Huskysafari-elämyslahja koko perheelle

Meillä on tapana Ossin kanssa panostaa elämyksiin ja aina jouluisin hankitaankin koko perheelle yhteinen elämys joululahjaksi. Viime vuonna vierailtiin joulupukin luona ja yövyttiin jouluisessa pajakylässä. Tänä vuonna joululahjaksi ostettiin huskysafari, joka oli täydellinen elämyslahja koko perheelle. Huskysafari ajeltiin Syötteen upeissa maisemissa, jossa Syötteen eräpalvelut järjestää eri mittaisia koiravaljakkoajeluita noin sadan huskyn tarhallaan. Ensimmäinen huskysafari me käytiin kolme vuotta sitten meidän kahden vanhemman pojan kanssa kolmestaan ja nyt vihdoin päästiin koko perheellä kokemaan tämä talven ihmemaa koiravaljakon kyydissä.

huskysafari - elämyslahja koko perheelle. Nainen huskykoirien vieressä.
huskysafari, koiravaljakko

Aluksi kuunneltiin ohjeet reen kyydissä istujille. Joskus nimittäin käy niin hassusti, että valjakon ohjastaja tippuu kyydistä ja silloin pitää reessä istuvien malttaa olla paikoillaan ja antaa koirien vetää. Jokaisen valjakkoajelun mukana kulkee niin edellä kuin letkan viimeisenä oppaat, jotka auttavat esimerkiksi tällaisissa tapauksissa jos kuski jää kyydistä. Kun ohjeet oli kuunneltu ja kerrattu, niin oli meidän valjakon ohjaajien vuoro ottaa ohjeet haltuun. Vähintään yksi käsi koko ajan kiinni reen kahvassa, jarrutus, valjakon köyden tarkkailu ja oman painon käyttö. Siinä tärkeimmät. Huskyvaljakon ohjastaminen on helppoa ja ennen kaikkea superhauskaa hommaa, jonka varmasti taitaa jokainen, kun noudattaa ohjeita!

Ohjeiden jälkeen meille jaettiin valjakot, jonka jälkeen siirryttiin omien valjakoiden luokse. Ensimmäiseen valjakkoon meni Ossi ja meidän keskimmäinen poika. Toiseen valjakkoon mentiin kolmestaan meidän vanhimman ja nuorimman pojan kanssa. Rekeen aseteltiin lämmittävä porontalja pohjalle ja pojille aseteltiin vielä ihanan paksu huopa päälle lämmikkeeksi. Kun kaikki oltiin valmiina asemissa päästi Eräpalveluiden Janne valjakon kerrallaan matkaan.

huskysafari. Kaksi valjakkokoiraa
huskysafari - elämyslahja koko perheelle. Nainen huskykoirien vieressä.
Huskysafari - elämyslahja koko perheelle. Kolme rekeä rivissä
Huskysafari. Reki ja valjakko

Meidän valjakolla oli meno päällä ja sain tuon tuosta jarrutella, ettei aivan mennä letkan ensimmäiseen valjakkoon kiinni. Puolessa välissä pysähdyttiin koko porukalla ja oppaat kävi tarkastamassa onhan kaikilla kaikki hyvin. Meidän perheen valjakkojen lisäksi oli kaksi muutakin valjakkoa mukana.

Puolisen tuntia me 6 kilometrin reitillä ajeltiin ja sitten kurvailtiin takaisin tarhalle. Safarilla olisi voinut kyllä viettää aikaa vaikka kuinka kauan! Sääkin oli ihanteellinen! Pari astetta pakkasta ja kevyttä lumisadetta. Reitin varrella joka ikinen puu oli lumikuorrutuksen alla eli todellakin saatin nauttia talven ihmemaasta.

Huskykoira ja pieni poika
Huskysafari. Nainen ja poika silittää koiraa
Nainen ja huskypentu

Huskysafarin jälkeen saatiin rapsutella ja paijailla tarhan koiria mielin määrin ja samalla Eräpalveluiden Jonna laitteli laavulle kuumat kaakaot ja pullat valmiiksi. Näin korona-aikana nautiskeltiin tosiaan ulkona nuo herkut, että turvavälit pysyi kunnossa. Herkkujen jälkeen päästiin vielä näiden maailman suloisimpien huskypentujen häkkiin hoitamaan ja silittelemään pikkuisia sekä tietty niiden suloista emoa. Vajaan parin kuukauden ikäisiä pentuja oli viisi ja siellä ne meidän kanssa tekivät reippaasti tuttavuutta. <3

Huskysafari oli kyllä onnistunut elämyslahja koko meidän perheelle! Tällaiset jää aina muistoihin ja muutenkin katkaisee ihanasti arkea. Ja tietty jouluinen fiilis on takuuvarma, kun saa ajella keskellä tykkilumipuita! Tässäpä siis myös lahjavinkkiä näin joulun alla. Oulusta Syötteelle ajaa alle parissa tunnissa, joten päiväreissutkin onnistuu tosi helposti.

Mukavaa lauantai-iltaa kaikille ja hyvää itsenäisyyspäivää huomiselle! <3

Kaisa-Maria

Joulukalenteri täynnä hyvää oloa

Joulukuu on vihdoin alkanut ja sehän tietää myös joulukalenterien avaamista! Tein kerran aiemmin tänne blogini puolelle hyvän olon kalenterin, jossa jokaiselle päivälle oli joku hyvää oloa lisävä pieni tehtävä. Tuo kalenteri oli silloin kovin suosittu, joten ajattelin toteuttaa samaan tyyliin jouluversion. Tässä siis teille ja minulle itselleni joulukalenteri täynnä hyvää oloa:

