Tonttuovi

Minun sisäinen joulutonttu oli lentää penkiltä kun huomasin yksi päivä nettiä selaillessa tonttuovet! Onko teillä tullut nämä pienet ovet vastaan?

Rakas ystäväni on yhtä jouluhörhö kuin minäkin ja hän oli bongannut nämä suloiset tonttuovet samaan aikaan. Siispä otettiin ikään kuin yhteinen projekti ja päätettiin hankkia pienet ovet molempien kotiin. Siis lapsille tietenkin ;D

IMG_3584
IMG_3613

Alkuun suunniteltiin, että tehdään ja askarrellaan ovet itse, mutta laiskuus ja luovuuspula iski. Katsottiin sitten parhaaksi tilata valmiit ovet netistä. Ja eihän se pelkkään oveen jäänyt.. Paketissa tuli lisäksi pieni postilaatikko, ovikolkutin (joka meidän tontulla toimii ovenkahvana), kelkka ja joulukuusi. Ovikranssiin löytyi matskut askartelulaatikosta.

Olisittepa nähneet meidän poikien ilmeet kun he tässä viikolla yöunilta herätessä huomasivat tonttuoven ilmestyneen seinään. Pohjustin tarinaa hieman etukäteen kun kerroin viime viikolla, että tontut saattaa kuulemma tehdä koteihin pieniä ovia, joista pääsee kurkkimaan.

IMG_3598

Postilaatikosta löytyi tietenkin tontun kirje pojille, jossa kerrottiin hieman ovesta ja siitä, ettei ovi aukea ilman joulun taikaa. Pikkumiehet kuunteli silmät pyöreinä ja nyökyttelivät vakana kun sovittiin, että eihän mennä repimään ovea. Ihanat! Nyt he vähän väliä kurkkivat, olisiko ovi avautunut. Keskimmäinen napero kävi asettelemassa oman nallensa vahtimaan josko tonttu kurkkaisi ovesta ;D

IMG_3596
IMG_3616

Kuusi ja kelkka meni kuvauksen jälkeen takaisin laatikkoon odottelemaan. Ne saa ilmestyä kuvioihin hieman lähempänä joulua. Ja varmaan keksin joulun alla muitakin ylläreitä tontulta pojille 🙂

Oven paikkaa kokeiltiin muutamaan kohtaan ja päädyttiin lopulta tuohon pieneen nurkkaan käytävän ja olkkarin väliin. Tuosta se näkyy moneen suuntaan ja on edes vähän suojaisemmassa paikassa. Oven ja postilaatikon kiinnitin seinään sinitarralla. Juurikin tuon kiinnittämistavan vuoksi ovi päätyi tuolle paikalle, koska muissa kohdissa meillä on tapettia, johon sinitarrasta saattaisi jäädä rasvaläntit. Tuo kamala maalattu lasikuitutapetti kestää paremmin. Ovenkahva ja kranssi on liimattu pikaliimalla paikoilleen.

Nyt vaan toivotaan, että ovi saa olla rauhassa. Meidän pienimmäinen poikanen on vähän turhan kiinnostunut siitä ;D

 

Mutta se joulujutuista toistaiseksi. Me palataan vielä halloweeniin viikonlopun ajaksi kun juhlitaan esikoisen naamiaissynttäreitä halloween-teemalla. Eli ei muuta kuin kädet jauhoihin ja leipomaan! 🙂

Palataan!

 

K-M

 

2 thoughts on “Tonttuovi

  1. Hei. Saisinko tiedustella mistä tämä tonttuovi setti on tilatgu? Aivan hurmaava!!

    1. Moi! Tonttuovi ja muut tarvikkeet tilasin sellaisesta nettikaupasta kuin miniland.fi 🙂 Siellä on aivan ihania juttuja!

Vastaa