Hankintoja vauvaa varten

Viikot sen kuin vähenee ennen synnytystä ja hankinnat vauvaa varten on aloitettu. Kuten jo tosiaan aiemmin kirjoittelin, me ehdittiin antaa ja myydä kaikki vauvatarvikkeet pois ennen kuin tämä kolmas pienokainen ilmoitti tulostaan. Muutama body ja pieni toppahaalari oli jemmassa muistona ja ne saadaankin ottaa vielä kerran käyttöön.

Vaatteita pikkuiselle on hankittu jonkin verran omasta ja äitini toimesta. Mummu kun ei voinut olla ostamatta suloisia bodyja ja paria haalaria yhdellä meidän Ideapark-reissulla ;D 

Noiden lisäksi valitsin äitiysavustuksen ison paketin muodossa eli kaapin päällä odottelee tämän vuoden äitiyspakkaus. Tällä kertaa teen kuitenkin niin, että laitan nyt suoraan myyntiin ne vaatteet ja tarvikkeet sieltä pakkauksesta, mitä en aikaisemminkaan käyttänyt poikien ollessa ihan pieniä. Esimerkiksi ne haalarimallin potkuhousut. Ei olla koskaan koettu niitä oikein käytännöllisiksi. Parempi siis laittaa suoraan kiertoon hyvät vaatteet. Näin ei tule kaappeihinkaan ylimääräistä 🙂

Isoin ja yksi tärkeimmistä hankinnoista on myös tehty. Nimittäin autohan se oli pakko laittaa vaihtoon, että mahdutaan kaikki viisi kyytiin. Pojilla on käytössä Britaxin Multi-Tech II istuimet ja vauvalle ostamme tuttavaltamme Maxi-Cosin turvakaukalon telakoineen. Nuo kolme istuinta vierekkäin vie tilaa melkoisesti eli vaihtoehdot sopivista autoista oli aika vähissä. Koeajolle otettiin ensiksi Skoda Suberb, mutta takapenkki oli auttamatta aivan liian pieni, eikä ovikaan mennyt kiinni. Seuraava koeajo oli Ford S-Maxilla. Siinä takapenkit ovat liikutettavissa yksittäin eli istuimia sai asenneltua limittäin. Ja  Bingo! Mahduttiin kyytiin. Koeajon jälkeen metsästettiin sopivaa autoa ympäri Suomen ja lopulta se löytyikin. Meillä on vielä se 7-paikkainen versio eli tarvittaessa saadaan ne kaksi lisäpenkkiä nostettua takakonttiin jos on isompi porukka liikkeellä. Rovaniemen reissu tehtiin jo tuolla Fordilla ja ollaan ihan älyttömän tyytyväisiä siihen. Nyt saatiin iso huoli pois mielestä kun autoasia on kunnossa.

Seuraavana hankintalistalla on vaunut. Aiemmin meillä oli Emmaljungan Duo Edge-yhdistelmät ja oltiin niihin älyttömän tyytyväisiä. Nyt ollaan koitettu kartoittaa mahdollisimman tarkkaan, mitä haluamme tulevilta vaunuilta ja mitkä ominaisuudet ovat meille tärkeintä. Me ulkoillaan paljon ja toiveena on, että päästään lenkkeileen vauvan kanssa mahdollisimman sujuvasti. Nuo edellä mainitsemani Emmaljungat ovat kyllä hyvä vaihtoehto, mutta haluan ottaa selvää muistakin vaihtoehdoista. Ne kun vain lisääntyvät ja kehittyvät vuosi vuodelta. Torin valikoiman surffaan kerran päivässä läpi ja muutama hyvä vaihtoehto sieltä löytyykin. Onko teillä jotain ehdotonta suosikkia yhdistelmävaunujen suhteen? Tai vaihtoehtoisesti, onko jotain mitä ette missään nimessä suosittelisi? Tarkoituksena olisi löytää vähän käytetyt/hyväkuntoiset vaunut, sopivaan hintaan tietenkin. Kotoa meiltä löytyy jo Phil& Ted´sin tuplarattaat, jossa matkustaa joko vauva & taapero tai sitten kaksi taaperoa/leikki-ikäistä. Pelkästään vauvalle en kuitenkaan niitä käyttäisi pihalla nukuttamiseen ja lenkkeilyyn. Siksi siis yhdistelmävaunut ovat hakusessa.

IMG_1448

Pinnasänkyjä on meille parikin tarjolla eli nukkumispuoli on aikalailla hoidossa. Sitteri on myös hankintalistalla ja muutama hyvä vaihtoehto kiikarissa. Muita pienempiä hankintoja ovat sitten mm. hoitopöydän alusta, imetystyyny, lämpöpussi turvakaukaloon (siis näitäkään ei ollut poikien ollessa vauvoja. Tai no joo oli, mutta ei samalla mittakaavalla kun nykyään. Löysin jo tosi hyvän lämpöpussin pikkuiselle. Ihana ajatus, että ei tarvitse pukea vauvalle niin älyttömästi päälle. Ja onhan se turvallisempikin kun turvavöiden ja vauvan välissä ei ole paksua vaatekerrosta). Ollaan myös mietitty sitä Stokken Tripp Trapp istuimeen kiinnitettävää new born-settiä. Niin saataisiin vauvakin mukaan ruokapöytään ensimmäisiksi 6 kuukaudeksi. Ensimmäisten ruokienkin maistelu sujuu siinä kätevästi kun pikkuinen on pöydän korkeudella. Niitäkin oli torissa pari ihan uudenveroista settiä myynnissä, pitäisi nyt vaan toimia asian suhteen ennen kuin ne ehtivät mennä. Muut hankinnat tehdään sitten tarpeen mukaan. Parit tuttipullot ostetaan valmiiksi. Toiveissa olisi kuitenkin imettää mahdollisimman paljon ja kokonaan, mutta jääköön nähtäväksi kuinka tällä kertaa käy. Samoin kaikki rintapumput, hygieniatuotteet ym. hankitaan tarpeen mukaan.

