Omena-vuohenjuustopiirakka

Sain käsiini kasan oman kylän omppuja ja halusin kokeilla niistä jotain uutta. Yksi lempparijutuistani on yhdistää makea ja suolainen, joten päädyin tekemään piirakan makeista ompuista ja suolaisesta vuohenjuustosta. Nam!

IMG_2478
IMG_2480

Kuten muutkin reseptini, tämäkin on tosi helppo pyöräyttää pöytään. Varsinkin jos oikaiset pohjan kanssa kuten minä ja käytät valmista kaurapiirakkapohjaa.

Omena-vuohenjuustopiirakka

  • Makea kaurainen piirakkapohja
  • 1 prk levittyvää vuohenjuustoa
  • omppuja oman maun mukaan (minulla meni useampi kun asettelin viipaleet pystyasentoon)
  • hunajaa

Levitä piirakkapohja vuoalle. Levitä pohjan päälle purkillinen vuohenjuustoa. Valuta vuohenjuuston päälle hunajaa oman maun mukaan. Viipaloi omenat ja asettele ne piirakkaan. Tosiaan tuollain pystyasennossa omppuja saa mahtumaan enemmän. Jos haluat, että vuohenjuusto on pääosassa niin laita omppusiivut lappeelleen. Valuta hunajaa lopuksi vielä omppujenkin päälle ja paista piirakka uunissa pohjan paisto-ohjeen mukaan.

Piirakka maistuu sellaisenaan niin kuumana kuin kylmänäkin. Ja jos haluaa siitä huippua niin tarjoile se kuumana vaniljajäätelön kanssa! 🙂

IMG_2488
IMG_2492

K-M

Vastaa