AcroYoga lasten kanssa

Jokin aika sitten veljeni laittoi viestillä kuvan minulle opiskelumatskuistaan. Siinä oli päivitetty liikuntasuositus alle kouluikäisille lapsille. Alle kouluikäisen päivittäinen liikuntasuositus on nykyään kolme tuntia liikuntaa, joka sisältää kevyttä ulkoilua, reipasta liikuntaa ja lisäksi myös vauhdikasta liikkumista. Lapsilla tuo määrä tulee helposti leikkien täyteen ja ylittyykin, mutta aloin sen viestin jälkeen kiinnittää enemmän asiaan huomiota.

Sen vuoksi ehdotin meidän pojille sisäpäivien iloksi uutta yhteistä liikuntamuotoa,  AcroYogaa! Olen jo kauan ihastellut ystäväni Jennin mahtavia AcroYoga-kuvia Instagrammissa ja pitkään on haluttanut kokeilla ja opetella niitä temppuja itsekin.

Näytin muutamat kuvat pojille ja onneksi hekin innostuivat ajatuksesta välittömästi!

IMG_2572
IMG_2569

AcroYoga on yhdistelmä joogaa ja pariakrobatiaa. Nyt jo muutaman temppuilukerran jälkeen ollaan huomattu, kuinka paljon hyviä juttuja tähän liittyy. Tämä kehittää mm. tasapainoa, lihaskuntoa, liikkuvuutta, keskittymiskykyä ja on ennen kaikkea hauskaa! Ja aina uuden asennon onnistuttua tulee mahtava fiilis.

AcroYoga on myös mainio keino lisätä läheisyyttä lapsen kanssa. Kosketuksen merkitys on tutkitusti suuri ihan kaiken ikäisille ja sen tiedetään lisäävän hyvinvointia monella tapaa. Tällainen rauhallinen yhdessä temppuilu on hyvä tapa lisätä läheisyyttä päivään niiden halausten, silittelyiden ym. lisäksi. Luottamusta kasvattava, turvallinen, yhteinen liikuntahetki lapsen kanssa jättää jälkeensä hyvän mielen ja energisen olon.

Tämä on myös hyvä keino hieman rauhoittaa tunnelmaa jos lapsilla meinaa iskeä virtapiikki päälle. Meillä nimittäin nuo naperot saavat melkoisen vilskeen päälle tänne päivittäin ;D
Ja muutenkin kun arkipäivät tuppaa olemaan aika kiireisiä, niin tämä on hyvä tilaisuus pysähtyä ja keskittyä hetkeen.

IMG_2574
IMG_2548

Tähän hommaan tosiaan saa siis kivasti purettu energiaa ja on vähän jännääkin hommaa poikien mielestä. Näissä kuvissa acroyoga-parina taiteilee meidän esikoinen, mutta ollaan myös keskimmäisen pojan kanssa taiteiltu samoja juttuja ja lisäksi myös kolmestaan muutama temppu. Ossi on ollut kaverina varmistamassa, ettei tule tippumisia tai muita vahinkoja. Meidän pienimmäinen poika on myös ollut mukana pari kertaa.

Näiden pariasentojen välissä teen muutamia omia harjoituksia ja sitten taas jatketaan yhteisillä tempuilla. Netistä etsitään poikien kanssa uusia asentoja ja sitten aletaan harjoitteleen niitä. Pikaiselle googlettelulla löytyy hyviä videoita, joissa neuvotaan ja näytetään, kuinka aloittaa ja miten mikäkin asento tehdään.

IMG_2556

Jos mielenkiinto heräsi, niin ei muuta kuin googletteleen! Hakusanoilla ”AcroYoga with kids” tai ihan pelkkä ”AcroYoga” löytyy kymmenittäin vinkkejä, kuvia ja videoita, joiden avulla pääsee alkuun ja vauhtiin. Joitain suomenkielisiäkin sivuja löytyy, mutta aika vähän vielä. Tämä taitaa olla aika uusi juttu täällä päin. Oletteko kokeilleen? Ainakin  ”lentokone”-leikki taitaa olla monelle tuttu? 🙂

 

K-M

Vastaa