5 x Relax

Näin kolmen pienen lapsen kanssa päivät tuppaa olemaan täynnä vauhtia ja koko ajan vähintään yksi kolmesta tarvitsee vanhemman huomiota johonkin asiaan. Kuten tähän vaiheeseen kuuluu 😉 Siihen on jo hyvinkin tottunut tässä viiden vuoden aikana äitinä ollessa, mutta toisinaan se väsyttää. Sen vuoksi otan aina tilaisuuden tullen pieniä ”relax-hetkiä” ikään kuin pikalatauksena akuille.

IMG_2329

Urheilu/liikunta

Nipistän vaikka väkisin jokaisesta viikosta vähintään kolme kertaa urheilulle/liikunnalle. Tämän hetken hieman yllättävänäkin lempparina on juoksu. Pitkästä aikaa. Ja varmaan sen aikaa kun saan aikaiseksi vaihdattaa maastopyörään nastat alle.

Jos aikataulut ei salli juoksulenkkejä tai muita kodin ulkopuolella tehtäviä treenejä niin kaivelen painot kaapista ja jumppaan olkkarissa lasten leikkiessä vieressä.

Rentoutus-/meditaatiohetki

Tämä on suhteellisen uusi juttu. Lueskelin, että tällainen meditaatio auttaa stressiin, ahdistukseen ja moneen muuhun, joten päätin kokeilla. 45 minuuttia menee kyllä kiitämällä ohi kun heittäytyy rennoksi 🙂 Laitan aina youtubesta yhden tietyn rentoutusmusiikin soimaan (siinä kuuluu aaltojen ääniä) ja loikoilen sohvalla. Tämä on myös meidän poikien mielestä mukavaa puuhaa ja muutamat kerrat ollaan pienimmän nukkuessa päiväunia laitettu aallot kohisemaan ja otettu pieni lepohetki kesken päivän. Keskimmäinen on nukahtanut joka kerta eli selvästi tulee myös lapsille tarpeeseen välillä levätä kesken leikkien. Muuten heitä ei päiväunille täällä kotona saa houkuteltua.

Venyttely-/joogahetki

Instagramissa tuli vastaan kuva, jossa oli seitsemän jooga-asanan ohje pikaiseen venyttelyhetkeen. 15-20 minuutin aikana ehtii tehdä kaikki asanat 3 kertaa läpi. Ihana pysähtyä keskellä päivän hulinoiden ja keskittyä hetken ajan vain venyttelyyn.

IMG_2357

Iltatee

Aina iltapalan ja -pesujen jälkeen kun pojat nukkuvat keitän itselleni kupin Yogin Bed Time-teetä. Se on ainoa tee mistä tykkään, koska se ei maistu oikeastaan teeltä laisinkaan ;D Mutta kuitenkin… kuppi kuumaa ja kynttilöitä siellä täällä olkkarissa rauhoittaa kummasti.

Lukeminen ja elokuvat

Molemmat noista vievät ajatukset jonnekin ihan muualle. Keskellä päivää ei tässä vaiheessa valitettavasti näistä onnistu nauttia, mutta illan tullen kyllä kun pojat menevät nukkumaan. Joku mukava elokuva pyörimään ja sohvalle loikoilemaan. Leffojen katselu on kuitenkin aika harvinaista herkkua itselle. Lukeminen puolestaan on aivan jokapäiväistä. Nimittäin joka ikinen ilta ennen nukkumaanmenoa luen sängyssä. Puhelinta en koskaan selaile makkarissa vaan etsin kirjan tai lehden käsiin ennen unia.

IMG_2341

Siinäpä minun tapana ottaa pieniä rentoutushetkiä ja omaa aikaa keskellä vilkkaita päiviä. Mitkä on teidän tapanne rauhoittaa arkea?

Nämä meidän kissan kuvat sopivat mainiosti tähän rentoutumisaiheeseen postaukseen. Nero the cat osaa nimittäin todellakin ottaa rennosti.. ;D

 

Ja hei!! Olethan käynyt jo osallistumassa tähän arvontaan, josta joku onnekas voittaa Dermosilin ihonhoitopaketin?! Jos et, niin kannattaa kiirehtiä. Osallistumisaikaa on enää tämä päivä! 🙂

 

K-M

 

Vastaa