WANDET TAIMEN -hyväntekeväisyystempaus

Superylpeä äiti täällä moi! Instan puolella menoa seuranneet ovatkin jo nähneet kuvia ja juttuja meidän vanhimman pojan hienosta hyväntekeväisyystempauksesta lohikalojen ja vesistöjen auttamiseksi. Tässä WANDET TAIMEN -hyväntekeväisyystempaus ja sen tarina keksijän omin sanoin:

WANDET TAIMEN -hyväntekeväisyystempaus logo

”Mulla meni kesällä tämä oma taimen-pehmolelu hukkaan ja tein siitä etsintäkuulutuksen tänne kotiin. Sitten isi ja sen kalakaverit oli lähdössä kalareissulle ja ajattelin antaa tämän etsintäkuulutuksen niille mukaan, että ne sais taimenia.

Sitten nyt isänpäivänä äiti keksi tehdä paidan tästä etsintäkuulutuksesta isille lahjaksi. Isi ja äiti sitten kertoi mulle vähän näistä taimenien ja muiden kalojen oloista Suomessa ja mulla tuli sitten idea, että voiko niitä kaloja ja vesistöjä auttaa.

Äiti ja isi auttaa nyt mua tässä paitajutussa ja annetaan paitojen myyntirahasta osa niille, jotka auttaa niitä kaloja ja vesistöjä. Saan myös itselle vähän palkkaa, jonka laitan säästöön. Ostan ehkä perhovehkeet tai jotain muuta. ” Mikael, 8 vuotta.

WANDET TAIMEN -hyväntekeväisyystempaus. Kuvassa idean keksijä taimenpehmo kädessään.

WANDET TAIMEN -hyväntekeväisyystempaus löytyy TÄSTÄ. Sivuilla löydät tarinan lisäksi meidän Mikaelin suunnitteleman upean paidan. Jokaisesta myydystä paidasta pikkumies lahjoittaa 5 euroa Virho ry:lle (Virtavesien hoitoyhdistys ry). Paitojen myynnistä palkaksi jää myös noin 4,5 euroa Mikaelille itselleen. Palkan käyttökohdekin on jo tiedossa: omat perhokalalastusvehkeet.

Käy tutustumassa meidän Mikaelin sivuihin ja lähde mukaan tempaukseen tilaamalla hienot paidat vaikka koko perheelle! 💚

WANDET TAIMEN -hyväntekeväsyystempaus kuvitusta

On ihan mieletöntä seurata vanhempana vierestä, kun omat lapset kehittyvät aivan omiksi persoonakseen ja ideoivat näin upeita juttuja. Kyllä näissä meidän ihanissa junnuissa on tulevaisuus <3

Kaisa-Maria

P.S. Paita on huippu lahjaidea kaikille kalamiehille, -naisille ja -lapsille! Paidat tilataan toimittajilta ensi viikolla, joten niiden pitäisi ehtiä hyvinkin ennen joulua pukin konttiin!

Islantilaisneule

Laatu, käsityö ja kotimaisuus. Siinä kolme kovaa, mitä minä arvostan suuresti. Nimittäin tämän päivän kertakäyttökulttuuri on saanut minut jo pidemmän aikaa panostamaan kestäviin tuotteisiin niin vaatetuksen kuin muidenkin hankintojen saralla. Samalla kuitenkin shoppailen ketjuliikkeistä vaatteita itselle ja lapsille, mutta nykyään paaaljon harkitummin ja vastuullisemmin. Käsityönä valmistetut vaatteet ja muutkin asiat omaa lisäksi merkitystä ja tunnearvoa, jota ei ketjuliikkeiden koneilla valmistetuissa tuotteissa ehkä niin helposti löydä. Pitkä käyttöikä ja uniikkius tuovat myös oman lisänsä esimerkiksi tähän hiljaittain hankkimaani neuleeseen. Olin jo vuosia ihaillut tällaisia islantilaisneuleita ja haaveillut omasta. Onneksi ystäväpiiristäni löytyy monenlaista osaajaa, joista yksi on supertaitava neulomaan. Kysyin Suvilta ehtisikö hän tällaisen minulle toteuttaa ja minun ilokseni häneltä syntyi tämä islantilaisneule käden käänteessä. Tai käsien ja puikkojen.

