Pieni Karhunkierros ja Kuusamon syksy

Pitkä viikonloppu Kuusamon rauhassa on varma larma laturi omille akuille. Torstaina töiden jälkeen pakattiin auto ja ajeltiin tutulle mökille nauttimaan loppusyksyn rauhasta. Vai voiko jo puhua alkutalvesta kun ikkunasta katsoessa luonto hohti valkoisena? Viikonloppu hurahti ohi ulkoillessa ja leikkien. Välillä ihan vain rentouduttiin sohvalla ja kodassa. Päällimmäiseksi kuitenkin jäi mieleen veljen vaimon kanssa tehty aamulenkki. Kipaistiin lauantaiaamuna Pieni Karhunkierros hieman pikaisempaan tahtiin.

pieni karhunkierros (2)pieni karhunkierros (7)pieni karhunkierros (13)pieni karhunkierros (14)pieni karhunkierros (16)

Edellisestä vierailusta Karhunkierrokselle on kulunut jo melkein vuosikymmen, joten nyt oli kiva käydä ihastelemassa Oulangan luonnonpuiston maisemia uudelleen. Tokihan me melkein jokaisella Kuusamon vierailulla käydään lasten kanssa Myllykoskella, joka sijaitsee Pienen Karhunkierroksen alkupäässä. Nyt kuitenkin saatiin ihastella reitin muutkin sykähdyttävät maisemat.

Reitille oli löytänyt tiensä kymmenet muutkin. Mikä on tietenkin vain ja ainoastaan hieno asia! Mutta sellainen tietty patikointi-/vaellusfiilis ei itselle tuolla tule samalla tavalla päälle kun luonnonystäviä on taukopaikat pullollaan ja riippusiltojen ylittämiseen sai jonkin aikaa jonotella omaa vuoroaan. Toki tuli hetkiä, ettei muita näkynyt, mutta suurimman osan ajasta vähintäänkin kuului kaikuna ihmisten äänet.

Meitä ne eivät kuitenkaan haitanneet, vaan normaaliin tyylimme moikkailtiin ja juteltiin muiden retkeilijöiden kanssa. Ihasteltiin myös erästä naisporukkaa, jotka reitin ehkä upeimmalla kohdalla auringon kuultaessa sumun läpi taipuivat rauhalliseen rytmiin eri jooga-asanoihin. Oli kerrassaan lumoavaa katseltavaa siinä hiljaisuudessa. Silloin nimittäin ei kuulunut muiden retkueiden ääniä, eikä ketään muita ollut näköpiirissä. Vain me ja joogaajat.

pieni karhunkierros (11)IMG_1951pieni karhunkierros (3)pieni karhunkierros (6)pieni karhunkierros (5)

Reilu pari tuntia reipasta kävelyä ja oltiinkin jo takaisin autolla. Tuo Pienen Karhunkierroksen kiertäminen heti aamusta oli loistava aloitus päivälle. Mökille palatessa miehet puolestaan lähtivät käymään pikaisen lenkin korkealla Konttaisella. Konttaisen maisemat tarjosivat kuulemma myös melkoisia vau-hetkiä. Heidän retkikavereina oli ollut kesyjä kuukkeleita, jotka olivat tulleet aivan viereen istuskelemaan. Pisteenä iin päälle Ossi ja Mikko pääsivät seuraamaan ison merikotkan liitelyä aivan lähietäisyydeltä.

pieni karhunkierros (15)pieni karhunkierrospieni karhunkierros (17)pieni karhunkierros (4)

Loppupäivän ajan harmillisesti satoi vettä aikalailla ja meidän suunniteltu retki lasten kanssa jonnekin hienolle näköalapaikalle jäi tekemättä. Sen sijaan laitettiin grillikotaan tulet, valmistettiin päivällinen avotulella ja herkuteltiin paahdettuja vaahtokarkkeja jälkkäriksi. Illan viimeisteli koko meidän yhdeksän hengen leikkimä pimeäpiilo, jota ei millään olisi malttanut lopettaa.  ;D

Nyt sitten ollaankin jo matkalla kotiin, akut täynnä virtaa ihanasta viikonlopusta. Kyllä tällaiset reissut vaan tuo ihan älyttömästi energiaa arjen keskelle.

 

 

Ihanaa sunnuntaita! Ja hei, kertokaas mikä on teidän tapa nollata arkea ja ladata akkuja?

 

K-M

 

Vastaa