Kesä puhelimessa

Moikka taas! Elokuu eli meidän lomakuu kiitää eteenpäin kohti syksyä. Onneksi olo kuitenkin on kesäinen, vaikka ilmassa alkaa olla jo pientä syksyn katkua.

Tähän asti meidän kesä on ollut rento. Ollaan touhuttu paljon kaikkea mukavaa ja nautittu kesäpäivistä. Helteitä en kaivannutkaan, koska vauvan kanssa on niiiin paljon helpompaa olla näillä vähän viileämmillä keleillä.

Selailin puhelimesta kesän aikana napattuja kuvia ja päätin tehdä tällaisen ”yhteenvedon” kesästä niiden avulla. (Ensimmäinen ja viimeinen kuva on kylläkin kamerasta.)

IMG_1000

1. Ollaan nautittu retkeilystä. Tässä lintubongausta Kellarilammen retkellä. 2. Lupiinit säihkyi tänä kesänä vähän joka puolella ja kerättiin kimppuja kotiin niistä. 3. Vietettiin (ja vietetään edelleen) aikaa veljen perheen kanssa. Onnea on, että he asuvat seinän takana!

1

1. Pikkumies opettelee istumaan ja kuvasta päätellen pitää siitä. Hän on kasvanut hurjasti kesän aikana ja oppinut vaikka mitä! 2. Ollaan seikkailtu lasten kanssa kesätorilla ja asiaankuuluvasti syöty torijädet pariin kertaan. 3. Tämän vuoden aikana meidän ystäväpiiristä löytyy useampi 30-vuotta täyttävä. Yhdet synttärit lopeteltiin eräänä sunnuntaina saunoen ja lammessa uiden. 4. Yksi kesän hauskimmista jutuista: VESISOTA. Minäkin olen ollut kahdesti mukana ja arvatkaapa kuinka innoissaan pojat on kun saa kastella äitiä ;D

2

1. Ollaan vierailtu seikkailupuisto Huikiassa pariinkin otteeseen. Vielä olisi tarkoitus käydä rimpuilemassa ennen syksyä. 2. Kukat ja perhoset = kesä. 3. Aamulla pöydältä löytyi tyhjäksi kilistellyt lasit. Saatiin yllätettyä parempi puoliskoni pienien synttäreiden merkeissä. Osui ja upposi kuulemma 🙂

3

1. Retki-Roopet rakastaa metsäseikkailuja. Olisittepa nähneet kaikki ninjahypyt mättäältä mättäälle ;D 2. Suvun kesälande ♥ 3. Iltaleikit Koitelissa. Meidän perheen happy place.

9

1.Keskimmäinen napero pääsi kummitädinsä ja isojen poikien mukaan Vauhtipuistoon. Kova juttu pikku-ukolle! 2. Meidän landelta taas 3. Pikkuvauva ei ole enää niin vauva kun hän alkoi jo istumaan ihan normaalissa syöttötuolissa ja nykertää itse banaania..

7

1. Esikoinen puolestaan oli onnensa kukkoloilla kun pääsi seikkailemaan Huikian lastenradoille. 2. Vietettiin ”toivepäivä” lasten kanssa. Aamusta Ainolan puistoon, sieltä torille syömään & jädelle ja lopuksi vielä Nallikariin rannalle leikkimään. Poikien serkkutyttökin oli mukana menossa 🙂 3. Sadepäivä..

6

1 & 2. Koitelia taas. Ollaan aika monesti tämän kesän aikana siellä vietetty aikaa. Muutamat iltapalat oman perheen kanssa, veljen perheen kanssa ja oman, veljen ja serkun perheen kanssa ;D Iltapala tuolla kivillä istuen maistuu vähintään sen 100 kertaa paremmalta entä kotona. 3. Ja ne rantaleikit Nallikarissa 🙂

5

1. Meidän pienistä pienin murunen on jo puoli vuotta vanha!! Ihan käsittämätöntä taas miten tämä vauvavuosi menee valon nopeudella. 2. Laitoin puhelimesta tuon etukameran päälle ja annoin pikkumiehen ihmetellä meidän kuvia ja liikkuvaa kuvaa. Naurua riitti, vaikka kuvassa näyttää siltä, että enemmänkin itkettää 😀 3. Meidän kissa on ihan kesämoodilla. Sekään ei tykkää helteistä.

