Secret Santa – Salainen lahjanantaja

Joulu alkaa lähestyä ja samalla joulufiilis nousee hiljalleen. Varsinkin Santa Park-vierailun jälkeen! Jouluun kuuluu lahjat, mutta varsinkin meitä aikuisia tavarapaljous hirvittää välillä melkoisesti. Minusta on ihanaa antaa jotain tarpeellista ja mieluista, mutta nyt kun meidän perheessä kaikilla on jo ”kaikkea”, niin päätettiin toteuttaa aikuisten kesken ”Secret Santa” -joulu. Toki voisi olla antamatta lahjoja lainkaan, mutta meillä lahjat – materiaalia tai elämyksiä, kuuluu jouluun ja siksi innostuttiin tällaisesta uudesta tavasta.

Secret Santa -joulussa tarkoituksena on arpoa kullekin osallistujalle lahjansaaja. Me tehtiin niin, että kirjoitimme minun vanhempien, Ossin, veljen ja veljen vaimon nimet paperilappuihin. Sen jälkeen jokainen nosti vuorollaan yhden lappusen kulhosta. Lapussa lukeva nimi puolestaan kertoi, kelle kukakin meistä toimii Secret Santa:na eli salaisena lahjanantajana. Sovittiin myös yhdessä, että kukaan ei paljasta omaa lahjansaajaa toiselle. Näin salaisuus säilyy ja jää arvoitukseksi kokonaan.

Secret Santa. Pieni poika tonttulakki päässä reen edessä SantaParkissa.

Secret Santa -säännöt lyhyesti

  • Kirjoittakaa osallistujien nimet lappuihin
  • Jokainen osallistuja nostaa yhden lapun ja pitää sieltä paljastuneen nimen vain ja ainoastaan omana tietonaan
  • Sopikaa lahjaan budjetti. Meillä on se on tänä vuonna maksimissaan noin 70 euroa.
  • Peliä voi maustaa esimerkiksi sopimalla lahjoihin jonkin teeman. Esimerkiksi niin, että lahjan täytyy olla jokin elämys/tekemistä, lahjan tulee liittyä johonkin tiettyyn aiheeseen (ruoka, musiikki, elokuvat ja niin edelleen), lahja tulee tehdä itse, jokainen hankkii kirjan lahjaksi, lahjan tulee olla jotain kierrätettyä/käytettä. Ideamäärä on loputon 🙂 Tai sitten tekee kuten me ja sovitaan vain tietty budjetti.

Miltäs kuulostaa tämä Secret Santa? Me ollaan myös tehty ystävien kanssa pikkujouluilessa niin, että jokainen lahjanhaluaja tuo viiden euron arvoisen lahjan pikkujouluihin. Kaikki lahjat kerätään säkkiin ja Joulupukin pikkujouluapulainen ”Joulumöykky” jakaa lahjat kaikille lahjantuoneille. Superhauskaa pikkujoulukivaa, jonka tietenkin kruunaa aina kovasti odotettu Joulumöykky juttuineen ;D

Kaisa-Maria

Vastaa