Rv 40, viimeisiä viedään

Laskettu aika alkaa olla käsillä, vihdoin. Toisin sanoen me eletään kyllä nyt superjänniä aikoja kun ei yhtään tiedä, milloin pikkumies päättää tulla. Alkaako synnytys tunnin päästä vai kahden viikon kuluttua? Toivon kyllä tuota ensimmäistä..

rv40_4-1024x683

Olo on aikalailla niin hyvä kuin vain tässä vaiheessa voi olla. Se väsymys on hävinnyt ja tilalle on tullut ihan älytön virtapiikki. Näin ennustelinkin aiempien raskauksien perusteella käyvän. Eilenkin touhusin ihan älyttömästi aina kuntosalireissusta kodin siivoamiseen ja illalla vielä 11 aikaa virtaa olisi riittänyt pikku lenkkiin. Katsoin kuitenkin paremmaksi vetäytyä kirjan kanssa sänkyyn ja nukkumaan. Tänään sama energisyys jatkuu. Sovin aamuksi vanhemman pojan vasu-keskustelun puoli kahdeksaksi ja sieltä suoraan ajelin salille. Salilta suihkuun vanhemmille (vaihdettiin vihdoin silikonit kylppäriin, jonka vuoksi oma suihku on muutaman päivän käyttökiellossa) ja vanhempien luota kotiin touhuaan. Kohta haen pojat hoidosta ja eiköhän me lähdetä ulkoilemaan kun ilma on noin mahtava.

Pojat ovat nyt tosiaan 1-2 päivää viikossa päiväkodissa hoidossa. Nyt ainakin muutaman viikon perusteella tämä järjestely on ollut tosi hyvä. Saa nähdä miten sitten kun vauva syntyy. Noina hoitopäivinä olen hoitanut ”omia asioita”, mm. sovin aina neuvolakäynnit ym. tarkastukset/verikokeet jne. noille hoitopäiville. Ollaan myös treffattu ystävien kanssa lounaalla tai salilla aamupäivästä. Ja olen kirjaimellisesti levännyt ja hieman hemmotellut itseä esimerkiksi päikkäreillä ja parturikäynnillä. Pojat ovat olleet vaihtelevasti 3-6 tuntia  hoidossa noina päivinä eli mukavasti ehtivät leikkiä kamujen kanssa tai osallistua päiväkodin jumppatunneille jne. Itsellä oli vaikea aluksi sopeutua tähän, että vien poikia hoitoon, vaikka en ole töissä. Hoitajien kanssa juteltua tajuttiin kuitenkin, että parempi näin entä pitää poikia lomalla monta viikkoa ja alkaa sitten taas kulkemaan hoidossa kun Ossin isyysloma päättyy. Olisi tullut niin pitkä väli, että se hoitoon meneminen ei enää ehkä olisikaan ollut niin mukavaa. Mutta pakko myöntää, että joka kerta kun vien poikia aamulla, tuntuu pahalta. Sitten taas kun haen heidät niin vastassa on kaksi iloista poikaa, jotka eivät haluaisi lähteä kotiin kun on niin mukavaa hoitopaikassa kamujen kanssa eli eiköhän tämä ole ihan oikea ratkaisu tällä hetkellä 🙂

Mutta asiasta kolmanteen.. kaikki hankinnat vauvaa varten on tosiaan vihdoin tehty (jos nyt sitä rintapumppua ei lasketa. Sen saa kuitenkin haettua marketista 20 minuutissa, joten ei ole mikään kriittinen juttu). Tarvikkeita miettiessä päätettiin ostaa ne uutena vain jos ei tule vastaan hyväkuntoisia/sopivia käytettynä. Tori ja muutama muu myyntipalsta kävi kuumana joulu-/tammikuun ajan ja tein ihan älyttömän hyviä löytöjä. Alla muutama niistä.

rv40-683x1024

Haluttiin sirot, neutraalin väriset, hyväkuntoiset, ketterät, jämäkät ja laadukkaat yhdistelmävaunut. Toristahan niitä löytyi, mutta monen hinta lähenteli täysin uusien vaunujen hintaa ja aloin jo luopumaan toivosta löytää em. kriteereihin sopivia käytettyjä vaunuja. Selailtiinkin jo netistä uusia. Kunnes bongasin torista nuo yllä olevat. Näissä ei ole mitään muuta käytön jälkeä kuin nuo pari rispaantunutta kohtaa työntöaisassa. Kankaat ovat kuin uudet ja vaunuista on todella pidetty huolta. Hintapyyntö oli 150€. Ja näin vertailun vuoksi, uutena nämä maksavat noilla mukana tulleilla varusteilla noin 750-900€. Vaunut myynyt perhe näytti minulle vaunuja noutaessa kaikki toiminnot ja kantoivat vielä kaverina autoon vaunut osineen. Maksutilanteessa oli pakko vielä varmistaa, että oliko hinta nyt ihan oikeasti tuo 150€. Oli se eli ihan mieletön löytö minun mielestä.

