mikki Hiiri-koriste pääsee roikkumaan kunniapaikalle kuuseen kunhan sellainen saadaan hankittua. Niin ja sitten tietenkin tuo muutaman euron perinteinen ostos eli mini-Eiffel päätyi myös ostoskassiin reissun aikana.

IMG_2893IMG_2900

Kesällä Pariisi varmasti herää aivan eri tavalla eloon kuin näin talviaikaan. Voin vaan kuvitella kaikki ne mahtavat puistot kesäloistossaan. Silti mietin oliko kuitenkin mukavampi vierailla tuolla juuri näin joulun alla ja sesongin ulkopuolella. Ehkäpä. Joihinkin nähtävyyksiin on jonoa ympäri vuoden, mutta varmasti vältyttiin pahimmilta turistiryysiksiltä menemällä tuonne marraskuussa. Ja joulufiilistelijänä hykertelin innoissaan kaikista koristeista, valoista ja tietenkin jättimäisestä joulutorista. Ilmatkin suosi eikä vesisateita sattunut haitalle. Yhtenä aamuna satoi, mutta kun lähdettiin hotellista ulos sade oli jo loppunut.

IMG_2758IMG_2666 (1024x683)IMG_2693IMG_2641 (683x1024)

Aivan älyttömän paljon jäi vielä nähtävää ja koettavaa. Parissa päivässä ehdittiin nähdä vain murto-osa kaikesta kiinnostavasta. Pelkästään Louvressa voisi pyöriä päivän jos toisenkin. Puhumattakaan kaupungin muista isoista alueista ja kohteista. Tiedän, että Ossikin tykkäis paikasta kovasti eli seuraavaa reissua odotellessa.

 

Ninnu

 

Paris 2.

Lisää reissujuttuja..

Lauantai pyhitettiin täysin ostosten tekoon. Aamiaisen kahvin, kuivan patongin ja croissantin jälkeen hypättiin metroon ja ajeltiin Riemukaarelle. Sieltä lähdettiin kulkemaan pitkin Champs Elyseeta. Kauppoja löytyi moneen makuun. Moneen niistä ei meidän reissubudjetilla ollut mitään asiaa, mutta yhtä moneen taas käveltiin sisään ostoksille. Oma lemppariostos tuolta kadulta oli edellisen postauksen joulukalenteri, joka löytyi Zara Homen liikkeestä. Lempparikauppoja taas oli useampi, mutta pakko nostaa yksi esiin eli Disney Store! Siellä liikkeessä unohti aivan missä on ja ulkopuolinen maailma tuntui kaukaiselta siinä Disney-jouluhumussa. Ihana liike! Hinnat oli siellä aika samaa kuin täälläkin, osa kalliimpaa. Pojille ostin sieltä Autot-leffasta tutut pikkuautot, tämän vuoden joulukoristeen (ostan siis joka vuosi kuuseen yhden koristeen, jolla on jokin merkitys. Jos sellainen koriste siis sattuu eteen), ja pukin konttiin pojille pyjamat.

Tuo Riemukaari on valtava.. katsokaapa kun tuolla huipulla on joku ja kuinka pieneltä hän siellä näyttääkään.

IMG_2732 (1024x683)IMG_2766 (1024x683)IMG_0547 (768x1024)

IMG_0552 (768x1024)IMG_0549 (768x1024)

IMG_2776 (1024x683)

IMG_0554 (768x1024)

Lauantaina sääkin suosi tosissaan kun saatiin nauttia auringon paisteesta. Välillä tuuli kovaa, mutta se ei haitannut. Champs Elyseen päässä oli vielä joulutori, jonka kymmenistä kojuista löytyi ostettavaa koristeista herkkuihin. Pelkästään ruoalle oli oma alueensa ja siellä käytiin sunnuntaina lounaalla. Lapsille oli myös monenlaista huvia aina joulujunasta jättitrampoliineihin ja poniajeluihin. Lauantaina sen sijaan syötiin lounasta maailmanpyörän ja Louvren välisellä jättimäisellä puistoalueella.

IMG_2735 (1024x683)IMG_2740 (1024x683)IMG_2743 (1024x683)

IMG_0583 (768x1024)IMG_0558 (1024x768)IMG_2773 (683x1024)

Suklaapuoteja ja herkkukahviloita oli arvatenkin vähän joka paikassa. Kahdessa niistä vierailtiin. Toinen oli tuo Laduree, josta ostin kotiin tuliaisiksi kokoelman macaroneja. Oli muuten piiikkusen herkullisempia entä aiemmin ostamat pakasteversiot.. 🙂 Toinen oli suklaapuoti, josta äiti osti kotiinviemisiä. Lauantaina lounaan jälkeen jatkettiin shoppailua Rue de Rivolilla. Välillä istahdettiin kahvilaan lepuuttaan jalkoja. Samalla ihasteltiin kaupungin sykettä ja sitä mieletöntä ihmisvilinää.

IMG_0591 (768x1024)

IMG_0537 (768x1024)

IMG_2770 (683x1024)

Sielläkin oli black fridayn alennukset menneillään, joten hyviä löytöjä tuli tehtyä. Vaatepuolta ostin lähinnä lapsille. Itselle löysin poolopaidan ja mekon. Paikallisissa pikku putiikeissa pyörittiin myös, mutta niistä ei oikein löytynyt mitään.

Melkein kaikissa kaupoissa oli ovella turvatarkastus, jossa jokainen laukku tsekattiin ja takin alta piti näyttää vyötärön alue. Hyvä vaan. Ainakin omalla kohdalla ne vain lisäsi turvallisuuden tunnetta siellä liikkuessa.

Yks juttu muuten missä tykkään ulkomailla tutkia ja pyöriä on ihan ne tavalliset ruokakaupat! Voisin kuluttaa vaikka kuinka kauan aikaa tutkaillen valikoimaa 🙂 Onko muita jotka tekee samaa? Iltapalaksi käytiin ostamassa salaatteja, paikallisia näkkäreitä ja hedelmiä. Ja tietenkin minipullot punaviiniä. Samalla pääsin katseleen minkälaisia ruokia siellä myydään. Laitoin merkille, että tuoretiskejä oli pienissäkin kaupoissa paljon enemmän entä täällä meillä marketeissa.

Yksi asia jäi hieman harmittaan.. kun ei nähty Champs Elyseen ja muiden isojen katujen & kauppojen jouluvalaistusta illalla. Ei vaan kerta kaikkiaan jaksettu enää päivän kävelyjen jälkeen ottaa metroa tuonne alueelle. Mutta onpahan sitten seuraavaksi kerraksi tiedossa mitä haluaa nähdä. Mutta kyllä nuo näyttävät jouluvalot ja -koristeet sai päivälläkin meidät huokailemaan ihastuksesta.

Illalla uni nappasi kiinni hetkessä päivän kävelyjen jälkeen. Mietin vain kuinka paljon vielä jäi näkemättä ja kiertelemättä noin ostosmielessäkin. Eiköhän tuonne vielä joskus tule lähdettyä uudemmankin kerran! Ainakin tosissaan toivon niin.

 

Ninnu