Talven ensimmäiset laskettelut

Viikko sitten vietettiin omaa wappulounasta Rukan lähettyvillä. Koristeltiin mökkiä serpentiinillä ja vedettiin mahat täyteen nakkeja ja muita vappuruokia. Ja jälkkäriksi tietenkin munkkeja! Edellisenä iltana saatiin seuraksi veljen perhe ja sovittiin, että lounaan jälkeen viedään lapset laskettelemaan.

rukaloma

Vuokrattiin kolmeksi tunniksi sukset ja ajeltiin takarinteille. Laiteltiin varusteet päälle ja kuvan ottamisen jälkeen meidän pienempi napero ilmoitti, ettei halua laskea. Vähän aikaa koitettiin suostutella edes kerran kokeileen, mutta ukkeli piti päänsä ja riisuttiin kamat pois. Hän aikoi laskea ensi vuonna ;D Onpahan nyt kuitenkin kokeiltu, miltä monot ja sukset tuntuu.

Esikoisella alkoi jo suksi luistaan hyvin ja parin ensimmäisen laskun jälkeen alkoi tulla luottoa osaamiseen. Pidettiin nyt kuitenkin eka kerralla lasketteluvaljaita koko ajan päällä. Ens vuonna sitten kokeillaan ilman jos poika niin haluaa. Poikien serkut on jo ihan konkareita tuossa hommassa ja siellä he menivät aivan hurjapäinä molemmat!

rukaloma2
rukaloma3
rukaloma6

Laskujen jälkeen otettiin terassilla kahvit & kaakaot ja leikittiin hetki puistossa. Aika pian piti puistoleikkien jälkeen kuitenkin palata mökille kun meidän pienimmäinen alkoi heräillä nälissään päikkäreiltään. Ja alkoi kyllä varmaan kaikilla muillakin jo olla nälkä. Ossi kokkaili meille mökillä savulohikiusauksen ja sen perään huilailtiin hetki koko porukalla.

Tankkauksen ja huilien jälkeen napattiin sauna päälle ja paineltiin vielä ulos nauttiin ilta-auringosta järven jäällä. Ossi ja meidän vauva jäivät saunavahdeiksi sisälle, mutta me muut temppuiltiin ja resuttiin jäällä reippaan tunnin verran.

rukaloma4
rukaloma5
rukaloma7

Eipä ole juuri parempaa paikkaa treenata käsillä seisomista ja muita temppuja! ;D Meidän tunturiyoga alkoi jopa tuottaa tulosta kun pysyttiin pieniä hetkiä pystyssä tuollain käsillään ja päällään. Lapset katselivat ihmeissään kun Mikon ja Jonnan kanssa vuoron perään temppuiltiin ja kaatuiltiin jäälle. Vitsit sitä unohtaa, kuinka hauskaa on vaan joskus peuhata lumessa niin kuin lapset tekee. Lopuksi käytiin vielä tsekkaamassa järven lähin saari ja tutkittiin lasten kanssa lumen alta paljastuvia asioita.

rukaloma8
rukaloma9

Saunan ja iltapalan jälkeen lapset simahti melkein heti ja me aikuiset nautittiin illasta sohvalla höpötellen puoleen yöhön saakka.

Oli kyllä niin mukava ja rentouttava miniloma taas. Automatkatkin sujui tosi hyvin kaikkien poikien osalta. Pienin nukkui mennen tullen ja isommat katselivat elokuvia autotelkkarista. Paluumatkalla isommatkin nukahtivat hetkeksi. Kotimatka ajettiinkin poikien nukkuessa yhdellä istumalla kotiin asti. Ja hei kerrankin kävi niin, että kotiinlähtöpäivänä tuli huono ilma! Yleensä se tuppaa menemään toisin päin, vai mitä? ;D

K-M

Vastaa