Nainen islantilaisneule päällään lammen rannassa metsä taustalla.

Neuleen työstäminen aloitettiin Suvin linkkaamien kuvien selailusta. Minkälainen värimaailma, kuviointi ja niin edelleen.. Vaihtoehtoja on tuhansia ja pienikin muutos väreissä saa aikaan ison muutoksen neuleen ulkonäössä. Kalastajan vaimon kauniista neuleesta inspiroituneena tiesin haluavani viileän värimaailman ja samankaltaisia värejä kuin hänenkin tekemässä neuleessaan. Käytän muutenkin vaatetuksessa viileitä sävyjä, joten siksikin nämä värit olivat ”turvallinen” valinta ensimmäkseksi islatilaisneuleeksi.

Kun sävyt oli päätetty alettiin miettimään kuviota. Ja sitä, mihin kohtaan kuviota mikäkin väri laitetaan. Suvilla on sen verran hyvä näkemys näistä kaikista, että tässä hommassa ei kovin kauaa meillä suunnitteluaikaa kulunut. Sitten vain langat tilaukseen ja niiden saavuttua reilun viikon päästä sain valmiin, upean neuleen itselleni käyttöön.

Lähikuva neulepaidan kuvioinnista.

Islantilaisneule – ominaisuudet ja käyttö

Tämä islantilaisneule on täyttä villaa ja toimii täydellisesti ulkoiluvaatteena sellaisenaan. Lankana on käytetty islantilaista villaa (Álafosslopi), joka on ominaisuuksiltaan lämmin, kevyt ja hengittävä.

Muutaman kerran käytön jälkeen neuleesta irtoaa vielä hieman villahaituvaa, mutta sekin vähenee koko ajan. Neule myös kutittaa vielä, mutta hyvin vähän kuitenkin. Olen pitänyt neuleen alla t-paitaa, jolloin neule ei pääse kutittaan lainkaan. Villaneuleiden kutittavuuskin vähenee käyttökertojen myötä.

Ja tosiaan lämpöä tässä neuleessa riittää! Piti jopa tällä retkellä riisua paita hetkeksi pois kun tuli niin lämmin patikoidessa ;D

Nainen islantilaisneule päällään lammen rannassa metsä taustalla.
Nainen islantilaisneule päällään lammen rannassa metsä taustalla.

Suuret kiitokset vielä taitavalle Suville tästä ihanasta neuleesta! Tämä tulee kulkemaan retkillä ja reissuilla mukana. Tulen myös taatusti vetäisemään tämän päälle kylmenevinä syysiltoina ja talvella pakkasen paukkuessa nurkissa <3.

Suvin upeaa kädenjälkeä pääset ihastelemaan hänen Instagram-tilillään @_suvisuppura_.

Löytyykö sinulta jokin käsityönä tehty vaate tai esine? Minulla on tämän islantilaisneuleen lisäksi tätini äidilleni tekemä neuletakki. Neuletakki on tehty äidille 16-vuotissynttärilahjaksi (jos oikein muistan) ja se on edelleen kuin uusi, vastatehty kaunis neule.

Kaisa-Maria

P.S. Tässä muovin käyttöä käsittelevässä postauksessa lisää syitä panostaa kestäviin luonnonmatskuista valmistettuihin vaatteisiin! 🙂

Autopaketit

Autopaketit

Törmäsin Pinteristissä hauskaan ideaan piristää lahjapaketin ilmettä. Mitäs tykkäätte näistä?

lahjapakettilahjapaketti1lahjapaketti3lahjapaketti2

Minusta näistä tuli aika hauskoja paketteja. Hauskoja myös siksi, että Ossin kanssa naurettiin näille mun piirtämille autoille. Miten voikin olla niin hankalaa piirtää auto??! Tulevaisuus autotehtaan suunnittelijana taitaa siis olla aika kaukana ;D

 

Ninnu

 

 

Kranssi muovipilleistä

Kranssi muovipilleistä

Jokin aika sitten näin kuvan Instagrammissa kun tuttavani oli taiteillut pilleistä upeita kransseja. Selvisi, että hän oli tehnyt ne Paapon ohjeilla.

