RV 31, 10 viikkoa jäljellä

Niin se vain pyörähti viimeiset kymmenen viikkoa käyntiin. Vauva tuntuu kasvaneen parin viime viikon aikana hurjasti. Siitä kielii mahan kasvu ja pikkuisen liikkeet. Vielä pari viikkoa sitten liikkeet tuntui lähinnä sellaisina terävinä iskuina siellä täällä. Nyt ne ovat enemmänkin sellaista hitaampaa möyrimistä kun tila alkaa käydä vähiin. Veljiensä tapaan tämäkin pikkuinen viihtyy enemmän oikealla puolella. Ja samaan tapaan oikoo itseään tuonne kylkiluiden alle. Ainakin itsestä tuntuu, että hän olisi jo pää alaspäin tuolla, en ole kyllä ihan täysin varma. Mutta liikkeiden perusteella, mahan päältä tunnusteltaessa ja muista tuntemuksista päätellen uskoisin hänen olevan jo kääntyneenä. Ainakin välillä.

Kropassa alkaa kyllä jo tuntumaan tämä raskaus. Töissä istuessa pikkumies tosiaan venyttelee tuota minun kylkiluurivistöä ihan urakalla ja taas pidempään seistessä paine alkaa olla aika kova tuolla alaosassa. Onneksi minulla on mahdollisuus vaihtaa työasentoa vaikkapa viiden minuutin välein ja samoin pääsen käveleskelemään sisätiloissa niin usein kun siltä tuntuu. Helpottaa kovasti ja auttaa jaksamaan!

Olen muuten tosi tyytyväinen ja mielissään, että otettiin ne influenssarokotteet koko perheellä. Eipähän tarvitse jossitella sen suhteen. Mitään oireita ei pientä pään jomotusta lukuunottamatta tullut, joten turhaa mietin sitäkin. Esikoiselle pistetään vielä se tehoste ensi kuussa kun hän ei enää saanut sitä sumutteena kuten meidän nuorempi poika sai.

rv31_1-683x1024

Joulukuussa on tiedossa ihan perus neuvola muistaakseni 8.päivä ja sitten 16.päivä olisi sen ylimääräisen ultran vuoro. Ylimääräinen ultra oli sen istukan paikan vuoksi. Katsotaan onko se noussut pois väärältä paikalta. Yleensähän niin käy, mutta viime neuvolakäynnillä juteltiin myös siitä jos se olisikin edelleen samalla paikalla. Sehän meinaa automaattisesti silloin sektiota. Sektio itsessään ei herätä kovin hilpeitä mielikuvia, mutta palataan siihen vasta sitten jos sellainen on edessä. Koitan nyt mahdollisimman paljon olla miettimättä mitään skenaarioita tulevan synnytyksen suhteen. Oon saanut itseni psyykattua niin, että noita synnytysasioita puidaan sitten kunnolla tammikuussa kun mennään sinne SYPE:n puolelle asiasta juttelemaan. Sitä ennen on turhaa murehtia. Vaikka toisinaan synnytyksen  lähestyessä ne ajatuksetkin kääntyvät päivittäin siihen. On se kuitenkin niin iso ja elämää mullistava asia, olipa kyseessä ensimmäinen tai vaikka kuinka mones kerta ♥

Hormonicocktail muuten toimii todella! Yöt menee valvoessa, ei vaan nukuta. Ja ihan kaikki asiat itkettää 😀 Naurattaa itseäkin ihan päivittäin kun herkistyn vähän väliä jos millekin asialle. Uutisten lukeminen on liki mahdotonta ja leuka alkaa väpättää milloin mistäkin asiasta.

rv31_2-683x1024

Eli sanoisin asioiden sujuvan kaikinpuolin hyvin näillä viikoilla. Noita oireita ja vaivojahan tulee koko ajan enemmän loppua kohden, mutta omissa raskauksissa ne kuuluvat asiaan ja jollain oudolla tavalla jopa nautin niistä. En siis mistään kivuista itsessään tai vaikeasta olosta, vaan siitä, että tiedän vauvan kasvavan ja H-hetken lähestyvän kun itsellä alkaa olla aika tukalaa. Pieni haikeuskin on jo iskenyt kun hyvin hyvin todennäköisesti ja varmasti viimeistä kertaa nämä raskausjutut saan nyt kokea. Huomaan mm. toisten ultrakuvia ja -kuulumisia nähdessäni ajattelevani, että ”voi noilla on nyt tuo vaihe menossa kun ovat juuri saaneet tietää sukupuolen ja kaiken olevan hyvin” Yksi päivä luin jonkun ihmisen pahoinvoinnista alkuraskaudessa ja huomasin haikeudella muistelevani viime kesää ja omaa alkuraskautta. Joka siis pahoinvointeineen kesti yli puolen välin, HYI! 😀
Niin se aika kultaa muistot. Ja aika nopeasti näköjään.

Nyt on ihana alkaa vain rauhoittua loppua kohden ja samalla odotella joulua.

 

Ninnu

Vastaa