Äiti

Mietin aluksi, kuinka kirjoitan tähän postaukseen aiheesta Äiti. Millaista on olla äiti, kuinka rakas ja tärkeä oma äiti on. Mietin, että kirjoittaisin siitä kaikesta, miten äitiys on minua opettanut ja kasvattanut. Kuinka se on tuonut elämään jotain niin suurta rakkautta, etten vieläkään ymmärrä sitä. Mietin, että kirjoitan siitä, kuinka valtava oli se omistautumisen ja suojelun tunne, mikä hyökyi päälle jo silloin kun sain kunkin lapsistani ensimmäistä kertaa syliin. Ja kuinka se on vain kasvanut ajan myötä. Kuinka mikään muu ei voi keikauttaa sydäntä niin monelle kierrokselle kuin omat lapset. Mietin, että kirjoitan myös siitä, kuinka niin rakas voi saada niin raivon partaalle ja väsyneeksi. Kuinka aina tekisin mitä vain lasteni eteen. Mietin, kuinka kirjoitan siitä valtavasta kiitollisuudesta mitä tunnen, kun saan olla äiti. Mietin kuinka kirjoitan siitä, että mikään muu ei ole niin suurta minulle kuin omat lapset ja äitinä oleminen.

Mietin myös, kuinka kirjoittaisin omasta äidistäni. Ja siitä, kuinka vieläkin turvaan häneen miltei joka päivä. Mietin, että kirjoittaisin siitä, kun äiti aina automatkoilla kurkotti oman kätensä minulle ja veljelleni takapenkin puolelle. Se tuntui aina niin ihanalta ja turvalliselta. Mietin, kuinka kirjoittaisin siitä, että nyt ymmärrän kaikki äidin päätökset, vaikka teininä en voinut niitä sietää. Mietin myös, että kirjoittaisin äidin vahvuudesta ja siitä, kuinka hänellä on aina ratkaisu ihan kaikkeen. Ja siitä, kuinka äidin neuvoja kysyy niin usein ja niin monet. Mietin, että kirjoittaisin siitä, kuinka ennen ärsyynnyin kun joku kertoi minun olevan kuin hän. Nyt olen siitä kiitollinen. Mietin kirjoittavani siitä, kuinka äiti saa jopa synkimmälläkin hetkellä valon virtaamaan ja olon ehjäksi. Mietin kirjoittavani siitä, kuinka äärettömän rakas äiti on. Ja siitä, kuinka ihana olo äidin halauksesta tulee joka ikinen kerta.

Mietin myös, että kirjoittaisin kuinka ihana mummu hän on. Ja siitä, kuinka hän huomioi kaikkia viittä lastenlastaan. Mietin, kuinka kertoisin siitä kun omat poikani soittelevat ja kertovat mummulle päivittäisiä kuulumisiaan. Ja siitä, kuinka rakastava mummu hän on.

Tajusin, että mikään maailman tila ei riitä kaiken tämän kertomiseen.

Siksipä päätän tämän lyhyeen. Ihanaa äitienpäivää meille kaikille äideille, äidiksi tuleville ja äidiksi haluaville. <3

Kaisa-Maria

Vastaa