Kun kiipeilijä putosi

Kolmannen lapsen taaperoajasta näyttää tulevan hyvin paljon vauhdikkaampi ja hurjempi kuin velipoikiensa. Pikkumiehestä on nimittäin tullut ihan mahdoton kiipeilijä! Meidän esikoinen ei kiipeillyt, ei kolunnut laatikoita ja kaappeja, eikä aiheuttanut pieniä sydänkohtauksia menollaan kuin muutaman kerran koko taaperoaikanaan. Keskimmäinenkin vain vähän kaikkea noita. Hän teki kolmesti sohvalta jonkin sortin vapaapudotuksen ja oppi sitten, ettei muuten kannata.

Mutta tämä meidän kolmas nuori herra.. Hän näyttää tekevän kaiken tuon veljiensäkin puolesta! Keittiön aterinlaatikon sisältö päätyy päivittäin lattialle estoista huolimatta, DVD:t lentelee pitkin olkkaria (jep meillä on vielä vanhat kunnon DVD:t käytössä ;D ), kaikki kaapit käydään päivittäin läpi ja ainakin osa tyhjennetään niin puhtaaksi kuin mahdollista (ja minne yltää) sekä ennen kaikkea ihan joka ikiseen mahdolliseen paikkaan pitää kiivetä ja nousta vielä seisomaankin.

Eli kyllä.. täällä ollaan välillä sydämet syrjällään pikkumiehen touhujen kanssa.

_MG_8473

Muutamassa sekunnissa hän kampeaa itsensä olkkarin pöydälle, sängyille, keittiön penkille ja siitä pöydälle ja sitten sinne saunan lauteille.

Saunan lauteet oli myös sitten se paikka, missä kiipeilijän tasapaino petti. Hätiin en ehtinyt millään vaan kylppärin ovelta ehdin vain nähdä pienen pellavapään vilahtavan ilmassa ja lopuksi vielä osuvan lattiaan. ONNEKSI vauhti hidastui saunan porrasaskelman kautta niin, että pää ei osunut laattalattiaan kovalla vauhdilla ja voimalla. Ehdin kuitenkin siinä sekunnin murto-osassa miettiä, mitä kaikkea pikkumiehelle mahdollisesti kävi samalla kun pieni halvausaalto meni itsellä päästä varpaisiin.

_MG_8476
_MG_8477
_MG_8480

Ei käynyt mitään! Ei edes pienintäkään kuhmua tullut päähän tai mustelmaa muualle vartaloon. Syynäsin pojan läpikotaisin ja huokaisin melko syvään helpotuksesta. Lyhyen säikähdysitkun jälkeen pieni kiipeilijä yritti lähteä uudelleen saunan lauteiden huiputukseen. Kyllä, uudelleen kun edellinen yritys päätyi lattialle.

No arvanettekin, että jäi todellakin yritykseksi kun marssin napero sylissä pois saunan läheltä.

_MG_8482

Saunan lauteiden lisäksi hän on onnistunut kiipeämään tuohon tv-tasolle. Ja keittiön pöydälle. Kaikki kiipeilijätaaperon kanssa eläneet tietää, että homma hoituu todellakin ihan parissa sekunnissa eli eri riitä, vaikka silmät on selässäkin ja tarkkailevia silmäpareja parhaillaan neljä meidän perheessä. Isommat pojat nimittäin ihanasti ilmoittaa heti jos pieni hurjapää yrittää valloittaa jotain vähänkin korkeampaa.

Toivottavasti tämä kiipeilyvaihe menee ohi mahdollisimman pian. Ja sittenhän tuleekin jokin uusi vaihe.. 😉

Onko teidän perheissä kiipeilijöitä?

 

 

K-M

Vastaa