Joululoma

Ah nyt vihdoin se alkoi, JOULULOMA! Meidänkin perheessä tätä on niin odotettu kovasti jo useamman viikon ajan. Aiemmin nimittäin kirjoittelinkin, että meillä on melkoisen hektinen syyskausi takana, joten tämä hengähdystauko tulee todella tarpeeseen.

Mutta ennen kaikkea, talven ihanin aika ja juhla on vihdoin täällä!

Joululoma. Nainen ja lapsi nojatuolissa joulukuusen vieressä.

Meillä on ruhtinaallisen pitkä loma koko perheellä. Saadaan nauttia kiireettömyydestä loppiaiseen saakka.

Eniten odotan tältä lomalta lasten kanssa touhuamista, lepoa ja palautumista. Meille se tarkoittaa pelailua, pulkkamäkeä, Legohommia & muita leikkejä, kunnon unia, urheilua ja hetkessä olemista.

Yksi lempparijutuistani on istahtaa tähän kuvan nojatuoliin, napata pojat syliin ja jutella kaikesta, mitä pienten miesten mielessä pyörii. Tällä viikolla ollaan juteltu muun muassa siitä, miten äitistä tuli isin vaimo, mitä eroa on ihastumisella ja rakastumisella, onko dinosauruksia oikeasti ollut olemassa, kun niitä ei enää ole, saako kakkaa syödä (oi kyllä!!) ja miten Joulupukki mahtuu Amerikassa savupiippuun. Toisin sanoen meidän juttuhetket ovat aika harvoin tylsimmästä päästä.

Mistä tulikin mieleen kun vähän aikaa sitten kiertelin meidän keskimmäisen kanssa lasten vaateosastolla ja yllätin hänet tuijottamassa vähän kauhistuneen näköisenä pientä mallinukketyttöä. Sitten hän hiljaa kysyi, että ”Äiti, onko nuo siis täytettyjä lapsia”?

Ajatelkaa, mitä kauhukauppoja vaateliikkeet ovat hänelle olleet! ;D

Joululoma. Nainen ja lapsi nojatuolissa joulukuusen vieressä.

Lomantarve on kyllä näkynyt lapsillakin viime viikkoina enenevissä määrin.. On nimittäin tosissaan kysytty pitkää pinnaa (joka on myös pettänyt vähintään muutaman kerran viikossa) kun pojat ovat purkaneet väsymystään ja sen myötä kiukkuaan meihin vanhempiin. Ollaan jouduttu myös todistamaan useampia kunnon painimatseja kun karhunpojat koittaa ottaa mittaa toisistaan.

Onko siellä muita väsykiukuttelijoiden vanhempia ruudun takana?

Joululoma. Nainen ja lapsi nojatuolissa joulukuusen vieressä.

Juuri nyt ollaan matkalla joulun viettoon mökille. Auto on tupaten täynnä tavaraa ja lisää tulee perästä meidän vanhempien kyydissä. Vie nimittäin yllättävän paljon tilaa 11 hengen mökkivarusteet, ruoat ja urheiluvälineet. Ja tietty mukana on myös Joulupukin tuomisia..

Joko teillä on joululoma tai -vapaat alkanut ja jouluvalmistelut hoidettuna?

Ihanaa viikonloppua!

Kaisa-Maria

Vastaa