Joulukalenteri täynnä hyvää oloa. Kuvituskuva.
 1. Järjestä itsellesi rauhallinen venyttelyhetki. Säädä valaistus himmeälle, laita jotain rauhallista musiikkia soimaan ja venyttele ainakin 5 minuutin ajan.
 2. Soita jollekin ystävällesi tai jollekin muulle läheiselle ja kysy mitä hänelle kuuluu.
 3. Tee ainakin puolen tunnin mittainen kävelylenkki. Jos mahdollista, niin suuntaa metsään!
 4. Kirjoita ylös vähintään viisi asiaa, mistä pidät itsestäsi.
 5. Urheile vähintään 45 minuutin ajan niin, että hengästyt. Reipas kävely, tanssi, hiihto, voimaharjoittelu.. mitä vain!
 6. Mistä olet kiitollinen? Nimeä ainakin 5 asiaa.
 7. Meditaatiohetki. Hengitä syvään ja pidätä hengitystä sitten 4 sekunnin ajan. Uloshengittäessä puhalla hitaasti suun kautta. Toista tämä kolme kertaa. Jatka sitten normaaliin hengitystahtiin ja keskitä huomio vain hengitykseen sekä kehon tuntemuksiin. Jos ajatus harhailee, niin ei haittaa. Palauta keskittyminen hengitykseesi. Jatka tätä 5 minuutin ajan.
 8. Ajatukset ravintoon! Lisää tänään jokaiselle aterialle jotain näistä: marjoja, runsaasti kasviksia, hyviä rasvoja (pähkinöitä, kalaa, oliiviöljyä). Tee päivän kaikista aterioista mahdollisimman värikkäitä!
 9. Joulujumppa! Ensimmäinen sarja:15 etunojapunnerrusta, 30 vatsarutistusta, 30 askelkyykkyä, 15 kyykkyhyppyä. Pidä 2 min TAUKO. Toinen sarja: maksimiaika lankkua, 30 sumokyykkyä, 15 ojentajadippiä, 30 jalkojen nostoa (asetu selinmakuulle. Nosta molemmat jalat kohtisuoraa ylöspäin ja laske hitaasti takaisin lattialle). Toista nämä kaksi settiä 2-3 kertaa. Lopuksi venyttelyt!
 10. Järjestä joulutunnelmaa aamiaiselle ja/tai iltapalalle. Laita kynttilät palamaan ja nauti rauhassa alkavasta päivästä tai yöstä. Rauhallisella mielellä on helpompi tarttua päivän töihin ja samoin alkaa yöunille.
 11. Kirje itsellesi. Mieti jokin merkittävä hetki menneisyydestäsi. Se voi olla mikä tahansa hetki, joka on jäänyt mieleen elämän varrelta. Palaa tuohon hetkeen ja kirjoita kirje sen hetken itsellesi. Mitä haluaisit tuossa hetkessä kuulla ja lukea?
 12. Sauna-/spahetki. Järjestä itsellesi tunnelmallinen sauna/spa-hetki. Sytytä kynttilöitä valaistukseksi, käytä löylytuoksuja, tee vartalon kuorinta ja mitä ikinä spa-hetkeesi haluat sisällyttää.
 13. Kirjaa ylös vähintään yksi haave tai tavoite ensi vuodelle. Listaa samalla kolme asiaa, mitkä auttavat sinut tavoittamaan haaveesi tai saavuttamaan tavoitteesi.
 14. Ruudut kiinni. Sulje puhelimesi tai laita se lentotilaan. Sulje myös tv. Pidä ruutuja kiinni päivän aikana vähintään kahden tunnin ajan.
 15. Kasvisruokapäivä! Syö tänään vain kasvisruokaa. Mikä on sun lempparikasvis?
 16. Aika urheilla! Käy joko reipas kävelylenkki, johon sisällytät kolme 30 sekunnin hölkkäosuutta TAI hölkkälenkki, johon sisällytät kolme 30 sekunnin kovempaa juoksua sisältävää osuutta.
 17. Leivo jouluherkkuja! Pipareita, joulutorttuja ja joulumakeisia? Vai jotain suolaista sittenkin?
 18. Joululeffailta! Virittele olkkari joulutunnelmaan ja katso oma lempparijoululeffa!
 19. Vielä pieni spa-hetki ennen joulua. Tee itselle kasvohoito. Puhdista kasvot ja kaula huolellisesti. Laita naamio vaikuttamaan (naamion saa tehtyä myös keittiön antamista!) ja rentoudu hetki. Naamion jälkeen lisää kasvovoide ja hiero samalla kasvot sekä kaula.
 20. Jouluinen kahvi-/teehetki. Pysähdy nauttimaan kuppi kuumaa ja nappaa hetkeen jotain herkkua mukaan. Lisää tunnelmaa kynttilöillä ja joululauluilla.
 21. Jouluviikon treeni! Ensimmäien sarja: 10 burbeeta, 30 sumokyykkyä, 15 etunojapunnerrusta ja 30 jalkojen nostoa (kts. ohje 9.päivän jumpasta). Pidä 2 min TAUKO. Toinen sarja: 30 aasin potkua, 30 yhtäaikaista käden ja jalan ojennusta, 30 vatsarutistusta ja 30 askelkyykkyä.
 22. Käsihoito jouluksi. Tee ensin kuorinta käsien iholle. Lakkaa kynnet ja lopuksi rasvaa kädet käsivoiteella.
 23. Rauhoita mieli joulun viettoon. Toista 7.päivän meditaatiohetki ja virittäydy joulutunnelmaan. Nyt on viimeistään hyvä hetki pysähtyä ja rauhoittua joulun viettoon.
 24. Jouluaatto! Nauti jouluaatosta juuri sillä tavoin, kuin sinulle parhaiten sopii. Rauhallista ja ihanaa joulua kaikille!

Tämä joulukalenteri täynnä hyvää oloa avautuu myös joka päivä minun Instagram-tilin puolella @kaisamariaj. Instan puolelle tulee myös lisämatskuja jokaiseen luukkuun liittyen, joten ota minun tilini seurantaan jos ei vielä ole! Ja jakaessasi omalla tililläsi joulukalenterin touhuja tägää minun tilini mukaan, niin päästään yhdessä fiilistelemään! 🙂

Ihanaa ja tunnelmallista alkavaa joulukuuta!

Kaisa-Maria

10 kysymystä joulusta

Bongasin tällaisen jouluttajien unelmapostausidean Jonnan ja Hannan blogeista. 10 kysymystä joulusta saa fiiliksen jouluiseksi ja kulkuset kilkattaan mielessä. Alla minun vastaukseni joulukysymyksiin:

1. Suosikkijouluherkku?

Vesi nousee kielelle kyllä heti, kun mietin jouluherkkuja. Suolaisista herkuista suosikit on ehdottomasti eri kalaruoat. Graavisuolatut lohi ja siika jonkun maukkaan leivän päällä on ehdoton suosikkini. Ja makeista taas tumma suklaa suolakiteillä ja piparit. Nam!

Piparitortut. Joululeivonnaisia.

2. Joulun paras soittolista?

Niitähän riittää! Omat suosikkini ovat kaikki englanninkielisiä joululauluja, mutta myös muutamat kotimaiset joululaulut kuuluu myös suosikkeihini. Joulunaikaan minulla soi usein taustamusiikkina sellainen jazz-tyyppinen joululaululista, jossa ei ole laulua lainkaan mukana.

