Kukat kotona

Tuoreet leikkokukat alkaa olla tuttu näky meidän kotona. Mielestäni ne tuovat sellaista raikkautta kodin ilmeeseen ja on piste ii:n päälle viikkosiivouksen yhteydessä. Ja vaikka koti olisi aivan hujan hajan lattiat täynnä leluja (koska sellaista täällä suurimman osan ajasta on) niin tuoreet kukat ja kasvit siistii yleisilmettä kummasti.

IMG_3527
IMG_2287

Kaiken tämän lisäksi kukat on kauniita ja niitä on mukava katsella arjen touhujen keskellä. Kuitenkin valitettava tosiasia on, että tässä maassa leikkokukat ja kauniit kukkakimput ovat aika hinnoissaan. Aivan ymmärrettävistä syistä toki. Ne harvat kerrat kun ulkomailla on pyörähtänyt, on silmiin kuitenkin pistänyt leikkokukkien edullisuus. Kotimaan ja ulkomaiden hintojen väliin mahtuu useita euroja. Toki maasta riippuen.. Niinpä varsinkin näin kotiäitinä ollessa kirpaisee maksaa kukista kymppejä, vaikka ne kauniita ovatkin.

IMG_2298
IMG_3524

Nämä ”viikkosiivouskimppuni” nappaan yleensä aina mukaan marketista. Nyt viime aikoina kimput olen ostanut Lidlistä, koska siellä näyttää olevan edullisin markettikukkahinta ja hyvä laatu. Esimerkiksi ylempien kuvien liljat maksoivat muutamia euroja ja ovat vielä kaiken lisäksi kotimaisia.

Muiden kuvien valkoiset freesiat ovat myös em. kaupasta ja niiden sekaan asettelin kukkakaupasta ostettuja eukalyptuksen oksia. Tästä ”sekakimpusta” tuli varsin näyttävä tapaus ja hinnaksi noin 11 euroa. Ei paha, vai mitä?

IMG_3531
IMG_3527

Hieman ristiriitaisin fiiliksin tästä kirjoitan, koska tuen mielelläni yksityisyrittäjiä ja lähipalveluita. Pyrin yleensä tilaisuuden salliessa ostamaan nimenomaan pienyrittäjien tuotteita ja kannattamaan kotimaista kauppaa. Tässäkin tapauksessa olisi mahtavaa tukea lähellä olevia kukkakauppoja ja ostaa kaikki kukat kotiin lähimmästä kukkakaupasta, mutta suuren hintaeron vuoksi ostan nämä ”viikkosiivouskukkani” marketeista. Välillä tietenkin on kiva panostaa hieman enemmän ja silloin kannan kimpun kotiin kukkakaupasta. Tai teen tällaisia ”sekakimppuja” markettikukkien ja kukkakauppakukkien kanssa.

 

Mistä te ostatte kukkakimppunne?

K-M

2 thoughts on “Kukat kotona

 1. Hei! Eksyin tänne satunnaisia juttuja googlaillessani. Ihana blogi, mielenkiintoisia juttuja ja kauniita kuvia! 🙂 Saatanpa jäädä pysyväksi lukijaksi.

  Kauniita ovat myös nuo kimput (ja halloween-kimppu seitteineen myös!), mutta ystävällisenä vinkkinä sanoisin, että nuo liljat kannattaa kissakodissa jättää kyllä suosiolla kauppaan. Liljan kaikki osat ovat kissalle tappavan myrkyllisiä ja jo siitepöly turkissa tai tassunpohjissa voi riittää aiheuttamaan myrkytyksen. Ja tämä ei ole mitään urbaanilegendaa, vaan näitä myrkytyksiä valitettavasti ihan oikeasti tapahtuu.

  Itsekin mielellään suosisin kodissamme tuoreita kukkia, mutta kukkakauppojen myyjillä on usein harmillisen vähän tietoa myymiensä kukkien myrkyllisyydestä, joten usein olen joutunut jättämään sekakimput ostamatta…

  1. Hei Nea!
   Kiitos kommentistasi 🙂 Ja kiva kuulla, että tykkäät lukemastasi.

   Ja jättikiitos tuosta lilja-asiasta! Kävin lukemassa lisää noista liljamyrkytyksistä ja muistakin kasviasioista eläintalouksissa. Liljat taitaa siis tässäkin taloudessa jäädä kauppaan tästä lähtien. Meidän kissa ei onneksi pureskele kasveja, mutta tosiaan siitepölykin jo voi olla hengenvaarallinen kisulille 🙁

   Mukavaa joulunodotusta sinulle! 🙂

   Terv. K-M

Vastaa