Kolmas kolmannes

Eli viimeiset 12 viikkoa ”virallista” raskausaikaa jäljellä. Todellisuushan on toki sitten ihan toinen. Nyt on meno alkanut käymään aika raskaaksi parin edellisen viikon aikana. Viime viikolla piti lähteä kesken työpäivän lääkäriin kun harjoitussupistukset muuttui hetkessä kipeiksi.Onneksi kaikki on kunnossa ainakin toistaiseksi, mutta tietenkin huolettaa jos vauva alkaa jo näillä viikoilla syntymään. Viime lauantainen juhlapäivä vei ihan kaikki mehut ja olin illalla tosi huonovointinen. Tiistain neuvolassa sovittiin niin, että nyt joitain päiviä seuraillaan oloa ja mietitään sitten olisiko parempi parin viikon ajan levätä kotona ihan kunnolla. Minulle iski vielä joku flunssakin ja tiistai-keskiviikko meni lämpöillessä ja kurkkukivussa. Nyt onneksi olo alkaa olla jo normaali.

img_6409-1024x683img_6411-1024x683img_6418-1024x683

Influenssarokotteen kanssa päädyttiin ottamaan ne koko perheelle. Tiistaina oli aluksi esikoisen 4-vuotisneuvola ja perään minun äitiysneuvola. Saatiin siellä rokotteet ja samoin sai Ossi ja meidän nuorempikin veijari kun tulivat yhtä aikaa siellä käymään. Nuoremmalle pojalle saatiin rokote sumutteena, mutta vanhemmalle sitten perinteinen piikki. Vielä pitää ottaa tehostepiikki joulukuussa hänelle kun ei olla aiemmin otettu. Mutta tosiaan, eipä tarvi enää jossitella tuon asian kanssa.

Neuvolassa oli kaikki kuten pitää. Sydänäänten lisäksi kaiuttimista kuului vauvan kova hikka, jonka mukaan koko maha pomppi. Vauva heitteli muutenkin jotain kuperkeikkoja kun siinä pötköttelin. Saapa nähdä milloin hän alkaa asettumaan pää alaspäin. Välillä taitaa jo niin ollakin kun kylkiluihin tulee sen verran napakoita potkuja. Kyljissä tuntuu muutenkin kun kohtu ylettyy jo aika korkealle ja kasvaa kasvamistaan. Ihanaa, mutta samalla toisinaan ikävän tuntoista.

img_6422-683x1024img_6429-683x1024img_6431-683x1024

Merkkailin kalenteriin tulevia neuvoloita ja ultrakäyntejä. Ennen äitiysloman alkua on enää yksi neuvola jäljellä! Sen lisäksi on ylimääräinen ultra joulukuun puolessa välissä, missä tsekataan istukan paikka. Kiva kun saa samalla sitten hieman muitakin tietoja vauvasta. Koko kiinnostaa tietenkin kovasti.

Näin ne viikot sujahtelee vauhdilla. Pian on enää viimeinen 10 viikkoa jäljellä. Odottavan aika tuntuu kovin pitkältä, mutta taas toisaalta hämmästyn välillä itsekin kun huomaan, kuinka pitkälle ollaan jo päästy. Samalla on hieman haikea olo kun tämä on aika todella varmasti viimeinen raskausaika, minkä saan kokea ♥

img_6439-683x1024img_6445-683x1024img_6450-683x1024

Nyt aion nauttia ja koitan painaa tarkasti mieleen kaikki tuntemukset ja tunteet tältä ajalta.

Kuvituksena tällä kertaa meidän viime sunnuntainen retki Koiteliin. Tuolla on kyllä niin kaunista olipa vuodenaika mikä tahansa. Mietittiin, että pitäisikö mennä maanantai-iltana tuonne samaiseen paikkaan ihailemaan sitä superkuuta. Ajateltiin, että ois jännä laittaa nuotio ja syödä siellä iltapala kuun ja nuotion valossa.

 

Mukavaa alkanutta viikonloppua!

 

Ninnu

Vastaa