Lapsen makuuhuone luontoteemalla

Vihdoin ja viimein sain kuvattua meidän remontoituja makkareita. Ensimmäisenä esittelyvuorossa on lapsen makuuhuone luontoteemalla. Tämä huone kuuluu meidän keskimmäiselle pojalle eli perheen eskarilaiselle. Hän on pienestä asti ollut kunnon luonto- ja metsätyyppi, joten värimaailmaa ei kauaa hänen huoneeseensa tarvinnut miettiä. Entisessäkin kodissa hänen huoneessaan näkyi luonto sisustuksessa ja edelleen täällä uudessa kodissa samat elementit kulkee mukana.

Lapsen makuuhuone luontoteemalla.

Seinän sävy on puolihimmeä Tikkurilan Petrooli. Mietittiin pitkään metsän vihreän ja tämän välillä kunnes petroolin kaunis sävy vei voiton nipin napin. Seinän sävy sopi myös meidän pikkumiehen vanhaan luontotauluun.

Alunperin oli tarkoitus maalata vain yksi iso seinä tuolla tehostevärillä, mutta päätettiinkin ennen maalausta värittää myös toinen seinä ison seinän lisäksi. Yksi tehosteseinä olisi näyttänyt ehkä hieman irtonaiselta ja nyt huoneessa on ihanan hämyinen tunnelma, kun säätää valaistuksen vähiin. Kaksi muuta seinää (ikkunaseinä ja kaapistoseinä) maalattiin viileän harmaaseen taittavalla valkoisella/hyvin vaalean harmaalla.

Lapsen makuuhuone luontoteemalla.

Säilytysratkaisuna tässä makkarissa on musta kaappi, jonka sisään kävin ostamassa noita valkoisia laatikoita kaikkia pienempiä leluja varten. Lisäksi leluille, rooliasuille ym. on kiinteästä kaapistosta varattuna yksi kokonainen kaappi hyllyineen, joten huone pysyy mukavan rauhallisena ja kaikelle on oma paikkansa (silloin kun pojat muistavat siivota tavarat paikoilleen ;D).

Lasten lelujen ja tavaroiden suhteen olen tehnyt sellaisen järjestelyn, että yhden pojan huoneeseen keskitettiin kaikki Legot ja pelit, tähän keskimmäisen huoneeseen kirjoja, piirtämisjutut ja rooliasut. Meidän kuopuksen huoneesta puolestaan löytyy kaikki isot ja pienet autot/ajoneuvot, Muumitaloleikit ja jonkin verran kirjoja. Ja tietenkin kaikkien poikien huoneista löytyy ne heidän omat tärkeät lelunsa.

Näillä järjestelyillä ollaan saatu pidettyä jonkinlaista järjestystä leikkijutuissa ja muutenkin kaikki löytyy helpommin, kun uusi leikki alkaa.

Metsäaiheinen taulu lipaston päällä ja edessä pieni lyhty sekä harmaa lakki.

Pintaremonttien myötä päätettiin vähän järjestellä huonekaluja uusiksi. Kahden nuoremman pojan kerrossänky osineen meni myyntiin ja ostettiin tilalle kaksi 120 cm leveää sänkyä. Ne menivät meidän esikoiselle ja tähän keskimmäisen huoneeseen. Kuopukselle siirtyi esikoisen 80 cm leveä sänky ja lisäksi tästä huoneesta isompi lipasto.

Ja kun huoneen omistaja on jo eskarilainen, niin hankittiin lisäksi tämä kirjoituspöytä sekä kuvissa näkyvä kapeampi kaappi. Jospa näillä nyt menisi pidempi aika, eikä tarvisi hetkeen miettiä kalusteita.

Lapsen makuuhuone luontoteemalla.
Pöllötaulu hyllyllä ja edessä eläinfiguureja.
Lapsen makuuhuone luontoteemalla.

Tällainen on meidän keskimmäisen lapsen makuuhuone luontoteemalla. Mitäs pidätte? Seuraavaksi voisin esitellä sitten meidän vanhempien makuuhuoneen. Sielläkin on nyt aaivan eri tunnelma kuin tänne muuttaessa 🙂

Mukavaa viikonloppua!

