Maailman herkullisin kahvikakku

..tai jos ei herkullisin niin ainakin top 10:stä löytyy tämä!

Kyseessä on siis Sara La Fountainin 24Kitchen-ohjelmasta tunnetuksi tullut kahvikakku, jonka salaisuutena on ihana makuraita kakun sisällä ja vaahterasiirappinen kuorrutus päällä. Tätä kakkua olen herkutellut useampaan kertaan kälyni äidin tekemänä ja nyt meidän kuopuksemme synttäreiden lähestyessä halusin kokeilla tehdä tätä itse.

IMG_6187
IMG_6192

Homma on melko simppeli. Kakussa on kolme osaa: kakkutaikina, murotaikina ja kuorrutus. Aluksi kannattaa valmistella 24-26cm levyinen irtopohjavuoka paistamista varten. Sitten taikinoiden kimppuun.

Kakkutaikina:

 • 200 g voita
 • 3 dl sokeria
 • 3 munaa
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 2,5 dl kermaviiliä
 • 5,5 dl vehnäjauhoja
 • 2 tl leivinjauhoja
 • 0,5 tl soodaa
 • 0,5 tl suolaa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään (vehnäjauho, leivinjauhe, sooda ja suola) erillisessä kulhossa. Lisää vaahdon joukkoon vaniljasokeri ja perään munat yksitellen. Sekoita kermaviili joukkoon sekä lopuksi jauhoseos.

Murotaikina (mausteraitaa varten):

 • 1,75 dl fariinisokeria
 • 1,25 dl vehnäjauhoja
 • 2 tl kanelia
 • 4 -5 rkl voita
 • ripaus suolaa

Laita kaikki ainekset kulhoon ja nypi taikinaksi. Murotaikina saa muistuttaa piparkakkutaikinaa. Jos murotaikina tuntuu liian kuivalta voi siihen laittaa hieman maitoa joukkoon. Huom! Teelusikallinen voi hyvinkin olla riittävä määrä.

Kaada puolet kakkutaikinasta esivalmisteltuun vuokaan (voideltuun ja korppujauhotettuun). Ripottele murotaikina kauttaaltaan kakkutaikinan päälle ja kaada loput kakkutaikinasta murotaikinan päälle. Paista uunissa alatasolla 180 asteessa 40-60 minuuttia riippuen siitä, haluatko jättää kakun keskeltä hieman raaemmaksi. Se on nimittäin niin ihan älyttömän hyvää! Kokeile puisella tikulla kakun kypsyyttä paistamisen aikana. Jos pinta alkaa ottamaan liikaa väriä, laita foliopalanen kakun päälle estämään pinnan palamista.

Nosta kakku uunista ja kumoa jäähtymään ritilän päälle. Kakun jäähdyttyä valmista kuorrute.

IMG_6197
IMG_6207

Kuorrute:

 • 2,5 dl tomusokeria
 • 0,5 dl vaahterasiirappia

Sekoita tomusokeri ja vaahterasiirappi keskenään. Kaada seos kertakäyttöiseen kuorrutepussiin ja leikkaa pussin kärkeen pieni reikä. Pursota haluamasi kuviota jäähtyneen kakun päälle.

Kuten monen muunkin kahvikakun kohdalla, myös tämän herkun maku paranee ajan kanssa ja säilytyksessä. Jo vuorokaudenkin jääkaapissa säilytys parantaa makua entisestään. Siksipä leivoinkin kakun jo nyt valmiiksi pakkaseen, vaikka meidän pikku naperon ensimmäisiin synttärijuhliin on reilu 2 viikkoa aikaan. Tosin en kyllä voi antaa minkäänlaista takuuta, että se sinne asti säilyy koskemattomana ;D

Ja lopuksi vielä tuunausvinkki! Makuraidan kaveriksi voi kakun sisuksiin laittaa pieniä hedelmäkuutioita. Esimerkiksi omenaa, päärynää, persikkaa tms. Mausteista tykkäävä voi myös lisätä perustaikinaan hieman kardemummaa!

 

Herkullista keskiviikkoa!

K-M

One thought on “Maailman herkullisin kahvikakku

Vastaa