Lasten kanssa tietty kuunnellaan kotimaisia ”lasten joululauluja”. He eivät kovinkaan tykkää enkunkielisistä. Yksi koko perheen suosikkilauluista on Tonttu.

10 kysymystä joulusta. Poika tonttulakki päässään kodan ovella.

3. Mikä on lempijoulukauppasi?

Oulussa ei taida joulukauppoja juurikaan olla? Joitain ihania pop-up -myymälöitä on keskustassa viime vuosina ollut, mutta mitään pysyvää en ole laittanut vielä merkille. Kaipaan kuitenkin paljon Stockaa, sen jouluikkunaa ja jouluosastoa. Ne oli ihania!

Muiden kaupunkien joulukaupat on vielä käymättä!

Pariisin joulutori. 10 kysymystä joulusta.

4. Miten koristelet kotia jouluun?

Meidän ykköskoriste (ja lemppari) on tietenkin joulukuusi. Rakkaus joulukuuseen tulee lapsuuden jouluista ja lapsuuden kodin kuusista. Kuusen koristelu oli meidän perheelle aina ihana, tärkeä perinne ja sitä se on nyt omankin perheen kanssa. Joulukuusen koristeet on kerääntynyt vuosien varrella, joko lahjoina tai sitten hankittuna jostain erityisestä paikasta. Kuusta koristellessa on aina ihana muistella koristeen antajaa tai paikkaa/tilannetta, mistä koriste on hankittu.

Muina koristeina meillä on valoja ja muutamia jouluaiheisia esineitä. Kynttilät kuuluu myös vahvasti meidän jouluun. Kokonaisuudessaan meidän kodin joulu on tunnelmallinen. Poikien huoneista löytyy myös tonttuja ja muita joulutyyppejä.

Nainen ja lapsi joulukuusen vierellä.
Nainen ja mies takkatulen äärellä. 10 kysymystä joulusta -postauksen kuvituskuva.

5. Mieleenpainuvin saamasi joululahja?

Joka vuosi olen saanut aivan ihania ja upeita lahjoja. Lapsuuden jouluista mieleen puskee CD-soitin, joka oli siihen aikaan uusinta uutta! Saatiin veljen kanssa soitin ja kolme levyä kuunneltavaksi. Aikuisena parhaimmat lahjat ovat olleet ylipäätään kaikki ihanat jouluruoat ja ennen kaikkea perheen kanssa vietetty yhteinen aika. Viime vuoden mökkijoulu Syötteellä veljen perheen ja vanhempien kanssa oli ikimuistoinen lahja ja heittämällä yksi parhaista jouluista. Oli ihanaa rauhoittua viikon ajan tunturissa, käydä hiihtämässä ja laskettelemassa ja ihan vain nauttia kiireettömyydestä perheen kanssa. Tänäkin vuonna meillä oli tarkoitus lähteä viettämään mökkijoulua Ossin puolen perheen kanssa, mutta korona sotki sen suunnitelman ja mökkijoulu vaihtui kotijouluun. Kotijoulu ei sinänsä kyllä haittaa yhtään, koska tämä on meidän ensimmäinen joulu täällä uudessa kodissa. <3

6. Osallistutko joihinkin hyväntekeväisyystempauksiin jouluna?

Kyllä me ollaan useamman vuoden ajan lahjoitettu tai osallistuttu eri joulukeräyksiin. Tärkeä asia ja joulumieltä eteenpäin <3

Joulupukin pajakylä Rovaniemellä.

7. Suosikkikaupunkisi joulun tunnelmointiin?

Rovaniemi ja Joulupukin pajakylä sekä SantaPark on tässä meidän ”lähellä” olevista paikoista jouluisimpia ja ollaan aika monena joulunaikana siellä vierailtukin. Oulu on myös kaunis jouluna, mutta ei ehkä kuitenkaan erityisesti joulukaupunki.

Pariisissa oltiin äidin kanssa marras-joulukuun vaihteessa joitain vuosia sitten ja sinne oli kyllä loihdittu ihana joulutunnelma ihan minne tahansa menikin. Tänäkin vuonna meillä oli tarkoitus lähteä neljästään veljen ja veljen vaimon kanssa Pariisiin tai Lontooseen fiilistelemään joulun alkua, mutta sattuneesta syystä reissu on vastassa joskus tulevaisuudessa.

Yksi suuri haave minulla on kuitenkin päästä keski-Euroopan joulumarkkinoille! Katselen aina huokaillen upeita ja tunnelmallisia joulumarkkinakuvia. Vielä joku joulu minä sinne menen ihan paikan päälle! Mutta vastauksena kysymykseen: ei minulla taida olla suosikkia vielä!

Lumihuurrettu joulukuusi. 10 kysymystä joulusta -postauksen kuvituskuva.

8. Miten paketoit joululahjat?

Tykkään aika simppeleistä paketeista ja usein käytän vain 1-2 väriä papereissa ja nauhoissa.

Joululahjojen paketointi on myös yksi lempparijoulupuuhistani. Laitan joulubiisit soimaan ja käärin lahjat paketteihin omassa rauhassa. Suklaa kuuluu vahvasti tähän traditioon.. ;D

9. Jouluelokuva, joka on pakko katsoa joka vuosi?

Yksi ehdoton on tietty Holiday, jonka yleensä katselen yksin, kun muita perheenjäseniä moinen ei kiinnosta kovinkaan. Koko perheellä katsellaan aina muun muassa Joulupukki ja noitarumpu (pojat katsoivat sen viime jouluna yhteensä 7 kertaa..), Joulutarina, Yksin kotona 1 & 2, The Grinch (How the Grinch Stole Christmas) ja muut klassikkoleffat.

SantaPark Joulupukki ja kolme lasta.

10. Mitkä ovat joulun ajan suosikkiperinteitä?

Mainitsinkin jo tuon joulukuusen ja joulukuusen koristelun. Se on selkeästi ykkösjuttu. Samoin jouluruoka ja pöydän äärellä istuminen pitkään perheen kanssa jutellen.

Joulukahvi. 10 kysymystä joulusta -postauksen kuvituskuva.

