Joululaululista

Joulumimmi täällä taas moikka!

Minun jouluun kuuluu ehdottomasti joululaulut ja nolostumisenkin uhalla myönnän, että ensimmäiset sävelet niistä kuuluu meidän kotona jo hyvinkin marraskuun alkupuolella. Tämän tietää kaikki ystävänikin ja saan kyllä toisinaan hieman kuulla siitä. Itse asiassa inspiraation tähän postaukseen tarjosi ystäväni Joulu-Ville, joka mainitsi jotain joululauluista tuossa marraskuun alussa. Kiitos siis sinne ♥ ;D

joulu
img_29811

Kaikki joulubiisit kyllä menee, mutta jostain syystä tykkään enemmän englanninkielisistä versioista. On kuitenkin yksi suomalainen iki-ihana klassikko on saanut ansaitun paikkansa minun playlistilla.

Tässä minun top 5:

1.Silent night/ (jouluyö, juhlayö)

Tämä kaunis ja rauhallinen joululaulu vie minut aina ajatuksissani takaisin meidän kolmen pienokaisen syntymään ja niihin korvaamattomiin ensihetkiin. Siihen kun vietän ensimmäisiä öitä vastasyntyneen kanssa ihmetellen toisiamme. Kun on aivan hiljaista ja hämärää vastasyntyneiden osastolla. Kun ei malta nukkua, vaan haluttaa vain tuijottaa sitä pientä ihmisenalkua ja ymmärtää, että siinä hän nyt on pitkän odotuksen jälkeen. Pienet ryppyiset kädet ja heikot vauvan liikkeet. Kun pieni ja lämmin vauva nukkuu ja tuhisee paidan alla ihoa vasten, Ne kolme maailman parasta ensihetkeä, mitkä olen saanut kokea. Niihin tämä laulu minut vie hetkeksi takaisin.

lahjapaketti
joulukuusi3

2. Kun joulupukki suukon sai

Harvoin tätä kuuntelen tarkoituksella, mutta aina kun kuulen tämän niin palaan ajatuksissani lapsuudenkotiin ja joulun valmisteluun. Mieleen tulee kun pienenä katselin omasta huoneesta keittiöön äidin touhuja. Huoneessani oli vain ikkunan jouluvalo päällä, olohuoneesta kuului juurikin tämä laulu. Äiti taisi silittää jouluverhoja keittiössä. Ja ellen aivan väärin muista, niin äidin tekemä piparitaikina odotti astiassa minua ja veljeä leipomaan. Olin niin älyttömän onnellinen punaisista tonttuverhoistani ja satumaisesta joulusta, mikä meillä lapsuudenkodissa aina oli. Samaa joulun taikaa koitan siirtää perintönä omille lapsilleni. Se ei onneksi paljoa vaadi. Vain oikeaa tunnelmaa 🙂

santapark9

3. Varpunen jouluaamuna

Tämä kaunis ja surullinen laulu koskettaa ja riipaisee ikävän hereille. Joulunaikaan ikävä pois nukkuneita kohtaan moninkertaistuu. Samalla kuitenkin mieltä ja sydäntä lämmittää kaikki ne ihanat muistot vuosien varrelta ja näin ne kirkkaimmatkin tähdet tuntuvat tuikkivan edes hieman lähempänä ♥

4. Have yourself a merry little Christmas

Tämä laulu kajahtaa kaiuttimista kun kaikki jouluvalmistelut on valmiina. Koti siivottu, kuusi koristeltu, lahjat ovat paketoituna ja piilossa.. Kaapista löytyy monenlaista herkkua ja takassa roihuaa tuli. Kynttilöitä on siellä täällä ja voi vain käpertyä sohvalle viltin mutkaan nauttimaan tunnelmasta ja rakkaiden seurasta.

santapark6

5. Please come home for Christmas

Tämä laulu vie taas ajassa taaksepäin aina siihen saakka, kun mieheni kanssa vietettiin ensimmäistä yhteistä joulua, ensimmäisessä yhteisessä kodissa. Koristeltiin joulukuusi ja laitettiin tunnelmaa meidän pieneen kaksioon mm. tämän joululaulun kuuluessa radiosta. Sitten vain nautittiin fiiliksestä ja toisen seurasta. Muistan, kuinka tajusin silloin, että juuri hänen kanssaan haluan viettää kaikki tulevatkin joulut. Onneksi tunne oli molemminpuoleinen ja reilu kuukausi joulun jälkeen menimme kihloihin.

santapark7
santapark13
img_2743-1024x683

+Bonus

No Whamin Last Christmast tietenkin! Kasarilapsen suosikki ;D Vaikka kyseisen vuosikymmenen loppupäästä olenkin niin kyllä tämä biisi vie muistot sinne jouluisten villapaitojen ja MTV:n joulubiisien luokse.

Mitkä joululaulut kuuluvat teidän biisilistalle?

K-M

Vastaa