Jouluista perunapainantaa

Kuinkas teidän itsenäisyyspäivä sujui? Me vietettiin mukava ja tunnelmallinen juhlapäivä perheen kesken. Ossi ja minun veljeni valittiin hautausmaalle kunniavartiostoon ja mentiin sitten veljen vaimon kanssa katsomaan tuota tapahtumaa lasten ollessa mummulassa.

Hieno ja koskettava tapahtuma. Kyllä veti hiljaiseksi kun katseli sankarihaudoilla seisovia miehiä aina ikäisensä sodassa kaatuneen sankarin haudalla. Kotiin palatessa alkoi sitten heti kokkailut ja neljän aikaan nautittiin päivällinen veljen perheen ja minun vanhempien kanssa. Illalla katseltiin porukalla linnan pukuloistoa ja juhlatunnelmaa. Juhlapäivän kruunasi hetki kun meidän pienimmäinen napero lähti vain yhtäkkiä konttaamaan kun hänet laskettiin sylistä matolle ♥ Ja eilen hän sitten lähti tukea vastan kävelemään. Kiire siis on..

Mutta asiaan taas.. Me tykätään poikien kanssa askartelusta ja nyt joulun alla eritoten vastaan tulee mitä hauskempia ideoita. Perunapainanta on sen sijaan jo lapsuudesta tuttu juttu ja halusin pitkästä aikaa kokeilla hommaa omien naperoiden kanssa.

Homma on simppeli. Siihen tarvitsee vain isoja perunoita ja veitsen. Kuviointia voi myös helpottaa piparimuoteilla. Kuusikuvion kaivertelin veitsellä ja tähdet painettiin alla näkyvällä muotilla. Lisäksi tarvitset värit, paperia tai kangasta.

IMG_4391
IMG_4403

Pojat painelivat fläppitaulupaperiin taideteoksiaan. Minä painelin samalla käärepaperia lahjoja varten. Lopuksi vielä painelin muutamat joulukortit päiväkodin hoitajille valmiiksi.

IMG_4408

Perunoilla painaminen oli helppoa hommaa 3- ja 5-vuotiaille. Ja hauskaakin tuntui olevan! Kaivertaminen kylläkin sopii vanhempien käteen, mutta muuten ei kyllä tarvittu minulta apukäsiä.

Näistä lahjapapereista ja itse paketeista tuli minusta kivan näköisiä simppelillä ulkoasullaan. Pakettikortteihin leimasin lumihiutaleita ja osaan paketeista kiinnitin aiemmasta postauksesta tuttuja muovailumassakoristeita.

IMG_4418
IMG_4427
IMG_4451(1)
IMG_4454

Jokaisesta paketista tuli uniikki, samoin korteista. Jostain syystä tällainen koruton ja simppeli tyyli miellyttää nyt kovasti itseä, vaikka muuten aika harakka olenkin, mitä tulee joulukoristeisiin ;D

IMG_4494
IMG_4498
IMG_4415

Oletteko painaneet perunoilla? Entä kuinka tällainen simppeli tyyli puree teihin? 🙂

K-M

Vastaa