Nämä 10 kysymystä joulusta toi ihanan jouluisen fiiliksen mieleen! Ehkä nuo ripustamani joulutähdet ikkunoissa auttoivat myös asiaan.. Mitä sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Kaisa-Maria

Meidän joulu

Jouluviikonloppu oli juuri sellainen kuin toivoimmekin. Joulunvietto alkoi jo perjantaina kun ajelimme serkun perheen kanssa viemään kynttilät haudoille ja perinteisesti nautittiin siellä kuumat glögit sekä piparit ennen kotimatkaa. Läheistemme haudalle on siis hieman ajomatkaa ja ulkona oleskelun lomassa maistuu lämmin juoma ”kynttiläkierroksen” perään.

Itse aattoaamuun heräiltiin innostuneina. Pojat varsinkin kun tonttu oli yön aikana tuonut muutaman paketin kuusen alle. Rattiska pääsi heti kuivaharjoitteluun ja paketeista kuoriutuneet pienet poliisimoottoripyörät leikkeihin. Pienten leikkien jälkeen suunnattiin minun vanhempien luokse joulupuurolle veljen perheen kanssa. Yritin joulukuun ajan harjoitella riisipuuroa niin, että se maistuisi yhtä hyvältä kuin äidin tekemä. Hyvää tuli, mutta ei lähellekään niin herkullista kuin äidin puuro. Pitää siis hieman haastatella itse puuromestaria ja kysellä vinkkejä valmistuksen saloihin.

Kotiin tultiin sopivasti niin, että ehdittiin poikien kanssa katsomaan Lumiukko. Se jos jokin kuuluu jouluun.

joulu

Sitten olikin jo aika siirtyä anoppilaan, jonne oli tullut myös Ossin siskot. Syötiin älyttömän herkullinen jouluateria ja alettiin odotteleen illan päävierasta. Pojat juoksivat ulko-ovelle jokaikisen kolauksen kuultuaan. Voi sitä riemun määrää kun pukki sitten viimein tuli.

Pojat jututti pukkia reippaasti ja kertoi kuulumisia. Meidän vanhempi napero lauloi vielä pukille Tontun. Sai muuten nieleskellä laulun aikana melkoisesti. En tosin kuulemma ollut ainoa, joka tuosta esityksestä herkistyi ♥

joulu1

Pukki toi ihania lahjoja pojille ja meidän vauvakin sai muutaman oman paketin.

Vanhempi pojista ihmetteli illalla, kuinka pukki toikaan muitakin lahjoja, vaikka hän toivoi vain yhtä, Legon vankisaarta. Nuorempi veljeksistä puolestaan meni aivan sekaisin avattuaan paketista Ryhmä Hau-leluja. Sen jälkeen hän paineli toiseen huoneeseen leikkimään niillä eikä enää koskenutkaan muihin paketteihin.

Kahdeksan aikaan ajeltiin kotiin ja pojat leikkivät myöhään iltaan asti. Täytyy muuten ihailla meidän vanhemman pojan kärsivällisyyttä. Sovittiin, että avataan se Legopaketti vasta seuraavana päivänä aamiaisen jälkeen, koska siinä on niin paljon osia ja kokoamista. Ja niin hän teki ja odotteli reippaasti, kuten oli sovittu. Hän on kyllä perinyt täysin Ossilta tuon piirteen. En olisi ikinä jaksanut odotella noin rauhallisesti (vielä aikuisiälläkään ;D).

Poikien mentyä nukkumaan katettiin mulle ja Ossille herkkupöytä olkkariin ja nautittiin aattoillan rauhasta.

joulu2

Joulupäivän aamu meni Legoja ja palapelejä kootessa. Puolen päivän aikaan otettiin pieni kinkunsulattelulenkki ja käveltiin minun vanhemmille. Siellä vietettiin päivää veljen perheen kanssa leikkien ja pelaillen. Sekä tietenkin syötiin taas herkullinen jouluateria. Illalla käveltiin takaisin kotiin.

Eilen käytiin aamusta Ossin kanssa vuoronperään kuntosalilla, sen lisäksi kuntoilin kotona tekemällä inventaariota poikien kaappeihin. Iltapäivällä saatiin päivällisvieraiksi Ossin puolen perhettä. Jouluruoat saivat nyt jo jäädä ja katettiin niiden puolesta pöytä täyteen tortillavehkeitä. Ajateltiin, että varmaan monella jo tekee mieli ainakin välillä syödä jotain muuta kuin kinkkua. Itselle ainakin maistui ja niin taisi muillekin.

Joulu oli siis juuri sellainen kuin toivottiin, rauhallinen.

Ja tuota rauhaa saadaan jatkaa tämänkin viikon ajan kun Ossi on myös lomalla. Kyllä kelpaa.

 

Ninnu

Insomnia, 33. rv

Insomnia, unettomuus. Noin kirjoitteli lääkäri maanantaina saikkulappuun.

Viikko sitten perjantaina väsytti niin, että töistä kotiin ajellessa rattiin nukahtaminen ei tosiaankaan ollut kaukana. Kolmisen viikkoa ennen sitä alkoi tämä edellisistäkin raskauksista tuttu ”rankempi” valvominen. Tässä raskaudessa se vain lisääntyi koko ajan ja heräilen edelleen joka yö kahden kolmen aikaan, enkä nuku enää sen jälkeen. Tuollaiset viiden tunnin unet/vuorokausi ei vain kertakaikkiaan riitä pidemmällä tähtäimellä.

img_6907-683x1024img_6912-1024x683

Ajattelin tosissaan, että jään vasta joululta pois töistä, joten tällainen yhtäkkinen sairaslomalle jääminen tuntuu vähintäänkin oudolta. Kun ei ole sairas, mutta energia vain ei kerrassaan riitä kaikkeen. Tuon väsymyksen lisäksi tämä nukkumattomuus nostaa leposykkeen päivittäin ihan älyttömiin lukemiin, aiheuttaa tiheää supistelua (joista osa jo aika napakoita), saa kädet tärräämään niin, että sitä voisi mitata varmaan jo jollain magnitudi-asteikolla, puhumattakaan siitä kuinka ajatus ei kulje sitten yhtään. Kamala tunne töissäkin kun muutaman kerran huomasin edellisenä päivänä tekemäni virheet ja sitten korjailin niitä pari tuntia. Ja loppupäivän sai taas kytätä ja varmistaa noin sata kertaa, että teinhän kaiken kuten pitää. Noiden kaikkinen em. seikkojen vuoksi maanantaina ei auttanut muu kuin marssia lääkäriin. Puhuin lääkärille, että olisin alkuviikon pois, mutta hän katsoi tilanteen niin, etten enää palaa töihin. Tuntuu ihan tosi omituisella ja haikeallekin kun olin valmistautunut jäämään hieman myöhemmin pois. Olisin halunnut itse hoitaa loppuun aloittamani työjutut ja jotenkin valmistautua enemmän tähän muutokseen. Koska onhan tämä valtava muutos arkeen kun yhtäkkiä ollaankin kotona taas. Rakastan olla kotiäitinä, mutta kaipaan myös aikuisseuraa ja aikuisten juttuja. Tiedättekö tunteen? Mutta vauva on tietenkin tärkeintä ja hänen hyvinvointi. Noin väsyneenä töissä ja kotonakin oleminen ei ole kenenkään eduksi.