Viime lauantaina nappasin Kärkkäiseltä pussin mustia pillejä mukaani ja niiden lisäksi rautalankaa. Tässäpä minun aikaansaannos:

pillikranssi1pillikranssi2pillikranssi3pillikranssi4pillikranssi5pillikranssi6

Pari pilliä taipui rautalankaa vääntäessä, mutta ei haittaa. Kranssi oli helppo tehdä, eikä mennyt aikaa kovin kauaa.

Tästä klikkaamalla pääset Paapon blogiin ja kranssiohjeen pariin.

 

Kiitos Suville inspiraatiosta!   🙂

 

Ninnu

Joulukalenteri 2016

Isänpäivä sujui mukavasti läheisten kanssa. Uhkasin jo aiemmin hypätä isänpäivän jälkeen joulurattaisiin eli ei muuta kuin matkaan. Ja mikä olisikaan parempi tapa aloittaa joulun odotusta kuin laittaa joulukalenteriasiat kuntoon?!

Jos on joltain mennyt ohi niin olen jouluihminen henkeen ja vereen. Tämä johtuu vanhemmistani, eritoten äidistäni, joka myös rakastaa joulua. Meidän joulut ovat aina olleet niin ihania ja lämpimiä, kuten joulun kuuluukin olla. Nyt itse äitinä haluan antaa omille lapsilleni samalla mitalla joulun taikaa.

IMG_3107

Yksi joulun odotuksen kohokohdista lapsena (ja nyt aikuisenakin) on tietty joulukalenteri. Kaikenlaiset joulukalenterit on ihania, olipa sitten kyseessä suklaaversio, arpakalenteri tai mikä vaan. Niihin liittyvä jännitys ja odotus lähestyvää aattoa kohden on joka vuosi yhtä kutkuttavaa. Lapsuuteni perinnettä itsetehdystä joulukalenterista jatkaen, meillä on tänäkin vuonna tällainen koko perheen touhukalenteri. Kalenteri täyttyy jouluisista puuhista ja muutamat herkutkin sinne kätkeytyy. Listassa on hyvin paljon samoja juttuja kuin viime joulunakin, mutta mitäpä sitä hyväksi todettua vaihtamaan? Tykättiin koko perhe kovasti vuosi sitten ja uskon, että touhukalenteri nostaa joulumieltä tänäkin vuonna päivä kerrallaan.

Joulukalenteri-touhukalenterin askareet meille toimittaa tonttu tähän viime vuonna ostamaani joulukalenteriin. Kalenterissa on pienet valot, jotka syttyvät silloin kun tonttu on viestinsä toimittanut. Eli aamuisin kun pojat herää ja kipittävät kalenterille, tonttu on yön aikana tuonut uuden tehtävän ja napannut taloihin valot päälle. Kuvat ovat muuten viime vuodelta tuttuja.. en vielä raski laittaa kalenteria esille poikia piinaamaan. 

IMG_2852 (1024x683)IMG_2854 (683x1024)

