Ruskan jälkeen

Mahtavan rentouttava pitkä viikonloppu Kuusamossa takana! Ajeltiin torstaina Ossin töiden jälkeen tutulle mökille nauttimaan syksyn viimeisistä hetkistä. Tällä kertaa oltiin ihan vain omalla porukalla kun meidän vakio mökkiseuralla oli muita menoja. Mökkeillään siis yleensä tuolla Kuusamossa minun veljen perheen kanssa.

Pojat kyseli koko perjantain milloin serkut tulee mökille ja he eivät millään meinanneet uskoa, että nyt ollaan vain omalla perheellä.

IMG_2699
IMG_2920
IMG_2704

Perjantaina ulkoiltiin mökin pihassa aamupäivä ja nuorimmaisen päiväunien jälkeen lähdettiin poikien toiveesta retkelle Myllykoskelle. Pikkumiehillä oli hieman väsymystä ilmassa, joten päätettiin ajaa auto mahdollisimman lähelle retkipaikkaa. Basecamp Oulanka on Pienen Karhunkierroksen varrella ja siitä Myllykoskelle tulee matkaa noin puoli kilometriä. Se olikin sopiva kävelymatka pienille jaloille. Polku oli paikoin tosi mutainen ja liukas eli ihan tarpeeksi haastetta metrin mittaisille.

Kaikista pienin kulki matkan kantorinkassa ja viihtyi siellä tosi hyvin. Meillä on myös Stokken kantoreppu, jonka saa viriteltyä selkään, mutta ukkeli on sen verran iso, että kyllä tuo kantorinkka on niin kantajan kuin kyydissä olijankin kannalta paljon parempi vaihtoehto. Sen verran iso kannettava nimittäin jo on ;D

IMG_2744
IMG_2755
IMG_2795
IMG_2781

Alkuun ihmeteltiin Myllykoskea ihan vierestä ja sitten kiivettiin esikoisen kanssa tuonne ylös riippusillalle. Bongattiin taas sukelteva koskikara samalta paikalta kuin kevään retkellä.

Katseltiin jonkin aikaa kosken pauhua ylhäältä ja palattiin sitten takaisin muiden luokse. Eväät nautittiin myllyn sisällä kynttilän valossa. Mietittiin Ossin kanssa, kuinka jännää ja tunnelmallista olisi nukkua siellä lavereilla. Mietin myös, kuinka paljon jännittäisi keskellä yötä lähteä lampun varassa vessareissulle tuolla. Ulko-WC tältä retkipaikalta löytyy nimittäin jyrkkien portaiden päässä metsästä.

IMG_2776
IMG_2810

Katsokaapa mitä tuohon kuksien yläpuolelle on kaiverrettu.. Will you marry me? Mikähän lie on ollut vastaus.. 🙂

Eväiden jälkeen vietettiin aikaa tuossa myllyn pihalla ja pojat tutustui ympäristöön kiipeilemällä. Poikien leikkiessä me juteltiin muiden retkeilijöiden kanssa. Muutama tunti meni taas aivan hujauksessa tuolla.

IMG_2858
IMG_2841

Sanoin Ossille ennen reissua, että haluaisin saada kunnon lähikuvan porosta. Mökille ajellessa nähtiin muutama poro metsässä ja Ossi pysäytti auton. Minä sitten hiippailin sarvipäiden luokse kamera kaulassa. Tässä ainoa hieman tarkempi kuva mitä sain otettua. Koitin kyllä jutella poroille, mutta siltikin ne lähti jolkutteleen pakoon ;D Jännä..


IMG_2889

Kotona poikien vaatteita pakkaillessa käsiin osui esikoisen lahjaksi saama tupsupipo. Mieleen tuli saman tien Kuusamon mökillä otetut kuvat meidän pojista tuo sama pipo päässä. Kävin kaivamassa vanhan blogin puolelta esikoisen ja keskimmäisen kuvat. Kuopuksesta napattiin samanlainen nyt reissun aikana. Kuopuksella ja keskimmäisellä on vielä sama paitakin.. 🙂

IMG_2895

Lauantaina käytiin pyörähtämässä Rukan keskustassa ja takarinteillä. Taakse oli jo avattu yksi rinne ja laskijoita näytti riittävän. Pisteen edestä lähti myös hiihtolatupätkä ja siinäkin oli useampi käyttäjä. Niin se talvi tulee taas..

Kuusamon puissa ei enää lehtiä juurikaan ollut ja maisema näytti siltä, että menneillään on viimeinen hengenveto ennen pitkää kylmää talvea. Lähtöpäivän aamuna pieni parvi joutsenia järjesti mahtavan näytöksen järvellä ennen kuin nousivat lentoon ja katosivat näkyvistä.
IMG_2714

Sen perään mekin siivoiltiin mökki ja lähdettiin kotimatkalle. Oulun syksy ei ihan noin pitkällä vielä ole, mutta ihan perässä kuitenkin. Pian saa alkaa odottaan ensilumia 🙂

 

Mukavaa alkanutta viikkoa! Tämä päivä taitaa mennä sisällä hyggeillen jos tuo vesisade ei lopu.

 

K-M

Vastaa