img_6913-1024x683

Viikko on siis mennyt lepäillessä ja olo onkin hieman energisempi, vaikka unta ei sinänsä ole tullut pankkiin sen enempää kuin edeltävinä viikkoina. Pojat olivat maanantaina hoidossa ja keskiviikkona aamupäivän. Siinäpä toinen outo tunne kun on yksin kotona ja lapset hoidossa!! Mutta tein silloin mitä lääkäri käski eli lepäsin. Maanantaina jopa nukahdin sohvalle hetkeksi! Tänään pojat olivat myös hoidossa kun olin töissä hoitelemassa viimeisiä juttuja loppuun ja kävin päivällä ylimääräisessä ultrassa. Ensi viikolla on pojilla vielä kaksi hoitopäivää kun keskiviikkona menen käymään vielä töissä ja neuvolassa sekä torstaina kun päiväkodilla on aamulla joulukonsertti. Sitten aloitetaan piiiitkä loma.

Mutta niin.. Ultrassa oli kaikki kuten pitää. Istukka oli noussut oikealle paikalleen ja vauva painoi arviolta 1800g eli on aivan ikäisensä kokoa. Pikkumies on ollut nyt jo ihan hyvän aikaa lähtöasemissa pää alaspäin. Vielä hän toki mahtuu kääntymään, mutta toivotaan, että pysyy noin. Ensi viikolla olisi jo seuraava neuvolakäynti ja seuraava tapahtuma olisi sitten se käynti äippäpolilla keskusteleen synnytysjutuista heti tammikuun alussa. Niin ne viikot menee vauhdilla. Ihanaa! En malta odottaa synnytystä ja vauvaa ♥

img_6915-683x1024

Olo alkaa olla aika pallero ja sen huomaa muutkin. Mm. toissailtana olin lenkillä ystäväni kanssa ja en taipunut itse toppavaatteissa sitomaan auenneita kengännauhoja. Onneksi kamu auttoi 😀

img_6903-683x1024

Voi Starbucks ja jouluiset jääkahvit!! ♥ Meinasin kiljahtaa ääneen kaupassa kun bongasin näiden herkkujen rantautuneen taas kylmäkaappeihin.

 

Lahjahommat on hoidettu ja kuusikin tuolla olkkarissa tönöttää paikoillaan. Huomenna on tarkoitus pitää kolmen perheen voimin pientä tonttupolkua lapsillemme ja nauttia sitten lämpimät glögit polun päätteeksi. Muina suunnitelmina on ihan vain rentoutua ja fiilistellä joulua.

Mukavaa viikonloppua!

 

Ninnu

Se on täällä!

Se on täällä!

Viime lauantaina joulukalenterista tuli tehtäväksi käydä hankkimassa joulukuusi. Ja mehän käytiin! Kuusiostokset tehtiin nyt toista vuotta putkeen Bauhaussista. Siellä myytävä jalokuusilaji on meidän mieleen, se nimittäin varisee paljon vähemmän ja kestää siten pidempään. Eikä hintakaan ole paha!

Kuuset on tuollain pusseissa, mutta ne saa pyydettäessä auki. Me pyydettiin avaamaan pari pussia ja valittiin sitten mieluisa.

joulukuusijoulukuusi1joulukuusi2

Illalla päästiin sitten koristeluhommiin. Se on niin parasta!! Joulukuusi ja kuusen koristelu on yksi odotetuimmista joulutouhuista itsellä. Pienestä asti kuusi on ollut se joulun suosikkijuttu. Ja tietenkin joulupukki silloin ihan pienenä.

Pojatkin innoistui tänä vuonna koristelusta ihan tosissaan ja he vastasivatkin alaoksien koristelusta.

Ai että tuo kuusi tuo mukanaan sellaista lämpöä ja kotoisuutta. Aamullakin on ihana käydä nappaan kuuseen valot päälle ja juoda aamukahvit hämärässä kuusen loisteessa.

joulukuusi4joulukuusi5joulukuusi6joulukuusi7joulukuusi3joulukuusi9joulukuusi8

Hyasintit tuoksuineen kuuluu myös meidän jouluun ja niitä nappasin kaupasta jo aiemmin viikolla mukaan.

Ollaan aina ennen laitettu kuusi jouluaattoa edeltävänä viikonloppuna, mutta tänä vuonna päätettiin alkaa nauttimaan tuosta kauneimmasta koristeesta jo viikkoa aikaisemmin. Vähän on sellainen rebel olo, mutta saadaanpahan nauttia nyt pidempään.

Milloin teillä on tapana laittaa kuusi esille?

 

Ninnu

 

Kranssi muovipilleistä

Kranssi muovipilleistä

Jokin aika sitten näin kuvan Instagrammissa kun tuttavani oli taiteillut pilleistä upeita kransseja. Selvisi, että hän oli tehnyt ne Paapon ohjeilla.

Viime lauantaina nappasin Kärkkäiseltä pussin mustia pillejä mukaani ja niiden lisäksi rautalankaa. Tässäpä minun aikaansaannos:

pillikranssi1pillikranssi2pillikranssi3pillikranssi4pillikranssi5pillikranssi6

Pari pilliä taipui rautalankaa vääntäessä, mutta ei haittaa. Kranssi oli helppo tehdä, eikä mennyt aikaa kovin kauaa.

Tästä klikkaamalla pääset Paapon blogiin ja kranssiohjeen pariin.

 

Kiitos Suville inspiraatiosta!   🙂

 

Ninnu

Ihan vain kuulumisia

Kuten olette varmaan lukeneet, joulutohinat on meillä aloitettu ja hyvällä mallilla. Kuluneen viikon aikana kävi vähän kovempi flunssakin pyörähtämässä meillä ja iski eritoten nuorimmaiseen. Alkuviikosta kolme yötä menikin pienen unta valvoessa ja samalla pidellessä häntä istuma-asennossa, että yskä ei riivaisi niin kovasti. Nyt kuitenkin tauti on jo selätetty ja torstaina pojat pääsivät normaalisti hoitoon. Ja torstai-iltana oli vielä pienten puolen joulujuhlakin.

joulukuu3joulukuu5

Nyt saadaan viettää pitkää viikonloppua kun on vapaa päivä töistä huomenna. Huomenna illalla pojat menevät mummulaan yökylään kun meillä koittaa yksi vuoden kohokohdista, ystävien jouluetkot! Jouluetkot ja kesän mökkireissu kaveriporukalla ovat jo perinteiksi muodostuneita juttuja ja niitä aina odottaa innolla!

