Meidän joulu

Jouluviikonloppu oli juuri sellainen kuin toivoimmekin. Joulunvietto alkoi jo perjantaina kun ajelimme serkun perheen kanssa viemään kynttilät haudoille ja perinteisesti nautittiin siellä kuumat glögit sekä piparit ennen kotimatkaa. Läheistemme haudalle on siis hieman ajomatkaa ja ulkona oleskelun lomassa maistuu lämmin juoma ”kynttiläkierroksen” perään.

Itse aattoaamuun heräiltiin innostuneina. Pojat varsinkin kun tonttu oli yön aikana tuonut muutaman paketin kuusen alle. Rattiska pääsi heti kuivaharjoitteluun ja paketeista kuoriutuneet pienet poliisimoottoripyörät leikkeihin. Pienten leikkien jälkeen suunnattiin minun vanhempien luokse joulupuurolle veljen perheen kanssa. Yritin joulukuun ajan harjoitella riisipuuroa niin, että se maistuisi yhtä hyvältä kuin äidin tekemä. Hyvää tuli, mutta ei lähellekään niin herkullista kuin äidin puuro. Pitää siis hieman haastatella itse puuromestaria ja kysellä vinkkejä valmistuksen saloihin.

Kotiin tultiin sopivasti niin, että ehdittiin poikien kanssa katsomaan Lumiukko. Se jos jokin kuuluu jouluun.

joulu

Sitten olikin jo aika siirtyä anoppilaan, jonne oli tullut myös Ossin siskot. Syötiin älyttömän herkullinen jouluateria ja alettiin odotteleen illan päävierasta. Pojat juoksivat ulko-ovelle jokaikisen kolauksen kuultuaan. Voi sitä riemun määrää kun pukki sitten viimein tuli.

Pojat jututti pukkia reippaasti ja kertoi kuulumisia. Meidän vanhempi napero lauloi vielä pukille Tontun. Sai muuten nieleskellä laulun aikana melkoisesti. En tosin kuulemma ollut ainoa, joka tuosta esityksestä herkistyi ♥

joulu1

Pukki toi ihania lahjoja pojille ja meidän vauvakin sai muutaman oman paketin.

Vanhempi pojista ihmetteli illalla, kuinka pukki toikaan muitakin lahjoja, vaikka hän toivoi vain yhtä, Legon vankisaarta. Nuorempi veljeksistä puolestaan meni aivan sekaisin avattuaan paketista Ryhmä Hau-leluja. Sen jälkeen hän paineli toiseen huoneeseen leikkimään niillä eikä enää koskenutkaan muihin paketteihin.

Kahdeksan aikaan ajeltiin kotiin ja pojat leikkivät myöhään iltaan asti. Täytyy muuten ihailla meidän vanhemman pojan kärsivällisyyttä. Sovittiin, että avataan se Legopaketti vasta seuraavana päivänä aamiaisen jälkeen, koska siinä on niin paljon osia ja kokoamista. Ja niin hän teki ja odotteli reippaasti, kuten oli sovittu. Hän on kyllä perinyt täysin Ossilta tuon piirteen. En olisi ikinä jaksanut odotella noin rauhallisesti (vielä aikuisiälläkään ;D).

Poikien mentyä nukkumaan katettiin mulle ja Ossille herkkupöytä olkkariin ja nautittiin aattoillan rauhasta.

joulu2

Joulupäivän aamu meni Legoja ja palapelejä kootessa. Puolen päivän aikaan otettiin pieni kinkunsulattelulenkki ja käveltiin minun vanhemmille. Siellä vietettiin päivää veljen perheen kanssa leikkien ja pelaillen. Sekä tietenkin syötiin taas herkullinen jouluateria. Illalla käveltiin takaisin kotiin.

Eilen käytiin aamusta Ossin kanssa vuoronperään kuntosalilla, sen lisäksi kuntoilin kotona tekemällä inventaariota poikien kaappeihin. Iltapäivällä saatiin päivällisvieraiksi Ossin puolen perhettä. Jouluruoat saivat nyt jo jäädä ja katettiin niiden puolesta pöytä täyteen tortillavehkeitä. Ajateltiin, että varmaan monella jo tekee mieli ainakin välillä syödä jotain muuta kuin kinkkua. Itselle ainakin maistui ja niin taisi muillekin.

Joulu oli siis juuri sellainen kuin toivottiin, rauhallinen.

Ja tuota rauhaa saadaan jatkaa tämänkin viikon ajan kun Ossi on myös lomalla. Kyllä kelpaa.

 

Ninnu

Insomnia, 33. rv

Insomnia, unettomuus. Noin kirjoitteli lääkäri maanantaina saikkulappuun.

