Meidän joulu 2019

Viralliset joulupäivät menivät jo, mutta meidän perhe oleskelee vielä aivan joulukuplassa. Eikä ole kiire pois! Me vietettiin joulua Syötteen upeissa tunturimaisemissa veljen perheen ja minun vanhempien kanssa. Kälyni veli tuli myös meidän kanssa yhdeksi vuorokaudeksi nauttimaan joulutunnelmasta tunturissa. Tapaninpäivänä kirpaisi lähteä kotimatkalle, kun tiesi jo valmiiksi, että rauhallinen mökkijoulu vaihtuu takaisin kotiarkeen. Mutta palataanpa vielä viikko taaksepäin. Tällainen oli meidän joulu!

Kuvat ovat puhelimella napattuja paria otosta lukuunottamatta, joten laatu on mitä on. Mutta pääasia, että tunnelma välittyy 🙂

Joulu tunturissa. Tykkylumikuuset valaistuna eri värein.
Lapsi lumisten kuusten vieressä.

Meidän mökki oli tällä kertaa pikku-Syötteen puolella ja sijainti oli kyllä loistava. Oltiin huipun hotellin lähettyvillä mökissä, josta takapihalta pääsi suoraan laskemaan pulkkamäkeä ja pienen matkan päästä lähti hiihtoladut reiteille. Pyöräilemässäkin käytiin muutamaan otteeseen. Veljen vaimon kanssa nautiskeltiin talvipyöräreiteistä ja koitettiin saada kuukkeleita syömään kädestä. Koitin saada sellaista hienoa kuvaa linnusta kädellä, mutta jäi haaveeksi tällä kertaa ;D

Pulkkamäen ja pyörälenkin lisäksi käytiin yhtenä päivänä isompien lasten kanssa iso-Syötteen puolella laskettelurinteessä muutaman tunnin ajan. Oli mahtava huomata, kuinka lapsilla taidot kehittyy joka kerta! Käydään varmasti vielä talven aikana rinteessä niin paljon kuin mahdollista. Toivon kovasti, että laskettelusta tulee meidän koko perheen yhteinen juttu, kun saadaan kuopuskin rinteisiin mukaan!

Joulureissulla tuli ulkoiltua ja urheiltua mukavasti koko porukalla. Pyöräilyn ja laskettelun lisäksi käytiin hiihtämässä yhtenä päivänä vajaa parin tunnin lenkki. Tosin pikku-Syötteen nousua ei ehkä hiihtämiseksi voi sanoa kun oli sen verran jyrkkää nousua.. Mutta ihanaa ulkoilua upeissa maisemissa.

Kaksi lasta takkatulen äärellä.
Nainen näyttää peukkua hiihtoretkellä.

Ja arvatakin saattaa, että moisen ulkoilumäärän vuoksi ruoka maistui superhyvin! Tuli kyllä nautittua vatsat pinkeiksi useampaan otteeseen.

Mikä on muuten teidän jouluruokasuosikki tai -suosikit? Minä tykkään herkutella eniten graavilohella ja poronlihalla. Ja vuohenjuustosalaatilla! Kinkkua meidän perheestä ei oikeastaan syö muut kuin tuo parempi puoliskoni.

Niin ja tietenkin suklaa ja muut herkut kuuluu omiin suosikkeihin. Nyt joulun jälkeen huomaa, että on kyllä melkoinen sokerikoukku päällä. Sovittiin veljen vaimon kanssa, että tammikuun alusta jätetään lisätyt sokerit pois joksikin aikaa..

Joulu Syötteellä. Viisihenkinen perhe joulukuvassa.
Joulu. Pieni lapsi tonttulakki päässään. Taustalla mies punaisella sohvalla.

Reissun odotetuimman (ainakin lasten mielestä) vieraan kanssa sovittiin kyläilyt jo kahden jälkeen. Ennen Joulupukki on tullut meille päivällisen jälkeen alkuillasta, mutta nyt päätettiin kutsua punanuttu vierailemaan hyvissä ajoin. Näin lasten ei tarvinnut koko päivää jännittää jokaista kolausta hyppiä seinille ja myöhemmin eritoten me aikuiset saatiin nauttia jouluruoka kaikessa rauhassa, kun kaikki viisi naperoa tutkivat lahjojaan mökin yläkerrassa.

Pukki toi kaikille mieluisia paketteja, vaikka me aikuiset kyllä oltaisiin pärjätty ilmankin. Aikuisten kesken meillä oli kuitenkin jo aiemmin mainittu Secret Santa -joulu eli arvottiin, kuka hankkii lahjan kellekin. Vasta lahjojen jakamisen jälkeen paljastettiin, kuka oli kenenkin lahjan takana. Minun arpaan tuli oma isä ja pähkäilyn jälkeen päädyin hankkimaan hänelle lumikengät. Hän kun on yhdenlainen eräilijä ja rakastaa luonnossa liikkumista. Omasta Secret Santa -paketistani paljastui puolestaan ihanat meikki-/toilettilaukut. Entiset olivatkin jo hyvin hyvin rikkinäiset ja yksi reissupussukoistanu yli 15 vuotta vanha, joten tuli kyllä tarpeeseen ja heti käyttöön.

Joulukuusi ja vieressä Joulupukki. Pieni poika istuu punaisella sohvalla tonttulakki päässään.
Joulu. Poika tekee narutemppua tonttulakki päässään takan äärellä.

Jouluaaton iltana lähdettiin äidin ja kälyni kanssa pienelle ruoansulattelukävelylle ja tupsahdettiin sattumalta pikku-Syötteen huipulla olevaan ”taikametsään”. Oli mahtavaa kolmestaan kävellä noiden valaistujen tykkylumikuusien lomassa lumen narskuessa kenkien alla. Ja mikä parasta, tuon narskumisen lisäksi ei kuulunut mitään muuta ääntä. Ihan suhisi korvissa se ihana hiljaisuus. Käytiin vielä seuraavanakin päivänä lasten kanssa iltalenkillä tuolla taikametsässä ennen saunaa. Silloin tosin ei tuosta ihanasta hiljaisuudesta ollut tietoakaan ;D

Huipulle oli ilmestynyt myös yksi lasi-iglu, jota koitettiin tiirailla hiihtoladulta. Yö sellaisessa on kyllä ehdottomasti omalla bucket listallani!

Joulu tunturissa. Tykkylumikuuset valaistuna eri värein.

Meidän joulu oli aivan ihana. Äidin parasta riisipuuroa aamuisin, ulkoilua tuntikaupalla, hyvää ruokaa, liikaa herkkuja, lautapelejä, lasten käsin kosketeltavaa jännitystä ja riemua, palautumista syksyn kiireistä. Tätä kaikkea oli meidän joulu. Ja siksipä me vielä jatketaan joulukuplassa oleskelua.

Miten teidän joulu meni? Ja ollaanko siellä vielä joulumielellä vai joko jouluhommat on siivottu pois?

Kaisa-Maria

Vastaa