Näin joulun alla eritoten oon ikävöinyt meidän mummua ihan älyttömästi. Joka päivä mummu pyörii mielessä ja ikävä on välillä niin kova, että rintaa puristaa. Onneksi meillä on kultaisimmista kultaisimmat muistot mummusta ♥ Toisinaan saatan ihan ääneen naurahtaa meidän lastenlasten ja mummun yhteisiä juttuja. Tiedättekö kun pienenä saattoi esim. haluttaa valaa tinoja keskellä kesää? Mummun kanssa sekin oli mahdollista. Ja kaikki muutkin yhtä omituiset ideat, mitä meille saattoi vain mieleen juolahtaa. Mummun luona oli aina niin ihana olla. Silloinkin kun joku asia harmitti tai oli tehnyt jotain typerää, niin mummun kanssa asioista jutellessa paha mieli vähintäänkin puolittui ja yleensä katosi kokonaan. Ja nyt aikuisiällä mummun kanssa keskustelu oli ihan parasta. Voisin tuntikausia kuunnella edelleen mummun nuoruusvuosien tarinoita. Kertomukset sota-ajan tekemisistä ja arjesta sai aina nauliintumaan penkkiin pitkiksi toveiksi. Ja sitten myöhemmin itse äidiksi tullessa oli mahtavaa jutella mummun kanssa raskausajasta, synnytyksistä ja vauvan hoidosta. Oon niin ikionnellinen, että meidänkin pojat ehtivät tavata isomummunsa. Vanhempi poika muistaa mummun hyvin ja puhuukin hänestä usein. ♥

joulukuu6

Joulukalenteri on korkattu ja sieltä on tähän mennessä tullut vähän herkkuja ja jouluisia tehtäviä. Eilen oli tonttutehtävänä askarrella joulukuva. Pojat teki minun avustuksella joulukuuset. Omana askarteluna aloin väkertää sellaista pillikranssia. Laitan ohjetta ja kuvaa myöhemmin jos se onnistuu.

Ja tänään oli vuorossa joulutorttujen leipomista. Sopivasti saatiin vieraita nyt alkuillasta meidän kanssa herkutteleen.

joulukuu7joulukuu8

Telkkarista ollaan myös seurattu joulukalenteria. Kuinka moni teistä katsoo tuota ylen Jäätävää seikkailua? Se on kyllä ihan huippu. Ja jännä! 😀

Ollaan myös herkuteltu ”Joulupukin puurolla” eli kunnon riisipuurolla. Eilen illalla herkuttelin iltapalaksi tuota puuroa ja samalla katselin telkkarista Holidayta. Ai että!

joulukuu10

Joululahjahommatkin alkaa olla paketissa. Kahta juttua en kaupoista löytänyt, mutta onneksi on nettikaupat olemassa! Sitten seuraa se paras osuus, paketoiminen! Kuka muu tykkää väkertää paketteja?

Joulusiivoustakin mietittiin.. Ensinnäkin, että ei jaksaisi ;D. Eikä se kyllä pakollinen olekaan, mutta on se vaan jotenkin kiva kun on koti saunaa myöten puhtaana jouluksi ja siitä eteenpäinkin. Nyt ainakin on vielä virtaa moista siivousta toteuttaa. Voi olla toista tammikuussa. Mutta suunniteltiin, että jos pojat menisivät hoitoon joku viikonloppu aamupäivän ajaksi niin saataisiin Ossin kanssa kahdestaan nopeasti siivottua koti.

joulukuu4joulukuu

Ensi viikolla on tosiaan tiedossa paljon kivaa. Huomenna tosiaan ne jouluetkot ja tiistaina sitten olisi tiedossa Itsenäisyyspäivän juhlistamista hyvän ruoan äärellä perheen kesken. Ja illalla tietenkin pukuloiston ihailua linnan juhlien parissa kotisohvalta käsin.

Mutta nyt saunaan ja odotteleen X Factorin tuloslähetystä. Saara Aalto veti kyllä taas aivan huikeat esitykset eilisessä lähetyksessä. Katsoitteko?

 

Ninnu

SantaPark

Joulumieli sen kuin kasvaa! Viime lauantaina lähdettiin hyvissä ajoin aamulla ajeleen kohti Rovaniemeä. Varasin jo syksyllä meille yön yli reissun hotelliin ja SantaParkiin. Kerran aiemmin olen tuolla joulumaassa vieraillut, 14-vuotiaana. Eli siitä on aikaa! Paikka oli muuttunut ihan älyttömästi ja uusia juttuja oli pilvin pimein.

Rovaniemeltä napattiin poikien täti kyytiin ja jatkettiin reilu viisi kilometria matkaa SantaParkiin. Paikka oli auennut jo kymmeneltä, joten saatiin siinä kahdentoista aikaan tovi etsiä vapaata parkkipaikkaa autolle. Hyvin mahduttiin kuitenkin ja käveltiin luolan suulle. Lauantaina oli SantaParkin avajaispäivä ja siellä oli erikoisohjelmaa niin ulkona kuin sisällä luolassakin. Ulkotouhuihin ei osallistuttu ollenkaan räntäsateen vuoksi vaan kipiteltiin suoraan luolan uumeniin.

Lipunmyyntipisteellä ei meidän yllätykseksi ollutkaan jonoa juuri ollenkaan ja päästiin tosi nopeasti riisuuntumaan narikoille. Sen jälkeen lähdettiin kävelemään tuo toinen laskeutumisosio jännittävien eläinten äänten säestämänä. Meidän pienempi poika asteli kunnon seikkaulumielellä alas luolaan eli asiaan kuuluvasti hiippaillen ja puhuen hieman kuiskaamalla.

santapark4santapark5

Alas päästyämme tontut tarjoilivat oviaukolla jääglögiä vierailleen. Tai blögiä, kuten meidän esikoinen uudesta herkkujuomastaan hihkui ;D

Ihan ensimmäiseksi suunnattiin keskusaukiolle, jonka lavalla oli vielä menossa hieno Magic Christmas Show. Koko showta ei harmillisesti nähtykään tällä reissulla. Meillä oli tarkoitus mennä katsomaan päivän viimeinen näytös, mutta päätettiinkin lähteä ennen näytöksen alkamista. Nimittäin pojilla alkoi selvästi väsy ja nälkä painaa, joten siinä vaiheessa reilu puolen tunnin odottelu ja tunnin show olisi ollut ihan liikaa.

