Puolukka-kinuskikehrät

Toisin sanoen kahvikehrät syksyiseen tapaan.

Puolukkakausi on parhaimmillaan ja sitä miettiessä alkoi tekemään ihan älyttömästi mieli puolukan ja kinuskin yhdistelmää. Mietiskelin reseptejä aina puolukkajäätelöstä ja kuumasta kinuskista korvapuusteihin.. Kunnes muistin kahvikehrät eli pikakorvapuustit. Siitä syntyi idea puolukka-kinuskikehristä. Tällä hetkellä ne ovat vielä lämpimiä ja maistuvat juuri siltä kuin kuvittelinkin. Sen vuoksi rohkenen kirjoittaa reseptin tännekin ;D

IMG_2460

Puolukka-kinuskikehrät

  • 150 g margariinia
  • n. 6dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl sokeria
  • n. 1 dl maitoa
  • 50g hiivaa (tai 2 pss kuivahiivaa)
  • 250-300g puolukoita
  • kinuskikastiketta
  • raesokeria
  • (kananmunaa voiteluun, ei pakollinen)

Nypi margariini ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmunat ja sokeri. Liuota hiiva kylmään maitoon ja sekoita taikinaan.

Kauli taikina neliskanttiseksi levyksi, paksuutta noin puoli senttiä. Levitä taikinalevyn päälle puolukat ja niiden päälle kinuskikastike. Kääri rullalle ja leikkaa reilun sentin kokoisia kiekkoja. Laita kiekot lappeelleen muffinivuokiin ja paista 225-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Anna kehrien jäähtyä ennen tarjoilua.

IMG_2447
IMG_2466

Kirpeä puolukka ja makea kinuski on pettämätön yhdistelmä ja toimii näköjään näissä pikapullissakin. Näihin kehriin tuli kaupan valmista kinuskikastiketta ja se ei kovin paljoa hävinnyt itsetehdylle.

Kaksi huomiota tuli näitä tehdessä. Ensiksi, puolukoita olisi voinut laittaa vähemmän. Näihin käytin noin 300 g ja hieman tuli yli laitojen. Toiseksi, kinuski kannattaa laittaa nimenomaan noiden puolukoiden päälle ennen rullausta, koska en ole ihan varma palaako kinuski jos sen laittaa tuohon päälle ihan lopussa.

Kaiken kaikkiaan helppo ja nopea resepti syksyiseen herkkuun! 🙂

K-M

Vastaa