Insomnia, 33. rv

Insomnia, unettomuus. Noin kirjoitteli lääkäri maanantaina saikkulappuun.

Viikko sitten perjantaina väsytti niin, että töistä kotiin ajellessa rattiin nukahtaminen ei tosiaankaan ollut kaukana. Kolmisen viikkoa ennen sitä alkoi tämä edellisistäkin raskauksista tuttu ”rankempi” valvominen. Tässä raskaudessa se vain lisääntyi koko ajan ja heräilen edelleen joka yö kahden kolmen aikaan, enkä nuku enää sen jälkeen. Tuollaiset viiden tunnin unet/vuorokausi ei vain kertakaikkiaan riitä pidemmällä tähtäimellä.

img_6907-683x1024img_6912-1024x683

Ajattelin tosissaan, että jään vasta joululta pois töistä, joten tällainen yhtäkkinen sairaslomalle jääminen tuntuu vähintäänkin oudolta. Kun ei ole sairas, mutta energia vain ei kerrassaan riitä kaikkeen. Tuon väsymyksen lisäksi tämä nukkumattomuus nostaa leposykkeen päivittäin ihan älyttömiin lukemiin, aiheuttaa tiheää supistelua (joista osa jo aika napakoita), saa kädet tärräämään niin, että sitä voisi mitata varmaan jo jollain magnitudi-asteikolla, puhumattakaan siitä kuinka ajatus ei kulje sitten yhtään. Kamala tunne töissäkin kun muutaman kerran huomasin edellisenä päivänä tekemäni virheet ja sitten korjailin niitä pari tuntia. Ja loppupäivän sai taas kytätä ja varmistaa noin sata kertaa, että teinhän kaiken kuten pitää. Noiden kaikkinen em. seikkojen vuoksi maanantaina ei auttanut muu kuin marssia lääkäriin. Puhuin lääkärille, että olisin alkuviikon pois, mutta hän katsoi tilanteen niin, etten enää palaa töihin. Tuntuu ihan tosi omituisella ja haikeallekin kun olin valmistautunut jäämään hieman myöhemmin pois. Olisin halunnut itse hoitaa loppuun aloittamani työjutut ja jotenkin valmistautua enemmän tähän muutokseen. Koska onhan tämä valtava muutos arkeen kun yhtäkkiä ollaankin kotona taas. Rakastan olla kotiäitinä, mutta kaipaan myös aikuisseuraa ja aikuisten juttuja. Tiedättekö tunteen? Mutta vauva on tietenkin tärkeintä ja hänen hyvinvointi. Noin väsyneenä töissä ja kotonakin oleminen ei ole kenenkään eduksi.

img_6913-1024x683

Viikko on siis mennyt lepäillessä ja olo onkin hieman energisempi, vaikka unta ei sinänsä ole tullut pankkiin sen enempää kuin edeltävinä viikkoina. Pojat olivat maanantaina hoidossa ja keskiviikkona aamupäivän. Siinäpä toinen outo tunne kun on yksin kotona ja lapset hoidossa!! Mutta tein silloin mitä lääkäri käski eli lepäsin. Maanantaina jopa nukahdin sohvalle hetkeksi! Tänään pojat olivat myös hoidossa kun olin töissä hoitelemassa viimeisiä juttuja loppuun ja kävin päivällä ylimääräisessä ultrassa. Ensi viikolla on pojilla vielä kaksi hoitopäivää kun keskiviikkona menen käymään vielä töissä ja neuvolassa sekä torstaina kun päiväkodilla on aamulla joulukonsertti. Sitten aloitetaan piiiitkä loma.

Mutta niin.. Ultrassa oli kaikki kuten pitää. Istukka oli noussut oikealle paikalleen ja vauva painoi arviolta 1800g eli on aivan ikäisensä kokoa. Pikkumies on ollut nyt jo ihan hyvän aikaa lähtöasemissa pää alaspäin. Vielä hän toki mahtuu kääntymään, mutta toivotaan, että pysyy noin. Ensi viikolla olisi jo seuraava neuvolakäynti ja seuraava tapahtuma olisi sitten se käynti äippäpolilla keskusteleen synnytysjutuista heti tammikuun alussa. Niin ne viikot menee vauhdilla. Ihanaa! En malta odottaa synnytystä ja vauvaa ♥

img_6915-683x1024

Olo alkaa olla aika pallero ja sen huomaa muutkin. Mm. toissailtana olin lenkillä ystäväni kanssa ja en taipunut itse toppavaatteissa sitomaan auenneita kengännauhoja. Onneksi kamu auttoi 😀

img_6903-683x1024

Voi Starbucks ja jouluiset jääkahvit!! ♥ Meinasin kiljahtaa ääneen kaupassa kun bongasin näiden herkkujen rantautuneen taas kylmäkaappeihin.

 

Lahjahommat on hoidettu ja kuusikin tuolla olkkarissa tönöttää paikoillaan. Huomenna on tarkoitus pitää kolmen perheen voimin pientä tonttupolkua lapsillemme ja nauttia sitten lämpimät glögit polun päätteeksi. Muina suunnitelmina on ihan vain rentoutua ja fiilistellä joulua.

Mukavaa viikonloppua!

 

Ninnu

Vastaa