Onnea Suomi

Oi Suomi, katso, Sinun päiväs koittaa
Yön uhka karkoitettu on jo pois
Ja aamun kiuru kirkkaudessa soittaa
Kuin itse taivahan kansi sois
Yön vallat aamun valkeus jo voittaa
Sun päiväs koittaa, oi synnyinmaa

Oi nouse, Suomi, nosta korkealle
Pääs seppälöimä suurten muistojen
Oi nouse, Suomi, näytit maailmalle
Sa että karkoitit orjuuden
Ja ettet taipunut sa sorron alle
On aamus alkanut, synnyinmaa

IMG_0175
IMG_6142
IMG_2841
IMG_1126
IMG_1696IMG_0373
IMG_0747
IMG_0693IMG_5116IMG_9463syote4koiteli3santapark9santapark13img_6411-1024x683

Tänä päivänä hiljennytään kiitollisina muistamaan kaikkia heitä, joiden ansiosta me saadaan elää itsenäisessä Suomessa. Viimeisistä sotavuosista ei ole kauaa aikaa, vaikka onneksi ne hyvin kaukaisilta asioilta meille tuntuvatkin. Omien isovanhempien tarinoita noilta rankoilta vuosilta kuunnellessa ei voi vain kuin todeta, kuinka helpolla me ollaan päästy. Minusta ainakin tuntuu, että en pärjäisi varmaan päivääkään siinä elämässä. Perheenäitinä kotirintamalla. Sydän hukkuneena huoleen ja suruun. Puhumattakaan eturintamasta. Jostain niin kamalasta, että en osaa edes sanoiksi pukea. En edes kuvitella.

Tänä päivänä tuo sama kauheus riehuu maailmalla monessa paikassa. Tänä päivänä meidän nauttiessa kotimaastamme, moni muu kokee kotirintaman raskauden ja eturintaman kauheuden. On meidän vuoro auttaa, eikö vaan?

 

Tänä päivänä sytytetään kynttilät ikkunalle, nautitaan hyvästä ruoasta ja rakkaiden seurasta. Nostetaan malja kauniille kotimaalle.

Paljon onnea Suomi 100 vuotta!

 

Ja ihanaa itsenäisyyspäivää kaikille!

 

K-MVastaa