Viikko sitten perjantaina väsytti niin, että töistä kotiin ajellessa rattiin nukahtaminen ei tosiaankaan ollut kaukana. Kolmisen viikkoa ennen sitä alkoi tämä edellisistäkin raskauksista tuttu ”rankempi” valvominen. Tässä raskaudessa se vain lisääntyi koko ajan ja heräilen edelleen joka yö kahden kolmen aikaan, enkä nuku enää sen jälkeen. Tuollaiset viiden tunnin unet/vuorokausi ei vain kertakaikkiaan riitä pidemmällä tähtäimellä.

img_6907-683x1024img_6912-1024x683

Ajattelin tosissaan, että jään vasta joululta pois töistä, joten tällainen yhtäkkinen sairaslomalle jääminen tuntuu vähintäänkin oudolta. Kun ei ole sairas, mutta energia vain ei kerrassaan riitä kaikkeen. Tuon väsymyksen lisäksi tämä nukkumattomuus nostaa leposykkeen päivittäin ihan älyttömiin lukemiin, aiheuttaa tiheää supistelua (joista osa jo aika napakoita), saa kädet tärräämään niin, että sitä voisi mitata varmaan jo jollain magnitudi-asteikolla, puhumattakaan siitä kuinka ajatus ei kulje sitten yhtään. Kamala tunne töissäkin kun muutaman kerran huomasin edellisenä päivänä tekemäni virheet ja sitten korjailin niitä pari tuntia. Ja loppupäivän sai taas kytätä ja varmistaa noin sata kertaa, että teinhän kaiken kuten pitää. Noiden kaikkinen em. seikkojen vuoksi maanantaina ei auttanut muu kuin marssia lääkäriin. Puhuin lääkärille, että olisin alkuviikon pois, mutta hän katsoi tilanteen niin, etten enää palaa töihin. Tuntuu ihan tosi omituisella ja haikeallekin kun olin valmistautunut jäämään hieman myöhemmin pois. Olisin halunnut itse hoitaa loppuun aloittamani työjutut ja jotenkin valmistautua enemmän tähän muutokseen. Koska onhan tämä valtava muutos arkeen kun yhtäkkiä ollaankin kotona taas. Rakastan olla kotiäitinä, mutta kaipaan myös aikuisseuraa ja aikuisten juttuja. Tiedättekö tunteen? Mutta vauva on tietenkin tärkeintä ja hänen hyvinvointi. Noin väsyneenä töissä ja kotonakin oleminen ei ole kenenkään eduksi.

img_6913-1024x683

Viikko on siis mennyt lepäillessä ja olo onkin hieman energisempi, vaikka unta ei sinänsä ole tullut pankkiin sen enempää kuin edeltävinä viikkoina. Pojat olivat maanantaina hoidossa ja keskiviikkona aamupäivän. Siinäpä toinen outo tunne kun on yksin kotona ja lapset hoidossa!! Mutta tein silloin mitä lääkäri käski eli lepäsin. Maanantaina jopa nukahdin sohvalle hetkeksi! Tänään pojat olivat myös hoidossa kun olin töissä hoitelemassa viimeisiä juttuja loppuun ja kävin päivällä ylimääräisessä ultrassa. Ensi viikolla on pojilla vielä kaksi hoitopäivää kun keskiviikkona menen käymään vielä töissä ja neuvolassa sekä torstaina kun päiväkodilla on aamulla joulukonsertti. Sitten aloitetaan piiiitkä loma.

Mutta niin.. Ultrassa oli kaikki kuten pitää. Istukka oli noussut oikealle paikalleen ja vauva painoi arviolta 1800g eli on aivan ikäisensä kokoa. Pikkumies on ollut nyt jo ihan hyvän aikaa lähtöasemissa pää alaspäin. Vielä hän toki mahtuu kääntymään, mutta toivotaan, että pysyy noin. Ensi viikolla olisi jo seuraava neuvolakäynti ja seuraava tapahtuma olisi sitten se käynti äippäpolilla keskusteleen synnytysjutuista heti tammikuun alussa. Niin ne viikot menee vauhdilla. Ihanaa! En malta odottaa synnytystä ja vauvaa ♥

img_6915-683x1024

Olo alkaa olla aika pallero ja sen huomaa muutkin. Mm. toissailtana olin lenkillä ystäväni kanssa ja en taipunut itse toppavaatteissa sitomaan auenneita kengännauhoja. Onneksi kamu auttoi 😀

img_6903-683x1024

Voi Starbucks ja jouluiset jääkahvit!! ♥ Meinasin kiljahtaa ääneen kaupassa kun bongasin näiden herkkujen rantautuneen taas kylmäkaappeihin.

 

Lahjahommat on hoidettu ja kuusikin tuolla olkkarissa tönöttää paikoillaan. Huomenna on tarkoitus pitää kolmen perheen voimin pientä tonttupolkua lapsillemme ja nauttia sitten lämpimät glögit polun päätteeksi. Muina suunnitelmina on ihan vain rentoutua ja fiilistellä joulua.

Mukavaa viikonloppua!

 

Ninnu

Se on täällä!

Se on täällä!

Viime lauantaina joulukalenterista tuli tehtäväksi käydä hankkimassa joulukuusi. Ja mehän käytiin! Kuusiostokset tehtiin nyt toista vuotta putkeen Bauhaussista. Siellä myytävä jalokuusilaji on meidän mieleen, se nimittäin varisee paljon vähemmän ja kestää siten pidempään. Eikä hintakaan ole paha!

