Throwback 2000-2018

Huhheijaa! Poskia kuumottaa samalla kun hihittelen ääneen omille vanhoille kuville. Selailin reilu viikko sitten vanhempien luona valokuva-albumeita ja hilpeysasteen noustessa melkein tappiin päätin tehdä vanhan kunnon throw back-postauksen tänne blogin puolelle.

Saanen siis esitellä oman, sanoisinko vivahteikkaan tyylini aina vuodelta 2000 syksyyn 2018 saakka.

2000

Seiskaluokka, haalistuneen punertavat hiukset ja hammasraudat. Check! Tuolloin en hymyillyt koskaan niin, että hampaat näkyy. Häpesin niin kovasti hammaskiskoja suussani.

2001

Entäs nämä sitten? ;D Seiska- ja kasiluokkalainen minä vaihtoi hiukset muutamat asteet tummempaan ja vaatteet.. noh, kokeilevampaan.

Ja kerta tällaisen ”tyylikatsauksen” teen, niin en voi olla omistamatta yhtä kappaletta The liekkihousuille. Oi kyllä, jalat olivat liekeissä nilkasta lantioon kasiluokalla. Julkaisukelpoisia kuvia noista housuista ei valitettavasti ole ainoatakaan.

Mutta itse juttuun.. Liekkihousutarina alkaa tunnustuksella. Britney Spears ei nimittäin ollut enää meidän kaveriporukoissa suosittu juttu noihin aikoihin. Minä kuitenkin salaa fanitin Britneyta ja oikean alalaidan mukaisesti tietenkin pukeuduinkin (omasta mielestäni) AIVAN kuin idolini. Samoihin aikoihin tuijottelin telkusta MTV:n eli Musictelevisionia päivittäin ja bongasin Britneylla supercoolin asun: tummat housut, joita pitkin liekit nousivat aivan lantiolle saakka. Sellaiset oli saatava itsekin!! Ja sellaiset löytyi kuin löytyikin vieläpä Oulusta. Äiti osti housut minulle ja ylpeänä vetelin uudet byysat jalassa kylille. Minä ajattelin olevani Britney ja muut.. jotain muuta ;D

Nyt harmittelen kun en koskaan säästänyt kuumia housujani. Päälle ne ei kyllä menisi, mutta oispa muistona noista ajoista. Ajoista, jolloin kuuntelin muilta salassa Britneyn biisejä ja olin tietty yhtä cool kuin hän ;D

2002

Rippikoulukesä ja mustaakin mustempi kausi vaatteissa. Britney oli tässä vaiheessa jäänyt omalta Top 10 -listalta jo pois. Tilalla oli mm. teknobiisit (amisbiisit), räppi ja hevi. Ja sitten kuuntelin kotona myös Eppuja ja muita meidän kaveriporukan mielestä epäsuosittuja artisteja ja bändejä (salaa tietenkin, koska pelkäsin joutuvani naurunalaiseksi). Nightwish oli tuon hetken ykkönen ja vaatetus sen mukainen. Onneksi äiti tuki minua rippijuhlissani pukeutumalla itsekin tummaan. Kiitos äippä 🙂

2003

Yläasteen aikaan musiikkimaku näköjään määritteli vahvasti oman pukeutumistyylin. Tässä vaiheessa olin vaihtanut discotanssiharrastuksen hip hopiin ja radiosta pauhasi rap.

Nämä kuvat on napattu meidän ysiluokan luokkaretkellä Kosin saarelta. Oli niin siistiä olla ilman omia vanhempia reissussa ulkomailla kokonaisen viikon verran.

2004

Hip hop harrastuksena jatkui edelleen lukion toisen vuoden loppuun saakka. Ja kaikista siisteintä oli se, että lähimmistä ystävistä kaksi tanssi myös samassa ryhmässä ja ennen kaikkea toinen heistä oli meidän tanssiopena! Koulun jälkeen ajeltiin bussilla kaupunkiin ja melkeinpä aina ennen treenejä käytiin mäkkärillä syömässä. Tuplajuusto best! Vai mitä tanssiope Hanna? ;D

Tässä alapuolen tanssikuvassa esiinnyttiin juurikin Hannan kanssa eräillä synttärijuhlilla.

