Välipäivät

Ihana joulu on nyt vietetty hyvinkin rauhallisen merkein. Tai no minun joulukupla ei ole vielä puhjennut, vaikka viralliset joulupäivät menivät jo. Sen verran ollaan kuitenkin palattu arkeen, että parempi puoliskoni tekee nämä kaksi työpäivää välissä ja jatkaa sitten meidän muiden kanssa lomaa loppiaiseen saakka.

Jouluaatto me tosiaan oltiin melkein kokonaan omassa kodissa. Jouluaaton ateria nautittiin kuitenkin poikien papan ja mummin luona. Meitä oli iso pöytä täynnä väkeä kun poikien isoisovanhemmat olivat myös mukana. Vatsat täynnä siirryttiin takaisin tänne meille odottelemaan illan päävierasta, joka sitten viiden aikaan ovelta kolkutteli lahjasäkki olallaan. Ennen Joulupukin tuloa myös Ossin siskot tulivat meille seuraamaan poikien jännitystä ;D

Aattoilta menikin tutkiessa lahjoja ja katsellessa Samu Sirkan joulutervehdystä. Se ja Lumiukko kuuluvat jouluaattoon samalla vahvuudella kuin kinkkukin.

Joulupäivä vietettiin minun vanhempien luona ja käytiin lasten kanssa retkeilemässä minun ja veljeni lapsuuden majakivellä talven ihmemaassa. Tämä metsä polkuineen on aivan ihana paikka. Nyt aikuisena on mahtavaa viedä omat lapset samoille seikkailupaikoille, missä itse on pienenä samoillut se harva se päivä.

Eilinen puolestaan meni ulkoillessa ja perinteisen ”road tripin” merkeissä. Kohteena meillä oli hautausmaa noin tunnin ajomatkan päästä kotoa. Serkun perheen kanssa vietiin mummulle ja papalle sekä muille läheisille kynttilät. Samalla meillä on tapana juoda kuumat glögit ja kaakaot ennen kotimatkaa.

Nämä välipäivät ovat puolestaan täysin tyhjennetty ohjelmista. Ulkoillaan, pelaillaan ja otetaan rennosti edelleen.

Miten teidän joulu meni? Vai vieläkö se jatkuu?

K-M

Vastaa