Kuuset on tuollain pusseissa, mutta ne saa pyydettäessä auki. Me pyydettiin avaamaan pari pussia ja valittiin sitten mieluisa.

joulukuusijoulukuusi1joulukuusi2

Illalla päästiin sitten koristeluhommiin. Se on niin parasta!! Joulukuusi ja kuusen koristelu on yksi odotetuimmista joulutouhuista itsellä. Pienestä asti kuusi on ollut se joulun suosikkijuttu. Ja tietenkin joulupukki silloin ihan pienenä.

Pojatkin innoistui tänä vuonna koristelusta ihan tosissaan ja he vastasivatkin alaoksien koristelusta.

Ai että tuo kuusi tuo mukanaan sellaista lämpöä ja kotoisuutta. Aamullakin on ihana käydä nappaan kuuseen valot päälle ja juoda aamukahvit hämärässä kuusen loisteessa.

joulukuusi4joulukuusi5joulukuusi6joulukuusi7joulukuusi3joulukuusi9joulukuusi8

Hyasintit tuoksuineen kuuluu myös meidän jouluun ja niitä nappasin kaupasta jo aiemmin viikolla mukaan.

Ollaan aina ennen laitettu kuusi jouluaattoa edeltävänä viikonloppuna, mutta tänä vuonna päätettiin alkaa nauttimaan tuosta kauneimmasta koristeesta jo viikkoa aikaisemmin. Vähän on sellainen rebel olo, mutta saadaanpahan nauttia nyt pidempään.

Milloin teillä on tapana laittaa kuusi esille?

 

Ninnu

 

Kranssi muovipilleistä

Kranssi muovipilleistä

Jokin aika sitten näin kuvan Instagrammissa kun tuttavani oli taiteillut pilleistä upeita kransseja. Selvisi, että hän oli tehnyt ne Paapon ohjeilla.

Viime lauantaina nappasin Kärkkäiseltä pussin mustia pillejä mukaani ja niiden lisäksi rautalankaa. Tässäpä minun aikaansaannos:

pillikranssi1pillikranssi2pillikranssi3pillikranssi4pillikranssi5pillikranssi6

Pari pilliä taipui rautalankaa vääntäessä, mutta ei haittaa. Kranssi oli helppo tehdä, eikä mennyt aikaa kovin kauaa.

Tästä klikkaamalla pääset Paapon blogiin ja kranssiohjeen pariin.

 

Kiitos Suville inspiraatiosta!   🙂

 

Ninnu

Ihan vain kuulumisia

Kuten olette varmaan lukeneet, joulutohinat on meillä aloitettu ja hyvällä mallilla. Kuluneen viikon aikana kävi vähän kovempi flunssakin pyörähtämässä meillä ja iski eritoten nuorimmaiseen. Alkuviikosta kolme yötä menikin pienen unta valvoessa ja samalla pidellessä häntä istuma-asennossa, että yskä ei riivaisi niin kovasti. Nyt kuitenkin tauti on jo selätetty ja torstaina pojat pääsivät normaalisti hoitoon. Ja torstai-iltana oli vielä pienten puolen joulujuhlakin.

joulukuu3joulukuu5

Nyt saadaan viettää pitkää viikonloppua kun on vapaa päivä töistä huomenna. Huomenna illalla pojat menevät mummulaan yökylään kun meillä koittaa yksi vuoden kohokohdista, ystävien jouluetkot! Jouluetkot ja kesän mökkireissu kaveriporukalla ovat jo perinteiksi muodostuneita juttuja ja niitä aina odottaa innolla!

Näin joulun alla eritoten oon ikävöinyt meidän mummua ihan älyttömästi. Joka päivä mummu pyörii mielessä ja ikävä on välillä niin kova, että rintaa puristaa. Onneksi meillä on kultaisimmista kultaisimmat muistot mummusta ♥ Toisinaan saatan ihan ääneen naurahtaa meidän lastenlasten ja mummun yhteisiä juttuja. Tiedättekö kun pienenä saattoi esim. haluttaa valaa tinoja keskellä kesää? Mummun kanssa sekin oli mahdollista. Ja kaikki muutkin yhtä omituiset ideat, mitä meille saattoi vain mieleen juolahtaa. Mummun luona oli aina niin ihana olla. Silloinkin kun joku asia harmitti tai oli tehnyt jotain typerää, niin mummun kanssa asioista jutellessa paha mieli vähintäänkin puolittui ja yleensä katosi kokonaan. Ja nyt aikuisiällä mummun kanssa keskustelu oli ihan parasta. Voisin tuntikausia kuunnella edelleen mummun nuoruusvuosien tarinoita. Kertomukset sota-ajan tekemisistä ja arjesta sai aina nauliintumaan penkkiin pitkiksi toveiksi. Ja sitten myöhemmin itse äidiksi tullessa oli mahtavaa jutella mummun kanssa raskausajasta, synnytyksistä ja vauvan hoidosta. Oon niin ikionnellinen, että meidänkin pojat ehtivät tavata isomummunsa. Vanhempi poika muistaa mummun hyvin ja puhuukin hänestä usein. ♥

joulukuu6

Joulukalenteri on korkattu ja sieltä on tähän mennessä tullut vähän herkkuja ja jouluisia tehtäviä. Eilen oli tonttutehtävänä askarrella joulukuva. Pojat teki minun avustuksella joulukuuset. Omana askarteluna aloin väkertää sellaista pillikranssia. Laitan ohjetta ja kuvaa myöhemmin jos se onnistuu.

