Meidän joulu

Jouluviikonloppu oli juuri sellainen kuin toivoimmekin. Joulunvietto alkoi jo perjantaina kun ajelimme serkun perheen kanssa viemään kynttilät haudoille ja perinteisesti nautittiin siellä kuumat glögit sekä piparit ennen kotimatkaa. Läheistemme haudalle on siis hieman ajomatkaa ja ulkona oleskelun lomassa maistuu lämmin juoma ”kynttiläkierroksen” perään.

Itse aattoaamuun heräiltiin innostuneina. Pojat varsinkin kun tonttu oli yön aikana tuonut muutaman paketin kuusen alle. Rattiska pääsi heti kuivaharjoitteluun ja paketeista kuoriutuneet pienet poliisimoottoripyörät leikkeihin. Pienten leikkien jälkeen suunnattiin minun vanhempien luokse joulupuurolle veljen perheen kanssa. Yritin joulukuun ajan harjoitella riisipuuroa niin, että se maistuisi yhtä hyvältä kuin äidin tekemä. Hyvää tuli, mutta ei lähellekään niin herkullista kuin äidin puuro. Pitää siis hieman haastatella itse puuromestaria ja kysellä vinkkejä valmistuksen saloihin.

Kotiin tultiin sopivasti niin, että ehdittiin poikien kanssa katsomaan Lumiukko. Se jos jokin kuuluu jouluun.

joulu

Sitten olikin jo aika siirtyä anoppilaan, jonne oli tullut myös Ossin siskot. Syötiin älyttömän herkullinen jouluateria ja alettiin odotteleen illan päävierasta. Pojat juoksivat ulko-ovelle jokaikisen kolauksen kuultuaan. Voi sitä riemun määrää kun pukki sitten viimein tuli.

Pojat jututti pukkia reippaasti ja kertoi kuulumisia. Meidän vanhempi napero lauloi vielä pukille Tontun. Sai muuten nieleskellä laulun aikana melkoisesti. En tosin kuulemma ollut ainoa, joka tuosta esityksestä herkistyi ♥

joulu1

Pukki toi ihania lahjoja pojille ja meidän vauvakin sai muutaman oman paketin.

Vanhempi pojista ihmetteli illalla, kuinka pukki toikaan muitakin lahjoja, vaikka hän toivoi vain yhtä, Legon vankisaarta. Nuorempi veljeksistä puolestaan meni aivan sekaisin avattuaan paketista Ryhmä Hau-leluja. Sen jälkeen hän paineli toiseen huoneeseen leikkimään niillä eikä enää koskenutkaan muihin paketteihin.

Kahdeksan aikaan ajeltiin kotiin ja pojat leikkivät myöhään iltaan asti. Täytyy muuten ihailla meidän vanhemman pojan kärsivällisyyttä. Sovittiin, että avataan se Legopaketti vasta seuraavana päivänä aamiaisen jälkeen, koska siinä on niin paljon osia ja kokoamista. Ja niin hän teki ja odotteli reippaasti, kuten oli sovittu. Hän on kyllä perinyt täysin Ossilta tuon piirteen. En olisi ikinä jaksanut odotella noin rauhallisesti (vielä aikuisiälläkään ;D).

Poikien mentyä nukkumaan katettiin mulle ja Ossille herkkupöytä olkkariin ja nautittiin aattoillan rauhasta.

joulu2

Joulupäivän aamu meni Legoja ja palapelejä kootessa. Puolen päivän aikaan otettiin pieni kinkunsulattelulenkki ja käveltiin minun vanhemmille. Siellä vietettiin päivää veljen perheen kanssa leikkien ja pelaillen. Sekä tietenkin syötiin taas herkullinen jouluateria. Illalla käveltiin takaisin kotiin.

Eilen käytiin aamusta Ossin kanssa vuoronperään kuntosalilla, sen lisäksi kuntoilin kotona tekemällä inventaariota poikien kaappeihin. Iltapäivällä saatiin päivällisvieraiksi Ossin puolen perhettä. Jouluruoat saivat nyt jo jäädä ja katettiin niiden puolesta pöytä täyteen tortillavehkeitä. Ajateltiin, että varmaan monella jo tekee mieli ainakin välillä syödä jotain muuta kuin kinkkua. Itselle ainakin maistui ja niin taisi muillekin.

Joulu oli siis juuri sellainen kuin toivottiin, rauhallinen.

Ja tuota rauhaa saadaan jatkaa tämänkin viikon ajan kun Ossi on myös lomalla. Kyllä kelpaa.

 

Ninnu

Vastaa