Kolme nopeaa nyhtökaurasta

Meidänkin perheessä tuskaillaan aika usein sitä klassista dilemmaa, mitä tänään syötäisiin? Tuodakseni hieman vaihtelua niihin tuttuihin ruokiin, kokeilin kolmea eri ruokaa nyhtökaurasta.

Ensimmäisellä kerralla lautasille valmistui nuudeliwokki. Meillä löytyy yleensä aina kotoa pakastimesta joitain wokkivihanneksia (koska niistä saa äkkiä paistettua lisukkeen eri ruokiin) ja täysjyvänuudelia. Kaupasta nappasin noiden kaveriksi nyhtökaurapaketin, jota oli valmiiksi maustettu limellä, seesamilla ja inkiväärillä. Heitin mukaan vielä tuon wokkikastikkeen. Näillä alla olevilla tuotteilla ei tullut liian mausteista pojillekaan. Ossin kanssa sitten yleensä lisätään omiin annoksiin esim. Sriracha-kastiketta tuomaan potkua.

Mutta tämä on helppo ja nopea! Keitä nuudelit ohjeen mukaan, paista wokkivihannekset pannulla. Lisää paiston loppuvaiheessa nuudelit ja nyhtökaura. Paista pari minuuttia ja lisää kastike. Siinä se!

Tietenkin tuoreet vihannekset on paaljon parempia, mutta hyvää tulee noistakin.

IMG_8284
IMG_8287

Toinen saman tapainen ”mitä kaapista löytyy” -resepti tässä: keitä tarvittava määrä tumma riisi-quinoa moniviljaseosta (tämä Risellan valmistama seos on ihan tosi hyvää. Meillä ei enää muuta riisiä käytetäkään. Mutta tietenkin kaikki riisit käy!), pilko ihan pieneksi kasviksia (esim. paprikaa, kurkkua, sipulia, tomaattia..), riisiseoksen ollessa melkein kypsä heitä pannulle kasvikset, riisiseos ja nyhtökaura. Lisää mukaan oliiveja ja fetajuustoa. Paista vielä hetki. Ennen tarjoilua purista annoksien päälle mehua limestä tai sitruunasta.

Tämä ruoka toimi myös seuraavana päivänä kylmänä lounassalaattina!

IMG_8608

Viimeisenä kokeiluna vaihdoin meidän perinteisistä kanapitaleivistä kanan tilalle nyhtökauran. Tarvitset siis pitaleipiä (löytyy valmiina kaupasta ja on myös helppo leipoa itsekin), nyhtökauraa, kurkkua, paprikaa, tomaattia, oliiveja, fetajuustoa, punasipulia ja tzatzikia. Pilko kasvikset, paista nyhtökaura pikaisesti pannulla, paista leivät ja täytä ne edellä mainituilla. Tosi hyvää!

IMG_8873

Meillä pojat tykkäsi heti ensimaistelun jälkeen nyhtökaurasta ja ollaankin näiden kokeilujen jälkee sitä ruoaksi laitettu. Tällaiset arjen nopeat ruoat on usein paikallaan ainakin meidän perheessä kun päivät on kiireisiä.

Ja sitten tuohon alussa mainitsemaani dilemmaan. Tämän Strictly Style -blogin Hannan kirjoittaman postauksen innoittamana nyt minunkin puhelimesta löytyy lista, jossa on lueteltuna noin 30 eri ruokalajia (sellaisia, mitä me kotona yleensä arkena kokataan). Ja lisään niitä sitä mukaan kun tulee mieleen. Nyt viikon ruokia suunnitellessa nappaan listan auki ja valitaan sieltä sitten mieluisat ruoat viikolle. Kyllä helpottaa yllättävän paljon ja on tällaisen listafriikin unelma-apu! ;D

Mitä teillä kokataan arkisin?

 

K-M

Vastaa