Joulukalenteri 2016

 1. Ensimmäinen joulukuuta! Tänään saadaan aloittaa joulun odotus juhlimalla päiväkodin pienten puolen joulujuhlaa.
 2. Luukusta löytyy suklaaherkut
 3. Leipokaa joulutorttuja ja kutsukaa tuttavia mukaan herkutteluun
 4. Jouluaskartelua
 5. Viekää joulukortit postiin ja lähistölle menevät postilaatikoihin
 6. Tänään juhlitaan itsenäistä Suomea
 7. On aika laittaa tonttukoristeet esille ja paikoilleen
 8. Käykää ajelulla ja ihastelkaa samalla jouluvaloja
 9. Tonttutehtävä! Tonttu on piilottanut teille haastavan jouluristikkotehtävän. Osaatteko ratkaista sen?
 10. Joulun tuoksua taloon! Leipokaa yhdessä pipareita
 11. Koristelkaa eilen leivotut piparit
 12. Kootkaa koko perheellä paketti hyväntekeväisyyteen
 13. Tonttutehtävä! Tontut ovat järjestäneet pihalle tonttupolun tehtävineen. Lopuksi lämmitellään glögillä. Naapurissa asuva serkkuni ehdotti tätä tonttupolkua järjestettäväksi meidän pihoille. Tulee varmasti kivaa kun saadaan viettää yhdessä jouluista aikaa perheiden kanssa. Ajankohtaa ei ole tosin vielä löyty lukkoon eli hyvin mahdollista, että tonttupolku siirtyy jollekin toiselle päivälle.
 14. Illalla juhlitaan päiväkodin isojen puolten joulujuhlaa
 15. Pitäkää koko perheellä jouluinen satuhetki
 16. Keittäkää herkulliset joulukaakaot
 17. Kuusen metsästys! Käykää valitsemassa ja hankkimassa joulukuusi
 18. Kun joulukuusi on sulanut, on aika pukea sille kauneimmat koristeet ylleen
 19. Katsokaa yhdessä jouluelokuva
 20. Laulakaa yhdessä joululauluja.
 21. Luukusta löytyy suklaaherkut
 22. Leipokaa jouluaatoksi herkkuja
 23. Viekää kynttilät haudalle
 24. Jouluaatto! Nyt on aika rauhan, maittavan ruoan ja perheen. Sekä tietenkin jännätään päivän hämärtyessä, kuuluuko ulko-ovelta tuttu kulkusten kilkatus ja kopina.

 

Siinä on listattuna ”raakaversio” tulevasta kuukaudesta touhuineen. Muutoksia tulee varmasti ainakin päivien suhteen, milloin tehdään mitäkin, mutta tässä lista joulupuuhista, mitä olisi tarkoitus tehdä.

Meillä tulee olemaan myös muitakin joulukalentereita. Meillä on Ossin kanssa ollut jo monta vuotta tapana ostaa Veikkauksen raaputusjoulukalenterit eli ne nyt ainakin tulee, perinteitä kunnioittaen.

Mites teillä? Onko tapana hankkia tai pitää jonkinlaista joulukalenteria?

Oon aivan innoissaan.. nimittäin huomenna aamulla ajellaan Rovaniemelle ja päiväksi Santa Parkiin starttaan meidän joulu!! Poikien täti napataan Rollon keskustasta mukaan huvitteluun. Edellisestä vierailusta tuonne Joulupukin luolaan taitaa olla jo ainakin se 15 vuotta. Tänään siis pitää kirjoittaa kirjeet pukille valmiiksi ja huomenna pojat pääsevät ne suoraan hänelle ojentamaan. Menee ainakin varmasti perille ;D

 

Ninnu

Joulukorttikuvaus

Nyt vähän lipsuu tämä mun ”ei joulujuttuja ennen isänpäivää”, mutta kun itse kortithan lähetetään vasta joulun alla..

Viime sunnuntai oli aivan älyttömän kaunis talvipäivä. Lumi kimalteli ja aurinko paistoi, aika matalalta tosin. Päädyttiin iltapäivällä räpsimään mahdollisia joulukorttikuvia. Tässä hieman ”making of” matskua. Sen verran innoissaan ja vauhdikkaana oli pikkumiehet, että itse korttiin ei jäänyt kuin muutama valinnanvara.

joulukorttikuvaus1joulukorttikuvaus2joulukorttikuvaus3joulukorttikuvaus4joulukorttikuvaus5joulukorttikuvaus6joulukorttikuvaus7joulukorttikuvaus8

Loppuun vielä nuoremman veijarin Grinch-irvistys.

 

Onko teillä tapana lähettää joulukortteja? Meidän jouluun se kuuluu. Kiva sitten joulukuussa laittaa poikien kanssa taas kortit postiin ja tähän lähelle menevät käydään viemässä itse.

