Viime viikon lukuja..

Nyt takaisin vähän keveämpiin aiheisiin, vaikka perjantainen kirjoitus avasikin melkoisen padon ja solmun tuolta jostain syvältä ja sitä tässä nyt parhaillaan sulatellaan..

Viime viikon alussa mietiskelin siinä pyykkejä viikatessa, että kuinkahan monta koneellista likapyykkiä meidän taloudessa tulee yhden arkiviikon aikana eli maanantaista perjantaihin. Paljon. Mutta kuinka paljon? Siitä syntyi idea tähän postaukseen. Siispä..

Viiden päivän aikana meidän perheessä..

..pestiin pyykkiä seitsemän koneellista. Se on aika tavallinen määrä tässä taloudessa. Päivittäin kone pyörii 1-3 kertaa.

rv40_3-1024x683IMG_4352

..käytettiin rahaa ruokaan ja kodintarvikkeisiin 120 euroa. Joskus tuo summa oli viikoittain paljon isompi, mutta mm. ruokalistan suunnittelulla ja kulutustottumusten tarkastelulla ollaan kutistettu summaa pienemmäksi. Sitten vielä jos oppisi vihdoin sen, että ei menisi nälkäisenä ruokaostoksille.. Nimittäin se jos jokin saa ostoskärryn täyttymään turhasta..

IMG_1847
IMG_1810

..hyötyliikunnan lisäksi urheiltiin seitsemän tuntia harrastusten parissa. Lasten liikuntasuositukset tulee kyllä joka viikko täyteen ihan leikinkin lomassa. Minulla ja Ossilla sen sijaan pitäisi hieman skarpata.. Nyt talvella varsinkin nuo meidän pienet vuorikiipeilijät voisivat tuntitolkulla kiivetä lumivuorta juosten ylös ja tulla sitten laskien vauhdilla alas. Sen lisäksi ollaan laitettu merkille, että jostain syystä meidän pojat liikkuvat usein paikasta toiseen joko juosten tai sitten pomppien. Heidän lempparijuttunsa on omastakin lapsuudesta tuttu ”ei saa koskea lattiaan -leikki”, jossa liikutaan matoilla, sohvalla, tyynyillä ja milloin minkäkin päällä. Koti-parkouria parhaimmillaan ;D

IMG_6116

..varattiin pieni mökkireissu Ossin talvilomalle. Saatiin nimittäin yhteiseksi synttärilahjaksi Ossin kanssa lahjakortti Holiday Clubille ja päätettiin käyttää tuo lahjakortti neljän vuorokauden perhelomaan Rukalla..

IMG_2973
rukaloma3

..soitin kahdelle myyjälle, jonka tuotteena ovat talopaketit. Lisäksi kyselin tietoja yhdestä tontista, josta olemme todella kiinnostuneita. Jätimme myös kaksi tarjouspyyntöä omakotitalosta ja toimitussisällöstä. Tarjouspyyntömme talossa on noin 120 neliötä tilaa meidän viisihenkiselle perheelle. Eli juuri sopiva meidän tarpeisiin. Mutta ennen kaikkea tuota meidän pitäisi myydä nämä 90 neliötä, jotka käsittää meidän kodin.

IMG_5532talopohja

..ilmoittauduin 8 tuntia kestävälle tehokurssille valokuvaukseen liittyen. Nimittäin oppimista kuvauksen saloista ja omasta kamerasta riittää mielin määrin, joten nyt on hyvä mahdollisuus taas kehittää omia taitojaan ja nauttia harrastuksesta piirun verran enemmän. Alla olevan kuva minusta nappasin aikalailla tasan vuosi sitten..

rv40_6-683x1024

..viime viikolla tajusin, että meidän kuopuksemme, alla olevan kuvan pieni mytty, täyttää kahden viikon päästä 1 vuotta!! Aletaan siis tässä hiljalleen suunnittelemaan pikkumiehen ensimmäisiä synttärijuhlia! Jee!

newbornphoto8

 

Siinäpä lukuja viime viikolta.. Montakohan ja mitäkin tällä viikolla tulee.. 🙂

K-M

Vastaa