Ihan vain kuulumisia

Kuten olette varmaan lukeneet, joulutohinat on meillä aloitettu ja hyvällä mallilla. Kuluneen viikon aikana kävi vähän kovempi flunssakin pyörähtämässä meillä ja iski eritoten nuorimmaiseen. Alkuviikosta kolme yötä menikin pienen unta valvoessa ja samalla pidellessä häntä istuma-asennossa, että yskä ei riivaisi niin kovasti. Nyt kuitenkin tauti on jo selätetty ja torstaina pojat pääsivät normaalisti hoitoon. Ja torstai-iltana oli vielä pienten puolen joulujuhlakin.

joulukuu3joulukuu5

Nyt saadaan viettää pitkää viikonloppua kun on vapaa päivä töistä huomenna. Huomenna illalla pojat menevät mummulaan yökylään kun meillä koittaa yksi vuoden kohokohdista, ystävien jouluetkot! Jouluetkot ja kesän mökkireissu kaveriporukalla ovat jo perinteiksi muodostuneita juttuja ja niitä aina odottaa innolla!

Näin joulun alla eritoten oon ikävöinyt meidän mummua ihan älyttömästi. Joka päivä mummu pyörii mielessä ja ikävä on välillä niin kova, että rintaa puristaa. Onneksi meillä on kultaisimmista kultaisimmat muistot mummusta ♥ Toisinaan saatan ihan ääneen naurahtaa meidän lastenlasten ja mummun yhteisiä juttuja. Tiedättekö kun pienenä saattoi esim. haluttaa valaa tinoja keskellä kesää? Mummun kanssa sekin oli mahdollista. Ja kaikki muutkin yhtä omituiset ideat, mitä meille saattoi vain mieleen juolahtaa. Mummun luona oli aina niin ihana olla. Silloinkin kun joku asia harmitti tai oli tehnyt jotain typerää, niin mummun kanssa asioista jutellessa paha mieli vähintäänkin puolittui ja yleensä katosi kokonaan. Ja nyt aikuisiällä mummun kanssa keskustelu oli ihan parasta. Voisin tuntikausia kuunnella edelleen mummun nuoruusvuosien tarinoita. Kertomukset sota-ajan tekemisistä ja arjesta sai aina nauliintumaan penkkiin pitkiksi toveiksi. Ja sitten myöhemmin itse äidiksi tullessa oli mahtavaa jutella mummun kanssa raskausajasta, synnytyksistä ja vauvan hoidosta. Oon niin ikionnellinen, että meidänkin pojat ehtivät tavata isomummunsa. Vanhempi poika muistaa mummun hyvin ja puhuukin hänestä usein. ♥

joulukuu6

Joulukalenteri on korkattu ja sieltä on tähän mennessä tullut vähän herkkuja ja jouluisia tehtäviä. Eilen oli tonttutehtävänä askarrella joulukuva. Pojat teki minun avustuksella joulukuuset. Omana askarteluna aloin väkertää sellaista pillikranssia. Laitan ohjetta ja kuvaa myöhemmin jos se onnistuu.

Ja tänään oli vuorossa joulutorttujen leipomista. Sopivasti saatiin vieraita nyt alkuillasta meidän kanssa herkutteleen.

joulukuu7joulukuu8

Telkkarista ollaan myös seurattu joulukalenteria. Kuinka moni teistä katsoo tuota ylen Jäätävää seikkailua? Se on kyllä ihan huippu. Ja jännä! 😀

Ollaan myös herkuteltu ”Joulupukin puurolla” eli kunnon riisipuurolla. Eilen illalla herkuttelin iltapalaksi tuota puuroa ja samalla katselin telkkarista Holidayta. Ai että!

joulukuu10

Joululahjahommatkin alkaa olla paketissa. Kahta juttua en kaupoista löytänyt, mutta onneksi on nettikaupat olemassa! Sitten seuraa se paras osuus, paketoiminen! Kuka muu tykkää väkertää paketteja?

Joulusiivoustakin mietittiin.. Ensinnäkin, että ei jaksaisi ;D. Eikä se kyllä pakollinen olekaan, mutta on se vaan jotenkin kiva kun on koti saunaa myöten puhtaana jouluksi ja siitä eteenpäinkin. Nyt ainakin on vielä virtaa moista siivousta toteuttaa. Voi olla toista tammikuussa. Mutta suunniteltiin, että jos pojat menisivät hoitoon joku viikonloppu aamupäivän ajaksi niin saataisiin Ossin kanssa kahdestaan nopeasti siivottua koti.

joulukuu4joulukuu

Ensi viikolla on tosiaan tiedossa paljon kivaa. Huomenna tosiaan ne jouluetkot ja tiistaina sitten olisi tiedossa Itsenäisyyspäivän juhlistamista hyvän ruoan äärellä perheen kesken. Ja illalla tietenkin pukuloiston ihailua linnan juhlien parissa kotisohvalta käsin.

Mutta nyt saunaan ja odotteleen X Factorin tuloslähetystä. Saara Aalto veti kyllä taas aivan huikeat esitykset eilisessä lähetyksessä. Katsoitteko?

 

Ninnu

One thought on “Ihan vain kuulumisia

  1. Ensi viikonloppuna pojat vois tulla kyllä vaikka yökylään ;-).

Vastaa