Kaisa-Maria

Asuntomessut Seinäjoella

Viikko sitten keskiviikkona lähdettiin aikaisin aamulla ajelemaan kohti Seinäjokea. Meidän neljän naisen seurue takasi sen, että juttua riitti ajomatkalle mennen tullen 😉

Kaikilla meillä oli samat kiinnostuksen kohteet eli lähinnä yksikerroksiset omakotitalot. Muutama kaksikerroksinen talo kierrettiin myös, mutta aika pian päätettiin, että jätetään ne välistä kun kellään meistä sellainen ei ole suunnitelmissa (tai haaveissa omalla kohdalla ;D ).

Ensimmäinen kohde nosti riman todella korkealle. Kyseessä oli kohde nro 42 Finnlamellin Timberkodin ”Pikkuusen Paree!”. Vaalea, avara, hyvällä pohjaratkaisulla rakennettu talo.  Talossa oli iso noin 50 neliön yhteinäinen tila olkkarille, keittiölle ja ruokailutilalle. Tilavat makuuhuoneet ja järkevästi sijoitellut muut tilat. Sisustus ja eri pinnat kolahtivat myös omaan makuun. En olisi kyllä löytänyt paljoa muutettavaa sieltä jos tuon kodin itselleni saisin.

IMG_5566IMG_5532IMG_5536

Toinen suosikeista oli kohde 30, Hartman Kodin ”Ruutu”, josta myös löytyi tuo yksi iso (vajaa 50 neliön) tila keittiölle, ruokailulle ja olohuoneelle. Talossa oli neljä tilavaa makuuhuonetta vierekkäin eli hukkaneliöitä ei minun mielestäni ollut ollenkaan. Lapsiperheen näkökulmasta eteinen oli täydellinen. Tilava sisääntulo ja extrana 5 neliön kuraeteinen liukuoven takana. Aivan mahtava keksintö. Sisustus sopi tässäkin kohteessa omaan makuun täydellisesti. Tästä Ruudusta en saanut napattua oikeastaan kuin yhden kuvan. Väkeä oli niin paljon yhtä aikaa siellä sisällä ja ulkona.

Nämä kaksi kohdetta kierrettiin kahteen kertaan. Jokainen meistä neljästä tykästyi juuri näihin kaikista eniten. Muissa kohteissa oli myös tietenkin tosi ihania sisustusjuttuja ja -ratkaisuja, mutta näissä kolahti melkein kaikki. Jos saisin valita niin päätyisin Hartman Kodin Ruutuun näistä kahdesta.

IMG_5544IMG_5537IMG_5541IMG_5546IMG_5548IMG_5552IMG_5550IMG_5551

Nyt on mukava jatkaa haaveilua omasta omakotitalosta. Edelleenkään ei olla päätetty mitään asian suhteen. Ehkä joskus rakennetaan tai sitten ostetaan valmis yksilö jos sopiva sattuu tulemaan vastaan. Onneksi meillä ei ole tästä nykyisestä mikään kiire pois, joten saadaan rauhassa miettiä ja laskeskella mille joskus sitten aletaan. Se yksi tontti on edelleen meille nimellisesti varattuna, mutta paljon on selvitettävää ennen kuin tonttikauppoja tai muutakaan voidaan lyödä lukkoon.

 

Kävittekö asuntomessuilla? Mikä oli lempparikohde?

 

Ninnu

Hello March

Maaliskuu ja kevät tulee! Onko parempaa?! Meidän pojatkin hihkuu innoissaan kun kevät on tullut ja seuraavaksi on vuorossa kesä. Jokavuotinen kevään sisustusvimma suhisee mielessä ja haluttaisi päivittää kotiin kalusteita sohvasta mattoihin.. Löysinkin jo vaikka mitä ihania juttuja, mutta koitan nyt pitää pääni (ainakin jossain määrin) ja säästää seuraavaan ulkomaanmatkaan. Mutta johonkin pieneen saatan kyllä sortua..

