Joulukuusi

Ah ihanaa, perjantai-ilta! Ja viikonlopun ainoa suunnitelma on vaan ottaa rennosti. Liikkumaan jo kyllä haluttaisi palavasti, mutta tämän yskän kanssa ei lenkkipoluille ole edelleenkään asiaa. Siispä fiilistelen kotona mm. tätä meidän joulukuusta.

IMG_4988
IMG_4977
IMG_5005

Viikon se on tuossa jo komeillut ja vain pari palloa on mennyt rikki. Kissa antaa kuusen olla aikalailla täysin rauhassa. Itseasiassa se on löytänyt kuusen alta uuden lemppari nukkumapaikan. Ja meidän pieninkin napero lähinnä vain hämmästelee ihmeellistä puuta olohuoneen nurkassa.

Kuusi on koristeiltaan sama kuin viime vuonnakin. Koska mitäpä sitä mieluisaa vaihtamaan.. Toki yksi uusi koriste on perinteisesti tänäkin vuonna tullut, valkoinen Baby´s first Christmas 2017 -pallo. Meillä on siis perinteenä hankkia joka vuosi yksi uusi koriste kuuseen. Sellainen, jolla on jotain tarinaa takana. Aiemmilta vuosilta löytyy mm. lahjaksi saatu samanlainen sininen vauvapallo meidän keskimmäiselle, Mikki Hiiri Pariisista, lasiset lumiukkopallot SantaParkin vierailulta jne.

IMG_5024
IMG_5009
IMG_4997

Meillä taitaa olla nyt kolmatta vuotta peräkkäin kuusilajina tuo Kaukasianpihta. Tuo on lajina metsäkuusta hieman tuuheampi (toki tuuheitakin metsäkuusia löytyy), neulaset on hieman isompia eivätkä varise niin paljoa edes kosketuksesta. Tuoksu on myös hyvä!

 

Joko huomasitte meidän joulukissan rusetin? Tuossa on muuten kisulin toinen lempparipaikka. Kuusen vieressä taljan päällä.

IMG_5022
IMG_5000

Joko siellä on kuuset koristeltuina vai vielä odottelemassa? Minä ajattelin aina ennen, että kuusi laitetaan ihan aaton lähettyvillä, mutta nykyään voisin laittaa sen heti joulukuun ensimmäisenä päivänä. Kuusi kuuluu tosi vahvasti meidän jouluun, joten miksipä siitä ei sitten nautittaisi pitkän kaavan mukaan? 🙂

K-M

Vastaa