Ja sitten niinä hetkinä kun päällä ei ollut noita löysiä kamppeita käytin farkkuja ja joko hupparia tai tuollaista peruspaitaa.

2005

Lukion toisella luokalla tuli nuo värit vähän räiskyvämmin muotiin ja useimmissa omissa kuvissa vilahteli tuo aniliininpunainen.

Ja sitten oli tietenkin nuo vanhojen tanssit. Minä tanssahtelin vuokratussa puvussa pieni tiara päässä. Kunnon prinsessapäivä!

2006

Lakkiaiset ja varmaan samat vaatteet kaapissa roikkumassa. Harmi kun löytynyt kovinkaan montaa kuvaa tuolta vuodelta. Farkut ja hupparit oli kuitenkin se luottoasu.

2007

Lakkiaisten jälkeen 2006 kesäkuussa muutin pois kotoa. Päätin pitää välivuoden kun minulla ei ollut minkäänlaista hajua siitä, mitä haluaisin opiskella. Kesäkuusta -06 eteenpäin sain töitä kuitenkin vain lyhyiksi pätkiksi kerrallaan ja yksi pitempikin väli ilman töitä mahtui siihen vuoteen. Olin tosi surkeissaan työttömyydestä ja olo ihan nolla kun kymmenistä kymmenistä työhakemuksista ei yksikään tärpännyt. Sen surkeuden myötä lopetin liikkumisen ja söin epäterveellisesti. Sen kyllä näkee tuon ajan kuvista.

Onneksi loppuvuodesta pääsin töihin vaateliikkeeseen ja tein samalla ryhtiliikkeen oman kunnonkin suhteen. Alla olevat kuvat on otettu kesäkuussa -07 ja joulukuussa -07. Selvä ero ulkomuodossa ja fiiliksessä yleensäkin.

2008

Metallica, Sentenced, Embraze, In Flames.. Muun muassa nuo soi minun ja nykyisen puolisoni radioista tuonakin kesänä.

Jeps eli talvella alettiin tapailla Ossin kanssa. Mustat vaatteet oli luottovalinta jos harmaata ei ollut saatavilla ;D

2009

Kihlajaismatkalla näyttää olevan jo muutakin kuin mustaa päällä. Muistan, että tuo oli yksi minun käytetyimmistä paidoista kymmenen vuotta sitten. Ja sittenhän oli vakkarina tuo valkoinen toppi jonkun värikkään topin alla..

2010

Vuosikymmenen vaihtuessa päivittyi tuo oma vaatetus vähän hillitympään ja neutraaliin. Vai pitäisikö sanoa ”aikuisempaan” suuntaan?

Tuon neuleen voisin kyllä hyvinkin pukea vielä tänäkin päivänä päälleni jos minulla se vielä olisi.

2011

Sitten se elämäni toinen ”prinsessapäivä”, vaikka mikään prinsessatyyppi en olekaan.

Hääpuku ja -tyyli oli myös aika simppelin neutraali. Jos nyt eläisin tuon päivän uudelleen, niin vaihtaisin hääpukuni hieman keveämpään kankaaseen ja eri malliin. Ihan jo siitäkin syystä, että meidän hääpäivä oli yksi kesän kuumimmista päivistä.

Häämatkalla oli myös superkuumaa ja elettiinkin melkein koko viikko meressä muutamia kaupunkiseikkailuja lukuunottamatta.

