Vuonna 2017..

Jos tätä vuotta pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, olisi se tapahtumarikas. Ihana ja aika raskaskin vuosi alkaa olla lopuillaan. Sen vuoksi ajattelin vähän kertailla vuoden kohokohtia muutamien kysymysten avulla.

Kovimmat naurut tänä vuonna aiheutti
Ensimmäisenä mieleen tulee meidän joulun Alias-pelit. Veljen vaimo selitti minulle, että kun miehiä voisi sanoa kolliksi, niin mikä on naisen versio? Vähän niin kuin ”olipas siinä melkoinen..”? Vastasin karvaturri. Ja haettu sana oli kissimirri. Väsyneenä ja iltamyöhään meillä taisi mennä pari selityskertaa nauraessa tälle..

IMG_3686

Noloin hetki tälle vuodelle
Hmm.. Mitähän noloa olisi voinut sattua? Ei tule kyllä kerta kaikkiaan mitään mieleen. Eli ei mitään niin noloa, että olisi jäänyt poskia punastuttamaan loppuvuodeksi.

Paras elokuva viimeisen 12 kuukauden aikana
Voi ei.. kaikki minut tuntevat tietää, että oon ihan tosi huono katsomaan uusia elokuvia ;D Mutta mutta sanotaan nyt vaikkapa tieteiselokuva Passengers.

IMG_0830

Lemppari biisi tänä vuonna
Mestaripiirros. Sitä on tullut lauleskeltua aika paljon tämän vuoden aikana. Meidän pojat tykkää myös siitä ja heille sitä lauleskelen.

Vuoden paras hetki
Monta monta ihanaa hetkeä on tänäkin vuonna koettu, mutta kyllä paras hetki oli se, kun meidän kuopuksemme syntyi ja kun hänet nostettiin syliini ♥

newbornphoto9

Mieleenpainuvin keskustelu tänä vuonna
Se, kun tajusin avata neuvolalääkärille suuni ja kertoa, kuinka pahan olon mm. ne synnytyksen jälkeiset muistot ambulanssista ja sairaalasta saa aikaan.

IMG_2173

Paras saatu neuvo tälle vuodelle
Se, että kuuntele itseäsi tarkasti. Keho ja mieli kyllä kertoo jos jotain pitää tehdä toisin.

IMG_2810

Mieleenpainuvin reissu tänä vuonna
Ehdottomasti Syöte MTB maastopyöräkisat Syötteen vaativassa maastossa. Niin rankka ja palkitseva kokemus. Silloin sain kokea, mitä itseensä uskominen ja sinnikkyys voi saada aikaan. Ja se tunne kun ajoin maaliviivan yli meidän poikien kannustaessa ”äiti, äiti, äiti”. Eihän siinä itkuitta selvitty ;D

IMG_6180

Yksi päivä tältä vuodelta, jonka haluaisin elää yhä uudelleen
No niitäkin riittää.. Tämä joulu oli aivan ihana ja sisälsi kaikkea sitä, mikä on sydämessä suurimpina. Läheiset ihmiset saman katon alla ilman kiirettä minnekään. Saatiin yhdessä nauttia toisistamme, rauhasta, hyvästä ruoasta ja vähän urheilusta. Sitten ehkäpä kuopuksemme syntymän jälkeinen päivä kun olin saanut hieman levättyä synnytyksen jäljiltä ja meidän isommat pojat tuli meitä sairaalaan katsomaan. Ne ensihetket vauvan kanssa on vain jotain niin maagista.

9 (683x1024)

Eniten koskettanut tapahtuma tälle vuodelle
Taitaa olla ne ikävät takapakit keväältä kun synnytyksen jälkeiset komplikaatiot iski ja jouduin äkisti takaisin sairaalaan ja useampaan operaatioon. Silloin tajusin, kuinka hauras sitä onkaan. Ja sen vuoksi olen joka ikisestä päivästä niin älyttömän kiitollinen. Vaikka kuinka väsyttäisi ja kaikki tuntuisi kaatuvan päälle, niin siltikin osaan nykyään olla kiitollinen siitä, että minun rakkaimmat ihmiset on ihan tässä lähellä ja minä heidän seurassaan.

Mistä toiselle tehtävästä asiasta koin eniten hyvää mieltä
Tänä vuonna moni läheinen on täyttänyt pyöreitä. On ollut hauskaa järkätä synttäreitä ja ylläreitä rakkaille. Varsinkin tuolle paremmalle puoliskolle kun sain järkättyä pienet yllätyskemut täällä meillä kotona 🙂

IMG_0105

Paras lomamuisto tänä vuonna
Kesän road tripilla Lapissa ja Norjassa koettiin ihania hetkiä ja melkein kaikki niistä on parhaita lomamuistoja. Mutta jos yksi ylitse muiden valitaan, niin se on aamupäivä hiljaiselle jäämeren rannalla. Etsittiin koko perheellä aarteita, katseltiin mereltä saapuvia kalastajia ja tutkittiin rantaa.

IMG_1369
IMG_1325

Tärkein oppimani asia vuonna 2017
Armollisuus itseä kohtaan. Kolmannen lapsen vauvavuosi on yllättänyt rankkuudellaan. Vuoden aikana on tullut paljon enemmän valvottuja öitä entä kahtena edellisenä vauvavuotena yhteensä. Olen silti älyttömän kiitollinen, että sain kokea tällaisen raskaammankin vauvavuoden, koska tuota armollisuutta itseä kohtaan en olisi muuten oppinut. Kultainen reunus siis tälläkin asialla! Ja nyt vuoden lopussa alkaa nuo unetkin olla jo ihan hyviä ja hommat helpottaa pikkumiesten kasvaessa 🙂 Ja vaikka asiat helpottuu lasten kasvaessa niin tätä armollisuutta itseä kohtaan aion vaalia koko lopun elämäni.

IMG_4199

Mahtava vuosi taas siis alkaa olla taputeltuna! 365 päivään on mahtanut rakkautta, naurua, itkua, onnea, kompastelua, rohkeutta ja lämpöä enemmän kuin uskalsin toivoakaan. On ollut muutama hetki kun on joutunut polvilleen elämän edessä, mutta sitä vastaan on päästy ponnistamaan entistä korkeammalle. Niin sen ilmeisesti kuuluu mennäkin. Mitä lie ensi vuosi tuo mukanaan..? Toivoisin, että ehkä hieman pienempää volyymia tasapainoittamaan edeltäjäänsä. 🙂

Mutta hei! Lukisin mielelläni teidänkin vastauksia yllä oleviin kysymyksiin! Ja ylipäätään, miten teidän vuosi on kulunut?

 

K-M

Vastaa