 

Ninnu

Uusi terassi

Piti aivan tarkastaa milloin olen tänne viimeksi kirjoittanut. Muun muassa otsikossa mainittu terassi työllisti viime viikonloppuna. Ja sitäkin enemmän työllistävä tekijä meillä oli noro-virus, joka on nyt viikon raivoamisen jälkeen jättänyt meidät rauhaan (tähän välin pitää koputtaa puuta!). Eli ehdittiin napata päiväkodista vielä se 14. tauti tälle ensimmäiselle hoitovuodelle. Huh huh sanon minä.. Pahimpana päivänä pesin yhteensä viisi koneellista pyykkiä sekä sohvan kun ei meidän pikkumiehet osanneet joka kerta ilmoittaa kun huono olo iski. Mutta onneksi on pesukone. Ossi raukka kärsi taudin tuplana kun lauantaina tuli ensimmäinen aalto, sunnuntaiksi jo parani ja taas maanantaina se iski uudelleen. Ja kaikkia todennäköisyyksiä vastaan minä en tuota kauheaa tautia saanut! Yhtenä päivänä oli vähän sellainen ällö olo, mutta ei muuta. Nyt jännitän tuleeko se viikonlopuksi kun on vaikka mitä mukavaa suunnitelmissa. Tulisi ainakin pakkolepoa kun nyt on jo kolmatta viikkoa painettu pää kolmantena jalkana ja hommaa on riittänyt liiaksikin asti. Mutta toivotaan, että tämä oli jo tässä.

Mutta asiaan! Viikko sitten perjantaina Ossi isänsä kanssa meidän vanhempi poika apumiehenä purkivat vanhat laudoitukset terassilta pois. Heillä oli tarkoitus käydä lauantaina aamusta ostamassa puutavarat ja sen perään rakentaa uusi terassi tilalle. Taudin iskiessä lauantaina aamusta Ossiin vaihdettiin suunnitelmat niin, että minä, pojat ja Ossin isä kävimme ostamassa ne puutavarat. Aluksi ajattelin vain kannella laudat lähemmäs taloa ja mietiskelin samalla osaisinko itse tuon terassin rakentaa. Muutamat vinkit kuunneltuani päätin ryhtyä toimeen. Naapurista tuli ystäväni Jossu kaveriksi ja saatiin homma käyntiin. Ensin suoristettiin runko ja sen perään alettiin ruuvata lautoja paikoilleen. Illalla jatkoin hommaa vielä hetken yksinään. Ja sunnuntaina heti aamusta sateen lakattua siirryttiin poikien kanssa ulos ja hommiin. Ja pian Jossukin saapui ”raksalle”.

IMG_1957IMG_1949IMG_1965IMG_1962IMG_1963IMG_1974IMG_1967IMG_1977

Niin me saatiin tehtyä ihan kunnon terassi meille. Oon aivan innoissaan edelleen tuosta hommasta. Sitä kun niin helposti ajattelee, ettei osaa tuollaisia rakennusjuttuja.

Ilman Jossua tuo olisi jäänyt tekemättä. Vielä kerran suuuuuuri kiitos siis sinne suuntaan, että saatiin meille terassi valmiiksi, kuten suunniteltiinkin. Rakas ystäväni käytti koko viikonloppunsa minun apuna. ♥ Toivottavasti voin jotenkin korvata tämän. Me kyllä jo suunniteltiin heille tuohon naapuriin uutta terassia 😉

Ja kiitos kuuluu myös appiukolle sekä meidän naapurin terassin rakentajalle kullan arvoisista vinkeistä. Lisäksi myös Ossille, joka kävi pari pätkää avittamassa sirkkelin kanssa. Mietin nyt kuumeisesti mitä voisi alkaa seuraavaksi rakenteleen tai ehostamaan. Vitsit miten rentouttavaa ja mukavaa on tuollainen käsillä tekeminen ja vielä tuollaisessa seurassa! On tuossa pihassa ainakin vielä hommaa ihan riittämiin.

Kesäistä viikonloppua!

