Äidit

Enpä osannut vuosi sitten äitienpäivänä aavistaakaan olevani tänä päivänä kolmen pojan äiti. Ja edelleen melkein päivittäin hykertelen mielessäni kun omat pojat minua tuolla arvokkaimmalla tittelillä puhuttelevat. Ja edelleen hämmästelen sitä, kuinka onnekas olenkaan kun saan olla äiti kolmelle. Koska kuten jo aiemmin olen kirjoittanut, se ei alkuun ollut mikään itsestään selvä seikka.

Jokainen vuosi äitinä ja jokainen lapsistani on antanut minulle hurjan määrän oppia ja kasvattanut tavalla, mitä en olisi osannut ennen lapsia kuvitellakaan. Kaikki omat tekemiset ja käytös tulee punnittua, koska se kaikki heijastuu suoraan lapsiin.

Äitiys on ihanaa, kasvamista, rankkaa, palkitsevinta ja niin täynnä rakkautta. Olla äiti pojilleni. Sanoinkuvailemattoman tärkeää.

Ei äitinä oleminen mitään ruusuilla tanssimista aina ole. Sen kaikki äidit tietää. Mutta silloinkin kun kevyt valssi ruusuilla vaihtuu ripaskaan piikkien päällä, olen onnellinen äiti. Joskus väsyttää kyyneliin asti, mutta päivääkään en vaihtaisi pois. En koskaan. Niin älyttömästi rakastan noita kolmea pientä poikaani. Jokainen heistä on aivan ihana ja omanlainen persoona. Niin äärettömän rakkaita kaikki kolme.

IMG_9666

Alla oleva teksti osui silmiini joku aika sitten. Tämä hieno kuvaus vanhemmuudesta sopii täydellisesti tähän päivään.

“Sinä opetat heidät lentämään, mutta he eivät lennä sinun lentoasi.
Sinä opetat heidät unelmoimaan, mutta he eivät unelmoi sinun unelmaasi.
Sinä opetat heidät elämään, mutta he eivät elä sinun elämääsi.
Kuitenkin, joka lennossa, joka elämässä, joka unelmassa,
säilyy aina jälki suunnasta jonka opetit.”

Äiti Teresa

Tänä rakkaudentäyteisenä päivänä kohotellaan maljat meille äideille ja lapsillemme, joiden äitejä saamme olla! Ihanaa äitienpäivää meille kaikille, erityisesti omalle rakkaalle äidilleni ♥

K-M

Vastaa