DIY joulukuusenkoristeet

Sieltä se joulu hiipii hiljalleen kotiinkin. Vaikka oma joulufiilis on korkealla jo marraskuun alussa niin koitan aina malttaa mieleni koristeluiden suhteen joulukuun alkuun.

Jokin aika sitten bongasin kauppareissulla valkoista muovailumassaa ja nappasin sen mukaan ostoskoriin. Ajattelin, että poikien kanssa olisi hauska askarrella massasta kuusenkoristeita. Ja oikeassa olin. Pikkumiehet olivat innoissaan kun alettiin taiteilemaan. Pienin ukkeli tosin veteli unia sillä aikaa kun me isompien poikien kanssa taiteiltiin.

IMG_4340
IMG_4350
IMG_4353

Homma oli yhtä helppoa kuin piparien teko. Valittiin mieluisat muotit, kaulittiin massa ja paineltiin kuviot. Lopuksi pyöriteltiin hammastikulla pienet reiät narua varten. Valmiit laitettiin kuivumaan ja parin päivän päästä koristeltiin.

Tämän massan käsittely vaati hieman harjoittelua, koska tasoitus tapahtui pienen vesimäärän kanssa. Alussa laitoin liikaa vettä ja välillä taas liian vähän, jolloin massa jäi tuohon leivinpaperiin kiinni. Onneksi yhdestä tuollaisesta paketista tuli monta monta koristetta, joten ei haitannut, vaikka pieni määrä menikin roskiin.

IMG_4604

Ripustusnaruiksi laitettiin erilaisia paperinaruja ja osaan pyöriteltiin ohutta rautalankaa. Erilaisilla naruilla saa muutettua koristeiden ilmettä tosi paljon. Esim. punainen silkkinauha tuo ihan eri ilmeen noihin.
IMG_4615

Nuo valkoiseksi jätetyt koristeet ripustettiin tähän pieneen kuusen oksaan koristamaan keskimmäisen pojan huonetta. Nämä kauneimmat eli poikien tekemät koristeet päätyvät sitten siihen oikeaan joulukuuseen kunniapaikalle. Osaan koristeista pojat piirteli tusseilla ja osaan maalataan joku päivä sormi- tai vesiväreillä.

IMG_4619

Nämä on aika keveitä, mutta kevyempiäkin massoja on saatavilla. Sain vinkin itsetehtävästä massasta, soodataikinastaKiitos vinkistä Suville! Olisin ehdottomasti tehnyt koristeet tuosta ellen olisi jo ostanut kaupasta valmista massaa. Ja voipa olla, että testaan tuon soodataikinankin vielä ennen joulua.

IMG_4624
IMG_4610

Näihin koristeisiin voi maalata, kirjoittaa, piirtää, liimata jne. eli varmasti saa oman näköisiä tekeleitä! Nämä sopii myös mainiosti lahjapakettien koristeiksi, joihin voi kirjoittaa lahjansaajan nimen.

IMG_4607
IMG_4628

Mitäs tykkäätte?

K-M

 

P.S. Haluaisin jo kovasti laittaa sen oikeankin kuusen meille.. veikkaan, että tämän viikon lopussa se kuusi töröttää tuossa omalla paikallaan ;D

One thought on “DIY joulukuusenkoristeet

Vastaa