Ninnu

P.S. Alan vielä illalla käymään läpi eilen kuvaamiani ”newborn”  kuvia syötävän suloisesta pikku vauvasta ♥

DIY Muistitaulu

Reilu viikko sitten illalla katselin seinällä roikkuvaa, aikansa elänyttä muistitaulua. Hetki sen jälkeen alkoi raksuttaa ja pian nappasin muistitaulun alas seinältä ja kokosin tarvittavia välineitä keittiön pöydälle. Lasilevy, paperinipsuttimet, pikaliimaa, marmorikuvioista dc-fixia.. Kuulin keittiöön kun Ossi sanoi meidän vanhemmalle pojalle, että käy kysymässä äidiltä mitä se on keksinyt 😀 Ilmeisesti hieman innoissaan taas sinkoilin ympäri asuntoa kädet täynnä tarvikkeita..

Irroittelin edelliset tuunaukset kehyksistä pois, puhdistin taulun lasilevyn (joka on muutaman vuoden ollut pölyttymässä hyllyn päällä) ja liimailin dc-fixin lasiin. Sitten lasilevy paikoilleen ja paperiklipsit pikaliimalla haluttuihin kohtiin. Lopuksi muistitaulu takaisin paikoilleen seinälle. Tuota marmorikalvoa sattui olemaan kaapissa jäljellä tasan tuon lasin pituuden verran. Eipä jäänyt hukkapaloja 🙂

muistitaulu1muistitaulu3

Kolme tuollaista klipsiä tähän nyt aluksi liimasin. Sinitarra toimii myös hyvin tässä eikä jätä rasvajälkiä kalvoon. Samoin nuo staattisella sähköllä toimivat muistilaput pysyy hyvin kiinni taulussa. Taulun alle lipaston päälle asettelin meidän joululahjaksi saamat kehykset ja kevään suosikkikukkia, tulppaaneja. Meidän vanhempi poika taiteili kehyksiin omansa ja velipojan kuvat. Tarkoitus oli laittaa tuohon mustavalkokuvat pojista, mutta aika söpöt on nämäkin.

muistitaulu2IMG_3602muistitaulu5

Tässä taulu ennen. Noihin nauhoihin kiinniteltiin pienillä pyykkipojilla lappusia jne.

Ja tässä jälkeen, freesimpi taulu.

muistitaulu3

 

Kumpi parempi? 🙂

 

Ninnu

Tiipii lastenhuoneeseen

Joulupäivien jälkeen iskenyt flunssa piinaa edelleen eli ollaan oltu sisällä jo viikon verran. Lapsilla on onneksi ollut runsaasti tekemistä uusien lelujen, kirjojen ja pelien myötä. Yhtenä päivänä pienenä ”lisäkivana” muuteltiin huonejärjestyksiä niin, että poikien sängyt siirrettiin samaan huoneeseen ja yksi huone pyhitettiin täysin leikkihuoneeksi. Toivon, että edes jonkin verran saataisiin näitä leluja olkkarista tuonne leikkihuoneeseen 😉

Meidän pojat tykkää ihan älyttömästi majan rakentamisesta ja niissä leikkimisestä. Nyt kun saatiin tehtyä tarpeeksi tilaa päätin rakentaa pysyvämmän majan, pienen tiipiin, juurikin sinne leikkihuoneeseen. Aluksi katselin nettikaupoista vastaavia, mutta korkean hinnan vuoksi tein tiipiin mielummin itse. Kaupasta 4 paksua harjanvartta ja 1 vanha verho. Pikaisesti laskettuna hintaeroa netistä tilattuun ja tähän tuli yli 100 euroa.

tiipii3

Ensin sidoin kaksi luudanvartta yhteen ja perään toiset kaksi. Sitten yhdistin kaikki neljä keskenään niin, että tiipiistä tuli sopivan kokoinen. Lopuksi pudotin verhon yhteen varteen ja pyöräytin kehikon ympäri. Jälkikäteen huomasin, että verhon olisi voinut silittää ennen paikoilleen laittamista, onpahan nyt vähän erähenkeä ruttuisella telttakankaalla 😉 Yläosasta ompelin käsin reunat kiinni toisiinsa ja samoin ompelin verhon toisen pään niin, että se pysyy kiinni tukivarressa. Ylös laitoin vielä ison hakaneulan varmistamaan ompeleita.

