Viherkasvit kotona

Lumen sulamisen myötä sisätilatkin alkaa kaivata raikkautta talven jälkeen. Minä teen tuon raikastuksen usein viherkasvien avulla. Siten saa nauttia kesän vihreistä sävyistä ennen kuin ulkona alkaa vihertää.

pillikranssi2IMG_3778

Kivat erilaiset kasvit sinne tänne ripoteltuna tuo vehreyttä tänne meidän neutraalien sävyjen keskelle. Juurikin sitä raikkautta ja kontrastia. Tykkään kuitenkin, että viherkasvejakin on aika maltillisesti sisällä.

Eri muotojen yhdistelyllä saa helposti pieniä yksityiskohtia sisustukseen. Kuten esimerkiksi alla olevassa kuvassa; pyöreälehtinen rahapuu on istutettu kuution malliseen ruukkuun. Toinen vaihtoehto on sitten tietenkin toistaa muotoja, kuten poikien huoneiden pienet pyöreälehtiset mehikasvit pyöreissä ruukuissa.

IMG_2201
IMG_2245
IMG_2236

Keittiössä viherkasvien sijaa ajaa eri yrttiruukut. Haluaisin keittiöön sellaisen isomman rosmariiniruukun ja lisäksi muutamia pienempiä. Kesäisin puolestaan me istutellaan yrtit takapihalle laatikkoon. Sieltä on ihana hakea tuoreet yrtit ruoanlaittoon. Yleensä laatikossa meillä kasvaa korianteria, oreganoa, minttua ja basilisikaa. Joskus muitakin, mutta nuo neljä edellä mainittua löytyy joka kesä. Noista korianteri kasvaa ehdottomasti nopeimmin ja on muutenkin helppohoitoisin.

IMG_1922
IMG_2259

Mutta sitten tähän loppuun pieni ongelma. En saa noita kasveja pysymään elossa! ;D Näiden kuvien ainoa elossa oleva kasvi on sementtiruukun palmuvehka. Luottokasvi, joka ei tykkää huonoa, vaikka sen unohtaisi kokonaiseksi vuodeksi. Jopa kaktus menehtyi meidän kotona. Eli mitähän minä teen väärin? Tai uskon kyllä, että pikemminkin jätän tekemättä oikein ;D Rahapuunkin kerrotaan olevan erittäin helppohoitoinen, mutta niinpä se vain kuolla kupsahti aika pian hankinnan jälkeen.

Onko teillä siis tietoa yhtä helpoista viherkasveista kuin palmuvehka? Vai olisiko parasta vain marssia suosiolla tekokukkaosastolle?

Löytyykö teidän kodeista viherkasveja?

 

K-M

2 thoughts on “Viherkasvit kotona

Vastaa