Ja tänään oli vuorossa joulutorttujen leipomista. Sopivasti saatiin vieraita nyt alkuillasta meidän kanssa herkutteleen.

joulukuu7joulukuu8

Telkkarista ollaan myös seurattu joulukalenteria. Kuinka moni teistä katsoo tuota ylen Jäätävää seikkailua? Se on kyllä ihan huippu. Ja jännä! 😀

Ollaan myös herkuteltu ”Joulupukin puurolla” eli kunnon riisipuurolla. Eilen illalla herkuttelin iltapalaksi tuota puuroa ja samalla katselin telkkarista Holidayta. Ai että!

joulukuu10

Joululahjahommatkin alkaa olla paketissa. Kahta juttua en kaupoista löytänyt, mutta onneksi on nettikaupat olemassa! Sitten seuraa se paras osuus, paketoiminen! Kuka muu tykkää väkertää paketteja?

Joulusiivoustakin mietittiin.. Ensinnäkin, että ei jaksaisi ;D. Eikä se kyllä pakollinen olekaan, mutta on se vaan jotenkin kiva kun on koti saunaa myöten puhtaana jouluksi ja siitä eteenpäinkin. Nyt ainakin on vielä virtaa moista siivousta toteuttaa. Voi olla toista tammikuussa. Mutta suunniteltiin, että jos pojat menisivät hoitoon joku viikonloppu aamupäivän ajaksi niin saataisiin Ossin kanssa kahdestaan nopeasti siivottua koti.

joulukuu4joulukuu

Ensi viikolla on tosiaan tiedossa paljon kivaa. Huomenna tosiaan ne jouluetkot ja tiistaina sitten olisi tiedossa Itsenäisyyspäivän juhlistamista hyvän ruoan äärellä perheen kesken. Ja illalla tietenkin pukuloiston ihailua linnan juhlien parissa kotisohvalta käsin.

Mutta nyt saunaan ja odotteleen X Factorin tuloslähetystä. Saara Aalto veti kyllä taas aivan huikeat esitykset eilisessä lähetyksessä. Katsoitteko?

 

Ninnu

SantaPark

Joulumieli sen kuin kasvaa! Viime lauantaina lähdettiin hyvissä ajoin aamulla ajeleen kohti Rovaniemeä. Varasin jo syksyllä meille yön yli reissun hotelliin ja SantaParkiin. Kerran aiemmin olen tuolla joulumaassa vieraillut, 14-vuotiaana. Eli siitä on aikaa! Paikka oli muuttunut ihan älyttömästi ja uusia juttuja oli pilvin pimein.

Rovaniemeltä napattiin poikien täti kyytiin ja jatkettiin reilu viisi kilometria matkaa SantaParkiin. Paikka oli auennut jo kymmeneltä, joten saatiin siinä kahdentoista aikaan tovi etsiä vapaata parkkipaikkaa autolle. Hyvin mahduttiin kuitenkin ja käveltiin luolan suulle. Lauantaina oli SantaParkin avajaispäivä ja siellä oli erikoisohjelmaa niin ulkona kuin sisällä luolassakin. Ulkotouhuihin ei osallistuttu ollenkaan räntäsateen vuoksi vaan kipiteltiin suoraan luolan uumeniin.

Lipunmyyntipisteellä ei meidän yllätykseksi ollutkaan jonoa juuri ollenkaan ja päästiin tosi nopeasti riisuuntumaan narikoille. Sen jälkeen lähdettiin kävelemään tuo toinen laskeutumisosio jännittävien eläinten äänten säestämänä. Meidän pienempi poika asteli kunnon seikkaulumielellä alas luolaan eli asiaan kuuluvasti hiippaillen ja puhuen hieman kuiskaamalla.

santapark4santapark5

Alas päästyämme tontut tarjoilivat oviaukolla jääglögiä vierailleen. Tai blögiä, kuten meidän esikoinen uudesta herkkujuomastaan hihkui ;D

Ihan ensimmäiseksi suunnattiin keskusaukiolle, jonka lavalla oli vielä menossa hieno Magic Christmas Show. Koko showta ei harmillisesti nähtykään tällä reissulla. Meillä oli tarkoitus mennä katsomaan päivän viimeinen näytös, mutta päätettiinkin lähteä ennen näytöksen alkamista. Nimittäin pojilla alkoi selvästi väsy ja nälkä painaa, joten siinä vaiheessa reilu puolen tunnin odottelu ja tunnin show olisi ollut ihan liikaa.