8

1. Tuo Ainolan puiston kahvila tuo mulle aina mieleen jonkin etelä-Euroopan pikkukylän. Ehkä jossain Ranskassa? 2. Ollaan käyty tasan kerran koko perheellä rannalla. Isommat pojat räpiköi rantavedessä ja me muut istuskeltiin hiekalla. 3. Tuona Nallikaripäivänä piti olla viileämpi sää ja vaatetus on sen mukainen. Yhtäkkiä lämpenikin yli parin kympin. Ei muuta kuin kotiin ja shortsit jalkaan. (Oon muuten vähän rakastunut tuohon mun siniseen pellavapaitaan. Alennuksien jälkeen siitä jäi maksettavaa peräti reilut 4 euroa. Ollaan nimetty se karavaanaripaidaksi. Kerron ehkä joskus myöhemmin miksi ;D Mutta se on siis 100% pellavaa ja niiiiin mukava päällä ). 4. Ollaan saatu nauttia Syötteen maisemista ihan kunnolla tänä kesänä. Viimeksi vajaa viikko sitten kun oltiin kisareissulla minun vanhempien ja veljen perheen kanssa. Ja minä ajoin sen kisan ja pääsin maaliin!! Siitäkin lisää myöhemmin. Se ansaitsee oman postauksensa 🙂

4

1. Onko teillä muilla tuttua se, että iltaisin tuijotellaan jos mitäkin ruutuja? Puhelin, telkkari, tietokone.. Meillä on ja nyt loman kunniaksi aloitettiin Ossin kanssa uusi yhteinen juttu noiden ruutujen tuijottelujen tilalle. Ostin tuollaisen 1000 palan palapelin ja tuota me ollaan kasattu lasten mentyä nukkumaan. Ihan huippua hommaa yhdessä rakennella palapeliä ja jutella niitä näitä. Samalla saa vähän kuin nollata päivän menoja ja rauhoittua ennen nukkumaan menoa. 2. Takapihalla ollaan pidetty meidän kesäolkkaria ja nautiskeltu olosta. 3 & 4. Meidän miniloma Syötteelle ja Aurora-sviittiin oli yksi parhaista ideoista tänä kesänä. Ihan mieletön paikka!

10

Sellaista kuului siis meidän kesäpäiviin. Ja toki paljon paljon muutakin!

Mukavia juttuja on vielä edessäkin kun nyt lomakuukautta vietellään. Mm. road trip, suppailua torin rannassa (toivottavasti ehditään käydä), kesän (ensimmäiset ja) viimeiset festarit, maastopyöräilypäivä Syötteelle olisi myös suunnitelmissa ja ihan vain kotona rentoutumista koko perheellä.

IMG_0973

Ihana kesä siis takana! Valvomiset ja väsy on vienyt välillä veronsa, mutta silloin ollaan otettu rennommin ja levätty. Nyt osaan paljon paremmin kuunnella itseä ja levätä silloin kuin väsyttää ja silloin kun siihen on mahdollisuus.

Tämä viikko on muuten ollut vähän erikoinen, koska Ossi on ollut kalareissulla Ruotsin lapissa ja minä poikien kanssa kotona. Meillä on mennyt onneksi päivät hyvin ja veljen vaimon kanssa kalaleskinä ollaan yhdistetty voimat nyt viikolla 😀 Ja apukäsiä on tullut myös ystäviltä ja minun & Ossin vanhemmilta. Kiitos siitä! Alkuviikosta oltiin yksi yö meidän mökillä. Kolme äitiä ja kuusi poikaa. Oli hauskaa! Meillä aikuisilla vaan ei meinannut uni tulla silmään ennen aamuyötä, vaikka kaikki me kovasti yritettiin nukkua. Aamulla todettiin, että ehkä se täysikuu sitten valvotti meitä 😀

 

Miten teidän kesä on sujunut?

 

K-M

 

Vastaa