2012

Tässä kuvassa sylissäni istuu suloinen veljentyttöni ja vatsassa potkuttelee meidän esikoinen <3

2013

Esikoisen raskaudessa kiloja kertyi pikkuisen reippaat  20. Noin kahdeksan kuukauden aikana ne siitä kuitenkin suli pois (vasen kuva) ja vuosi esikoisen syntymän jälkeen vatsassani köllötteli meidän keskimmäinen kultakimpale (oikea kuva). <3

2014

Raskaustyylissä menin tietty mukavuus edellä. Esikoisen ja keskimmäisen välissä en palannut töihin ollenkaan, joten puin rennot kotivaatteet päälleni miltei joka päivä. Tämän kuvan otin 6 viikkoa ennen keskimmäisen syntymää.

Alla oleva kuva hattupäisestä minusta on 2014 loppukesästä. Tuo hattu on edelleen ihana minun mielestä, mutta käytän sitä jostain syystä todella harvoin.

2015

Joustavat mustat ”farkut”, lenkkarit ja huppari. Niissä minä tunsin oloni mukavaksi meidän kahden vilipertin kanssa touhutessa.

Korkokenkien käyttö jäi kyllä niin minimiin kotiäitivuosina. Lenkkarit tai tennarit oli ehdottomasti käytetyimmät kenkätyypit noihin aikoihin. Ja pakko myöntää, että en edelleenkään tykkää korkkareista kovinkaan paljoa.

2016

Syksyllä 2016 meidän kuopusta odottaessa käytiin taas mutka Pariisissa. Edellisen kuvan tapaan myös silloin kävelin suurimman osan reissusta lenkkareilla. Nimittäin jäätävät lantiokivut yhdistettynä monien kilometrien päivittäiseen kävelyyn ei houkutellut laittamaan jalkaan mitään nilkkureita.

2017

Ja sitten pari viikkoa ennen meidän kuopuksen syntymää. Mukavuus täysin ennen kaikkea! Turvotti ja kiristi eli olisin mieluiten pukeutunut jättikokoiseen kylpytakkiin ;D

Minun ja kälyni yhteisissä 30-vuotisjuhlissa turvotti jo onneksi hieman vähemmän, mutta kyllä mukavat vaatteet on vain mukavat! Eikö totta? Nuo löysät culottesmallin housut on ihanan viileät ja rennot kuumillakin kesäkeleillä. Niitä odotellessa..

2018

Viime keväänä näihin samoihin aikoihin päätin tummien hiusten valtakauden olevan nyt loppu. Kevättä kohti tuntui ihanalta vaalentaa ilmettä. Nyt vuosi vaaleammalla lookilla kulkeneena en enää osaa ajatella värjääväni hiuksia tummiksi. Never say never, mutta kaukaiselta se ajatus tuntuu. Oma luonnollinen väri on lähellä tätä vaaleampaa ja kyllä luonnollinen vain sopii paremmin minulle.

Viimeinen kuva on 2018 alkusyksystä otettu ja siinä näkyy hyvin tämän hetken tyylini. Tykkään kovasti naisellisista, mutta rennoista asuista. Hiukset tuossa puolestaan eivät ole suosikkisävyssä. Onneksi tällä hetkellä hiukset on luonnollisemmassa värissä, joskin aika vaaleat. Seuraavalla parturikerralla mennään taas lähemmäs kohti omaa väriä (paitsi jätetään se harmaa vielä tässä vaiheessa pois.. sitäkin kun jo löytyy tuosta ohimoilta).

Vajaat 20 vuotta on mennyt nopeasti ja kaikenlaisia tyylejä on tullut kokeiltua. Mitähän sitten seuraavat 19 vuotta tuovat tullessaan? Veikkaan, että samaan tapaan hihittelen 30-vuotiaalle minulle ”naisellisen rennossa tyylissäni” ;D

Minkälainen on teidän tyylin throw back vuosien taa?

Kaisa-Maria

2 thoughts on “Throwback 2000-2018

  1. 😂😂 tämä oli ihan loistava! Tanssiajat oli parhaita ja edelleen, tuplajuusto best! 🙏

    1. Oli niin hauskaa käydä vanhoja kuvia läpi! Tanssiajat oli huippuja! P.S. Söin tuplajuuston viimeksi lauantaina 😀

Vastaa