IMG_1142

Nyt kun on kokemusta jo kahdesta vauvasta niin tietää aika hyvin, mitkä jutut ja tarvikkeet toimivat meidän vauva-arjessa. Halutaan päästä mahdollisimman vähillä hankinnoilla ja tarvikkeilla. Ja ollaankin aika kriittisiä tai ”nirsoja” sen suhteen, mitä vauvaa varten hankitaan. Mitä sitten tulee pinnallisempiin juttuihin, haluan panostaa mahdollisimman neutraaleihin materiaaleihin, väreihin ja kuvioihin. Siinä missä esikoisen kohdalta esim. vaatetus oli tosi värikästä, nyt silmää ja mieltä hellii enemmän yksiväriset vaatteet ja rauhalliset värit. Väriä ei pikkumiehen elämästä tule kuitenkaan puuttumaan, joten ei haittaa jos vaatteet hieman rauhallisempia ovatkin. Ja toinen seikka näissä neutraaleissa jutuissa on se, että ne ovat niin paljon helpompi myydä eteenpäin.

Minkälainen maku teillä on lastenvaatteiden suhteen? Meidän isommilla pojilla sitten tykkään toisinaan käyttää väriä paljon enemmän, vauvalle taas rauhalliset värit ja kuviot sopii mielestäni paremmin.

Siinäpä sitä hankintaa jo olikin 🙂 Onko teillä jotain ehdottomia tarvikelemppareita?

 

Ninnu

Syksy

Elokuu vetelee viimeisiään ja kesän rippeet varisee pois putoavien lehtien tahdissa. Syksy on tullut. Ensimmäinen kunnon syysmyräkkäkin koettiin tänään aamulla kun taivaalta ropisi sadepisarat ja rakeet kilpaa ikkunoita vasten. Samalla ukkonen jylisi jossain vähän kauempana. Onneksi mennyt kesä oli ihanan lämmin ja minun puolesta hämärät syysillat ja ne sateisetkin päivät saa tulla. Ruska-aika on niin kaunista muutenkin.

Tuon pikaisen myrskyn jälkeen ajeltiin poikien ja äitini kanssa katsastaan torin kansainväliset suurmarkkinat. Sinnehän ei nälissään näköjään kannata lähteä. Nimittäin voi jestas mitä herkkuja siellä oli tarjolla! Huomenna olisi tarkoitus palata sinne lounaalle. Tänään pysyttiin vielä kovana ja syötiin lounas loppujen lopuksi kotona kun se täällä meitä valmiina odotteli. Markkinat jatkuu siis vielä tämän ja huomisen päivän klo 18 saakka. Kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaan jos kaupungissa liikutte!

syksy1syksy4syksy3

Kiertelyiden lomassa bongasin tämän syksyisen seinän ja nappailin pojista muutamat kamukuvat. Pojilla ja mulla oli päällä tänään meidän tiimitakit, mustat tikatut kevyt toppikset. Eikä ollut yhtään liikaa siinä tuulessa, vaikka alkuun mietin, onko nuo vielä kuumat. Poikien takit on H&M lastenmallistoa ja oma taitaa olla Onlyn (?). Poikien takkien koot otin tahallaan yhden liian isot, että ne menevät vielä ensi syksynäkin. Molemmilta on hihansuiden resorit käännetty sisäpuolelle. Pienemmän normikoko on tällä hetkellä 96 ja takki on 104. Isommalla puolestaan on koko 110 tällä hetkellä ja takki kokoa 116. Hieman väljät, mutta mahtuupa alle enemmän jos on tarvis.

Samalla reissulla kävin katsastaan äitiysfarkkutarjontaa H&M:lla, mutta ei löytynyt mieluisia. Aikaisemmissa raskauksissa olen porskutellut omilla housuilla koko raskauden läpi. Silloin oli apuna matalat vyötäröt, Belly belt ja ponnarikikka. Nytkin nuo ovat käytössä, mutta kaipaan mukavuutta tällä hetkellä enemmän kuin aiemmin. Siksi siis nuo äippähousut on ostoslistalla. Saa vinkata jos on tiedossa jotkut hyvät!

syksy5syksy2syksy6

Taitaa olla aika putsata sandaalit ja muut kesäkengät eteisestä ja hakea tilalle hieman lämpimämpää jalkinetta. Samalla on hyvä käydä vaatekaapit läpi ja syyssiivouksen merkeissä viedä kirpparille ylimääräisiksi jääneet kamppeet. Illaksi sitten sytytellään kynttilät ja lyhdyt pihalle venetsialaisten kunniaksi ja sanotaan kesälle heipat.

Rentoa viikonloppua!

Ninnu