Mutta asiaan.. keskusaukiolta löytyy myös kahvila ja lounasravintola. Lounaan perässä sinne mentiinkin ja päästiin suoraan hakemaan syötävämme aika vasta katetusta seisovasta pöydästä. Ruokavaihtoehtoja oli paljon. Sieltä löytyi eri liharuokia, kalaa ja kasvisvaihtoehto. Lisänä salaatit ja leivät. Syötiin vatsat täyteen ja lähdettiin tutkimaan luolaa tarkemmin.

santapark12santapark11

Ensimmäisenä suunnattiin jäägalleriaan. Pojat hihkui innoissaan kun galleria oli ”sama kuin Frozenissa”. Tontut puki meille isot lämpimät viitat päälle ja asteltiin sen perään tuonne -10 asteiseen saliin. Patsaat oli kyllä tosi taidokkaasti veistettyjä!

santapark7santapark1

Seuraava etappi oli Satujuna. Tuota junamatkaa jo valmiiksi hieman odottelin kun muistelin sen olleen yhtä huikea silloin edelliselläkin reissulla. Käytiin vierailun aikana kahdesti ajelemassa läpi satumaisten maisemien ja huoneiden. Jonottaa ei tarvinnut muutamaa minuuttia pidempään kummallakaan reissulla.

santapark2

Seuraava paikka oli Joulupukin työhuone. Se oli ainoa kohde, minne kesti jonottaa. Meillä taisi mennä sellainen puoli tuntia. Pojat jaksoi kuitenkin ihan reippaasti odotella vuoroaan valkoparran juttusille. Vanhempi poika ojensi reippaasti edellisenä iltana kirjoittamamme kirjeen pukille. Pojat ei tänäkään vuonna paljoa toivo. Vanhempi toivoi Legon vankisaarta ja nuorempi keksejä. Lisäksi kissalle rahkapurkki ja vauvalle lelukirahvi. Aika hellyyttävät toiveet pojilla ♥ Saatiin Ossin kanssa oudoksuvia katseita pojilta kun ilmoitimme oman toiveemme. Me toivotaan vain rauhallista joulua. Vanhempi poika katseli meitä hetken ja kysyi ytimekkäästi ”Häh?!” 

Pointsit muuten tuonne pukin pajalle monestakin asiasta. Joulupukkihan oli tietenkin ihana pojille ja meillekin. Mutta siis tuolla sai aivan rauhassa olla perhe kerrallaan. Paikan puolesta he nappasivat kuvan, jonka olisi saanut huoneen ulkopuolella ostaa. Lisäksi tuolla sai ottaa kuvia omalla kameralla niin paljon kuin huvittaa! Ja ylipäätään koko SantaParkissa sai kuvata joka paikassa. Muistaakseni siinä parin kilometrin päässä Joulupukin pajakylässä on kuvaaminen täysin kielletty sisätiloissa Joulupukin luona. Hmm niin Joulupukki kahdessa paikassa samaan aikaan, on se velho ;D

santapark9santapark10

Pukin luota mentiin askartelupajalle. Pojat askartelivat tonttujen kanssa omat pienet koristetontut. Hetken perästä meidän seuraan tupsahti vielä ystävällinen peikkokin.

santapark16santapark3

Palattiin keskusaukiolle ja sieltä kivuttiin portaat Angry Birds -alueelle. Siellä oli kaikenlaista lähinnä liikunnallista puuhaa talvisessa maisemissa vihaisten lintujen kanssa. Pienen riehumisen jälkeen käytiin ostamassa parit matkamuistot reissusta. Löydettiin meidän tämän vuoden joulukoriste joulukuuseen. Tässä postauksessa lyhyesti kerron, kuinka melkein joka vuosi hankin tai saamme kuuseen uuden koristeen ja kuinka sitten vuosien päästä meidän joulukuusi tulee olemaan ihana sekamelska täynnä koristeita ja muistoja.

santapark8santapark6

SantaPark täytti meidän odotukset ihan täysin. Ei edes ehditty jokaisessa puuhapisteessä ja kohteessa siellä käydä. Eli en siis näe ollenkaan epätodennäköisenä jopa vuosittaista vierailua tuonne joulun ihmemaahan. Tekemistä nimittäin riittää. Lippujen hinnat tuntuu kyllä aika suolaiselta, mutta ne ovat voimassa kaksi perättäistä päivää, joten siihen nähden hinta on ihan ok.

SantaParkista ajeltiin poikien tädin luokse syömään ja kahville. Sieltä sitten kiireen vilkkaa kirjautumaan hotelliin. Yövyttiin nyt toistamiseen Sokos hotelsissa siinä keskustassa. Tilavat lappihenkiset huoneet revontulivaloineen on koko perheen mieleen. Hotellille ei pitkäksi aikaa jääty, vaan ajeltiin Joulupukin pajakylälle ja napapiirille. Keskustasta matkaa sinne on vain noin 7 kilometria.  Melkein kaikki paikat siellä olikin jo kiinni, mutta käytiin fiilisteleen tunnelmaa.

Ihanan jouluista tuolla olikin kun oli vielä lunta maassa. Ja tuossa aukiolla kuului vielä joululaulut useammasta kaiuttimesta.

santapark14santapark15

Pojat, varsinkin vanhempi heistä, tenttasi meitä ihmeissään tuosta Joulupukin kotipaikasta. Kun meillä eletään siinä tarinassa, että Joulupukki tulee Korvatunturilta, mutta tuolla sitten kuulivatkin juurikin tuon paikan olevan Joulupukin kotipaikka. Mutta me pysytellään siinä Korvatunturissa, olkoon Rovaniemi se kakkoskoti sitten. Kerrottiin pojille, että kun ei sinne Korvatunturille voi kuka tahansa mennä niin JP ja tontut tulevat tapaamaan vieraita tänne aina välillä. Hyvin upposi ;D

santapark13

Mukava pikareissu siis takana ja joulumieli kohosi taas muutamat asteet ylöspäin. Oletteko vierailleet SantaParkissa tai onko aikomuksena sinne mennä? Suosittelen kyllä! Tuolla muuten viihtyy ihan aikuisporukallakin jos tykkää fiilistellä joulua. Useampi aikuisporukka siellä näkyi nauttivan olostaan. SantaParkista löytyy kahviloiden lisäksi tunnelmallinen shampanjabaari sekä jäägallerian yhteydestä jääbaari jos haluttaa nautiskella muutakin lämmikettä kuin glögiä. Meillä nuo jäi odottelemaan jotain toista vierailukertaa 🙂

 

Mukavaa alkanutta viikkoa!

