Pizzarullat

Rakastan herkutella jouluna graavatulla- ja kylmäsavulohella, juustoilla ja eri tyyliin valmistetuilla lihoilla. Nyt kun oikeastaan kaikki noista on raskauden vuoksi ”kiellettyjen listalla”, aloin pähkäillä millä pikkusuolaisella herkuttelen jouluna.

Näin alkajaisiksi päädyin leipomaan pizzarullia kahdella eri täytteellä jääkaapin ”jämistä”. Toisessa pääosaa näyttelee halloum-juusto ja toisessa kylmäsavuporo.

pizzarulla

Tästä määrästä tulee siis kaksi pellillistä rullia.

Pohja:

 • 5dl lämmintä vettä
 • 2 pss kuivahiivaa
 • n. 1 tl suolaa
 • 7dl grahamjauhoja
 • 5dl vehnäjauhoja
 • 1,5, rkl oliiviöljyä

Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva. Lisää suola ja sen perään jauhot hiljalleen koko ajan sekoittaen. Sekoita loppuvaiheessa joukkoon oliiviöljy. Jauhoja saa lisätä niin, että taikina irtoaa astiasta. Peitä liinalla ja jätä taikina kohoamaan ainakin puoleksi tunniksi. Valmistele sillä aikaa täytteet:

Halloumtäyte

 • n. puoli purkkia hyvää tomaattimurskaa
 • n. 200g halloumjuustoa raastettuna
 • puolikas nippu rucolaruukusta
 • puolikas nippu basilikaruukusta
 • miniluumutomaatteja pieneksi pilkottuna puoli rasiaa
 • pizzamaustetta
 • juustoraastetta

Jaa pohjataikina kahteen osaan. Kauli toinen puolikas pellin kokoiseksi ”levyksi”. Levitä päälle tomaattimurska ja sen päälle pizzamauste. Ripottele halloumraaste tasaisesti taikinalevylle. Lisää yrtit ja tomaattipalaset. Kääri rullalle ja leikkaa veitsellä noin 15 kpl saman kokoisia palasia. Käännä palaset niin, että täytteet näkyvät ylöspäin ja laita muffinivuokiin. Ripottele päälle juustoraaste ja lisäksi halutessa myös pizzamaustetta. Paista uunissa 225-asteessa 10-15 minuuttia.

Kylmäsavuporotäyte

 • n.150g valkosipulituorejuustoa
 • 100g kylmäsavuporoviipaleita pieneksi pilkottuna
 • puolikas nippu rucolaruukusta
 • puolikas nippu basilikaruukusta
 • miniluumutomaatteja pieneksi pilkottuna puoli rasiaa
 • pizzamaustetta
 • juustoraastetta

Kauli pohjataikinasta puolet pellin kokoiseksi levyksi. Voitele taikinalevy kauttaaltaa valkosipulituorejuustolla. Levittele päällä poro, yrtit ja tomaattipalaset. Kääri rullalle ja leikkaa n. 15 kpl saman kokoisia palasia. Käännä palaset niin, että täytteet näkyvät ylöspäin ja laita muffinivuokiin. Ripottele päälle juustoraaste ja lisäksi halutessa myös pizzamaustetta. Paista uunissa 225-asteessa 10-15 minuuttia.

pizzarulla1

Valmiit rullat laitoin pakastimeen. Sieltä on helppo sitten sulatella tarvittava määrä kahville tai iltapalalle. Tai ihan muuten vain 😉

 

 

Ninnu

 

 

 

Vastaa