Alkaa riittää sairastelut

Huh huh olipa viime viikko melkoista säätöä ja heikotusta. Viikko sitten kirjoittelinkin, kuinka norovirus kaatoi meidän koko perheen yhtä aikaa. Ja sen mentyä ohi sairastui kaikista pienimmäinen uuteen tautiin. Hänelle nousi korkea kuume ja kova yskä piinasi monta päivää. Ja kun lapsiperhe ollaan, niin dominoefektin lailla kuumeflunssan nappasi keskimmäinen napero pienimmäisen jälkeen. Nyt onneksi ollaan koko porukalla talvilomalla ja alkaa riittää sairastelut tältä erää.

Pensaan oksia, joissa punaisia kukkia.

Viime viikolla tosiaan sairastettiin miehen kanssa vielä maanantaina ja tiistaina. Loppuviikko meni pikkumiehiä hoidellessa.

Miten te muuten järjestätte lastenhoidon heidän sairastaessaan? Olen viime aikoina käynyt useamman keskustelun tästä aiheesta ja monenlaista kokemusta mahtuu mukaan. Me ollaan miehen kanssa tosi onnekkaassa asemassa kun meidän molempien töissä ollaan hyvin ymmärtäväisiä ja tuetaan tällaisissa poikkeustilanteissa. Minulla on myös mahdollisuus tehdä etätöitä, joten saadaan yleensä tosi helposti järjestettyä sairaan lapsen hoitamiset. Hoitovuorot me jaetaan tasaisesti vuorotellen. Toki myös mietitään hoitovuoroja työkiireidenkin mukaan.

Kuva olohuoneesta, jossa lapsi lepakkotuolissa. Olohuoneen pöytä ja pöydällä kirjoja sekä kukkia.

Edellisessä postauksessani kerroin meidän lämminvesivaraajan rikkoutuneen sopivasti ennen vatsataudin alkua. Nyt se kuitenkin vihdoin perjantaina vaihdettiin uuteen ja lämmintä vettä riittää taas koko perheelle. Varaajan vaihtoa varten piti purkaa saunan lauteet edestä pois ja lyhyen tuumailun jälkeen päätettiin laittaa vanhat lauteet puupinoon ja tehdä ihan uusi sauna meille. Tänään käytiin jo vähän katselemassa laudepuita ja eilen luonnosteltiin saunaa paperille.

Meillähän on haaveena myydä tämä koti tulevien vuosien aikana ja vanhat lauteet olivat kyllä ihan hyvässä kunnossa. Ajateltiin kuitenkin, että päivitetään lauteet tällä vuosikymmenelle ja tehdään saunasta muutenkin käytännöllisempi. Vanhat muotoillut lauteet nimittäin veivät tilaa ihan älyttömästi ja ”kuppimallin” lauteet eivät sovi kaikille vartalotyypeille. Esimerkiksi minä en koskaan saanut niissä sellaista tosi mukavaa asentoa.

Pensaan oksia, joissa punaisia kukkia. Taustalla seinällä maailman kartta -taulu.

Nyt kun sairastelut alkaa olla taputeltuina (olettaen, ettei kukaan meistä enää nappaa tuota flunssakuumetta), on meillä tarkoitus viettää talvilomaa muutama päivä Syötteellä mökkeillen ja lasketellen. Parit treffit on myös sovittuna ystävien kanssa eli mukavia juttuja tiedossa seuraaville päiville.

Saunaprojektin etenemisestä kirjoitan varmasti vielä kattavammin kun päästään tositoimiin. Lisäksi on tulossa postauksia muun muassa kosmetiikkaan ja kauneudenhoitoon liittyen, keväisiä sisustusjuttuja ja koko perheen yhteisestä touhuboxista. Postausideat ovat myös aina yhtä tervetulleita 🙂

Mukavaa alkanutta viikkoa! Ja lomalaisille oikein rentouttavaa talvilomaa!

K-M

Vastaa