Mutta asiaan.. keskusaukiolta löytyy myös kahvila ja lounasravintola. Lounaan perässä sinne mentiinkin ja päästiin suoraan hakemaan syötävämme aika vasta katetusta seisovasta pöydästä. Ruokavaihtoehtoja oli paljon. Sieltä löytyi eri liharuokia, kalaa ja kasvisvaihtoehto. Lisänä salaatit ja leivät. Syötiin vatsat täyteen ja lähdettiin tutkimaan luolaa tarkemmin.

santapark12santapark11

Ensimmäisenä suunnattiin jäägalleriaan. Pojat hihkui innoissaan kun galleria oli ”sama kuin Frozenissa”. Tontut puki meille isot lämpimät viitat päälle ja asteltiin sen perään tuonne -10 asteiseen saliin. Patsaat oli kyllä tosi taidokkaasti veistettyjä!

santapark7santapark1

Seuraava etappi oli Satujuna. Tuota junamatkaa jo valmiiksi hieman odottelin kun muistelin sen olleen yhtä huikea silloin edelliselläkin reissulla. Käytiin vierailun aikana kahdesti ajelemassa läpi satumaisten maisemien ja huoneiden. Jonottaa ei tarvinnut muutamaa minuuttia pidempään kummallakaan reissulla.

santapark2

Seuraava paikka oli Joulupukin työhuone. Se oli ainoa kohde, minne kesti jonottaa. Meillä taisi mennä sellainen puoli tuntia. Pojat jaksoi kuitenkin ihan reippaasti odotella vuoroaan valkoparran juttusille. Vanhempi poika ojensi reippaasti edellisenä iltana kirjoittamamme kirjeen pukille. Pojat ei tänäkään vuonna paljoa toivo. Vanhempi toivoi Legon vankisaarta ja nuorempi keksejä. Lisäksi kissalle rahkapurkki ja vauvalle lelukirahvi. Aika hellyyttävät toiveet pojilla ♥ Saatiin Ossin kanssa oudoksuvia katseita pojilta kun ilmoitimme oman toiveemme. Me toivotaan vain rauhallista joulua. Vanhempi poika katseli meitä hetken ja kysyi ytimekkäästi ”Häh?!” 

Pointsit muuten tuonne pukin pajalle monestakin asiasta. Joulupukkihan oli tietenkin ihana pojille ja meillekin. Mutta siis tuolla sai aivan rauhassa olla perhe kerrallaan. Paikan puolesta he nappasivat kuvan, jonka olisi saanut huoneen ulkopuolella ostaa. Lisäksi tuolla sai ottaa kuvia omalla kameralla niin paljon kuin huvittaa! Ja ylipäätään koko SantaParkissa sai kuvata joka paikassa. Muistaakseni siinä parin kilometrin päässä Joulupukin pajakylässä on kuvaaminen täysin kielletty sisätiloissa Joulupukin luona. Hmm niin Joulupukki kahdessa paikassa samaan aikaan, on se velho ;D

santapark9santapark10

Pukin luota mentiin askartelupajalle. Pojat askartelivat tonttujen kanssa omat pienet koristetontut. Hetken perästä meidän seuraan tupsahti vielä ystävällinen peikkokin.

santapark16santapark3

Palattiin keskusaukiolle ja sieltä kivuttiin portaat Angry Birds -alueelle. Siellä oli kaikenlaista lähinnä liikunnallista puuhaa talvisessa maisemissa vihaisten lintujen kanssa. Pienen riehumisen jälkeen käytiin ostamassa parit matkamuistot reissusta. Löydettiin meidän tämän vuoden joulukoriste joulukuuseen. Tässä postauksessa lyhyesti kerron, kuinka melkein joka vuosi hankin tai saamme kuuseen uuden koristeen ja kuinka sitten vuosien päästä meidän joulukuusi tulee olemaan ihana sekamelska täynnä koristeita ja muistoja.

santapark8santapark6

SantaPark täytti meidän odotukset ihan täysin. Ei edes ehditty jokaisessa puuhapisteessä ja kohteessa siellä käydä. Eli en siis näe ollenkaan epätodennäköisenä jopa vuosittaista vierailua tuonne joulun ihmemaahan. Tekemistä nimittäin riittää. Lippujen hinnat tuntuu kyllä aika suolaiselta, mutta ne ovat voimassa kaksi perättäistä päivää, joten siihen nähden hinta on ihan ok.

SantaParkista ajeltiin poikien tädin luokse syömään ja kahville. Sieltä sitten kiireen vilkkaa kirjautumaan hotelliin. Yövyttiin nyt toistamiseen Sokos hotelsissa siinä keskustassa. Tilavat lappihenkiset huoneet revontulivaloineen on koko perheen mieleen. Hotellille ei pitkäksi aikaa jääty, vaan ajeltiin Joulupukin pajakylälle ja napapiirille. Keskustasta matkaa sinne on vain noin 7 kilometria.  Melkein kaikki paikat siellä olikin jo kiinni, mutta käytiin fiilisteleen tunnelmaa.