Turvakaukalo telakoineen ostettiin aika vähän käytettynä meidän tuttavaperheeltä. Siihen ostin sitten uutena tuon lämpöpussin. Vieraalta en auton istuimia ostaisi lapsille, mutta näin kun myyjä on tuttu, uskallettiin ostaa tämä kun tiedetään oikeasti turvakaukalon kunto ja kauan se on ollut käytössä. Tästäkään ei montaa kymppiä köyhdytty eli hyvä löytö jälleen. Ja nyt muuten myöhemmin selvisi, että muutaman kympin maksavilla adaptereilla juurikin tämä turvakaukalo sopii noihin meidän ostamaan vaunun runkoon eli ei tarvita mitään matkarattaita tms. Arvatkaapa kuinka mielissään olen tällaisista säästöistä!

rv40_1-683x1024

Tämä Stokken vauvakaukalo tuohon syöttötuoliin tuli vastaan (yllätys yllätys) torissa ja hetken harkinnan jälkeen päätettiin ostaa se. Jälleen hintana vain muutama kymppi. Kiva kun nyt saadaan vauva meidän kanssa samalle tasolle pöydän ääreen ja mukaan ruokailuhetkiin, vaikka hänen ruokavalio hieman eri onkin näin alkuun. Ei tarvi pienen olla lattian rajassa sitterissä. Itse sitterikin on torista ja maksoi kokonaiset 5 euroa. Hyväkuntoinen sitteri, jossa neutraali väri. Lelukaari leluineen tuli mukaan ja sopii jo ihan vastasyntyneelle kun sen saa täysin makuuasentoon.

rv40_2-683x1024

Pinnasänky löytyi myös samaisesta nettipalvelusta 70 euron hintaan. Se Stokken ihana pyöreä sänky, joka kasvaa lapsen mukana oli pitkään haaveissa, mutta en millään saattanut maksaa käytetystä sängystä montaa sataa euroa, vaikka kaunis olikin.

Tykkään tosi paljon tästä leveä pinnaisesta perussängystä. Tähän ostettiin uusi patja, vaikka vanhakin tuli mukaan ja oli aivan uuden veroinen. Nyt ne ovat itseasiassa päällekkäin tässä sängyssä. Sitä toista voi käyttää vaikkapa varapatjana jos tulee pieniä yövieraita meille.

rv40_3-1024x683

Nuo pienet vaatteet on nyt pakattu turvakaukaloon lämpöpussin sisään. Ossi tuo ne sitten kun päästää sairaalasta kotiin. Meidän isommalle pojalle on annettu tehtäväksi tuoda tuo norsu mukanaan sairaalaan kun tulevat meitä ensimmäisen kerran katsomaan ♥

Toppavaatetta ei tosiaan vauvalle tarvitse laittaa ollenkaan kun lämpöpussi on sen verran paksu ja pitää kylmän loitolla. Luin, että joku oli testannut juurikin tuon saman Kaiserin lämpöpussin sisälämpötilaa vauvan ollessa siellä. Lämpötila oli ollut muistaakseni noin 25 astetta eli ennemminkin saa tarkkailla, ettei pue liikaa pienelle päälle.

rv40_5-1024x683

Ja sitten loppuun vielä vähän sivuprofiilia tältä päivältä. Valitettavasti kameran jalusta odottelee vanhempien luona korjausta ja kuvaajaa ei ole, joten siksi tällainen perinteinen peilikuva.

Olo ja ulkonäkö on kuin paksulla ankalla, mutta niin kait sen kuuluu ollakin näin muutamaa päivää vaille lasketun ajan. Turvotus, varsinkin iltaisin, on jotain kamalan ja huvittavan välimaastossa. Sormuksia en ole reiluun viikkoon edes ajatellut laittavani käteen kun nämä sormet nakit ovat niin turvonneet välillä. Kasvoihin ja jalkoihin kertyy myös kivasti nestettä ja olo on kuin jättimäisellä pallolla. Painosta en jaksa stressata enää tippaakaan. Sitä on muutenkin haastava seurata kun se yhden päivänkin aikana saattaa muuttua parikin kiloa riippuen just tuosta turvotuksesta ym. Syön kuitenkin sen 80-90% viikossa terveellisesti eli juurikaan enempää en voi tehdä. Välillä herkuttelen jos mieli tekee 🙂

rv40_6-683x1024

Mukavaa alkanutta viikkoa! Pitäkää peukkuja, että vauva päättää tulla jo tämän viikon puolella. Ehkä mieluiten viikonloppuna niin olisi helppo järkätä pojille hoitaja ;D

Ninnu

Vastaa