Vanhemman pojan kanssa ripustelin nämä mustat koristeet roikkumaan yläosaan ja kiinnitin pallovalon valaisemaan majaa. Metsäretken tuntua tuomaan aseteltiin kauriskoriste ja pieni havupuu. Lisäksi puukuvioinen tyynynpäällinen ja talja alustaksi, valmista tuli! Mustat koristeet, kauris, ja valopallo löytyi Stokkan alennuksista. Kyltissä oli -60%, mutta laskeskeltiin alennukseksi yli 80%. Piti ihan myyjältä tarkastaa, että tuliko väärä hinta kun noista kaikista maksoin vain muutamia euroja. Oikein tuli kuulemma 🙂 Havupuu oli myös puoleen hintaan ja maksoi muistaakseni 7 euroa.

tiipii6tiipii2

Pienempi napero tuli heti testaamaan uutta rakennelmaa 🙂 Ja oli tietenkin apulaisena rakennuspuuhissa.

tiipii7tiipii5tiipii1

Tiipii on ollut käytössä joka päivä. Se on toiminut aina piilosta pötköttelypaikaksi ja iltasatujen lukumajaksi. Tiipiin saa laitettua helposti kasaan kun tarvitaan lisätilaa. Ja sitten joskus kun poistetaan tiipii käytöstä niin harjanvarret päätyvät ihan omaan käyttötarkoitukseen ja verho säilyy edelleen verhona.

Tämä on tällainen pikatiipii kun en jaksanut alkaa ompelemaan muutamaa käsiommelta enempää. Mutta kuulemma kelpaa pojille hyvin ja se on pääasia 🙂 Helppo toteuttaa ja vielä edullinenkin.

Onko teillä majan rakentajia kotona?

Ninnu

Joulun herkkupurnukat

Lueskelin tuossa vanhaa blogiani ja vastaan tuli postaukset tekemistäni herkkupurnukoista. Viime vuonna tein tänne meille itselle omia makusuklaita. Raakasuklaitakin olen tehnyt, mutta nämä kuvassa olevat sulattelin muistaakseni Pandan tummasta ja vaaleasta suklaasta.

Eli paloittele suklaa kulhoon ja sulata joko vesihauteessa tai pienellä teholla mikrossa. Levitä ohueksi levyksi leivinpaperille ja ripottele päälle haluamaasi lisämakua. Näihin laitoin tumman suklaan päälle pistaasirouhetta sekä kuivattua mansikkaa (eri kohtiin siis). Valkosuklaan päällä myös kuivattua mansikkaa.

Leivinpaperin vetäisin uunipellin päälle  ja laitoin jääkaappiin jähmettymään.

Kun suklaa on kovettunut, taittele siitä palasia ja asettele purnukkaan. Taatusti mieluinen lahja suklaan ystäville!

Toinen jouluinen lahjapurnukka oli blogissani 2013 joululta. Ensiksi maalasin purnukoihin liitutaulumaalilla ”etiketin” paikan. Jos ei maalia löydy kotoa niin ainakin Kodin ykkösessä olen nähnyt tällaisia valmiiksi maalattuja purnukoita ja varmasti löytyy monista muistakin kaupoista.

Sitten etsin netistä suklaa-daim muffineiden ohjeen ja lisäsin kaikki ohjeessa olevat kuivat ainekset purkkiin tuollain kerroksittain. Muffineiden leivontaohjeet kirjoitin paperille ja kiinnitin ne purnukoiden kanteen. Lopuksi lisäsin nauhat ja koristeet.

Nämä joulupurnukat on minun mielestä kivoja viemisiä joulun aikaan. Purnukkaan voi laittaa melkeinpä mitä tahansa aina saajan herkkuhampaasta riippuen. Kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, joulukakun kuivat ainekset, itse valittu/tehty mysli, karkkeja, pipareita jne..

 

Rentoa perjantaita!

 

Ninnu