 

Ninnu

 

 

 

Joulukalenteri 2016

Isänpäivä sujui mukavasti läheisten kanssa. Uhkasin jo aiemmin hypätä isänpäivän jälkeen joulurattaisiin eli ei muuta kuin matkaan. Ja mikä olisikaan parempi tapa aloittaa joulun odotusta kuin laittaa joulukalenteriasiat kuntoon?!

Jos on joltain mennyt ohi niin olen jouluihminen henkeen ja vereen. Tämä johtuu vanhemmistani, eritoten äidistäni, joka myös rakastaa joulua. Meidän joulut ovat aina olleet niin ihania ja lämpimiä, kuten joulun kuuluukin olla. Nyt itse äitinä haluan antaa omille lapsilleni samalla mitalla joulun taikaa.

IMG_3107

Yksi joulun odotuksen kohokohdista lapsena (ja nyt aikuisenakin) on tietty joulukalenteri. Kaikenlaiset joulukalenterit on ihania, olipa sitten kyseessä suklaaversio, arpakalenteri tai mikä vaan. Niihin liittyvä jännitys ja odotus lähestyvää aattoa kohden on joka vuosi yhtä kutkuttavaa. Lapsuuteni perinnettä itsetehdystä joulukalenterista jatkaen, meillä on tänäkin vuonna tällainen koko perheen touhukalenteri. Kalenteri täyttyy jouluisista puuhista ja muutamat herkutkin sinne kätkeytyy. Listassa on hyvin paljon samoja juttuja kuin viime joulunakin, mutta mitäpä sitä hyväksi todettua vaihtamaan? Tykättiin koko perhe kovasti vuosi sitten ja uskon, että touhukalenteri nostaa joulumieltä tänäkin vuonna päivä kerrallaan.

Joulukalenteri-touhukalenterin askareet meille toimittaa tonttu tähän viime vuonna ostamaani joulukalenteriin. Kalenterissa on pienet valot, jotka syttyvät silloin kun tonttu on viestinsä toimittanut. Eli aamuisin kun pojat herää ja kipittävät kalenterille, tonttu on yön aikana tuonut uuden tehtävän ja napannut taloihin valot päälle. Kuvat ovat muuten viime vuodelta tuttuja.. en vielä raski laittaa kalenteria esille poikia piinaamaan. 

IMG_2852 (1024x683)IMG_2854 (683x1024)

Joulukalenteri 2016

 1. Ensimmäinen joulukuuta! Tänään saadaan aloittaa joulun odotus juhlimalla päiväkodin pienten puolen joulujuhlaa.
 2. Luukusta löytyy suklaaherkut
 3. Leipokaa joulutorttuja ja kutsukaa tuttavia mukaan herkutteluun
 4. Jouluaskartelua
 5. Viekää joulukortit postiin ja lähistölle menevät postilaatikoihin
 6. Tänään juhlitaan itsenäistä Suomea
 7. On aika laittaa tonttukoristeet esille ja paikoilleen
 8. Käykää ajelulla ja ihastelkaa samalla jouluvaloja
 9. Tonttutehtävä! Tonttu on piilottanut teille haastavan jouluristikkotehtävän. Osaatteko ratkaista sen?
 10. Joulun tuoksua taloon! Leipokaa yhdessä pipareita
 11. Koristelkaa eilen leivotut piparit
 12. Kootkaa koko perheellä paketti hyväntekeväisyyteen
 13. Tonttutehtävä! Tontut ovat järjestäneet pihalle tonttupolun tehtävineen. Lopuksi lämmitellään glögillä. Naapurissa asuva serkkuni ehdotti tätä tonttupolkua järjestettäväksi meidän pihoille. Tulee varmasti kivaa kun saadaan viettää yhdessä jouluista aikaa perheiden kanssa. Ajankohtaa ei ole tosin vielä löyty lukkoon eli hyvin mahdollista, että tonttupolku siirtyy jollekin toiselle päivälle.
 14. Illalla juhlitaan päiväkodin isojen puolten joulujuhlaa
 15. Pitäkää koko perheellä jouluinen satuhetki
 16. Keittäkää herkulliset joulukaakaot
 17. Kuusen metsästys! Käykää valitsemassa ja hankkimassa joulukuusi
 18. Kun joulukuusi on sulanut, on aika pukea sille kauneimmat koristeet ylleen
 19. Katsokaa yhdessä jouluelokuva
 20. Laulakaa yhdessä joululauluja.
 21. Luukusta löytyy suklaaherkut
 22. Leipokaa jouluaatoksi herkkuja
 23. Viekää kynttilät haudalle
 24. Jouluaatto! Nyt on aika rauhan, maittavan ruoan ja perheen. Sekä tietenkin jännätään päivän hämärtyessä, kuuluuko ulko-ovelta tuttu kulkusten kilkatus ja kopina.

 

Siinä on listattuna ”raakaversio” tulevasta kuukaudesta touhuineen. Muutoksia tulee varmasti ainakin päivien suhteen, milloin tehdään mitäkin, mutta tässä lista joulupuuhista, mitä olisi tarkoitus tehdä.

Meillä tulee olemaan myös muitakin joulukalentereita. Meillä on Ossin kanssa ollut jo monta vuotta tapana ostaa Veikkauksen raaputusjoulukalenterit eli ne nyt ainakin tulee, perinteitä kunnioittaen.

Mites teillä? Onko tapana hankkia tai pitää jonkinlaista joulukalenteria?

Oon aivan innoissaan.. nimittäin huomenna aamulla ajellaan Rovaniemelle ja päiväksi Santa Parkiin starttaan meidän joulu!! Poikien täti napataan Rollon keskustasta mukaan huvitteluun. Edellisestä vierailusta tuonne Joulupukin luolaan taitaa olla jo ainakin se 15 vuotta. Tänään siis pitää kirjoittaa kirjeet pukille valmiiksi ja huomenna pojat pääsevät ne suoraan hänelle ojentamaan. Menee ainakin varmasti perille ;D

 

Ninnu