IMG_3796IMG_3786

Viime lauantaina haettiin sushia ja tällä kertaa otettiin isommalle pojallekin oma annos. Pikkumies kyseli monta kertaa, että eihän hänen annoksessa ole wasabia 😀 Ei ollut, mutta soijaan hän kyllä suupalojaan kasteli.

IMG_3767IMG_3857IMG_3827IMG_3819IMG_3770IMG_3869

Nämä meidän nuoremman naperon maalaamat ystävänpäiväsydämet koristavat muistitaulua niin täällä meillä kotona kuin minulla töissäkin. Äiti tykkää <3

Vaihdettiin pojan huoneeseen ”talviautomatto”, kuten hän itse sanoo. Perinteinen vihreä automatto levitellään yleensä olkkariin, jossa on enemmän tilaa kasata parkkitalot ym. siihen viereen. Tämä ”talviautomatto” on H&M Home-malliston mattoja ja hinta-laatusuhteeltaa minusta edullinen, alle 30 €.

IMG_3836IMG_3837IMG_3778IMG_3783

Tällä hetkellä pidellään taas vaihteeksi sairastupaa kotona. Aamun ehdin töissä olla kunnes sain puhelun pienemmän pojan sairastumisesta. Nyt vain peukut pystyyn ettei ensi viikon loma mene samoissa merkeissä.

Aurinkoista keskiviikkoa! 🙂 Ai että tuo ilma on mahtava näin ikkunan takaakin!

Ninnu

Hiekkaleikit olkkarissa

Joulupukki osaa tuoda kesän keskelle talvea. Yhdestä isosta ja painavasta paketista kuoriutui laatikollinen taikahiekkaa. Osasipa pukki vielä fiksuna tuoda hiekan lisäksi ison sängynaluslaatikon, jonka ympärille mahtuu useampi hiekkakakkuleipuri.

Leikkien Kineettinen taikahiekka on aivan uudenlainen ja kiehtova muovailutuote. Se näyttää aivan tavalliselta hiekalta, mutta siinä on ripaus taikaa! Taikahiekkaa voi muotoilla käsin, muoteilla tai perinteisillä hiekkaleluilla – siihen voi jopa kirjoittaa. Kineettisestä taikahiekasta voi rakentaa upean hiekkalinnan ja herkullisen kakun, josta voi leikata paloja! Kineettinen taikahiekka tuntuu liikkuvan ja elävän!

Leikkien Kineettinen taikahiekka on 98 % puhdasta hiekkaa ja 2 % taikaa eli patetoitua hiekanjyvät yhteensitovaa ainesosaa, joka tekee hiekasta muovailtavaa ja hauskasti liikkuvaa. Kineettinen taikahiekka ei sisällä mitään haitallisia tai allergisoivia aineita ja se on luonnostaan antibakteerinen. Kineettinen taikahiekka ei tahraa eikä se kuivu koskaan.

Näyttää siis aivan tavalliselta hiekalta, mutta on paljon jännempää 🙂 Tavallista hiekkaa en ehkä laatikossa olkkariin toisi, mutta tämän hiekan saa vahingon sattuessa näppärästi siivottua takaisin laatikkoon. Yhtä näppärästi hiekkaleikkien loppuessa laatikon hiekkoineen saa pukattua sängyn alle odotteleen seuraavaa kertaa.

taikahiekka8

Meidän hiekkaleipurit teki usemman kakun  ja Ossi innostui taiteilemaan pyramidia ym 😀

Tuo hiekan muotoilu ja käsitteleminen on tosi rauhoittavaa puuhaa kaiken ikäisille. Joku tiesikin kertoa, että tätä käytetään ihan eräänlaisena apuna jossain terapiamuodossa.

taikahiekka1taikahiekka5taikahiekka2taikahiekka6taikahiekka4taikahiekka3taikahiekka7

Näin siistiin pakettiin hiekan saa kerättyä ja kasattua käytön jälkeen. Googlettamalla löytyy useampi sivu missä hiekasta on enemmän tietoa. Alun teksti lainattu leikkien.fi -sivuilta.

