Erätulilla lasten kanssa

Erätunnelman ja seikkailufiiliksen saa aika helposti aikaan, varsinkin lapsille. Edellisen lauantain lounas nautittiin seikkailumielellä mökin grillikodassa tulen äärellä.

IMG_2922
IMG_2967

Tortillat, kasvispihvit ja nakit kypsyivät hyvin avotulella ritilän päällä. Ja kaikki maistui monta kertaa paremmalta kuin perinteiseen tapaan valmistettuna. Ainoastaan pienimmän pojan ruoka lämmitettiin sisällä mikrossa, mutta hänkin sai nauttia lounaansa tuolla tulen lämmössä.

Meidän retki-Roopet huolehtivat jo kotona, että otetaanhan kaikkien kuksat mukaan reissuun. Ja otettiinhan ne. Ruoan jälkeen nuorimaisella alkoi uni painaa silmiin ja hän lähti sisälle päikkäreille. Me muut jatkettiin vielä tunnelmointia jälkkäriä herkutellen.

IMG_2973
IMG_2979

Suklaan maku suussa pojat pukivat ulkovaatteet takaisin päälleen ja lähtivät jatkamaan leikkiään mökin pihaan. Me jäätiin Ossin ja itkuhälyttimestä kuuluvan tuhinan kanssa kodan lämpöön juomaan kahvikupit tyhjiksi ja juttelemaan niitä näitä.

Siinä vatsa täynnä tulen rätistessä vieressä alkoi itselläkin luomet painaa sen verran, että köllähdin penkille poron taljan päälle ja otin pienet päikkärit. Hetken kruunasi sateen ropina kodan kattoon. Täydellinen lounashetki!!

IMG_2983

Pojat kävivät välillä kertomassa leikeistään ja painelivat takaisin ulos. Ossi kohenteli tulta minun torkkuessa ja herätteli kun tuli alkoi hiipua.

Ensimmäinen, mutta ei varmasti viimeinen kerta kun otan päikkärit tuolla! Jospa keväällä viimeistään mennään taas mökkeilemään ja tulille.

K-M

P.S. Edellisen postauksen arvaus syksyn viimeisestä hengenvedosta osui oikeaan. Maanantaina Kuusamoon sateli ensilumi.. 🙂

2 thoughts on “Erätulilla lasten kanssa

Vastaa