Yllätysvieraat

Kenelle luuta oven edessä on tuttu merkki? Minä muistan sen lapsuudesta kun rakkaan mummun kanssa lähdettiin kyläilemään hänen siskon luona meidän suvun kesäpaikalta. Mummun sisko asui ihan kivenheiton päässä ja muistan vielä, kuinka tieltä katsottiin, että talon oven edessä on luuta. Tarkoittaen talonväen olevan poissa kotoa ja palaavan jonkin ajan kuluttua. Niin me käännyttiin ja kipiteltiin myöhemmin päivällä uudelle reissulle kyläilemään.

Tänään nuo luudat taitaa olla pelkkiä muistoja ja ennen kyläilyä napataan puhelin käteen kysellen voisiko tulla piipahtamaan. Yleensä vielä ainakin päivää ellei useampaakin aiemmin. Eikä siinä mitään, sehän on kohteliasta ja tavan takana ajatus siitä, ettei vaan häiritä toisen suunnitelmia ja arkea. Suomalaista häveliäisyyttä parhaimmillaan.

_MG_7777

Minä kuitenkin kaipaan tuota yllätyksellisyyttä ja ex tempore -vierailuja. Sellaista, että hei lähdetään katsomaan mitä ystäville kuuluu. Sitä kuitenkin itsekin sortuu aina ajattelemaan, ettei kehtaa häiritä toisia tai saattaa tilanteeseen, jossa talonväki on tehnyt suunnitelmia, muttei sitten yllärivieraiden takia kehtaa toteuttaa niitä. Koska onhan nämä yllättäjät nähneet vaivan tullakseen kyläilemään.

Vastuu on kuitenkin aina yllättäjillä. Sitä kun nimenomaan lähdetään katsomaan sattuisiko sellainen yllätysvisiitti sopimaan vaikkapa ystävälle. Ja jos ei, niin se ei haittaa. Toisella kertaa sitten 🙂

Mistä tämä aihe sitten juolahti mieleen? Siitä kun meille on lähiaikoina tupsahdellut ystäviä ja sukulaisia oven taakse juurikin näin, että lähtivät katsomaan satutaanko olemaan kotona. Ja minusta se on ollut aivan ihanaa! Aiemmin mielessäni otsalle puski hikikarpalot kun yllätysvieraita sisään pyytäessä muistin meidän sotkuisen lattiat, tiskivuoren ja tyhjän herkkukorin. Nykyään en stressaa moista ollenkaan. Tähän pätee täydellisesti ystäväni äidin toistama sanonta: talo tavallaan ja vieras ajallaan. Ja se on just näin! ;D

IMG_2047

Yllätysvieraat kun aika harvoin on tuntemattomia, joten kaikki meillä kävijät kyllä tietää, että ensinnäkin meillä asuu kolme alle kouluikäistä naperoa sekä kissa. Ja pari aikuista, jotka ei jaksa ihan koko ajan siivota. Eli koti ei todellakaan ole missään näyttelykunnossa aina. Ja toiseksi, kyllä kahvit voi juoda ilman herkkujakin. Vaikka onhan se aina kiva jotain tarjota ja plussaakin olisi jos koti kiiltäisi puhtauttaan ;D

IMG_2548

Niinpä meistä ainakin on vain ja ainoastaan ihanaa jos saadaan yllärivieraita. Kehdataan kyllä myös sanoa jos ollaan tehty jotain suunnitelmia. Tänäänkin minun tätini koputteli aamulla ovelle juuri samaan aikaan kun tein kotitreeniä lasten leikkiessä. Ja kun talo menee tavallaan niin minä jatkoin aamutreenini loppuun tätini leikkiessä meidän poikien kanssa. ♥ Jumppailun jälkeen fiilisteltiin tädin ja miehensä tulevaa Pariisin matkaa ja vaihdettiin kuulumisia. Täydellinen yllätysvisiitti koleaan aamuun!

Mitä mieltä olette yllätysvierailuista? Onko parempi soittaa etukäteen vai kokeilla onnea tupsahtaen oven taakse?

Minä ainakin liputan yllätysvierailun puolesta sovittujen tapaamisten rinnalla!

 

K-M

2 thoughts on “Yllätysvieraat

  1. Yllätys vieraat ovat tervetulleita,jopa odottelen että ihmiset ottaisivat vanhan hyvän mallin käytäntöön ,ja pistäytyisivät naapurissa ,ja vähän kauempanakin tuttuissa ja sukulaisissa.Meillä on ollut aina sellainen ajatus ,että vieras tulee ajallaan ja talo elää tavallaan.Ja onhan mahdollisuu sanoa rehellisesti jos on jonnekin löhdössä tai on sopinut jotain sille ajankohdalle,muuten vieraat ovat toivottuja ja tervetulleita.

Vastaa