Keskikesän kaunein juhla

Keskikesä on nyt otettu vastaan juhannusta juhlien. Meidän perhe vietti pitkän viikonlopun suvun kesäpaikalla maalla. Möksälle lähdettiinkin jo torstaina, vaikka alunperin oli tarkoitus ajella sinne vasta perjantaina aamusta. Kaunis sää saikin meidät kuitenkin starttaamaan jo torstai-illasta.

IMG_0218

Juhannusaatto meni perinteiden merkeissä. Ulkoiltiin, löhöiltiin, syötiin ja saunottiin. Auringon pilkahdellessa veistelin pojille kaarnaveneet, jotka sitten porukalla laskettiin virran mukaan rannasta. Hieman oli taidot ruostuneet veneiden veistelijänä kun molemmat näytti aluksi uppoavan. Lähti ne sitten kuitenkin lipumaan virran mukana. Pojat oli niin älyttömän innoissaan, että lupasin opettaa veistelyä heillekin kunhan osaavat olla puukon kanssa varovaisia. Rakkaalle tuplaserkulleni, ”pikkusiskolleni ♥”, opetin puolestaan koivuseppeleen tekemistä ja hän täräytti heti oikein malliyksilön.

Ennen juhannussaunaa saatiin nauttia ihan kunnon ukkosesta. Se tuli aivan päälle ja rämäytti kovan sateen lisäksi jättirakeilla maan valkeaksi. Ukkosen mentyä ohi päästiin ihmettelemään peräti neljää yhtäaikaista sateenkaarta. Kaksi toisella suunnalla ja kaksi toisella. Loppuilta sitten nautittiinkin olosta rantanuotiolla Santanaa kuunnellen. Meidän äiti jäi poikien kanssa mökille nukkumaan, joten päästiin Ossin kanssa molemmat istumaan juhannusiltaa. Kiitos äiti!

IMG_0183
IMG_0182
IMG_0174
IMG_0185
IMG_0187
IMG_0189

Lauantaiaamu valkeni todella erilaisessa tunnelmassa kuin olin suunnitellut. Heti herätessä olo oli omituinen ja tosi huono. Omituista tässä yhtälössä oli se, että en tykkää juoda paljoa ja juhannusaattona lasten mentyä nukkumaan nautin kolme mietoa alkoholiannosta vajaan seitsemän tunnin aikana, välillä syöden ja juoden vielä paljon kivennäisvettä. Olo oli kuitenkin sama kuin olisin tyhjentänyt kokonaisen baarin illan aikana. Iltapäivällä viiden aikaan pystyin nousemaan ylös sängystä ja sain banaanin alas. Sitä ennen edes pieni kulaus vettä ei pysynyt sisällä. Mietittiin ja ihmeteltiin koko porukalla, mistä kummasta olo voisi johtua. Kävimme syömäni ruoat ja juomat läpi. Todettiin porukalla, ettei se niistä voinut johtua. Eikä varsinkaan alkoholimäärästä. Kunnes meidän äidillä välähti..

Tein nimittäin ehkä maailman typerimmän mokan! Minulle tarttui pojilta ärhäkkä silmätulehdus, johon käytän tällä hetkellä lääkärin määräämiä silmätippoja!! En kerta kaikkiaan tajunnut, että ne ovat tietenkin antibiootteja, eivätkä sovi ilmeisesti alkoholin kanssa. Pakkausselosteessa ei kylläkään alkoholista mainita sanaakaan, mutta mitään muuta selitystä me ei tälle keksitä. Toki saunominen ja aamuyölle valvominen varmasti tekivät vielä oman lisänsä oloon, mutta ei ne yksistään sellaista voi aiheuttaa.

Harmittaa edelleenkin, kuinka koko lauantai meni hukkaan. Ja tietenkin se, että miten minulla ei käynyt ollenkaan mielessä tuo silmätippa-asia. Sitä kun niin aniharvoin joutuu käyttämään silmätippoja ja alkoholiakaan en kovin useasti juo. Ei siis kerta kaikkiaan käynyt mielen vieressäkään moinen. Niin idioottimainen moka.

IMG_0204
IMG_0207

Onneksi sitten viidestä eteenpäin alkoi olo kohentua ja loppuilta meni taas perinteisesti syöden ja saunoen. Iltanuotiollakin käväisin hetken aikaa, kunnes kömmin poikien viereen nukkumaan.

IMG_0155

Oli aivan mahtavan rento ja rauhallinen juhannus perheen ja sukulaisten kanssa. Jos lauantaina ei oteta lukuun.. Touhuttiin porukalla ja juteltiin paljon tuon pikkusiskonani pitämäni serkun kanssa. Hänen kanssaan ollaan kuljettu 27 vuotta rinnakkain ja jota kuinkin koko tuon ajan pidetty yhtä. ♥

Ja vielä juhannuksen hauskana sattumana huomattiin, että joen toisella puolen meidän mökkinaapureina on aivan tuttua porukkaa. Huudeltiin joen ylitse hyviä juhannuksia ja jatkettiin juttua viesteillä kun kosken solina peitti meidän äänet. Maailma on pieni ;D

 

Miten teidän juhannus sujui?

K-M

2 thoughts on “Keskikesän kaunein juhla

Vastaa