Tämä Joulu

Ah miten ihana joulu meillä olikaan! Ensimmäistä kertaa vietettiin joulua mökillä ja täytyy myöntää, että stressasin tätä uutta juttua hieman etukäteen. Mietiskelin, että kuinkahan osaan rentoutua ihan oudossa paikassa ja kun ihan kaikkia minulle tärkeitä perinteitä ei sitten tänä jouluna pääsekään toteuttamaan.

Stressi ja mietiskelyt unohtui sen sileän tien kun ajettiin mökin pihaan! Ranuan lähellä järven rannassa komeili tuo vuokramökki, johon mahtui meidän perheen lisäksi veljen perhe ja minun vanhemmat. Mökki oli just sellainen ihanan talvinen ja tunnelmallinen paikka viettää perhejoulua isolla porukalla. Ympäristö oli ihan uskomattoman kaunis ja täynnä tekemistä. Pihasta löytyi kota ja pulkkamäki. Ja järvelle pääsi hiihtämään ja pilkille.

IMG_5358
IMG_5659
IMG_5613

Lapset oli täynnä virtaa ja jännitystä heti aattoaamusta alkaen! Onneksi ulos sai purettua hyvin tuota jouluenergiaa ;D

Aamun riisipuurojen jälkeen käytiin veljen vaimon kanssa tunnin hölkkälenkki ja palatessa lapset lähtivät pulkkamäkeen ja miehet pilkille. Välillä katseltiin jouluohjelmia ja koitettiin soittaa Joulupukin kuumaan linjaan. Harmi vaan kun ei mennyt puhelu läpi tällä kertaa. Muutamat pelitkin ehdittiin ottaa ennen päivällisen valmistelua.

IMG_5333
IMG_5522
IMG_5558
IMG_5415
IMG_5459

Päivällinen meni minulta ja Ossilta vähän niin ja näin kun meidän nuorimmainen napero ei yliväsyneenä malttanut millään nukahtaa ja sen perään isommilla naperoilla alkoi kärsivällisyys loppumaan.

Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Pukki löysi perille pitkän odottelun jälkeen. Lapset kertoivat reippaasti Joulupukille, että aiemmin oli mennyt melkein jokaisella pikkuisen höpöksi hommat ja kiukku vei voiton kilttinä olemisesta ;D

Jokaiselle meille tuli ihania ja mieluisia paketteja. Meidän esikoinen ihmetteli vielä ennen nukkumaanmenoa, että hän ei edes ymmärtänyt niiden pakettien olevan hänelle, koska eihän hän toivonut kuin sen yhden Lego-paketin ja kirjan. ♥

IMG_5463
IMG_5497

Aattoiltana lasten nukkuessa pelattiin aikuisten kesken Trivialia ja Aliasta. Ja naurettiin niin, että posket on vieläkin kipeinä.

IMG_5646
IMG_5638
IMG_5651
IMG_5731

Joulupäivänä nautittiin edelleen ulkoilusta. Aamupuuron jälkeen vedeltiin taas urheilukamppeet päälle ja kiinniteltiin sukset jalkaan veljen ja hänen vaimonsa kanssa. Reilu tunti meni nopeasti tuolla järvellä hiihdellessä ja maisemia ihaillessa. Minun sukset vaan ei luistaneet ihan yhtään ja meno oli enemmän kävelyä entä hiihtoa. Mutta kuuma tuli! Puolessa välissä matkaa vaihdettiin veljen vaimon kanssa suksia ja pääsin minäkin sitten hiihtämään ihan oikeasti.

Mökillä syötiin lounaat ja lähdettiin takaisin ulkoileen. Lapset hiihteli myös lyhyttä lenkkiä järvellä ja sen perään laskettiin porukalla pulkkamäkeä useamman kerran. Meidän pienistä pieninkin napero laski meidän sylissä ensimmäistä kertaa. Hän ei vielä ihan täysillä hommasta innostunut vaan enemmänkin varmaan mietiskeli, että mitä tässä nyt oikein tapahtuu ;D Ainakin ilmeestä päätellen..

IMG_5542
IMG_5561
IMG_5682

Tänään ajeltiin sitten takaisin kotiin, vaikka tuonne olisi kyllä voinut jäädä enemmän kuin mielellään pidemmäksi aikaa. Meillä oli niin ihanan rauhallinen ja rento joulu ilman kiirettä minnekään. Haaveiltiin jo ensi joulusta tuolla samassa paikassa.

Miten teidän joulu sujui?

Meidän joulu ja rentoilu jatkuu edelleen. Ossi palaa töihin vasta loppiaisen jälkeen, joten yhteistä aikaa ja leppoisaa meininkiä luvassa vielä monta päivää!

 

K-M

Vastaa