Vuoden tavoitteet ja haaveet

Minulla ei ole tapana tehdä lupauksia uudelle vuodelle. Tykkään mielummin asettaa itselle tavoitteita ja haaveita. Syksyllä kirjoittelin, kuinka vuosi sitten kirjoitin kalenterini sisäkanteen tavoitteet vuodelle. Ja pääsin kuin pääsinkin niistä jokaiseen. Haaveisiin en aivan kaikkiin yltänyt, mutta kolme niistäkin toteutui.

Jaan tavoitteet ja haaveet niin, että tavoitteisiin päästäkseni minun tulee tehdä töitä niiden eteen ja vain pieni prosentuaalinen osa tavoitteiden saavuttamisessa liittyy puhtaaseen hyvään tuuriin. Haaveissa tuo hyvä onni näyttelee sitten isompaa osaa. Esimerkiksi yksi viime vuoden haaveista oli uuden kodin löytyminen tai rakennusjuttujen aloittaminen. Noh, sopivaa isompaa kotia ei löytynyt etsinnästä huolimatta ja tontistakin teimme vain alustavan varauksen. Mutta asia kerrallaan. Noin isot asiat ei oikein pakottamalla aina toimi. Vai mitä?

Tälle vuodelle asetin itselleni tasan kaksi tavoitetta. Ensimmäisenä niistä on osallistuminen Syöte MTB maastopyöräkisaan elokuun alussa. Aina aiemmin olen ollut kisassa kannustusjoukkojen puolella, mutta tänä vuonna poljen siellä muiden mukana itsekin. Tavoite on kova ja todellakin haastava monella tapaa. Ensinnäkin kevät on vain pakko malttaa toipua synnytyksestä ja antaa kropan rauhassa palautua. Laskeskelin, että jos kaikki menee hyvin niin voisin huhtikuussa alkaa treenaileen enemmän. Mutta sen näkee sitten. Toisin sanoen treeniaikaa on maksimissaan neljä kuukautta ennen kisaa. Itse kisassa ainoa tavoite on päästä maaliin sijoituksesta viis. Minulle se on jo voittaminen jos tosissaan saan poljettua koko 32 kilometria läpi. Haaveilen siitä hetkestä, kun vihdoin ylitän maaliviivan ja Ossi & meidän pojat ovat siellä vastassa. Se on paras mahdollinen palkinto. 

IMG_1904ba575-img_0034

Toinen tavoite ja itseasiassa sopimus tehtiin yhdessä Ossin kanssa. Tavoitteena on tästä ”pikkulapsiarjesta” huolimatta ottaa kahdenkeskistä aikaa viikoittain. Edes tunnin verran ja mahdollisuuksien mukaan joskus enemmänkin. Me molemmat tiedostetaan hyvin se, että avioliiton onnellisuus vaikuttaa suoraan koko perheen onnellisuuteen. On nimittäin ollut aikoja, että molemmat meistä ovat niin ikään unohtaneet huomioida toista ja arki on mennyt aivan suorittamiseksi (lapset hoitoon, töihin, töistä hakemaan lapset, ruokaa, leikkimistä, siivoilua, asioiden hoitoa, nukkumaan ja samat jutut seuraavina päivinä). Viikonloput menee sitten palautuessa kiireisistä viikoista ja toisen huomioiminen ei käy edes mielessä. Tokihan noitakin aikoja tulee väistämättä, mutta nyt tavoitteena ja sopimuksena on, että ei anneta sen jatkua kovin pitkään ja vihelletään ”peli poikki” hyvissä ajoin. Tämä asia tuli esille kun juteltiin meistä perheenä ja pohdittiin tulevaa perheenjäsentä.

IMG_2472

Nämä kaksi tavoitetta ovat juuri sopivat tälle vuodelle. Jotain itselle ja jotain yhteistä. Ja voihan sitä listaa aina kasvattaa jos jotain tulee vastaan.

Haaveina taas on tietenkin, että pysytään terveinä ja saadaan elää tasapainoista & onnellista elämää. Mutta noiden lisäksi haaveilen, että vastaan tulisi se isompi koti meille (rakentamalla tai valmiina), reissaamisesta ainakin kotimaassa (joku rantaloma Välimerelle perheen kesken olisi aivan ihana, mutta hieman epäilen sen toteutumista) ja lisäksi, että ehtisin paneutua taas enemmän valokuvaukseen.

Siinäpä se olisi, minun lista tavoitteista ja haaveista vuodelle 2017. Onko teillä asetettuna lupauksia, tavoitteita tai haaveita tällä vuodelle?

 

Ninnu

 

Vastaa