Ihanan jouluista tuolla olikin kun oli vielä lunta maassa. Ja tuossa aukiolla kuului vielä joululaulut useammasta kaiuttimesta.

santapark14santapark15

Pojat, varsinkin vanhempi heistä, tenttasi meitä ihmeissään tuosta Joulupukin kotipaikasta. Kun meillä eletään siinä tarinassa, että Joulupukki tulee Korvatunturilta, mutta tuolla sitten kuulivatkin juurikin tuon paikan olevan Joulupukin kotipaikka. Mutta me pysytellään siinä Korvatunturissa, olkoon Rovaniemi se kakkoskoti sitten. Kerrottiin pojille, että kun ei sinne Korvatunturille voi kuka tahansa mennä niin JP ja tontut tulevat tapaamaan vieraita tänne aina välillä. Hyvin upposi ;D

santapark13

Mukava pikareissu siis takana ja joulumieli kohosi taas muutamat asteet ylöspäin. Oletteko vierailleet SantaParkissa tai onko aikomuksena sinne mennä? Suosittelen kyllä! Tuolla muuten viihtyy ihan aikuisporukallakin jos tykkää fiilistellä joulua. Useampi aikuisporukka siellä näkyi nauttivan olostaan. SantaParkista löytyy kahviloiden lisäksi tunnelmallinen shampanjabaari sekä jäägallerian yhteydestä jääbaari jos haluttaa nautiskella muutakin lämmikettä kuin glögiä. Meillä nuo jäi odottelemaan jotain toista vierailukertaa 🙂

 

Mukavaa alkanutta viikkoa!

 

Ninnu

 

 

 

Joulukalenteri 2016

Isänpäivä sujui mukavasti läheisten kanssa. Uhkasin jo aiemmin hypätä isänpäivän jälkeen joulurattaisiin eli ei muuta kuin matkaan. Ja mikä olisikaan parempi tapa aloittaa joulun odotusta kuin laittaa joulukalenteriasiat kuntoon?!

Jos on joltain mennyt ohi niin olen jouluihminen henkeen ja vereen. Tämä johtuu vanhemmistani, eritoten äidistäni, joka myös rakastaa joulua. Meidän joulut ovat aina olleet niin ihania ja lämpimiä, kuten joulun kuuluukin olla. Nyt itse äitinä haluan antaa omille lapsilleni samalla mitalla joulun taikaa.

IMG_3107

Yksi joulun odotuksen kohokohdista lapsena (ja nyt aikuisenakin) on tietty joulukalenteri. Kaikenlaiset joulukalenterit on ihania, olipa sitten kyseessä suklaaversio, arpakalenteri tai mikä vaan. Niihin liittyvä jännitys ja odotus lähestyvää aattoa kohden on joka vuosi yhtä kutkuttavaa. Lapsuuteni perinnettä itsetehdystä joulukalenterista jatkaen, meillä on tänäkin vuonna tällainen koko perheen touhukalenteri. Kalenteri täyttyy jouluisista puuhista ja muutamat herkutkin sinne kätkeytyy. Listassa on hyvin paljon samoja juttuja kuin viime joulunakin, mutta mitäpä sitä hyväksi todettua vaihtamaan? Tykättiin koko perhe kovasti vuosi sitten ja uskon, että touhukalenteri nostaa joulumieltä tänäkin vuonna päivä kerrallaan.

Joulukalenteri-touhukalenterin askareet meille toimittaa tonttu tähän viime vuonna ostamaani joulukalenteriin. Kalenterissa on pienet valot, jotka syttyvät silloin kun tonttu on viestinsä toimittanut. Eli aamuisin kun pojat herää ja kipittävät kalenterille, tonttu on yön aikana tuonut uuden tehtävän ja napannut taloihin valot päälle. Kuvat ovat muuten viime vuodelta tuttuja.. en vielä raski laittaa kalenteria esille poikia piinaamaan. 

IMG_2852 (1024x683)IMG_2854 (683x1024)

