Happy Halloween whoopies

”It’s close to midnight and something evil’s lurking in the dark.
Under the moonlight you see a sight that almost stops your heart.
You try to scream, but terror takes the sound before you make it.
You start to freeze as horror looks you right between the eyes, you’re paralyzed”

halloween

Me ollaan tehty halloween juttuja vähän pitkin viikkoa. Perjantaina leivottiin poikien kanssa halloween-whoopieita. Whoopiet tehtiin Kinuskikissan ohjetta mukaillen. Meillä olisi ollut kyllä yksi kirja täynnä herkullisia whoopie-ohjeita, mutta niissä melkein jokaiseen tuli mm. vaniljauutetta, mitä ei nyt sattunut kaapissa olemaan. Muutama muukin aines oli hieman vieraampi, joten katsoin parhaaksi etsiä hieman simppelimmän ohjeen. Näillä me tehtiin..

woopie1

Happy Halloween whoopies

  • 60g leivontamargariinia
  • 1 ¼ ruokosokeria
  • 1 muna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 ½ rkl kaakaojauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ¾ dl kevyt maitoa

Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita toiseen astiaan keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri, suola ja leivinjauhe.

Sekoita vaahdon joukkoon vuorotellen jauhoja/kuivat aineet ja maito. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota leivinpaperille kolikon kokoisia nokareita. Nokareet voi annostella myös lusikalla ja tasoitella sitten pyöreiksi. (Tässä kohtaa pääsee helpoimmalla, jos on pursotuspussi ja iso pyöreä tylla siinä.) Jätä nokareille reilusti leviämisvaraa. Tämä taikinamäärä vei kaksi pellillistä tilaa ja valmiita leivoksia tuli noin 20 kpl.

Kinuskikissan ohjeessa oli margariinin tilalla voi ja maidon tilalla kevyt kerma. Mutta herkullisia leivoksia tuli noilla meidänkin käyttämillä aineilla.

Paista uunissa 175 asteessa noin 10 minuutin ajan. Whoopiesien jäähdyttyä irroita leivinpaperista ja lisää täyte. Täytteenä meillä oli lakkahilloa ja kermavaahtoa. Lisäksi laitettiin näille hirviöille silmät noista rakeista ja kauhistuttavat hampaat suuhun.

woopie2woopie3woopie4

Nämä oli helppo valmistaa lasten kanssa ja juuri sopivan kokoisia herkkupaloja kahvipöytään.

 

Nyt ei muuta kuin hyytävää halloween-yötä kaikille! ;D

 

Ninnu

 

P.S. Kuinka monella alkoi soimaan Thriller päässä tuon alun tekstin jälkeen? Mulla se on soinut jo monta päivää..

Vastaa