Taikahiekkaa on ollut jo jonkin aikaa markkinoilla, mutta meille tämä oli uusi juttu. Oletteko te päässeet kokeilemaan?

 

Ninnu

Tiipii lastenhuoneeseen

Joulupäivien jälkeen iskenyt flunssa piinaa edelleen eli ollaan oltu sisällä jo viikon verran. Lapsilla on onneksi ollut runsaasti tekemistä uusien lelujen, kirjojen ja pelien myötä. Yhtenä päivänä pienenä ”lisäkivana” muuteltiin huonejärjestyksiä niin, että poikien sängyt siirrettiin samaan huoneeseen ja yksi huone pyhitettiin täysin leikkihuoneeksi. Toivon, että edes jonkin verran saataisiin näitä leluja olkkarista tuonne leikkihuoneeseen 😉

Meidän pojat tykkää ihan älyttömästi majan rakentamisesta ja niissä leikkimisestä. Nyt kun saatiin tehtyä tarpeeksi tilaa päätin rakentaa pysyvämmän majan, pienen tiipiin, juurikin sinne leikkihuoneeseen. Aluksi katselin nettikaupoista vastaavia, mutta korkean hinnan vuoksi tein tiipiin mielummin itse. Kaupasta 4 paksua harjanvartta ja 1 vanha verho. Pikaisesti laskettuna hintaeroa netistä tilattuun ja tähän tuli yli 100 euroa.

tiipii3

Ensin sidoin kaksi luudanvartta yhteen ja perään toiset kaksi. Sitten yhdistin kaikki neljä keskenään niin, että tiipiistä tuli sopivan kokoinen. Lopuksi pudotin verhon yhteen varteen ja pyöräytin kehikon ympäri. Jälkikäteen huomasin, että verhon olisi voinut silittää ennen paikoilleen laittamista, onpahan nyt vähän erähenkeä ruttuisella telttakankaalla 😉 Yläosasta ompelin käsin reunat kiinni toisiinsa ja samoin ompelin verhon toisen pään niin, että se pysyy kiinni tukivarressa. Ylös laitoin vielä ison hakaneulan varmistamaan ompeleita.

Vanhemman pojan kanssa ripustelin nämä mustat koristeet roikkumaan yläosaan ja kiinnitin pallovalon valaisemaan majaa. Metsäretken tuntua tuomaan aseteltiin kauriskoriste ja pieni havupuu. Lisäksi puukuvioinen tyynynpäällinen ja talja alustaksi, valmista tuli! Mustat koristeet, kauris, ja valopallo löytyi Stokkan alennuksista. Kyltissä oli -60%, mutta laskeskeltiin alennukseksi yli 80%. Piti ihan myyjältä tarkastaa, että tuliko väärä hinta kun noista kaikista maksoin vain muutamia euroja. Oikein tuli kuulemma 🙂 Havupuu oli myös puoleen hintaan ja maksoi muistaakseni 7 euroa.

tiipii6tiipii2

Pienempi napero tuli heti testaamaan uutta rakennelmaa 🙂 Ja oli tietenkin apulaisena rakennuspuuhissa.

tiipii7tiipii5tiipii1

Tiipii on ollut käytössä joka päivä. Se on toiminut aina piilosta pötköttelypaikaksi ja iltasatujen lukumajaksi. Tiipiin saa laitettua helposti kasaan kun tarvitaan lisätilaa. Ja sitten joskus kun poistetaan tiipii käytöstä niin harjanvarret päätyvät ihan omaan käyttötarkoitukseen ja verho säilyy edelleen verhona.

Tämä on tällainen pikatiipii kun en jaksanut alkaa ompelemaan muutamaa käsiommelta enempää. Mutta kuulemma kelpaa pojille hyvin ja se on pääasia 🙂 Helppo toteuttaa ja vielä edullinenkin.

Onko teillä majan rakentajia kotona?

Ninnu