Joulukalenteri 2016

 1. Ensimmäinen joulukuuta! Tänään saadaan aloittaa joulun odotus juhlimalla päiväkodin pienten puolen joulujuhlaa.
 2. Luukusta löytyy suklaaherkut
 3. Leipokaa joulutorttuja ja kutsukaa tuttavia mukaan herkutteluun
 4. Jouluaskartelua
 5. Viekää joulukortit postiin ja lähistölle menevät postilaatikoihin
 6. Tänään juhlitaan itsenäistä Suomea
 7. On aika laittaa tonttukoristeet esille ja paikoilleen
 8. Käykää ajelulla ja ihastelkaa samalla jouluvaloja
 9. Tonttutehtävä! Tonttu on piilottanut teille haastavan jouluristikkotehtävän. Osaatteko ratkaista sen?
 10. Joulun tuoksua taloon! Leipokaa yhdessä pipareita
 11. Koristelkaa eilen leivotut piparit
 12. Kootkaa koko perheellä paketti hyväntekeväisyyteen
 13. Tonttutehtävä! Tontut ovat järjestäneet pihalle tonttupolun tehtävineen. Lopuksi lämmitellään glögillä. Naapurissa asuva serkkuni ehdotti tätä tonttupolkua järjestettäväksi meidän pihoille. Tulee varmasti kivaa kun saadaan viettää yhdessä jouluista aikaa perheiden kanssa. Ajankohtaa ei ole tosin vielä löyty lukkoon eli hyvin mahdollista, että tonttupolku siirtyy jollekin toiselle päivälle.
 14. Illalla juhlitaan päiväkodin isojen puolten joulujuhlaa
 15. Pitäkää koko perheellä jouluinen satuhetki
 16. Keittäkää herkulliset joulukaakaot
 17. Kuusen metsästys! Käykää valitsemassa ja hankkimassa joulukuusi
 18. Kun joulukuusi on sulanut, on aika pukea sille kauneimmat koristeet ylleen
 19. Katsokaa yhdessä jouluelokuva
 20. Laulakaa yhdessä joululauluja.
 21. Luukusta löytyy suklaaherkut
 22. Leipokaa jouluaatoksi herkkuja
 23. Viekää kynttilät haudalle
 24. Jouluaatto! Nyt on aika rauhan, maittavan ruoan ja perheen. Sekä tietenkin jännätään päivän hämärtyessä, kuuluuko ulko-ovelta tuttu kulkusten kilkatus ja kopina.

 

Siinä on listattuna ”raakaversio” tulevasta kuukaudesta touhuineen. Muutoksia tulee varmasti ainakin päivien suhteen, milloin tehdään mitäkin, mutta tässä lista joulupuuhista, mitä olisi tarkoitus tehdä.

Meillä tulee olemaan myös muitakin joulukalentereita. Meillä on Ossin kanssa ollut jo monta vuotta tapana ostaa Veikkauksen raaputusjoulukalenterit eli ne nyt ainakin tulee, perinteitä kunnioittaen.

Mites teillä? Onko tapana hankkia tai pitää jonkinlaista joulukalenteria?

Oon aivan innoissaan.. nimittäin huomenna aamulla ajellaan Rovaniemelle ja päiväksi Santa Parkiin starttaan meidän joulu!! Poikien täti napataan Rollon keskustasta mukaan huvitteluun. Edellisestä vierailusta tuonne Joulupukin luolaan taitaa olla jo ainakin se 15 vuotta. Tänään siis pitää kirjoittaa kirjeet pukille valmiiksi ja huomenna pojat pääsevät ne suoraan hänelle ojentamaan. Menee ainakin varmasti perille ;D

 

Ninnu

Joulukorttikuvaus

Nyt vähän lipsuu tämä mun ”ei joulujuttuja ennen isänpäivää”, mutta kun itse kortithan lähetetään vasta joulun alla..

Viime sunnuntai oli aivan älyttömän kaunis talvipäivä. Lumi kimalteli ja aurinko paistoi, aika matalalta tosin. Päädyttiin iltapäivällä räpsimään mahdollisia joulukorttikuvia. Tässä hieman ”making of” matskua. Sen verran innoissaan ja vauhdikkaana oli pikkumiehet, että itse korttiin ei jäänyt kuin muutama valinnanvara.

joulukorttikuvaus1joulukorttikuvaus2joulukorttikuvaus3joulukorttikuvaus4joulukorttikuvaus5joulukorttikuvaus6joulukorttikuvaus7joulukorttikuvaus8

Loppuun vielä nuoremman veijarin Grinch-irvistys.

 

Onko teillä tapana lähettää joulukortteja? Meidän jouluun se kuuluu. Kiva sitten joulukuussa laittaa poikien kanssa taas kortit postiin ja tähän lähelle menevät käydään viemässä itse.

 

Ninnu

Meidän joulu

Vaikka joulun kohokohdat ovat jo takanapäin niin meillä on ihan joulutunnelmat ja holidaymood täysillä päällä. Varmaankin tämän pitkän yhteisen loman ansiosta. Meillä oli aivan ihana joulunaika. Aatonaattona leivottiin viimeiset herkut odottelemaan seuraavaa päivää ja Ossin tultua töistä rauhoituttiin joulun viettoon. Aattoaamuna ajeltiin minun vanhempien luokse, jossa jo odottelikin äidin sisaruksia. Veljen perhe tuli myös hieman meidän jälkeen ja vielä lisäksi minun isovanhemmat. Herkuteltiin riisipuurot, lapset leikkivät innoissaan, telkkarista katseltiin välissä perinteisiä aattoaamun ohjelmia. Ennen lounasta kävin meidän pienemmän veijarin kanssa ulkona ja samalla tervehtimässä perinteisesti ukkelin kummitätiä 🙂 Lasten lounaan jälkeen Ossi jäi poikien kanssa nukkumaan päikkäreitä ja me muut käytiin hautausmaalla sytyttämässä kynttilät rakkaille.

IMG_3155IMG_0739

Me aikuiset syötiin lounasta kun palattiin haudalta. Tein salaatin ja lisukkeena syötiin Jonnan leipomia sämpylöitä. Jälkkäriksi (kuten aamiaisellakin) oli tarjolla suklaakakkuja. Laittelen salaatista ja kakusta ohjetta tänne myöhemmin 🙂

IMG_3164IMG_3169IMG_3146

Leikittiin, herkuteltiin, nautittiin toistemme seurasta, kuunneltiin lasten riemua..

IMG_3191IMG_3192IMG_3198Elsa the Snow Queen <3
IMG_0730IMG_3211Meidän ihanat lukutoukka-serkukset <3 Tuolla he istuivat pitkän tovin vierekkäin lukien kirjoja ja välillä toistensa kanssa jutellen. Me muut ei tiedetäkään mitä nämä kaksi ihanaa keskenään juttelee taaperokielellään.

Sittenpä alkoikin malttamaton odotus. Aina kun jokin kolahti tai ovi kävi niin kaksi isompaa naperoa juoksi kiljuen ovelle. Kunnes viimein kuului odotettu koputus ovelta. Laulettiin yhdessä punanutulle ja osa kävi istumassa pukin sylissä. Pukki oli vitsikkäällä tuulella ja saatiin koko porukka nauraa valkoparran jutuille. Kaikki oltiin oltu ihan älyttömän kiltteinä. Olohuone täyttyi paketeista ja kääröistä. Meidän vanhempi poika toivoi autonavaimia lahjaksi. Voitte varmaan kuvitella pikkumiehen ilmeen kun avaimet paljastuivat yhdestä paketista. Ukkeli pomppasi seisomaan ja kiljuen hyppeli avaimet kädessään 😀 Kaikki muu unohtui siinä vaiheessa eikä poika avannut enää ainuttakaan pakettia sen jälkeen.

Pukin vierailun jälkeen siirryttiin jouluaterialle. Voi kun jaksaisi kerralla syödä enemmän. Oli taas niin ihanaa ruokaa. Ruoan perään Ossi, velimies ja kaikki lapset lähtivät ensimmäisinä joulusaunaan. Me muut jäätiin löhöään sohvalle ja ihasteltiin pukin tuomia lahjoja.

IMG_3224IMG_3229

Joulusaunan, iltapalan, leikkien ja pukemisten jälkeen oli aika pakata tavarat autoihin ja ajella kuun valaistessa kotiin. Kotona vielä pojat leikkivät hetken saamillaan lahjoilla ja nukahtivat väsyneinä sänkyihinsä.

IMG_3250

Joulupäivän valjetessa pikkumiehet kömpivät uusissa pyjamissaan olkkariin. Pienemmän herran saama Mersu-auto on kovaa huutoa ja pojat vuoronperään potkuttelevat sillä ympäri kotia. Tuo poliisiautokin on kova sana ja sitä on kuljetettu mukana mummuloissa joulun aikana. Pikkuhiljaa tässä päivien kuluessa ollaan otettu uusia leluja leikkeihin ja kaikki on kyllä olleet niin mieluisia. Joulupäivä ja Tapaninpäivä oltiin Ossin vanhemmilla nauttimassa tunnelmasta ja perheestä.

IMG_3274IMG_0789

IMG_3287

Harmillisesti joku flunssatauti iski poikiin juuri joulupäivien jälkeen. Pienempi selvisi päivän niiskutuksella ja yskimisellä, mutta isommalla tuli kunnon kuumeen kera ja edelleen lämpö meinaa nousta ja yskittää. Onneksi saatiin kuitenkin joulu olla terveenä ja nyt saadaan hyvällä syyllä olla yökkäreissä vaikka koko päivän ajan. Niin kuin ollaan tehtykin melkein joka päivä 😀

IMG_3262IMG_0765

Ihana joulunaika siis takana ja kuten mainitsinkin, joulun rauha ja lomatunnelmat jatkuu. Töihin palataan vasta monen päivän päästä, joten rentoilua edessä läjäpäin!

Miten teidän joulu sujui? Joko on palattu arkeen vai saadaanko sielläkin jatkaa lomaa vielä? 🙂

 

Ninnu

Ihanaa Joulua!

Ystävien jouluetkot on juhlittu viikonloppuna (se on aina yksi vuoden kohokohdista ja ei jättänyt kyllä kylmäksi tälläkään kertaa <3), koti on siivottu, leipomukset ja ruokahommat on hoidettu, kuusi koristeltu ja lahjat räpistelty kääröihin. Vuoden viimeiset työt on tehty ja tänään lämmitettiin meidän perheen jo perinteeksi muodostunut joulusauna. Nyt alkoi parin viikon mittainen, kovasti odotettu, joululoma.

IMG_3061IMG_3059

Pian päästään nauttimaan herkullisesta ruoasta, läheisten seurasta ja joulun lämpimästä tunnelmasta. Me rauhoitutaan nyt joulun viettoon.

Ihanaa joulua kaikille!

Ninnu